Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Under the Government of India’s Skill India Mission, the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship delivers skill, re-skill and up-skill training through an extensive network of skill development centres / institutes
‘SKILL INDIA’ SCHEME IN GUJARAT
29 JUL 2024 2:03PM by PIB Delhi
Under the Government of India’s Skill India Mission (SIM) , the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) delivers skill, re-skill and up-skill training through an extensive network of skill development centres / institutes etc. under various schemes, viz. Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY), Jan Sikhshan Sansthan (JSS), National Apprenticeship Promotion Scheme (NAPS) and Craftsman Training Scheme (CTS) through Industrial Training Institutes (ITIs), to all the sections of the society across the country including Gujarat. Implementation of these schemes is demand based and skill centers are opened accordingly. The SIM aims at enabling youth of India to get future ready, equipped with industry relevant skills. The brief of these schemes is as under:
Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY): PMKVY Scheme is for imparting skill development training through Short-Term Training (STT) and up-skilling and re-skilling through Recognition of Prior Learning (RPL) to youth across the country.
Jan Shikshan Sansthan (JSS) Scheme: The main target of the JSS is to impart vocational skills to the non-literates, neo-literates and the persons having rudimentary level of education and school dropouts upto 12th standard in the age group of 15-45 years, with due age relaxation in case of “Divyangjan” and other deserving cases. Priority is given to Women, SC, ST, OBC and Minorities in the rural areas and urban low-income areas.
National Apprenticeship Promotion Scheme (NAPS): This Scheme is for promoting apprenticeship training and increasing the engagement of apprentices by providing financial support for payment of stipend to apprentices. Training consists of Basic Training and On-the-Job Training / Practical Training at workplace in the industry.
Craftsmen Training Scheme (CTS): This scheme is for providing long-term training through Industrial Training Institutes (ITIs) across the country. The ITIs offer a range of vocational/skill training courses covering a large number of economic sectors with an objective to provide skilled workforce to the industry as well as self employment of youth.
The district-wise number of candidates trained in Gujarat under PMKVY, JSS, NAPS and CTS Schemes of MSDE during the last three year ( FY 2021-22, FY 2022-23 and FY 2023-24) are at Annexure-I to Annexure-IV respectively.
Placement were tracked in the full STT component in the first three versions of the PMKVY scheme which is PMVY1.0, PMKVY 2.0 and PMKVY 3.0 implemented from FY 2015-16 upto FY 2021-22. Placement is delinked from PMKVY 4.0, the current version of the scheme is under implementation from FY 2022-23 onwards. District-wise details of candidates reported placed in Gujarat under STT component of PMKVY during the last three years (FY 2019-20, 2020-21, 2021-22) are at Annexure-V.
Annexure-I
The district-wise number of candidates trained in Gujarat under PMKVY during the last three year (FY 2021-22, FY 2022-23 and FY 2023-24):
District
FY 2021-22
FY 2022-23
FY2023-24
Ahmadabad
3,610
553
1,588
Amreli
357
72
738
Anand
543
320
313
Arvalli
-
20
171
Banas Kantha
4,386
102
592
Bharuch
521
378
79
Bhavnagar
561
60
467
Botad
405
147
373
Chhotaudepur
200
240
524
Dang
281
163
75
Devbhumi Dwarka
304
8
-
Dohad
173
180
201
Gandhinagar
1,721
400
601
Gir Somnath
385
-
96
Jamnagar
1,393
406
709
Junagadh
766
394
621
Kachchh
1,544
389
309
Kheda
574
49
89
Mahesana
2,566
95
2,201
Mahisagar
260
111
441
Morbi
320
20
218
Narmada
314
230
550
Navsari
348
318
437
Panch Mahals
279
240
454
Patan
1,080
148
1,882
Porbandar
180
32
-
Rajkot
808
238
80
Sabar Kantha
445
54
493
Surat
8,018
487
4,808
Surendranagar
200
-
101
Tapi
387
236
533
Vadodara
1,529
170
126
Valsad
543
243
199
Annexure-II
The district-wise number of candidates trained in Gujarat under JSS during the last three year (FY 2021-22, FY 2022-23 and FY 2023-24):
District
2021-22
2022-23
2023-24
AHMADABAD
1560
2497
0
BANAS KANTHA
1549
0
0
BHARUCH
1800
2540
1560
GANDHINAGAR
1800
2700
1800
KACHCHH
1800
2700
1800
MAHESANA
1800
2700
1800
PATAN
1800
2680
1800
SABAR KANTHA
1799
2700
1800
SURAT
1800
2700
1800
VADODARA
1720
0
0
VALSAD
1800
2700
1800
Annexure-III
The district-wise number of candidates trained in Gujarat under NAPS during the last three year (FY 2021-22, FY 2022-23 and FY 2023-24):
District
FY-21-22
FY-22-23
FY-23-24
Ahmadabad
8,737
8,947
12,603
Amreli
908
812
617
Anand
672
919
1,149
Arvalli
281
357
289
Banas Kantha
853
902
910
Bharuch
2,688
3,346
3,797
Bhavnagar
1,080
1,091
1,418
Botad
190
231
257
Chhotaudepur
71
146
123
Dang
67
46
37
Devbhumi Dwarka
384
384
563
Dohad
291
323
511
Gandhinagar
2,089
1,742
1,923
Gir Somnath
498
394
419
Jamnagar
839
592
768
Junagadh
759
820
807
Kachchh
1,939
1,458
1,706
Kheda
1,090
1,042
1,038
Mahesana
1,646
1,668
1,997
Mahisagar
189
170
203
Morbi
949
676
640
Narmada
73
87
42
Navsari
438
560
909
Panch Mahals
1,704
1,138
1,599
Patan
456
479
530
Porbandar
554
379
245
Rajkot
2,710
3,098
2,800
Sabar Kantha
1,017
978
1,020
Surat
3,292
3,797
4,743
Surendranagar
621
684
639
Tapi
576
436
431
Vadodara
5,643
5,154
5,864
Valsad
3,906
2,939
3,259
Annexure-IV
The district-wise number of candidates trained in Gujarat under CTS during the last three year (FY 2021, FY 2022 and FY 2023):
Districts
2021
2022
2023
Ahmadabad
6223
6726
7784
Amreli
1750
1650
2234
Anand
2684
2789
3408
Arvalli
2939
3099
3790
Banas Kantha
3414
4022
4414
Bharuch
2621
3029
3025
Bhavnagar
2336
2282
3157
Botad
482
586
798
Chhotaudepur
903
975
1311
Dang
329
400
460
Devbhumi Dwarka
758
801
769
Dohad
4386
4575
5119
Gandhinagar
1922
2054
2623
Gir Somnath
1026
1052
1164
Jamnagar
1895
1800
2239
Junagadh
2176
2344
2729
Kachchh
2256
2629
2589
Kheda
3025
3330
3760
Mahesana
4591
4591
5819
Mahisagar
1937
1543
1945
Morbi
571
671
659
Narmada
732
760
896
Navsari
3223
3695
3897
Panch Mahals
4982
5226
5786
Patan
2389
2421
2748
Porbandar
522
473
597
Rajkot
2422
2477
3006
Sabar Kantha
2555
2782
3251
Surat
4231
3876
4535
Surendranagar
2540
2544
2782
Tapi
1624
1562
1862
Vadodara
5602
5574
6257
Valsad
2190
2309
2931
Annexure-V
District-wise details of candidates reported placed in Gujarat under STT component of PMKVY during the last three years (FY 2019-20, 2020-21, 2021-22):
District
FY 2019-20
FY 2020-21
FY 2021-22
Ahmadabad
5,588
980
282
Amreli
348
188
-
Anand
590
249
-
Arvalli
3
-
-
Banas Kantha
493
-
-
Bharuch
867
640
17
Bhavnagar
1,578
136
-
Botad
454
207
-
Chhotaudepur
344
612
25
Dang
283
71
-
Devbhumi Dwarka
63
30
-
Dohad
336
-
-
Gandhinagar
346
188
274
Gir Somnath
465
88
46
Jamnagar
2,522
709
263
Junagadh
1,593
276
173
Kachchh
1,559
620
224
Kheda
726
167
-
Mahesana
1,424
16
27
Mahisagar
296
48
75
Morbi
1,221
462
295
Narmada
360
248
-
Navsari
420
81
1
Panch Mahals
568
392
21
Patan
256
-
-
Porbandar
274
-
-
Rajkot
1,450
700
27
Sabar Kantha
253
3
-
Surat
3,543
1,068
1
Surendranagar
1,142
1,280
313
Tapi
464
156
1
Vadodara
1,422
728
8
Valsad
979
568
-
This information was given by the Minister of State (Independent Charge), Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE), Shri Jayant Chaudhary in a written reply in the Lok Sabha today.

স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
ভারত সরকারগী স্কিল ইন্দিয়া মিসনগী মখাদা স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিপ মন্ত্রালয়না স্কিল, রি-স্কিল অমসুং অপ-স্কিল ত্রেনিং কয়া স্কিল দিবেলপমেন্ত সেন্তরশিং/ইন্সতিত্যুৎশিংগী পাক চাউরবা নেৎৱার্ক অমগী মখাদা পীরি
গুজরাতকী 'স্কিল ইন্দিয়া' স্কিম
29 JUL 2024 2:03PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী স্কিল ইন্দিয়া মিসন (সিম)গী মখাদা স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিপ মন্ত্রালয় (এম.এস.দি.ই)না গুজরাত য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংবদা লৈরিবা কাংলুপ কয়াদা ইন্দস্ত্রিএল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুত (আই.তি.আই.)গী খুত্থাংদা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং হায়বদি প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা (পি.এম.কে.ভি.ৱাই.), জন সিকশান সংস্থান (জে.এস.এস.), নেসনেল এপ্রেন্তিসশিপ প্রোমোসন স্কিম (নাপ্স) অমসুং ক্রাফস্মেন ত্রেনিং স্কিম (সি.তি.এস.)কী মখাদা স্কিল, রি-স্কিল অমসুং অপ-স্কিল ত্রেনিং কয়া স্কিল দিবেলপমেন্ত সেন্তরশিং/ইন্সতিত্যুৎশিংগী পাক চাউরবা নেৎৱার্ক অমগী খুত্থাংদা পীরি। হায়রিবা স্কিমশিং অসিবু চলাইবগী মওং অসি দিমান্দ বেজ ওই অমসুং মসিগী মতুং ইন্না স্কিল সেন্তর কয়া হাংদোক্লি। সিমনা ভারতকী নহাশিংবু তুংগীদমক শেম শানবা, ইন্দস্ত্রীগী চুনবা স্কিলশিং হৈহন্নবা হোৎনহন্নবা পান্দম থম্লি। হায়রিবা স্কিমশিং অসিগী চাউরাকপা ৱারোলশিং মখাদা পীরি।
প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা (পি.এম.কে.ভি.ৱাই): পি.এম.কে.ভি.ৱাই স্কিম অসিনা লৈবাক অসিগী নহাশিংদা শোর্ত তার্ম ত্রেনিং (এস.তি.তি.)গী খুত্থাংদাদ স্কিল পীনবা অমসুং রিকগনিসন ওব প্রাইয়র লর্নিং (আর.পি.এল.)গী খুত্থাংদা অপ স্কিলিং অমসুং রিস্কিলিং তৌবনি।
জন সিকশান সংস্থান (জে.এস.এস.): জে.এস.এস.কী মরুওইবা পান্দমদি নোন-লিতরেত, নিও লিতরেত অমসুং রুদিমেন্তরী লেভেলগী লাইরিক তমহৌবা অমসুং স্কুল লেপখ্রবশিংদগী ১২ স্তেন্দার্দ ফাওবগী চহি ১৫দগী ৪৫ ফাওবদা লৈবশিং, "দিব্যাং" অমসুং অতোপ্পা পীবা য়াবা মফমশিংদা চহি কোমথোকপগা লোইননা ভোকেসনেল স্কিল পীনবা হোৎনবনি। মসিগী মরুওইবদি খুঙ্গংগী মফমশিং অমসুং শহরদা লৈবা চাগা নেম্বা নুপী, এস.সি., এস.তি., ও.বি.সি. অমসুং মাইনোরিতীশিংদা থম্মি।
নেসনেল এপ্রেন্তিসশিপ প্রোমোসন স্কিম (নাপ্স): স্কিম অসিনা এপ্রেন্তিসশিপ ত্রেন্নিং পীবা অমসুং এপ্রেন্তিসশিংদা স্তাইপেন্দ পীনবা শেলগী তেংবাং পীদুনা এপ্রেন্তিস লৌবা হেনগৎহনবনি। ত্রেনিংদা বেসিক ত্রেনিং অমসুং ওন-দি-জোব ত্রেনিং/ইন্দস্ত্রীগী থবক শুফমশিংদা প্রেক্তিকেল ত্রেনিং পীবা য়াওরি।
ক্রাফস্মেন ত্রেনিং স্কিম (সি.তি.এস.): স্কিম অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রিএল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুৎ (আই.তি.আই.)শিংদা অশাংবা মতমগী ত্রেনিং পীবনি। আই.তি.আই.শিং অসিনা ইন্দস্ত্রীদা স্কিল লৈরবা শিন্মীশিং পীবা অমসুং নহাশিংদা মশাগী থবক পীবগী পান্দমদা শেলথুমগী সেক্তরশিংদা ভোকেসনেল/স্কিল ত্রেনিং কোর্সশিং পীরি।
গুজরাত্তা এম.এস.দি.ই.গী পি.এম.কে.ভি.ৱাই., জে.এস.এস., নাপ্স, অমসুং সি.তি.এস. স্কিমশিং গী মখাদা হৌখিবা চহি অহুম্লোম (শেনবা চহি ২০২১-২২, ২০২২-২৩, ২০২৩-২৪)গী জিলা জিলাগী ওইনা ত্রেনিং পীখ্রবা কেন্দিদেত মশীং এনেক্সর০১দগীনা এনেক্সর ৪ ফাওবদা মথংশিৎনা পীরি।
প্লেসমেন্তনা পি.এম.কে.ভি.ৱাই. স্কিমগী হায়বদিশেনবা চহি ২০১৫-২৬ দগীনা শেনবা চহি ২০২১-২২ ফাওবদা চলাইখিবা পি.এম.কে.ভি.ৱাই. ১.০, পি.এম.কে.ভি.ৱাই. ২.০ অমসুং পি.এম.কে.ভি.ৱাই. ৩.০ গী অহানবা ভর্জন অহুমদা লৈবা মপুং ফাবা এস.তি.তি. কম্পোনেন্তশিংদা ত্রেক তৌরি। প্লেসমেন্ত অসি পি.এম.কে.ভি.ৱাই. ৪.০ দগীদি দিলিঙ্ক তৌরে, স্কিম অসিগী হৌজিক লৈরিবা ভর্জন অসি শেনবা চহি ২০২২-২৩ দগী চলাইখিবা স্কিম্নি। গুজরাত্তা পি.এম.কে.ভি.ৱাই.গী এস.তি.তি. কম্পোনেন্তকী মখাদা হৌখিবা চহি অহুমলোম (শেনবা চহি ২০১৯-২০২০, ২০২০-২১, ২০২১-২০২২) দা লৈখিবা জিলা জিলাগী অইবা প্লেস তৌখ্রবা কেন্দিদেত মশীং এনেক্সর ৫তা পীরি।
এনেক্সর-১
গুজরাত্তা পি.এম.কে.ভি.ৱাই.গী মখাদা হৌখিবা চহি অহুম্লোম (শেনবা চহি ২০২১-২২, ২০২২-২৩, ২০২৩-২৪)গী জিলা জিলাগী ওইনা ত্রেনিং পীখ্রবা কেন্দিদেত মশীং:
জিলা
শেনবা চহি ২০২১-২২
শেনবা চহি ২০২২-২৩
শেনবা চহি ২০২৩-২৪
অহমদবাদ
৩,৬১০
৫৫৩
১,৫৮৮
অমরেলি
৩৫৭
৭২
৭৩৮
আনন্দ
৫৪৩
৩২০
৩১৩
অর্বালি
-
২০
১৭১
বনাস কন্থা
৪,৩৮৬
১০২
৫৯২
ভারুচ
৫২১
৩৭৮
৭৯
ভাবনাগর
৫৬১
৬০
৪৬৭
বোতার
৪০৫
১৪৭
৩৭৩
ছোতোদেপুর
২০০
২৪০
৫২৪
দাং
২৮১
১৬৩
৭৫
দেবভুমি দ্বার্কা
৩০৪
৮
-
দোহাদ
১৭৩
১৮০
২০১
গান্ধীনগর
১,৭২১
৪০০
৬০১
গির সোম্নাথ
৩৮৫
-
৯৬
জাম্নগর
১,৩৯৩
৪০৬
৭০৯
জুনাগর
৭৬৬
৩৯৪
৬২১
কছ
১,৫৪৪
৩৮৯
৩০৯
খেরা
৫৭৪
৪৯
৮৯
মাহেসনা
২,৫৬৬
৯৫
২,২০১
মাহিসাগর
২৬০
১১১
৪৪১
মোর্বি
৩২০
২০
২১৮
নর্মদা
৩১৪
২৩০
৫৫০
নবসারি
৩৪৮
৩১৮
৪৩৭
পঞ্চ মহল
২৭৯
২৪০
৪৫৪
পতন
১,০৮০
১৪৮
১,৮৮২
পোর্বন্দর
১৮০
৩২
-
রাজকোত
৮০৮
২৩৮
৮০
সবর কন্থা
৪৪৫
৫৪
৪৯৩
সুরত
৮,০১৮
৪৮৭
৪,৮০৮
সুরেন্দ্রনাগর
২০০
-
১০১
তাপি
৩৮৭
২৩৬
৫৩৩
ভদোদারা
১,৫২৯
১৭০
১২৬
ভলসাদ
৫৪৩
২৪৩
১৯৯
এনেক্সর ২
গুজরাত্তা জে.এস.এস.কী মখাদা হৌখিবা চহি অহুম্লোম (শেনবা চহি ২০২১-২২, ২০২২-২৩, ২০২৩-২৪)গী জিলা জিলাগী ওইনা ত্রেনিং পীখ্রবা কেন্দিদেত মশীং:
জিলা
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২৩-২৪
অহমদবাদ
১৫৬০
২৪৯৭
০
বনাস কন্থা
১৫৪৯
০
০
ভারুচ
১৮০০
২৫৪০
১৫৬০
গান্ধীনগর
১৮০০
২৭০০
১৮০০
কছ
১৮০০
২৭০০
১৮০০
মাহেসনা
১৮০০
২৭০০
১৮০০
পতন
১৮০০
২৬৮০
১৮০০
সবর কন্থা
১৭৯৯
২৭০০
১৮০০
সুরত
১৮০০
২৭০০
১৮০০
ভদোদারা
১৭২০
০
০
ভলসাদ
১৮০০
২৭০০
১৮০০
এনেক্সর ৩
গুজরাত্তা নাপ্সকী মখাদা হৌখিবা চহি অহুম্লোম (শেনবা চহি ২০২১-২২, ২০২২-২৩, ২০২৩-২৪)গী জিলা জিলাগী ওইনা ত্রেনিং পীখ্রবা কেন্দিদেত মশীং:
জিলা
শেনবা চহি-২১-২২
শেনবা চহি-২২-২৩
শেনবা চহি-২৩-২৪
অহমদবাদ
৮,৭৩৭
৮,৯৪৭
১২,৬০৩
অমরেলি
৯০৮
৮১২
৬১৭
আনন্দ
৬৭২
৯১৯
১,১৪৯
অর্বালি
২৮১
৩৫৭
২৮৯
বনাস কন্থা
৮৫৩
৯০২
৯১০
ভারুচ
২,৬৮৮
৩,৩৪৬
৩,৭৯৭
ভাবনাগর
১,০৮০
১,০৯১
১,৪১৮
বোতার
১৯০
২৩১
২৫৭
ছোতোদেপুর
৭১
১৪৬
১২৩
দাং
৬৭
৪৬
৩৭
দেবভুমি দ্বার্কা
৩৮৪
৩৮৪
৫৬৩
দোহাদ
২৯১
৩২৩
৫১১
গান্ধীনগর
২,০৮৯
১,৭৪২
১,৯২৩
গির সোম্নাথ
৪৯৮
৩৯৪
৪১৯
জাম্নগর
৮৩৯
৫৯২
৭৬৮
জুনাগর
৭৫৯
৮২০
৮০৭
কছ
১,৯৩৯
১,৪৫৮
১,৭০৬
খেরা
১,০৯০
১,০৪২
১,০৩৮
মাহেসনা
১,৬৪৬
১,৬৬৮
১,৯৯৭
মাহিসাগর
১৮৯
১৭০
২০৩
মোর্বি
৯৪৯
৬৭৬
৬৪০
নর্মদা
৭৩
৮৭
৪২
নবসারি
৪৩৮
৫৬০
৯০৯
পঞ্চ মহল
১,৭০৪
১,১৩৮
১,৫৯৯
পতন
৪৫৬
৪৭৯
৫৩০
পোর্বন্দর
৫৫৪
৩৭৯
২৪৫
রাজকোত
২,৭১০
৩,০৯৮
২,৮০০
সবর কন্থা
১,০১৭
৯৭৮
১,০২০
সুরত
৩,২৯২
৩,৭৯৭
৪,৭৪৩
সুরেন্দ্রনাগর
৬২১
৬৮৪
৬৩৯
তাপি
৫৭৬
৪৩৬
৪৩১
ভদোদারা
৫,৬৪৩
৫,১৫৪
৫,৮৬৪
ভলসাদ
৩,৯০৬
২,৯৩৯
৩,২৫৯
এনেক্সর ৪
গুজরাত্তা সি.তি.এস.কী মখাদা হৌখিবা চহি অহুম্লোম (শেনবা চহি ২০২১-২২, ২০২২-২৩, ২০২৩-২৪)গী জিলা জিলাগী ওইনা ত্রেনিং পীখ্রবা কেন্দিদেত মশীং:
জিলাs
২০২১
২০২২
২০২৩
অহমদবাদ
৬২২৩
৬৭২৬
৭৭৮৪
অমরেলি
১৭৫০
১৬৫০
২২৩৪
আনন্দ
২৬৮৪
২৭৮৯
৩৪০৮
অর্বালি
২৯৩৯
৩০৯৯
৩৭৯০
বনাস কন্থা
৩৪১৪
৪০২২
৪৪১৪
ভারুচ
২৬২১
৩০২৯
৩০২৫
ভাবনাগর
২৩৩৬
২২৮২
৩১৫৭
বোতার
৪৮২
৫৮৬
৭৯৮
ছোতোদেপুর
৯০৩
৯৭৫
১৩১১
দাং
৩২৯
৪০০
৪৬০
দেবভুমি দ্বার্কা
৭৫৮
৮০১
৭৬৯
দোহাদ
৪৩৮৬
৪৫৭৫
৫১১৯
গান্ধীনগর
১৯২২
২০৫৪
২৬২৩
গির সোম্নাথ
১০২৬
১০৫২
১১৬৪
জাম্নগর
১৮৯৫
১৮০০
২২৩৯
জুনাগর
২১৭৬
২৩৪৪
২৭২৯
কছ
২২৫৬
২৬২৯
২৫৮৯
খেরা
৩০২৫
৩৩৩০
৩৭৬০
মাহেসনা
৪৫৯১
৪৫৯১
৫৮১৯
মাহিসাগর
১৯৩৭
১৫৪৩
১৯৪৫
মোর্বি
৫৭১
৬৭১
৬৫৯
নর্মদা
৭৩২
৭৬০
৮৯৬
নবসারি
৩২২৩
৩৬৯৫
৩৮৯৭
পঞ্চ মহল
৪৯৮২
৫২২৬
৫৭৮৬
পতন
২৩৮৯
২৪২১
২৭৪৮
পোর্বন্দর
৫২২
৪৭৩
৫৯৭
রাজকোত
২৪২২
২৪৭৭
৩০০৬
সবর কন্থা
২৫৫৫
২৭৮২
৩২৫১
সুরত
৪২৩১
৩৮৭৬
৪৫৩৫
সুরেন্দ্রনাগর
২৫৪০
২৫৪৪
২৭৮২
তাপি
১৬২৪
১৫৬২
১৮৬২
ভদোদারা
৫৬০২
৫৫৭৪
৬২৫৭
ভলসাদ
২১৯০
২৩০৯
২৯৩১
এনেক্সর ৫
গুজরাত্তা পি.এম.কে.ভি.ৱাই.গী এস.তি.তি. কম্পোনেন্তকী মখাদা হৌখিবা চহি অহুমলোম (শেনবা চহি ২০১৯-২০২০, ২০২০-২১, ২০২১-২০২২) দা লৈখিবা জিলা জিলাগী অইবা প্লেস তৌখ্রবা কেন্দিদেত মশীং:
জিলা
শেনবা চহি ২০১৯-২০
শেনবা চহি ২০২০-২১
শেনবা চহি ২০২১-২২
অহমদবাদ
৫,৫৮৮
৯৮০
২৮২
অমরেলি
৩৪৮
১৮৮
-
আনন্দ
৫৯০
২৪৯
-
অর্বালি
৩
-
-
বনাস কন্থা
৪৯৩
-
-
ভারুচ
৮৬৭
৬৪০
১৭
ভাবনাগর
১,৫৭৮
১৩৬
-
বোতার
৪৫৪
২০৭
-
ছোতোদেপুর
৩৪৪
৬১২
২৫
দাং
২৮৩
৭১
-
দেবভুমি দ্বার্কা
৬৩
৩০
-
দোহাদ
৩৩৬
-
-
গান্ধীনগর
৩৪৬
১৮৮
২৭৪
গির সোম্নাথ
৪৬৫
৮৮
৪৬
জাম্নগর
২,৫২২
৭০৯
২৬৩
জুনাগর
১,৫৯৩
২৭৬
১৭৩
কছ
১,৫৫৯
৬২০
২২৪
খেরা
৭২৬
১৬৭
-
মাহেসনা
১,৪২৪
১৬
২৭
মাহিসাগর
২৯৬
৪৮
৭৫
মোর্বি
১,২২১
৪৬২
২৯৫
নর্মদা
৩৬০
২৪৮
-
নবসারি
৪২০
৮১
১
পঞ্চ মহল
৫৬৮
৩৯২
২১
পতন
২৫৬
-
-
পোর্বন্দর
২৭৪
-
-
রাজকোত
১,৪৫০
৭০০
২৭
সবর কন্থা
২৫৩
৩
-
সুরত
৩,৫৪৩
১,০৬৮
১
সুরেন্দ্রনাগর
১,১৪২
১,২৮০
৩১৩
তাপি
৪৬৪
১৫৬
১
ভদোদারা
১,৪২২
৭২৮
৮
ভলসাদ
৯৭৯
৫৬৮
-
ঈ পাউ অসি স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিপ (এম.এস.দি.ই.) মন্ত্রালয়গী রাজ্যগী মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) শ্রী জয়ন্ত চৌধরিনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।