Ministry of Culture
PM to inaugurate 46th Session of World Heritage Committee on 21st July at Bharat Mandapam
India is hosting the World Heritage Committee Meeting for the first time
Meeting will be attended by more than 2000 national and international delegates from more than 150 countries
20 JUL 2024 7:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 46th Session of the World Heritage Committee on 21st July 2024 at 7 PM at Bharat Mandapam in New Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion. DG UNESCO, Ms Audrey Azoulay will also attend the inaugural event.
India is hosting the World Heritage Committee Meeting for the first time. It will take place from 21 to 31 July, 2024, at Bharat Mandapam in New Delhi. The World Heritage Committee meets once a year and is responsible for managing all matters pertaining to World Heritage and deciding on sites to be inscribed on the World Heritage list. During this meeting, proposals for nominating new sites on the World Heritage list, State of Conservation reports of 124 existing World Heritage properties, International Assistance and Utilisation of World Heritage Funds, etc., will be discussed. Meeting will be attended by more than 2000 international and national delegates from more than 150 countries.
Along with the World Heritage Committee Meeting, World Heritage Young Professionals’ Forum and World Heritage Site Managers’ Forum are also being held in the sidelines.
Further, various exhibitions will also be set up at Bharat Mandapam to showcase India’s culture. The Return of Treasures Exhibition will showcase some of the retrieved artefacts brought back to the country. Till date, more than 350 artefacts have been brought back. Further, by using the latest AR & VR technologies, an immersive experience will be offered for 3 world heritage sites of India: Rani ki Vav, Patan, Gujarat; Kailasa Temple, Ellora Caves, Maharashtra; and Hoysala Temple, Halebid, Karnataka. Also, an ‘Incredible India’ exhibition will be set up to highlight India’s rich cultural heritage, age-old civilization, geographical diversity, tourism destinations along with modern developments in the field of Information Technology and infrastructure.

কল্চর মন্ত্রালয়
জুলাই ২১দা প্রধান মন্ত্রীনা ভারত মন্দপমদা ৱার্ল্দ হেরিতেজ কমিতীগী ৪৬শুবা মীফম হৌদোক্কনি
ভারতনা অহানবা ওইনা ৱার্ল্দ হেরিতেজ কমিতী মীফম হোস্ত তৌরি
মীফম অসিদা লৈবাক ১৫০ হেনবদগী মীহুৎ নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল দেলেগেৎ ২০০০ হেনবনা শরুক য়াগনি
20 JUL 2024 7:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই ২১গী নুমিদাং পুং ৭ তাবদা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ৱার্ল্দ হেরিতেজ কমিতীগী ৪৬শুবা মীফম হৌদোক্কনি। থৌরমদা তিল্লিবা মীয়ামদসু প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগনি। হৌদোকপগী থৌরমদা য়ুনেসকোগী দি.জি. সুশ্রী ঔদ্রে অজৌলেসু শরুক য়াগনি।
ভারতনা অহানবা ওইনা ৱার্ল্দ হেরিতেজ কমিতী মীফম হোস্ত তৌরি। মসি নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ২০২৪গী জুলাই ২১দগী জুলাই ৩১ ফাওবা পাংথোক্কনি। ৱার্ল্দ হেরিতেজ কমিতী মীফম অসি চহিদা অমুক্তং পাংথোকই অমসুং মসি ৱার্ল্দ হেরিতেজগা মরী লৈনবা হিরম খুদিংমক মেনেজ তৌবা অমসুং ৱার্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা হাপচিনগদবা সাইতশিং লেপথোকপগী থৌদাং লৌরি। মীফম অসিগী মনুংদা, ৱার্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা অনৌবা সাইতশিং নোমিনেত তৌবগী প্রপোজেলশিং, হৌজিক লৈরিবা ৱার্ল্দ হেরিতেজ প্রোপরতী ১২৪গী স্তেত ওফ কঞ্জারবেসন রিপোর্তশিং, ৱার্ল্দ হেরিতেজ ফন্দশিংগী ইন্তরনেস্নেল এসিসতেন্স অমসুং য়ুতিলাইজেসন অসিনচিংবা খন্ন-নৈনগনি। মীফম অসিদা লৈবাক ১৫০ হেনবদগী মীহুৎ নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল দেলেগেৎ ২০০০ হেনবনা শরুক য়াগনি।
ৱার্ল্দ হেরিতেজ কমিতী মীফমগা লোয়ননা ৱার্ল্দ হেরিতেজ য়ং প্রোফেস্নেলস ফোরম অমসুং ৱার্ল্দ হেরিতেজ সাইত মেনেজর্স ফোরমসু সাইদলাইনদা পাংথোক্কনি।
মখা তারকপদা, ভারতকী কলচর উৎনবা ভারত মন্দপমদা তোঙান তোঙানবা একজিবিসনশিংসু পাংথোক্কনি। রিতর্ন ওফ ত্রেজর্স একজিবিসন্না লৈবাক অসিদা অমুক হন্না পুরকখিবা রিত্রাইব অর্তিফেক্ত খরা উৎকনি। হৌজিক ফাওবদা অর্তিফেক্ত ৩৫০ হেন্না অমুক হন্না পুরকখ্রে। মখা তারকপদা, ভারতকী ৱার্ল্দ হেরিতেজ সাইত ৩ – রানি কী বাব, পাতন, গুজরাত; কৈলাসা তেম্পল, এলোরা কেবস, মহারাস্ত্র; অমসুং হোয়সলা তেম্পল, হলেবিদ, কর্নাতকাগীদমক খ্বাইদগী নৌবা এ.আর. অমসুং ভি.আর. তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নদুনা পুক্নিং শুমহৎপা এক্সপরিয়েন্স ওফর তৌগনি। লোয়ননা, ভারতকী ইনাক খুল্লবা কলচরেল হেরিতেজ, এজ-ওল্দ সিভিলাইজেসন, জিওগ্রাফিকেল দাইবর্সিতী, তুরিজম দেস্তিনেসনশিংগা লোয়ননা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী লমদা মোদর্ন দেবেলপমেন্তশিং হায়লাইত তৌনবা ‘ইনক্রেদিবল ইন্দিয়া’ একজিবিসন অমা পাংথোক্কনি।