স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
মে 2024 দা ভারতকী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী গ্রোথ 5.9% হেনগৎখি
মে 2024 গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী কুইক ইস্তিমেতশিং অমসুং য়ুজ-বেজ ইন্দেক্স (বেজ 2011-12=100)
12 JUL 2024 5:30PM by PIB Imphal
ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন(আই আই পি)গী কুইক ইস্তিমেত অসি চয়োল তরুক্কী কান্নরগা থা খুদিংগী তারিখ 12 (নত্ত্রগা করিগুম্বা তারিখ 12 অসি ছুতি ওইরবদি মমাঙগী নুমিৎতা)দা ফোঙলি অমসুং মসিগী দেতা অসি প্রদক্সন ফেক্তরিশিং/ইস্তব্লিসমেন্তশিংদগী ফংলকপা দেতা অদুনি। আই.আই.পিগী থৌশিল অমুক হন্না য়েংশিনবগী মতুংইন্না হায়রিবা কুইক ইস্তিমেতশিং তুংদা ফোঙলকপদা অমুক হন্না য়েংশিল্লি।
মচং ওইবা ৱাফমশিং:
ইন্দেক্সশিং
1. মে 2024 গী ওইনা, ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন(আই আই পি)গী কুইক ইস্তিমেত অসি বেজ 2011-12 গা লোয়ননা 151.5 দা লৈরি, মসি মে 2023 দা 145.6 লৈখিবা অদুগী মথক্তনি। মে 2024 গী মাইনিং, মেনুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতি সেক্তরগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সশিং মথংশীৎনা 139.4, 150.6 অমসুং 181.6 ওইরি।
2. য়ুজ-বেজ মখলগী মতুংইন্না, মে 2024 গী ওইনা, প্রাইমারি গুদসকী ইন্দেক্স 160.9, কেপিতেল গুদসকী ইন্দেক্স 105.2, ইন্তরমেদিয়েদ গুদসকী ইন্দেক্স 160.8 অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদসকী ইন্দেক্স 185.1 ওইরি। মে 2024 গী ওইনা, কঞ্জুমর দুরেবলসগী ইন্দেক্স 129.8 অমসুং নন-কঞ্জুমর দুরেবলসগী ইন্দেক্স 153.3 ওইখি।
গ্রোথ রেত(ইয়ার-ওভর-ইয়ার)
1. মমাং চহিগী থা অসিগা চাংদম্নবদা মে 2024 গী আই.আই.পি গ্রোথ রেত চাদা 5.9 নি। মে 2023 গী আই.আই.পি গ্রোথ রেত চাদা 5.7 নি। মে 2023 গা চাংদম্নবদা মে 2024 দা মাইনিং, মেনুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতি সেক্তরশিংগী অপুনবা গ্রোথ রেতশিং 6.6 %, 4.6 % অমসুং 13.7 % ওইখি। মেনুফেকচরিং সেক্তর মনুংদা মে 2024 গী আই.আই.পি গ্রোথ রেত হেনগৎহনবদা চাউনা মতেং পাংখিবা অহুম অদুদি বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা (7.8%), হিদাক-লাংথক, হিদাক ওইনা শীজিন্নবা কেমিকেলশিং অমসুং পাম্বীদগী শুংবা পোৎথোকশিং পুথোকপা (7.5%) অমসুং ইলেক্ত্রিক্কী খুৎলায়শিং শাবা (14.7%)নি।
2. য়ুজ-বেজ মখলগী মতুংইন্না, মে 2024 গী ওইনা আই.আই.পি গ্রোথ রেতশিং প্রাইমারি গুদসকী চাদা 7.3, কেপিতেল গুদসকী চাদা 2.5, ইন্তরমেদিয়েদ গুদসকী চাদা 2.5 অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদসকী চাদা 6.9 ওইখি। মে ২০২৪ গী ওইনা, কঞ্জুমর দুরেবলসগী চাদা 12.3 অমসুং নন-কঞ্জুমর দুরেবলসগী চাদা 2.3 ওইখি। য়ুজ-বেজ মখলগী মতুংইন্না, মে 2024 গী ওইনা আই.আই.পি গ্রোথ রেতশিংদা চাউনা মতেং পাংখিবা অসি প্রাইমারি গুদস, কঞ্জুমর দুরেবলস অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর গুদশিংনা ওইখি।
1. হৌখিবা থা 13 দা লৈখিবা আই.আই.পিগী থাগী ইন্দেক্সশিং অমসুং গ্রোথ রেত(%)
******
3. মে 2024 গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী কুইক ইস্তিমেতশিংগা লোয়ননা, অহানবা রিভিজন্দা এপ্রিল 2024 গী ইন্দেক্সশিং পাংথোক্লে অমসুং ফেব্রুৱারি 22024গী ওইনা সোর্স এজেন্সিশিংদগী ফংলকপা অনৌবা দেতা য়েংলগা অরোইবা রিভিজন পাংথোক্লে। মে 2024 গী কুইক ইস্তিমেতশিং, এপ্রিল 2024 গী অহানবা রিভিজন অমসুং ফেব্রুৱারি 2024 গী অরোইবা রিভিজন অসিগী রেথ রেন্সপোন্স রেতশিং চাদা 91, চাদা 94 অমসুং চাদা 96 মথংশীৎনা ওইখি।
4. সেক্তোরেল, নেসনেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন(এন আই সি-2008)গী 2-দিজিত লেবেলদা, মে 2024 গী ওইনা, ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন(আই আই পি)গী কুইক ইস্তিমেতকী অকুপ্পা মরোলশিং ৱারোল I, II অমসুং III দা মথংশীৎনা পীর। ইন্দস্ত্রিএল সেক্তরগী অহোংবশিং য়েংনবা, ৱারোল- IV দা হৌখিবা থা 12 গী ইন্দক্সশিং থা-থাগী ওইনা, ইন্দস্ত্রি গ্রুপশিং (এন আই সি-2008) অমসুং সেক্তরশিংনা পীরি।
5. ওগস্ত ১২,২০২৪, নিংথৌকাবা নুমিত্তা জুন 2024 গী ইন্দেক্স ফোঙগনি।
নোত: -
1. মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইতা মসিগী প্রেস রিলিজগী ই-পাউশু ফংগনি -http://www.mospi.gov.in
2. হিন্দীদশু আই.আই.পিগী অকুপ্পা মরোল https://mospi.gov.in/iip ফংগনি।
ৱারোল I : ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন-সেক্তোরেল
((বেজ : 2011-12=100)
থা
মাইনিং
মেনুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতি
জেনেরেল
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
এপ্রিল
122.6
130.9
138.8
144.2
192.3
212.0
140.7
147.7
মে*
128.1
136.5
143.1
149.7
201.6
229.3
145.6
154.2
জুন
122.3
141.6
205.2
143.9
জুলাই
111.9
142.1
204.0
142.7
ওগস্ত
111.9
144.4
220.5
145.8
সেপ্তেম্বর
111.5
141.5
205.9
142.3
ওক্তোবর
127.4
142.1
203.8
144.9
নবেম্বর
131.3
139.3
176.3
141.1
দিশেম্বর
139.5
151.6
181.6
152.3
জনুৱারি
144.3
150.8
197.1
153.6
ফেব্রুৱারি
139.7
144.4
187.2
147.1
মার্চ
156.2
156.0
204.2
159.9
চাংচৎ
এপ্রিল-মে
125.4
133.7
141.0
147.0
197.0
220.7
143.2
151.0
হৌখিবা চহিগী মমাঙগী মতমদা লৈখিবা গ্রোথ #
এপ্রিল
5.1
6.8
5.5
3.9
-1.1
10.2
4.6
5.0
মে*
6.4
6.6
6.3
4.6
0.9
13.7
5.7
5.9
এপ্রিল-মে
5.8
6.6
5.9
4.3
-0.1
12.0
5.1
5.4
* মশিং অসি মার্চ 2024 গী কুইক ইস্তিমেতশিংনি।
নোত: ফেব্রুৱারি 2024 অমসুং এপ্রিল 2024 গী ইন্দেক্সশিং অনৌবা প্রদক্সন দেতাদা পুনশিল্লে।
# হৌখিবা চহিগী গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা খুদোংচাদবা ফিবমশিং থেংনখিবা অদু খঙজিল্লগা নৈনগদবনি।
ৱারোল II: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন - (2-দিজিত লেবেল )
(বেজ: 2011-12=100)
উদ্যোগ
থবকশিং
ৱেত
ইন্দেক্স
অপুনবা ইন্দেক্স
গ্রোথ চাদা
কোদ
মে'23
মে'24*
এপ্রিল-মে*
মে'24*
এপ্রিল-মে*
2023-24
2024-25
2024-25
10
চীঞ্জাকশিং শাবা
5.3025
123.2
116.4
130.5
118.3
-5.5
-9.3
11
থক্না মহি শুংবা
1.0354
124.1
134.2
116.7
128.0
8.1
9.7
12
হিদাকমনাগী পোৎথোকশিং শাবা
0.7985
83.7
87.8
75.4
74.5
4.9
-1.2
13
তেক্সতাইলশিং পুথোকপা
3.2913
107.4
106.7
106.5
105.6
-0.7
-0.8
14
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
1.3225
112.2
123.2
102.2
114.2
9.8
11.7
15
শাউন অমসুং শাউনগা মরী লৈনবা পোৎথোকশিং শাবা
0.5021
101.1
102.4
99.4
95.9
1.3
-3.5
16
উপু-কাংথোল, থোং-থোংনাউ নত্তনা উগী পোৎথোকশিং শাবা; স্ত্রো অমসুং প্লাইতিংগী মচাকশিং শাবা
0.1930
98.7
99.5
94.1
91.9
0.8
-2.3
17
চে অমসুং চেগী পোৎথোকশিং শাবা
0.8724
77.9
81.9
78.9
79.1
5.1
0.3
18
নম্বা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মেদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
0.6798
88.7
86.2
88.7
85.0
-2.8
-4.2
19
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোৎথোকশিং শাবা
11.7749
138.0
140.7
133.6
138.1
2.0
3.4
20
কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
7.8730
133.8
133.1
130.2
130.4
-0.5
0.2
21
ফার্মাসিউতিকেলশিং, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং পাম্বীগী পোৎথোকশিং
4.9810
227.9
245.0
232.5
244.6
7.5
5.2
22
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্সকী পোৎলমশিং শাবা
2.4222
112.7
111.7
109.5
109.9
-0.9
0.4
23
অতোপ্পা ধাতু নত্তবা মিনরেলগী পোৎথোকশিং শাবা
4.0853
148.4
148.7
147.6
148.4
0.2
0.5
24
বেসিক মেতেলশিং শাবা
12.8043
206.3
222.4
204.1
220.6
7.8
8.1
25
মেছিন অমসুং খুৎলায়শিং য়াওদনা ধাতুগী পোৎথোকশিং শাবা
2.6549
87.1
97.8
81.8
91.0
12.3
11.2
26
কম্পুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোৎথোকশিং শাবা
1.5704
115.1
138.2
113.3
126.2
20.1
11.4
27
ইলেক্ত্রিক্কী খুৎলায়শিং শাবা
2.9983
106.6
122.3
106.6
116.2
14.7
9.0
28
মেছিন্নরি অমসুং খুৎশু-খুৎলায় শাবা
4.7653
116.2
118.2
112.0
113.1
1.7
1.0
29
গারিশিং, ত্রেল্লরশিং অমসুং সেমি-ত্রেল্লরশিং শাবা
4.8573
126.1
133.9
119.5
130.1
6.2
8.9
30
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইকুইপমেন্তশিং শাবা
1.7763
131.2
153.2
125.4
146.8
16.8
17.1
31
উ-কাংথোল, থোং-থোংনাউ চনবা
0.1311
179.9
221.6
162.3
215.5
23.2
32.8
32
অতোপ্পা মেনুফেকচরিং
0.9415
79.2
72.4
83.5
84.8
-8.6
1.6
05
মাইনিং
14.3725
128.1
136.5
125.4
133.7
6.6
6.6
10-32
মেনুফেকচরিং
77.6332
143.1
149.7
141.0
147.0
4.6
4.3
35
ইলেক্ত্রিসিতি
7.9943
201.6
229.3
197.0
220.7
13.7
12.0
জেনেরেল ইন্দেক্স
100.00
145.6
154.2
143.2
151.0
5.9
5.4
* মে 2024গী মশিং অসি কুইক ইস্তিমেতশিংনি।
# হৌখিবা চহিগী গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০ দগী কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা খুদোংচাদবা ফিবমশিং থেংনখিবা অদু খঙজিল্লগা নৈনগদবনি।
ৱারোল III: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন - য়ুজ-বেজ
(বেজ : 2011-12=100)
প্রাইমারি গুদস
কেপিতেল গুদস
ইন্তরমেদিয়েত গুদস
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদস
কঞ্জুমর দুরেবলস
কঞ্জুমর নন-দুরেবলস
থা
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2022-23
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
এপ্রিল
142.2
152.2
92.4
94.9
152.0
156.9
169.8
183.4
108.1
118.9
154.7
150.9
মে*
149.9
160.9
102.6
105.2
156.9
160.8
173.2
185.1
115.6
129.8
149.8
153.3
জুন
146.7
107.4
154.2
170.9
116.8
146.7
জুলাই
141.8
102.1
153.8
170.3
117.0
153.5
ওগস্ত
145.4
107.4
157.4
176.8
123.2
148.3
সেপ
138.8
112.6
154.2
172.8
125.0
142.6
ওক্তো
146.1
106.1
157.5
175.9
123.0
142.4
নবেম
143.8
98.0
151.3
164.2
106.5
157.2
দিশে
151.9
103.8
159.8
180.3
114.5
179.7
জনা
154.3
108.3
163.8
186.6
121.4
164.9
ফেব্রু
148.2
106.7
157.6
179.5
121.9
149.9
মার্চ
163.1
131.1
168.2
195.2
129.9
155.3
চাংচৎ
এপ্রিল-মে
146.1
156.6
97.5
100.1
154.5
158.9
171.5
184.3
111.9
124.4
152.3
152.1
হৌখিবা চহিগী মতমদা লৈখিবা গ্রোথ #
এপ্রিল
1.9
7.0
4.4
2.7
1.7
3.2
13.4
8.0
-2.3
10.0
11.4
-2.5
মে*
3.6
7.3
8.1
2.5
3.4
2.5
13.0
6.9
1.5
12.3
8.9
2.3
এপ্রিল-মে
2.8
7.2
6.3
2.7
2.6
2.8
13.2
7.5
-0.4
11.2
10.2
-0.1
* মশিং অসি মে 2024 গী কুইক ইস্তিমেতশিংনি।
নোত: ফেব্রুৱারি 2024 অমসুং এপ্রিল 2024 গী ইন্দেক্সশিং অনৌবা প্রদক্সন দেতাদা পুনশিল্লে।
## হৌখিবা চহিগী গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা খুদোংচাদবা ফিবমশিং থেংনখিবা অদু খঙজিল্লগা নৈনগদবনি।
ৱারোল IV: থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন - (2-দিজিত লেবেল) (বেজ: 2011-12=100)
উদগ কোদ
থবক
ৱেত
জুন-23
জু-23
ওগ-23
সেপ-23
ওক্তো-23
নবে-23
দিসে-23
জন-24
ফেব-24
মার্চ-24
এপ্রি-24
মে-24
10
চীঞ্জাকশিং শাবা
5.3025
113.6
121.6
123.9
114.6
123.5
141.5
160.8
158.9
151.9
142.5
120.2
116.4
11
থক্নবা মহি শুংবা
1.0354
125.0
109.4
103.4
101.6
99.6
100.7
101.3
112.6
120.0
124.3
121.8
134.2
12
হিদাকমনাগী পোৎথোকশিং শাবা
0.7985
93.8
71.8
81.4
89.8
82.7
79.8
82.7
84.6
77.3
78.4
61.1
87.8
13
তেক্সতাইলশিং শাবা
3.2913
107.8
108.5
107.1
108.4
110.2
102.7
112.3
109.7
104.1
106.5
104.4
106.7
14
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
1.3225
120.1
103.9
97.8
102.4
97.8
92.9
113.1
117.3
125.6
143.2
105.1
123.2
15
শাউন অমসুং মরী লৈনবা পোৎথোকশিং শাবা
0.5021
103.4
95.1
92.4
91.8
91.1
78.8
95.9
99.9
96.8
95.9
89.3
102.4
16
উপু-কাংথোল, থোং-থোংনাউ নত্তনা উগী পোৎথোকশিং শাবা; স্ত্রো অমসুং প্লাইতিংগী মচাকশিং শাবা
0.1930
98.0
98.4
98.5
108.1
93.7
87.6
97.7
96.4
101.7
111.5
84.3
99.5
17
চে অমসুং চেগী পোৎলমশিং শাবা
0.8724
81.3
82.1
82.3
78.5
78.5
73.3
78.1
79.1
79.2
83.2
76.2
81.9
18
নম্বা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মেদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
0.6798
88.7
89.0
91.0
87.5
87.0
84.1
95.5
91.3
88.8
92.3
83.8
86.2
19
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোৎথোকশিং শাবা
11.7749
133.5
131.9
131.7
122.4
125.7
132.9
141.9
134.7
131.2
142.4
135.4
140.7
20
কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
7.8730
130.5
128.6
126.8
123.6
126.5
119.5
127.5
127.6
125.4
130.3
127.6
133.1
21
হিদাক-লাংথকশিং অমসুং পাম্বীদগী শুংবা হিদাকশিং শাবা
4.9810
225.3
244.5
225.9
220.1
212.8
244.3
286.3
245.6
205.6
228.1
244.2
245.0
22
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্সকী পোৎলমশিং শাবা
2.4222
106.5
107.7
108.5
106.5
109.0
105.1
106.9
112.8
110.3
116.8
108.1
111.7
23
অতোপ্পা ধাতু নত্তবা মিনরেলগী পোৎথোকশিং শাবা
4.0853
149.5
134.0
142.5
132.8
140.5
127.0
147.1
147.5
147.7
165.4
148.0
148.7
24
বেসিক মেতেলশিং শাবা
12.8043
203.4
209.4
217.4
213.6
217.2
207.3
220.2
226.9
213.2
232.1
218.8
222.4
25
মেছিন্নরি অমসুং খুৎলায় য়াওদনা মেতেলগী পোৎলমশিং শাবা
2.6549
86.7
83.8
100.0
97.1
92.8
81.0
98.1
95.1
95.7
114.8
84.2
97.8
26
কম্পুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোৎথোকশিং শাবা
1.5704
121.9
118.6
131.4
149.4
123.1
96.7
111.6
120.8
125.8
134.7
114.2
138.2
27
ইলেক্ত্রিক্কী পোৎ-চৈ শাবা
2.9983
103.5
102.5
108.6
108.0
94.8
89.0
116.6
108.1
111.5
124.3
110.1
122.3
28
মেছিন্নরি অমসুং খুৎলায় শাবা
4.7653
123.7
119.9
126.3
127.0
123.3
109.1
115.5
116.4
121.0
145.1
108.0
118.2
29
গারিশিং, ত্রেল্লরশিং অমসুং সেমি-ত্রেল্লরশিং শাবা
4.8573
123.6
129.5
128.6
130.5
135.7
126.7
118.5
140.5
130.4
130.3
126.2
133.9
30
ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা খুৎলায় শাবা
1.7763
140.6
123.5
145.9
166.0
157.2
144.5
137.2
149.5
145.8
175.7
140.3
153.2
31
উপু-কাংথোল শাবা
0.1311
183.0
190.6
189.5
185.1
176.8
144.5
197.4
199.0
227.7
278.6
209.4
221.6
32
অতোপ্পা মেনুফেকচরিং
0.9415
85.6
97.1
94.6
96.7
103.7
65.8
70.5
76.6
76.4
90.0
97.1
72.4
5
মাইনিং
14.3725
122.3
111.9
111.9
111.5
127.4
131.3
139.5
144.3
139.7
156.2
130.9
136.5
10-32
মেনুফেকচরিং
77.6332
141.6
142.1
144.4
141.5
142.1
139.3
151.6
150.8
144.4
156.0
144.2
149.7
35
ইলেক্ত্রিসিতি
7.9943
205.2
204.0
220.5
205.9
203.8
176.3
181.6
197.1
187.2
204.2
212.0
229.3
জেনেরেল ইন্দেক্স
100
143.9
142.7
145.8
142.3
144.9
141.1
152.3
153.6
147.1
159.9
147.7
154.2
* মে 2024গী মশিং অসি কুইক ইস্তিমেতশিংনি।
নোত: ফেব্রুৱারি 2024 অমসুং এপ্রিল 2024 গী ইন্দেক্সশিং অনৌবা প্রদক্সন দেতাদা পুনশিল্লে।

Ministry of Statistics & Programme Implementation
India's IIP records a growth of 5.9% in the May 2024
QUICK ESTIMATE OF INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION AND USE-BASED INDEX FOR THE MONTH OF MAY 2024
(BASE 2011-12=100)
12 JUL 2024 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
Key Highlights:
Indices
1. For the month of May 2024, the Quick Estimates of IIP with base 2011-12 stands at 154.2 against 145.6 in May 2023. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of May 2024 stand at 136.5, 149.7 and 229.3 respectively.
2. As per Use-based classification, the indices stand at 160.9 for Primary Goods, 105.2 for Capital Goods, 160.8 for Intermediate Goods and 185.1 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of May 2024. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 129.8 and 153.3 respectively for the month of May 2024.
Growth Rate (Y-o-Y)
1. The IIP growth rate for the month of May 2024 over the corresponding period of previous year is 5.9 percent. The IIP growth rate in May 2023 was 5.7 percent. The growth rates of the three sectors, Mining, Manufacturing and Electricity for the month of May 2024 over May 2023 are 6.6 percent, 4.6 percent and 13.7 percent respectively. Within the manufacturing sector, the growth rate of the top three positive contributors to the growth of IIP for the month of May 2024 are – “Manufacture of basic metals” (7.8%), “Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products” (7.5%), and “Manufacture of electrical equipment” (14.7%).
2. The corresponding growth rates of IIP as per Use-based classification in May 2024 over May 2023 are 7.3 percent in Primary goods, 2.5 percent in Capital goods, 2.5 percent in Intermediate goods, 6.9 percent in Infrastructure/ Construction Goods, 12.3 percent in Consumer durables and 2.3 percent in Consumer non-durables (Statement III). Based on use-based classification, top three positive contributors to the growth of IIP for the month of May 2024 are – Primary goods, Consumer durables and Infrastructure/Construction goods.
3. Monthly Indices and Growth Rate (in %) of IIP for the last 13 months
3. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of May 2024, the indices for April 2024 have undergone the first revision and those for February 2024 have undergone final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for May 2024, the first revision for April 2024 and the final revision for February 2024 have been compiled at weighted response rates of 91 percent, 94 percent and 96 percent respectively.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of May 2024 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and by Use-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices for the last 12 months, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Release of the Index for June 2024 will be on Monday, 12th August 2024.
Note: -
1. This Press release (English and Hindi Version) is also available at the Ministry’s Website -http://www.mospi.gov.in.
2. Detailed information pertaining to IIP is available at https://mospi.gov.in/iip
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base: 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
Apr
122.6
130.9
138.8
144.2
192.3
212.0
140.7
147.7
May*
128.1
136.5
143.1
149.7
201.6
229.3
145.6
154.2
Jun
122.3
141.6
205.2
143.9
Jul
111.9
142.1
204.0
142.7
Aug
111.9
144.4
220.5
145.8
Sep
111.5
141.5
205.9
142.3
Oct
127.4
142.1
203.8
144.9
Nov
131.3
139.3
176.3
141.1
Dec
139.5
151.6
181.6
152.3
Jan
144.3
150.8
197.1
153.6
Feb
139.7
144.4
187.2
147.1
Mar
156.2
156.0
204.2
159.9
Average
Apr-May
125.4
133.7
141.0
147.0
197.0
220.7
143.2
151.0
Growth over the corresponding period of previous year#
Apr
5.1
6.8
5.5
3.9
-1.1
10.2
4.6
5.0
May*
6.4
6.6
6.3
4.6
0.9
13.7
5.7
5.9
Apr-May
5.8
6.6
5.9
4.3
-0.1
12.0
5.1
5.4
* Figures for May 2024 are Quick Estimates.
NOTE: Indices for the months of Feb'24 and Apr'24 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth#
code
May'23
May'24*
Apr-May*
May'24*
Apr-May*
2023-24
2024-25
2024-25
10
Manufacture of food products
5.3025
123.2
116.4
130.5
118.3
-5.5
-9.3
11
Manufacture of beverages
1.0354
124.1
134.2
116.7
128.0
8.1
9.7
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
83.7
87.8
75.4
74.5
4.9
-1.2
13
Manufacture of textiles
3.2913
107.4
106.7
106.5
105.6
-0.7
-0.8
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
112.2
123.2
102.2
114.2
9.8
11.7
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
101.1
102.4
99.4
95.9
1.3
-3.5
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
98.7
99.5
94.1
91.9
0.8
-2.3
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
77.9
81.9
78.9
79.1
5.1
0.3
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
88.7
86.2
88.7
85.0
-2.8
-4.2
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
138.0
140.7
133.6
138.1
2.0
3.4
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
133.8
133.1
130.2
130.4
-0.5
0.2
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
227.9
245.0
232.5
244.6
7.5
5.2
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
112.7
111.7
109.5
109.9
-0.9
0.4
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
148.4
148.7
147.6
148.4
0.2
0.5
24
Manufacture of basic metals
12.8043
206.3
222.4
204.1
220.6
7.8
8.1
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
87.1
97.8
81.8
91.0
12.3
11.2
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
115.1
138.2
113.3
126.2
20.1
11.4
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
106.6
122.3
106.6
116.2
14.7
9.0
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
116.2
118.2
112.0
113.1
1.7
1.0
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
126.1
133.9
119.5
130.1
6.2
8.9
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
131.2
153.2
125.4
146.8
16.8
17.1
31
Manufacture of furniture
0.1311
179.9
221.6
162.3
215.5
23.2
32.8
32
Other manufacturing
0.9415
79.2
72.4
83.5
84.8
-8.6
1.6
05
Mining
14.3725
128.1
136.5
125.4
133.7
6.6
6.6
10-32
Manufacturing
77.6332
143.1
149.7
141.0
147.0
4.6
4.3
35
Electricity
7.9943
201.6
229.3
197.0
220.7
13.7
12.0
General Index
100.00
145.6
154.2
143.2
151.0
5.9
5.4
* Figures for May’24 are Quick Estimates.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
2022-23
2024-25
2023-24
2024-25
2023-24
2024-25
Apr
142.2
152.2
92.4
94.9
152.0
156.9
169.8
183.4
108.1
118.9
154.7
150.9
May*
149.9
160.9
102.6
105.2
156.9
160.8
173.2
185.1
115.6
129.8
149.8
153.3
Jun
146.7
107.4
154.2
170.9
116.8
146.7
Jul
141.8
102.1
153.8
170.3
117.0
153.5
Aug
145.4
107.4
157.4
176.8
123.2
148.3
Sep
138.8
112.6
154.2
172.8
125.0
142.6
Oct
146.1
106.1
157.5
175.9
123.0
142.4
Nov
143.8
98.0
151.3
164.2
106.5
157.2
Dec
151.9
103.8
159.8
180.3
114.5
179.7
Jan
154.3
108.3
163.8
186.6
121.4
164.9
Feb
148.2
106.7
157.6
179.5
121.9
149.9
Mar
163.1
131.1
168.2
195.2
129.9
155.3
Average
Apr-May
146.1
156.6
97.5
100.1
154.5
158.9
171.5
184.3
111.9
124.4
152.3
152.1
Growth over the corresponding period of previous year#
Apr
1.9
7.0
4.4
2.7
1.7
3.2
13.4
8.0
-2.3
10.0
11.4
-2.5
May*
3.6
7.3
8.1
2.5
3.4
2.5
13.0
6.9
1.5
12.3
8.9
2.3
Apr-May
2.8
7.2
6.3
2.7
2.6
2.8
13.2
7.5
-0.4
11.2
10.2
-0.1
* Figures for May 2024 are Quick Estimates.
NOTE: Indices for the months of Feb'24 and Apr'24 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry code
Description
Weight
Jun-23
Jul-23
Aug-23
Sep-23
Oct-23
Nov-23
Dec-23
Jan-24
Feb-24
Mar-24
Apr-24
May-24
10
Manufacture of food products
5.3025
113.6
121.6
123.9
114.6
123.5
141.5
160.8
158.9
151.9
142.5
120.2
116.4
11
Manufacture of beverages
1.0354
125.0
109.4
103.4
101.6
99.6
100.7
101.3
112.6
120.0
124.3
121.8
134.2
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
93.8
71.8
81.4
89.8
82.7
79.8
82.7
84.6
77.3
78.4
61.1
87.8
13
Manufacture of textiles
3.2913
107.8
108.5
107.1
108.4
110.2
102.7
112.3
109.7
104.1
106.5
104.4
106.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
120.1
103.9
97.8
102.4
97.8
92.9
113.1
117.3
125.6
143.2
105.1
123.2
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
103.4
95.1
92.4
91.8
91.1
78.8
95.9
99.9
96.8
95.9
89.3
102.4
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
98.0
98.4
98.5
108.1
93.7
87.6
97.7
96.4
101.7
111.5
84.3
99.5
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
81.3
82.1
82.3
78.5
78.5
73.3
78.1
79.1
79.2
83.2
76.2
81.9
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
88.7
89.0
91.0
87.5
87.0
84.1
95.5
91.3
88.8
92.3
83.8
86.2
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
133.5
131.9
131.7
122.4
125.7
132.9
141.9
134.7
131.2
142.4
135.4
140.7
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
130.5
128.6
126.8
123.6
126.5
119.5
127.5
127.6
125.4
130.3
127.6
133.1
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
225.3
244.5
225.9
220.1
212.8
244.3
286.3
245.6
205.6
228.1
244.2
245.0
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
106.5
107.7
108.5
106.5
109.0
105.1
106.9
112.8
110.3
116.8
108.1
111.7
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
149.5
134.0
142.5
132.8
140.5
127.0
147.1
147.5
147.7
165.4
148.0
148.7
24
Manufacture of basic metals
12.8043
203.4
209.4
217.4
213.6
217.2
207.3
220.2
226.9
213.2
232.1
218.8
222.4
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
86.7
83.8
100.0
97.1
92.8
81.0
98.1
95.1
95.7
114.8
84.2
97.8
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
121.9
118.6
131.4
149.4
123.1
96.7
111.6
120.8
125.8
134.7
114.2
138.2
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
103.5
102.5
108.6
108.0
94.8
89.0
116.6
108.1
111.5
124.3
110.1
122.3
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
123.7
119.9
126.3
127.0
123.3
109.1
115.5
116.4
121.0
145.1
108.0
118.2
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
123.6
129.5
128.6
130.5
135.7
126.7
118.5
140.5
130.4
130.3
126.2
133.9
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
140.6
123.5
145.9
166.0
157.2
144.5
137.2
149.5
145.8
175.7
140.3
153.2
31
Manufacture of furniture
0.1311
183.0
190.6
189.5
185.1
176.8
144.5
197.4
199.0
227.7
278.6
209.4
221.6
32
Other manufacturing
0.9415
85.6
97.1
94.6
96.7
103.7
65.8
70.5
76.6
76.4
90.0
97.1
72.4
5
Mining
14.3725
122.3
111.9
111.9
111.5
127.4
131.3
139.5
144.3
139.7
156.2
130.9
136.5
10-32
Manufacturing
77.6332
141.6
142.1
144.4
141.5
142.1
139.3
151.6
150.8
144.4
156.0
144.2
149.7
35
Electricity
7.9943
205.2
204.0
220.5
205.9
203.8
176.3
181.6
197.1
187.2
204.2
212.0
229.3
General Index
100
143.9
142.7
145.8
142.3
144.9
141.1
152.3
153.6
147.1
159.9
147.7
154.2
* Figures for May’24 are Quick Estimates.
NOTE: Indices for the months of Feb'24 and Apr'24 incorporate updated production data.