কোইলা মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি কিশন রেদ্দীনা নির্মান পোর্তেল হৌদোকখ্রে
স্কিম অসিনা য়ু.পি.এস.সি.গী মতিকচারবা এস্পিরান্তশিংদা লুপা লাখ অমগী তেংবাং ফংহনগনি
02 JUL 2024 9:17PM by PIB Imphal
কোল অমসুং মাইন্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি কিশন রেদ্দীনা ঙসি নই দিল্লীদা “নোবল ইনিসিয়েতিব ফোর রিৱার্দিং মেনস এস্পিরেন্তস ওফ নেস্নেল সিবিল সর্বিসেস একজামিনেসন (নির্মান)” পোর্তেল হৌদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী “মিসন কর্ময়োগী”গী মিৎয়েংগা এলাইন তৌদুনা মসি ২০২৪দা য়ু.পি.এস.সি. এগজামিনেসন (সিবিল সর্বিস অমসুং ফোরেস্ত সর্বিস)কী প্রিলিমিনরী রাউন্দ ক্বালিফাইদ ওইরবশিংগীদমক কোল ইন্দিয়া লিমিতেদনা মসিগী ওপরেত তৌরিবা জিলাশিংগী মেরিতোরিয়স নহাশিংগী ওইবা তোপ তোপ্পা সি.এস.আর. স্কিম অমনি। থৌরম অসিদা কোল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী অমৃত লাল মীনা, কোল মন্ত্রালয়গী মকোকথোংবা ওফিসরশিং অমসুং কোল কম্পেনীশিংগী সি.এম.দি.শিংসু শরুক য়াখি।
স্কিম অসিনা সি.আই.এল.গী ওপরেস্নেল জিলা ৩৯গী মনুংদা খুন্দাবা চহিগী ইমুংগী ইনকম লাখ ৮গী মখাদা লৈবা অমসুং সেদ্যুল কাস্ত, সেদ্যুল ত্রাইব, নুপী নত্রগা অহুমশুবা জেন্দরগী প্রিলিমিনরী এগজামিনেসন ক্বালিফাই ওইরবা কেন্দিদেতশিংদা লুপা ১,০০,০০০/- (লুপা লাখ অমা)গী তেংবাং ফাহন্নবা পান্দম থম্লি।
এপ্লিকেসনশিংগী ফুল ত্রান্সপরেন্সী অমসুং সিমলেস স্ক্রীনিং ফংহন্নবগীদমক এপ্লিকেসন প্রোসেস পুম্বা দেদিকেতেদ পোর্তেল অমগী খুত্থাংদা পাংথোক্তুনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী দিজিতেল ইন্দিয়াগী মংলান মংফাওনহল্লি।
কোল মন্ত্রালয়গী সি.পি.এস.ই., কোল ইন্দিয়া লিমিতেদ অসি লৈবাক অসিগী ইনর্জী সেক্যুরিতীগী য়াংলেন শরু খক্তা নত্তনা কোয়লা লৈবা মফমশিংদা এজুকেসন থৌগৎনবা সোসিয়েলি রেস্পোন্সিবল কোর্পোরেত অমগী থোইদোক হেন্দোকপা থৌদাং অমসু লৌরি।
“সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা প্রয়াস” কী থোংদা “বিকসিত ভারতকী” পান্দম ফংনবা কোল ইন্দিয়া লিমিতেদ (সি.আই.এল.) অমসুং মসিগী সবসিদরীশিংনা কোয়লা লৈবা মফমশিংগী মতিকচাবা অমসুং শোত্থরবা মহৈরোইশিংবু লৈবাক্কী থাক্তা লৈবা প্রোফেস্নেল ইন্সতিত্যুৎশিংদা এদমিসন তৌবদা মতেং পাংনবা তোঙান তোঙানবা ইনিসিয়েতিবশিং লৌখৎলি।

Ministry of Coal
Union Minister Shri G Kishan Reddy Launches NIRMAN Portal
The Scheme will Provide a Support of One Lakh Rupees to Eligible UPSC Aspirants
02 JUL 2024 9:17PM by PIB Delhi
Union Minister for Coal and Mines, Shri G Kishan Reddy launched a portal “Noble Initiative for Rewarding Mains Aspirants of National Civil Services Examination (NIRMAN)” in New Delhi today. In alignment with the vision “Mission Karmayogi” of Prime Minister Narendra Modi, this is a unique CSR scheme by Coal India Limited for meritorious youth of its operating districts who have qualified the Preliminary round of UPSC examination (for Civil Services & Forest Service) in 2024. Secretary, Ministry of Coal Shri Amrit Lal Meena, other senior officers of the Coal Ministry and CMDs of Coal Companies were present on the occasion.
The scheme is aimed towards providing support of Rs 1,00,000/- (Rupees One Lakh) to the Preliminary examination qualified candidates with annual family income less than 8 lakhs and belonging to Scheduled Caste, Scheduled Tribe, female or third gender; who are permanent residents of any of the 39 operational districts of CIL.
The entire application process is through a dedicated portal for ensuring full transparency and seamless screening of the applications, thus fulfilling the dream of Digital India of Prime Minister Narendra Modi.
Ministry of Coal’s CPSE ,Coal India Limited, a Maharatna Company which is not only the backbone of energy security of the country but also plays a significant role of a Socially Responsible Corporate to foster education in Coal Bearing Areas.
To achieve the goal of “Viksit Bharat” by “Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Prayas”, Coal India Limited(CIL) and its subsidiaries have also undertaken various initiatives helping deserving and underprivileged students from coal bearing areas to secure admissions into nationally reputed professional institutes.