স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
উৰা বাতৰি বনাম প্ৰকৃত সত্য
উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহত কোনো এন.ই.ই.টি এমডিএছ পৰীক্ষা কেন্দ্ৰ নাই বুলি দাবী কৰা সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিবেদন মিছা
শ্বিলং, নাহৰলগুন, কহিমা, আইজল, গুৱাহাটী আৰু কলকাতাত পৰীক্ষা কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰা হৈছে
13 MAR 2024 8:15PM by PIB Guwahati
কিছু সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিবেদনত উল্লেখ কৰা হৈছে যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰৱেশ তথা যোগ্যতা পৰীক্ষা (এনইইটি) – মাষ্টাৰ অফ ডেন্টাল চাৰ্জাৰী (এমডিএছ)ৰ কোনো পৰীক্ষা কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰা হোৱা নাই। এই প্ৰতিবেদন সত্য নহয়।
উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহত শ্বিলং, নাহৰলগুন, কহিমা, আইজল, গুৱাহাটী আৰু কলকাতাত এটাকৈ কেন্দ্ৰ আছে। তদুপৰি, ১১ মাৰ্চ-২০২৪ তাৰিখে বন্ধ হোৱা এনইইটি-এমডিএছ ২০২৪-ৰ বাবে দ্বিতীয় আবেদনত মাত্ৰ ৫৬০জন প্ৰাৰ্থীয়ে পঞ্জীয়ন কৰিছিল।

Ministry of Health and Family Welfare
Myth vs. Facts
Media Reports claiming there are no NEET MDS examination centres in the Northeastern States are false
Examination centres have been allotted in Shillong, Naharlagun, Kohima, Aizawl, Guwahati and Kolkata
13 MAR 2024 8:15PM by PIB Delhi
Some media reports have highlighted that no examination centres of the National Entrance cum Eligibility Test (NEET) – Master of Dental Surgery (MDS) have been allotted for the Northeastern states. Such reports are not accurate.
There are examination centres in north-eastern states. There is a centre in Shillong, Naharlagun, Kohima, Aizawl, Guwahati and Kolkata.
Moreover, in the second application window for NEET-MDS 2024 which closed on 11-March-2024, only 560 candidates registered.