Prime Minister's Office
PM to address the ‘Viksit Bharat Viksit Chhattisgarh’ programme on 24th February
PM to inaugurate, dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs. 34,400 crore in Chhattisgarh
Projects cater to important sectors like Roads, Railways, Coal, Power and Solar Energy
PM to Dedicate NTPC’s Lara Super Thermal Power Project Stage-I to the Nation and lay Foundation Stone of NTPC’s Lara Super Thermal Power Project Stage-II
22 FEB 2024 5:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the ‘Viksit Bharat Viksit Chhattisgarh’ programme on 24th February, 2024 at 12:30 PM via video conferencing. During the programme, Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 34,400 crore. The projects cater to a number of important sectors including Roads, Railways, Coal, Power, Solar Energy among others.
Prime Minister Shri Narendra Modi will Dedicate NTPC’s Lara Super Thermal Power Project, Stage-I (2x800 MW) to the Nation and lay Foundation Stone of NTPC’s Lara Super Thermal Power Project, Stage-II (2x800 MW) in Raigarh district of Chhattisgarh. While Stage-I of the station is built with an investment of around Rs 15,800 crore, the Stage-II of the project shall be constructed on the available land of Stage-I premises, thus requiring no additional land for the expansion, and entails an investment of Rs 15,530 crore. Equipped with highly efficient Super Critical technology (for Stage-I) and Ultra Super Critical technology (for Stage-II), the project will ensure lesser Specific Coal Consumption and Carbon Dioxide emission. While 50% power from both Stage-I & II is allocated to the state of Chhattisgarh, the project will also play a crucial role in improving power scenario in several other states and UTs, such as Gujarat, Madhya Pradesh, Maharashtra, Goa, Daman & Diu, Dadra and Nagar Haveli among others.
Prime Minister will inaugurate three key First Mile Connectivity (FMC) projects of South Eastern Coalfields Limited, built at a total cost of more than Rs 600 crores. They will help in faster, eco-friendly, and efficient mechanised evacuation of coal. These projects include Dipka OCP Coal Handling Plant in SECL’s Dipka Area, Chhal and Baroud OCP Coal handling plant in SECL’s Raigarh Area. FMC projects ensure the mechanized movement of coal from pithead to coal handling plants equipped with silos, bunkers, and rapid loading systems through conveyor belts. By reducing the transportation of coal via road, these projects will help in easing the living conditions of people residing around coal mines by reducing traffic congestion, road accidents, and adverse impacts on the environment and health around coal mines. It is also leading to savings in transportation costs by reducing diesel consumption by trucks carrying coal from the pit head to railway sidings.
In a step to boost production of renewable energy in the region, Prime Minister will inaugurate the Solar PV Project at Rajnandgaon built at a cost of around Rs. 900 Crore. Project will generate an estimated 243.53 million units of energy annually and will mitigate around 4.87 million tons of CO2 emissions over 25 years, equivalent to the carbon sequestered by about 8.86 million trees over the same period.
Strengthening the rail infrastructure in the region, Prime Minister will dedicate Bilaspur – Uslapur Flyover to be built at a cost of around Rs. 300 Crores. This will reduce the heavy congestion of traffic and stoppage of coal traffic at Bilaspur going towards Katni. Prime Minister will also dedicate a 50MW Solar Power Plant in Bhilai. It will help in utilization of solar energy in running trains.
Prime Minister will dedicate rehabilitation and upgradation of 55.65 km long Section of NH-49 to two lanes with paved shoulders. The project will help in improving connectivity between two important cities Bilaspur and Raigarh. PM will also dedicate rehabilitation and upgradation of 52.40 km long section of NH-130 to two-lanes with paved shoulders. The project will help in improving the connectivity of Ambikapur city with Raipur and Korba city and will boost economic growth of the area.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ফেব্রুৱারি ২৪ দা ‘বিকসিত ভারত বিকসিত ছতিসগর’ থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ছতিসগরদা লুপা করোর ৩৪,০০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেকশিংগী মনুংদা লম্বীশিং, রেলৱেশিং, কোলয়া, পৱার অমসুং সোলার ইনর্জ য়াওরি
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা এন.তি.পি.সিগী লারা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক স্তেজ-১ মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং এন.তি.পি.সিগী লারা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক স্তেজ-২ উরেপ-উয়ুং তমগনি
22 FEB 2024 5:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফেব্রুৱারি ২৪,২০২৪গী নুমিৎয়ুংবা পুং ১২:৩০ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ‘বিকসিত ভারত বিকসিত ছতিসগর’ থৌরমদা ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা ছতিসগরদা লুপা করোর ৩৪,০০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা লম্বীশিং, রেলৱেশিং, কোলয়া, পৱার অমসুং সোলার ইনর্জ য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা ছতিসগরগী রাইগর জিলাদা এন.তি.পি.সিগী লারা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক স্তেজ-১ (2x800 MW) মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং এন.তি.পি.সিগী লারা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক স্তেজ-২ (2x800 MW) উরেপ-উয়ুং তমগনি। স্তেসনগী স্তেজ-১ অসি লুপা করোর ১৫,৮০০ গী শেনফম অমা থাদুনা শেমগৎখিবনি অমসুং প্রোজেক অসিগী স্তেজ-২না স্তেজ-১ লৈরিবা শরুক অসিদা ফংলিবা লমদা শাগৎকদবনি। মরম অদুনা পাকথোক-চাউথোক্নবা অহেনবা লম লৌশিনবা দরকার ওইদ্রে অমসুং মসিগীদমক লুপা করোর ১৫,৫৩০গী শেনফম অমা থাদরে।
অফবা মখলগী সুপর ক্রিতিকেল তেক্নোলোজি(স্তেজ-১) অমসুং উলত্রা সুপর ক্রিতিকেল তেক্নোলোজি(স্তেজ-২) শীজিন্নদুনা, প্রোজেক অসিনা কোয়লা য়াম্না শীজিন্নরোই অমসুং কার্বোন দাইওক্সাইদ থাদোকপা হন্থহনগনি। স্তেজ-১ অমসুং স্তেজ-২ অনিমক্তগী পুথোরকপা মৈগী চাদা ৫০ ছতিসগর রাজ্যাদা পীগনি। অতোপ্পা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিং হায়বদি গুজরাত, মধ্য প্রদেস, মহারাস্ত্রা, গৱা, দমন অমসুং দিয়ু, দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলিগী মৈগী ফিবম ফগৎহনবদা প্রোজেক অসিনা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৬০০ হেন্না চঙনা শেমগৎপদা সাউথ ইস্তর্ন কোএলফিল্দস লিমিতেদকী মরুওইবা ফার্স্ত মাইল কন্নেক্তিবিতি(এফ এম সি) প্রোজেক অহুম শঙ্গাগনি। মখোয়না য়াংন, মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দনা অমসুং ফজনা কোলয়া লৌথোকপদা মতেং পাংগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা এস.ই.সি.এলগী দিপকা এরিয়াদা দিপকা ও.সি.পি কোএল হেন্দলিং প্লান্ত, এস.ই.সি.এলগী রাইগর এরিয়াদা ছাল অমসুং বরাউদ ও.সি.পি হেন্দলিং প্লান্ত য়াওরি। এফ.এম.সি প্রোজেকশিংনা পিথহেদতগী সিলোশিং, বঙ্করশিং অমসুং কনভেয়র বেল্তশিংগী খুৎথাংদা রেপিদ লোদিং সিস্তেমশিং য়াওরবা কোয়লা থমফম ফাওবা পুরকপা ঙমহনগনি।
লম্বীদা কোয়লা পুরকপা হন্থহন্দুনা, হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা কোয়লাগী খনিশিংগী অকোয়বদা লৈরিবা মীয়াম হিংবদা নুংঙাইহনগনি অমসুং কোয়লা খনিশিংগী অকোয়বদা লম্বী চিনবা, লম্বীগী খুদোংথিবশিং থোকপা, মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম অমসুং হকশেলদা শোকহনবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। পিথহেদতগী রেলৱে সাইদিংশিং ফাওবা ত্রকশিং কোয়লা পুরকপদা দিজল শীজিন্নবা হন্থহন্দুনা মসিনা ত্রান্সপোর্তেসনগী খরচ হন্থহনগনি।
লমদম অসিদা রিনিউএবল ইনর্জি পুথোকপা হেনগৎহন্নবা খোঙথাং অমদা, রাজনন্দগাউদা লুপা করোর ৯০০ রোম চঙনা শেমগৎপদা সোলার পি.ভি প্রোজেক প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। প্রোজেক অসিনা চহি অমদা ইনর্জি য়ুনিত মিল্লিয়ন ২৪৩.৫৩ রোম পুথোক্কনি হায়না পানরি অমসুং চহি ২৫ হেন্না কার্বোন দাইওক্সাইদ তন মিল্লিয়ন ৪.৮৭ থাদোকপা থিংগনি অমসুং মসি হায়রিবা মতম অসিদা উ পাম্বী মিল্লিয়ন ৮.৮৬ না কার্বোন চুপশিনবগা মান্নগনি।
লমদম অসিদা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩০০ রোম চঙনা শাবা বিলাসপুর-উসলাপুর-ফ্লাইওভর মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসিনা লম্বী য়াম্না চিনবা হন্থহনগনি অমসুং বিলাসপুরদগী কাতনি ফাওবা কোয়লা ত্রাফিক লেপ্পা হন্থহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ভিলাইদা মেগাৱাত ৫০গী সোলার প্লান্ত অমা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসিনা ত্রেনশিং চেনবদা সোলার ইনর্জি শীজিন্নবদা মতেং পাংগনি।
এন.ঐচ-৪৯গী কিমি ৫৫.৬৫গী শরুক লেন অনি অমসুং পেপ সোলজরশিংগা লোয়ননা ফগৎহন্নবগী থবক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রোজেক অসিনা মরুওইবা সহর অনি বিলাসপুর অমসুং রাইগরগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি। এন.ঐচ-১৩০গী কিমি ৫২.৪০গী শরুক লেন অনি অমসুং পেপ সোলজরশিংগা লোয়ননা ফগৎহন্নবগী থবক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রোজেক অসিনা অম্বীকাপুর সহরগা রাইপুর অমসুং কোর্বা সহরগা চৎথোক-চৎশিনগী থবক ফগৎহনগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।