Ministry of Development of North-East Region
Schemes under NEC
08 FEB 2024 3:44PM by PIB Delhi
During the current financial year (2023-24), a total of eleven projects worth Rs. 625.34 crore have been sanctioned under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) (Roads) implemented through North Eastern Council (NEC) and one project costing Rs. 2.10 crore has been sanctioned under the Schemes of NEC. Details are as follows-
List of Project Sanctioned under NEC During FY 2023-24
Sl.No.
State
Name of Project
Sanctioned Cost (Rs. in crore)
Scheme
1
Arunachal Pradesh
Improvement and re-alignment of Road from Nafra to Integrated Development of Tourism Centre at Nakhu Village in Arunachal Pradesh (length 10.60 km).
32.32
NESIDS
(Roads)
2
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Thongleng PMGSY Road to Thangaphey Pilgrimage Centre in Tawang District in Arunachal Pradesh (length 21.0 km).
59.91
NESIDS
(Roads)
3
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Bana EAC HQ via Old Sopung, Chijang Kajing Village East Kameng District in Arunachal Pradesh (length 22.0 km).
64.95
NESIDS
(Roads)
4
Assam
Improvement and Widening of Road from Chaygaon to Ukium in Assam (length 22.20 km).
102.69
NESIDS
(Roads)
5
Assam
Upgradation on Interstate Road from Sonapur to Byrnihat in the State of Assam and Meghalaya (length 17.95 km).
62.24
NESIDS
(Roads)
6
Manipur
Construction of PSC Bridge(50M Span) over Leimakhong River in front of ISTT including Approach Road to proposed PSC Bridge(length 2.4 km) and proposed Bridge to PHC khurkhul (length 1.23 km).
31.13
NESIDS
(Roads)
7
Manipur
Improvement/Upgradation of Road connecting Tadubi to Chowainamei Kunao and Maopung Dung, Senapati District in Manipur (length 10.046 km).
41.66
NESIDS
(Roads)
8
Tripura
Improvement of Road from Udaipur-Kakraban Main Road(Hospital Chomuhani) to Tualmura via Camper Tilla-Ramkrishna Para Road in Tripura (length-9.35 km).
33.51
NESIDS
(Roads)
9
Tripura
Improvement of KA Road from Erarpar to Ambassa Road in the State of Tripura (length 28.90 km).
94.39
NESIDS
(Roads)
10
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Milang to Pekimodi Upper Siang District.
69.35
NESIDS (Roads)
11
Mizoram
Improvement/Up-gradation of Daido to Vawngkawt Road.
33.19
NESIDS (Roads)
12
N.A.
Procurement of prototypes of Bamboo Processors(7 units) from IPRITI for advocacy and promotion of appropriate technologies to enhance livelihood of the people of NER.
2.10
Schemes of NEC
Total
627.44
Two projects costing a total of Rs. 22.76 crore under Schemes of NEC and seven projects costing a total of Rs. 670.92 crore under NESIDS (Roads) have been selected during the current financial year in Assam. Out of these, two projects costing a total of Rs. 164.93 crore have already been sanctioned under NESIDS (Roads) during the current financial year.
The projects which have been sanctioned in the current financial year are at preparatory stages, and the sanctioned funds for these projects will be utilised as planned.
This information was given by the Union Minister of State for Development of North Eastern Region Shri B. L. Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
এনইচিৰ অধীনত আঁচনিসমূহ
08 FEB 2024 3:44PM by PIB Guwahati
চলিত বিত্তীয় বৰ্ষত (২০২৩-২৪) উত্তৰ-পূব পৰিষদৰ (এনইচি) জৰিয়তে ৰূপায়ণ কৰা উত্তৰ-পূব বিশেষ আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন আঁচনিৰ (এনইএছআইডিএছ) অধীনত ৬২৫.৩৪ কোটি টকাৰ মুঠ ১১ টা প্ৰকল্প মঞ্জুৰ কৰা হৈছে আৰু এনইচিৰ আঁচনিৰ অধীনত ২.১০ কোটি টকাৰ এটা প্ৰকল্প মঞ্জুৰ কৰা হৈছে।
বিৱৰণবোৰ তলত দিয়া হৈছে:
চলিত বিত্তীয় বৰ্ষত ২০২৩-২৪-ত, এনইচিৰ অধীনত অনুমোদিত আঁচনিৰ তালিকা -
ক্ৰ নং
ৰাজ্য
প্ৰকল্পৰ নাম
অনুমোদিত ব্যয় (কোটি টকা)
আঁচনি
1
অৰুণাচল প্ৰদেশ
অৰুণাচল প্ৰদেশৰ নাখু গাঁৱত নাফ্ৰাৰ পৰা ইণ্টিগ্ৰেটেড ডেভেলপমেণ্ট অৱ টুৰিজম চেণ্টাৰলৈ পথৰ উন্নতি আৰু পুনৰ সংযোগ (দৈৰ্ঘ্য 10.60 কিমি)
32.32
এনইএছআইডিএছ (পথ)
2
অৰুণাচল প্ৰদেশ
অৰুণাচল প্ৰদেশৰ টাৱাং জিলাৰ থাংগাফে তীৰ্থযাত্ৰা কেন্দ্ৰলৈ থংলেং পিএমজিএছৱাই পথৰ পৰা পথ নিৰ্মাণ (দৈৰ্ঘ্য 21.0 কিমি)
59.91
এনইএছআইডিএছ (পথ)
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বানা ইএচি মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ পৰা পুৰণি চপুং, চিজাং কাজিং গাওঁ পূব কামেং জিলাৰ মাজেৰে পথ নিৰ্মাণ (দৈৰ্ঘ্য 22.0 কিমি)
64.95
এনইএছআইডিএছ (পথ)
4
অসম
অসমৰ চাইগাঁওৰ পৰা উকিয়ামলৈ (দৈৰ্ঘ্য 22.20 কিমি) পথৰ উন্নতি আৰু বহলকৰণ
102.69
এনইএছআইডিএছ (পথ)
5
অসম
অসম আৰু মেঘালয় ৰাজ্যৰ সোনাপুৰৰ পৰা বৰ্ণিহাটলৈ আন্তঃৰাজ্যিক পথউন্নীতকৰণ (দৈৰ্ঘ্য 17.95 কিমি)।
62.24
এনইএছআইডিএছ (পথ)
6
মণিপুৰ
আইএছটিৰ বিপৰীতে লিমাখোং নদীৰ ওপৰত পিএছচি দলং (50 মিটাৰ বিস্তৃত) নিৰ্মাণ, যাৰ ভিতৰত আছে প্ৰস্তাৱিত পিএছচি দলঙৰ বাবে এপ্ৰোচ ৰোড (দৈৰ্ঘ্য 2.4 কিমি) আৰু পিএইচচি খুৰখুলৰ বাবে প্ৰস্তাৱিত দলং (দৈৰ্ঘ্য 1.23 কিমি)।
31.13
এনইএছআইডিএছ (পথ)
7
মণিপুৰ
মণিপুৰৰ টাডুবিক চৌৱাইনামী কুনাও আৰু সেনাপতি জিলাৰ মাওপুং ডুঙৰ সৈতে সংযোগী পথৰ উন্নতি/উন্নীতকৰণ (দৈৰ্ঘ্য 10.046 কিমি)।
41.66
এনইএছআইডিএছ (পথ)
8
ত্ৰিপুৰা
উদয়পুৰ-কাকাৰবান মুখ্য পথৰ (চিকিৎসালয় চৌমুহানী) পৰা ত্ৰিপুৰাৰ কেম্পাৰ তিলা-ৰামকৃষ্ণ পাৰা ৰোডহৈ টুয়ালমুৰালৈ পথৰ উন্নতি (দৈৰ্ঘ্য - 9.35 কিমি)।
33.51
এনইএছআইডিএছ (পথ)
9
ত্ৰিপুৰা
ত্ৰিপুৰা ৰাজ্যৰ এৰাপাৰৰ পৰা আম্বাচা ৰোডলৈ কেএ ৰোডৰ উন্নতি (দৈৰ্ঘ্য 28. 90 কিমি)।
94.39
এনইএছআইডিএছ (পথ)
10
অৰুণাচল প্ৰদেশ
মিলঙৰ পৰা পেকিমোডি আপাৰ চিয়াং জিলালৈ পথ নিৰ্মাণ।
69.35
এনইএছআইডিএছ (পথ)
11
মিজোৰাম
ডাডোৰ পৰা ওংকাৱাট পথৰ উন্নতি/উন্নীতকৰণ।
33.19
এনইএছআইডিএছ (পথ)
12
এনএ
এনইআৰৰ লোকসকলৰ জীৱিকা বৃদ্ধিৰ বাবে উপযুক্ত প্ৰযুক্তিৰ ওকালতি আৰু প্ৰচাৰৰ বাবে আইপ্ৰআইপিআইৰ পৰা বাঁহ প্ৰচেছৰৰ প্ৰটোটাইপ (7 একক) ক্ৰয় কৰা।
2.10
এনইচিৰ আঁচনি
মুঠ
627.44
অসমত, চলিত বিত্তীয় বৰ্ষত এনইএছআইডিএছ (পথ)ৰ অধীনত মুঠ ৬৭০.৯২ কোটি টকা ব্যয়ৰ সৈতে সাতটা প্ৰকল্প বাছনি কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত, চলিত বিত্তীয় বৰ্ষত এনইএছআইডিএছ (পথ)ৰ অধীনত মুঠ ১৬৪.৯৩ কোটি টকা ব্যয়ৰ দুটা প্ৰকল্প ইতিমধ্যে অনুমোদিত হৈছে।
চলিত বিত্তীয় বৰ্ষত অনুমোদিত প্ৰকল্পসমূহ প্ৰাৰম্ভিক পৰ্যায়ত আছে আৰু এই প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে অনুমোদিত পুঁজি আঁচনি অনুসৰি ব্যৱহাৰ কৰা হ'ব।
আজি ৰাজ্যসভাত এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়ন ৰাজ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বি এল বাৰ্মাই এই তথ্য প্ৰদান কৰে।