অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
NECগী মখাদা স্কিমশিং
08 FEB 2024 3:44PM by PIB Imphal
হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহি (2023-24) মনুংদা, নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (NEC)গী খুত্থাংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা নোর্থ ইস্ত স্পিসিয়েল ইনফ্রাস্ত্রকচর দেবেলপমেন্ত স্কিম (NESIDS) (রোদস)গী মখাদা লুপা করোর 625.34গী শেনফম ওইবা অপুনবা প্রোজেক্ত তরামাথোই সেঙ্কসন তৌখ্রে অমসুং লুপা করোর 2.10গী মমল ওইবা প্রোজেক্ত অমা NECগী স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখ্রে। অকুপ্পা ৱারোল মখাদা লৈরে-
শেনবা চহি 2023-24 মনুংদা NECগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তকী পরিং
মথং মনাও
রাজ্য
প্রোজেক্তকী মমিং
সেঙ্কসন তৌবা মমল (লুপা করোরদা)
স্কিম
1
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল প্রদেশকী নাখু ভিলেজদা নাফ্রাদগী ইন্তেগ্রেতেদ দেবেলপমেন্ত ওফ তুরিজম সেন্তর ফাওবা লম্বী ফগৎহনবা অমসুং রি-এলাইনমেন্ত (অশাংবা 10.60 km)
32.32
NESIDS
(রোদস)
2
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল প্রদেশতা তৱাং জিলাদা থোংলেং PMGSY লম্বীদগী থাঙ্গাফে পিলগ্রিমেজ সেন্তর ফাওবা লম্বী শেম্বা (অশাংবা 21.0 km)
59.91
NESIDS
(রোদস)
3
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল প্রদেশতা ইস্ত কামেং জিলাদা ওল্দ সোপুং ফাওরগা বানা EAC HQদগী চিজাং কাজিং ভিলেজ ফাওবা লম্বী শেম্বা (অশাংবা 22.0 km)
64.95
NESIDS
(রোদস)
4
অসাম
অসামদা চেগাওদগী উকিয়ুম ফাওবা লম্বী ফগৎহনবা অমসুং পাকথোকহনবা (অশাংবা 22.20 km)
102.69
NESIDS
(রোদস)
5
অসাম
অসাম অমসুং মেঘলায়া রাজ্যদা সোনাপুরদগী বীর্নিহাত ফাওবা ইন্তরস্তেত লম্বী অপগ্রেদ তৌবা (অশাংবা 17.95 km)
62.24
NESIDS
(রোদস)
6
মনিপুর
ISTTগী মাংদা লৈমখোং তুরেলদা PSC থোং (50M স্পান) শাবা, মসিদা প্রপোজ তৌরিবা PSC থোং (অশাংবা 2.4 km)গীদমক এপ্রোচ রোদ অমসুং PHC খুর্খুল (অশাংবা 1.23 km)গীদমক প্রপোজ তৌরিবা থোং য়াওরি।
31.13
NESIDS
(রোদস)
7
মনিপুর
মনিপুরগী সেনাপতি জিলাদা তদুবিদগী চোৱাইনামৈ কুনাও অমসুং মাওপুং দুং শম্নবা লম্বীগী ইমপ্রুবমেন্ত/অপগ্রেদেসন (অশাংবা 10.046 km)
41.66
NESIDS
(রোদস)
8
ত্রিপুরা
ত্রিপুরাদা কেম্পর তিল্লা-রামকৃষ্ণ পারা রোদ ফাওরগা উয়রপুর-কাক্রাবন মেন রোদ (হোস্পিতাল চোমুহানি)দগী তুৱালমুরা ফাওবগী লম্বী ফগৎহনবা (অশাংবা 9.35 km)
33.51
NESIDS
(রোদস)
9
ত্রিপুরা
ত্রিপুরা রাজ্যদা ইরারপারদগী অম্বাসা রোদ ফাওবগী কে.এ. রোদ ফগৎহনবা (অশাংবা 28.90 km)
94.39
NESIDS
(রোদস)
10
অরুনাচল প্রদেশ
অপ্পর সিয়াং জিলাদা মিলাংদগী পেকিমোদি ফাওবা লম্বি শেম্বা
69.35
NESIDS (রোদস)
11
মিজোরাম
দাইদোদগী বোঙ্গকাৱত লম্বীগী ইমপ্রুবমেন্ত/অপগ্রেদেসন
33.19
NESIDS (রোদস)
12
N.A.
NERগী মীয়ামগী লিবিংহুদ হেনগৎহন্নবগীদমক মতিকচাবা তেক্নোলোজীশিংগী এদভোকেসী অমসুং প্রমোসনগীদমক IPRITIদগী বেম্বু প্রোসেসর (য়ুনিত 7)গী প্রোতোতাইপশিং লৈবা।
2.10
NECগী স্কিমশিং
অপুনবা
627.44
অসামদা হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহিগী মনুংদা NECগী স্কিমশিংগী মখাদা অপুনবা লুপা করোর 22.76গী প্রোজেক্ত অনি অমসুং NESIDS (রোদস)কী মখাদা অপুনবা লুপা করোর 670.92গী প্রোজেক্ত তরেৎ খনগৎলে। মসিগী মনুংদা, NESIDS (রোদস)কী মখাদা অপুনবা লুপা করোর 164.93গী প্রোজেক্ত অনি হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহিগী মনুংদা সেঙ্কসন তৌখ্রে।
হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহিদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং প্রিপেরেতরী স্তেজদা লৈরি, অমসুং প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক সেঙ্কসন তৌখিবা ফন্দশিং প্লানগী মতুং ইন্না য়ুতিলাইজ তৌগনি।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা কেন্দ্রগী দোনর রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল. বর্মনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Schemes under NEC
08 FEB 2024 3:44PM by PIB Delhi
During the current financial year (2023-24), a total of eleven projects worth Rs. 625.34 crore have been sanctioned under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) (Roads) implemented through North Eastern Council (NEC) and one project costing Rs. 2.10 crore has been sanctioned under the Schemes of NEC. Details are as follows-
List of Project Sanctioned under NEC During FY 2023-24
Sl.No.
State
Name of Project
Sanctioned Cost (Rs. in crore)
Scheme
1
Arunachal Pradesh
Improvement and re-alignment of Road from Nafra to Integrated Development of Tourism Centre at Nakhu Village in Arunachal Pradesh (length 10.60 km).
32.32
NESIDS
(Roads)
2
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Thongleng PMGSY Road to Thangaphey Pilgrimage Centre in Tawang District in Arunachal Pradesh (length 21.0 km).
59.91
NESIDS
(Roads)
3
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Bana EAC HQ via Old Sopung, Chijang Kajing Village East Kameng District in Arunachal Pradesh (length 22.0 km).
64.95
NESIDS
(Roads)
4
Assam
Improvement and Widening of Road from Chaygaon to Ukium in Assam (length 22.20 km).
102.69
NESIDS
(Roads)
5
Assam
Upgradation on Interstate Road from Sonapur to Byrnihat in the State of Assam and Meghalaya (length 17.95 km).
62.24
NESIDS
(Roads)
6
Manipur
Construction of PSC Bridge(50M Span) over Leimakhong River in front of ISTT including Approach Road to proposed PSC Bridge(length 2.4 km) and proposed Bridge to PHC khurkhul (length 1.23 km).
31.13
NESIDS
(Roads)
7
Manipur
Improvement/Upgradation of Road connecting Tadubi to Chowainamei Kunao and Maopung Dung, Senapati District in Manipur (length 10.046 km).
41.66
NESIDS
(Roads)
8
Tripura
Improvement of Road from Udaipur-Kakraban Main Road(Hospital Chomuhani) to Tualmura via Camper Tilla-Ramkrishna Para Road in Tripura (length-9.35 km).
33.51
NESIDS
(Roads)
9
Tripura
Improvement of KA Road from Erarpar to Ambassa Road in the State of Tripura (length 28.90 km).
94.39
NESIDS
(Roads)
10
Arunachal Pradesh
Construction of Road from Milang to Pekimodi Upper Siang District.
69.35
NESIDS (Roads)
11
Mizoram
Improvement/Up-gradation of Daido to Vawngkawt Road.
33.19
NESIDS (Roads)
12
N.A.
Procurement of prototypes of Bamboo Processors(7 units) from IPRITI for advocacy and promotion of appropriate technologies to enhance livelihood of the people of NER.
2.10
Schemes of NEC
Total
627.44
Two projects costing a total of Rs. 22.76 crore under Schemes of NEC and seven projects costing a total of Rs. 670.92 crore under NESIDS (Roads) have been selected during the current financial year in Assam. Out of these, two projects costing a total of Rs. 164.93 crore have already been sanctioned under NESIDS (Roads) during the current financial year.
The projects which have been sanctioned in the current financial year are at preparatory stages, and the sanctioned funds for these projects will be utilised as planned.
This information was given by the Union Minister of State for Development of North Eastern Region Shri B. L. Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.