পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৯১৩ (সীমান্ত ঘাইপথ)ৰ খাৰচাং-মিয়াও-বিজয়নগৰ-গান্ধীগ্ৰাম শাখা নিৰ্মাণৰ বাবে ১০১৪.৫৯ কোটি টকাৰ অনুমোদন জনাইছে
06 FEB 2024 3:21PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৯১৩ (সীমান্ত ঘাইপথ)ৰ খাৰচাং-মিয়াও-বিজয়নগৰ-গান্ধীগ্ৰাম শাখা নিৰ্মাণৰ বাবে ১০১৪.৫৯ কোটি টকা অনুমোদন জনাইছে।
এক সামাজিক মাধ্যমৰ পোষ্টত শ্ৰী গাডকাৰীয়ে কয় যে ইপিচি মোডত বিকশিত হোৱা এই ৬১.৫৫ কিলোমিটাৰ দীঘল পথটোৱে সীমান্ত অঞ্চলসমূহৰ সৈতে যোগাযোগ বৃদ্ধি কৰিব আৰু আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়ন বৃদ্ধি কৰিব। তেওঁ কয় যে সীমান্ত ঘাইপথৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ উদ্দেশ্য হৈছে প্ৰব্ৰজন বন্ধ কৰা, অৰুণাচল প্ৰদেশৰ সীমান্ত অঞ্চললৈ প্ৰব্ৰজনত এই পথে উদগনি দিব।
ইয়াৰ উপৰিও, ই গুৰুত্বপূৰ্ণ নদী অৱবাহিকাসমূহ সংযোগ কৰিবলৈ, কেইবাটাও জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ বিকাশক অনুপ্ৰেৰিত কৰিবলৈ আৰু প্ৰাচীন কম জনবসতিপূৰ্ণ উজনি অৰুণাচল অঞ্চলত পৰ্যটনবৃদ্ধিৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় পথ আন্তঃগাঁথনিৰ সুবিধা প্ৰদান কৰে, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari approves Rs 1014.59 Crore for the construction of Kharsang-Miao-Vijaynagar – Gandhigram section of NH-913 (Frontier Highway) in Arunachal Pradesh
06 FEB 2024 3:21PM by PIB Delhi
Union Minister of Road Transport & Highways, Shri Nitin Gadkari has approved Rs. 1014.59 crore for the construction of the Kharsang-Miao-Vijaynagar – Gandhigram section of NH-913 (Frontier Highway) in Arunachal Pradesh.
In a social media post, Shri Gadkari said that this transformative 61.55 km road, developed on EPC mode, promises enhanced connectivity to border areas, fostering socio-economic development. He said crucially, the Frontier Highway aims to curb migration, encouraging reverse migration towards Arunachal Pradesh’s border regions.
The Union Minister said furthermore, it facilitates the essential road infrastructure needed for connecting significant river basins, catalyzing the development of numerous hydropower projects and promoting tourism in the pristine, sparely populated Upper Arunachal region.