Ministry of Rural Development
TARGETS OF PRADHAN MANTRI AWAAS YOJANA- GRAMIN
07 FEB 2024 5:16PM by PIB Delhi
In order to achieve the target of “Housing for All” in rural areas, the Ministry of Rural Development is implementing Pradhan Mantri Awaas Yojana- Gramin (PMAY-G) with effect from 1st April 2016 to provide assistance to eligible rural households with an overall target to construct 2.95 crore pucca houses with basic amenities by March, 2024. Out of the overall mandated target of 2.95 crore houses allocated to States/UTs under the PMAY-G, more than 2.94 crore houses have already been sanctioned to the eligible beneficiaries by the States/UTs and over 2.55 crore houses have already been completed as on 01.02.2024. The State/UT-wise details of targets allocated, houses sanctioned and houses completed under PMAY-G as on 01.02.2024 is given below:
State/UT-wise details of targets allocated, houses sanctioned and houses completed under Pradhan Mantri Awaas Yojana-Gramin (PMAY-G) as on 01.02.2024
S.No.
State/UT
Targets Allocated
Houses Sanctioned by the States/UTs
Houses Completed
1
ARUNACHAL PRADESH
36,210
36,112
28,420
2
ASSAM
20,41,807
20,12,956
17,73,299
3
BIHAR
37,01,576
37,01,490
36,45,255
4
CHHATTISGARH
11,76,142
11,76,142
9,63,936
5
GOA
257
257
226
6
GUJARAT
6,03,922
6,03,714
5,11,547
7
HARYANA
29,404
29,404
28,278
8
HIMACHAL PRADESH
25,471
25,471
15,021
9
JAMMU AND KASHMIR
3,37,129
3,36,979
2,03,640
10
JHARKHAND
15,92,171
15,92,168
15,58,228
11
KERALA
35,167
35,166
32,830
12
MADHYA PRADESH
38,00,415
38,00,377
36,39,617
13
MAHARASHTRA
13,77,817
13,77,077
12,12,732
14
MANIPUR
1,01,558
1,01,550
30,486
15
MEGHALAYA
1,88,297
1,88,296
46,121
16
MIZORAM
29,967
29,967
9,267
17
NAGALAND
48,830
48,830
9,518
18
ODISHA
27,26,133
27,26,007
20,23,355
19
PUNJAB
39,729
39,727
35,986
20
RAJASTHAN
17,17,996
17,17,600
16,82,177
21
SIKKIM
1,400
1,399
1,275
22
TAMIL NADU
7,51,421
7,50,608
5,94,787
23
TRIPURA
3,77,057
3,77,030
3,27,647
24
UTTAR PRADESH
36,15,041
36,14,952
34,87,645
25
UTTARAKHAND
69,303
69,283
48,179
26
WEST BENGAL
45,69,532
45,69,497
34,10,965
27
ANDAMAN AND NICOBAR
3,424
3,424
1,225
28
DADRA AND NAGAR HAVELI & DAMAN AND DIU
11,436
11,436
3,823
29
LAKSHADWEEP
45
53
45
30
PUDUCHERRY
0
0
0
31
ANDHRA PRADESH
2,46,430
2,46,430
67,479
32
KARNATAKA
2,41,908
2,41,866
1,21,940
33
TELANGANA
0
0
0
34
LADAKH
3,005
3,004
2,863
Total
2,95,00,000
2,94,68,272
2,55,17,812
*Telangana & Puducherry are not implementing PMAY-G.
Under PMAY-G, beneficiaries are provided financial Assistance of Rs.1.20 lakh in plain areas and Rs.1.30 lakh in hilly States (including North-eastern States and UTs of Jammu & Kashmir and Ladakh), difficult areas and Integrated Action Plan (IAP) districts. Additional assistance of Rs.12,000/- is extended for construction of toilets through convergence with Swachh Bharat Mission – Gramin (SBM-G), Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS) or any other dedicated source of funding. Further, it is mandatory to provide support of 90/95 person days unskilled wage employment at the current rates to a PMAY-G beneficiary for construction of his /her house in convergence with MGNREGS. The PMAY-G households are also provided water, LPG, and electricity connections in convergence with other relevant schemes.
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development, Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Rajya Sabha today.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী পান্দমশিং
07 FEB 2024 5:16PM by PIB Imphal
খুঙ্গংগী লমদা “মীওই খুদিংমক য়ুম লৈহনবা” পান্দম ফংনবা, মার্চ 2024 ফাওবা তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং য়াওরবা পাক্কাগী য়ুম করোর 2.95 শানবা পান্দমগা লোয়ননা য়ুম শানবগী খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা খুঙ্গংগী য়ুমথোংশিংদা মতেং পাংনবা এপ্রিল 1, 2016 তগী প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিন হৌদোকখি। স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা পাক্কাগী য়ুম করোর 2.95 শানবা পান্দম অসিগী মনুংদা 01.02.2024 দা য়ুম করোর 2.55 হেন্না শাবা লোইশিনখ্রে। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা 01.02.2024 ফাওবদা, রাজ্য/য়ু.তিশিংগী শাগদবা য়ুমশিং, সেঙ্কসন তৌরবা য়ুমশিং অমসুং শাবা লোইরবা য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি।
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা 01.02.2024 ফাওবদা, রাজ্য/য়ু.তিশিংগী শাগদবা য়ুমশিং, সেঙ্কসন তৌরবা য়ুমশিং অমসুং শাবা লোইরবা য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
পান্দম থমখিবা মশিং
রাজ্যশিং/য়ু.তিদা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং
শাবা লোইরবা য়ুমশিং
1
অরুনাচল প্রদেস
36,210
36,112
28,420
2
অসাম
20,41,807
20,12,956
17,73,299
3
বিহার
37,01,576
37,01,490
36,45,255
4
ছতিসগর
11,76,142
11,76,142
9,63,936
5
গৱা
257
257
226
6
গুজরাত
6,03,922
6,03,714
5,11,547
7
হরিয়ানা
29,404
29,404
28,278
8
হিমাচল প্রদেস
25,471
25,471
15,021
9
জম্মু অমসুং কাস্মির
3,37,129
3,36,979
2,03,640
10
ঝারখন্দ
15,92,171
15,92,168
15,58,228
11
কেরলা
35,167
35,166
32,830
12
মধ্য প্রদেস
38,00,415
38,00,377
36,39,617
13
মহারাস্ত্রা
13,77,817
13,77,077
12,12,732
14
মনিপুর
1,01,558
1,01,550
30,486
15
মেঘালয়
1,88,297
1,88,296
46,121
16
মিজোরম
29,967
29,967
9,267
17
নাগালেন্দ
48,830
48,830
9,518
18
ওরিসা
27,26,133
27,26,007
20,23,355
19
পঞ্জাব
39,729
39,727
35,986
20
রাজস্থান
17,17,996
17,17,600
16,82,177
21
সিক্কিম
1,400
1,399
1,275
22
তামিল নাদু
7,51,421
7,50,608
5,94,787
23
ত্রিপুরা
3,77,057
3,77,030
3,27,647
24
উত্তর প্রদেস
36,15,041
36,14,952
34,87,645
25
উত্তরখন্দ
69,303
69,283
48,179
26
নোংচুপ বেঙ্গল
45,69,532
45,69,497
34,10,965
27
অন্দমান অমসুং নিকোবর
3,424
3,424
1,225
28
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
11,436
11,436
3,823
29
লক্ষদ্বিপ
45
53
45
30
পুদুচেরি
0
0
0
31
অন্ধ্র প্রদেস
2,46,430
2,46,430
67,479
32
কর্নাতকা
2,41,908
2,41,866
1,21,940
33
তেলঙ্গানা
0
0
0
34
লাদাখ
3,005
3,004
2,863
অপুনবা
2,95,00,000
2,94,68,272
2,55,17,812
• তেলঙ্গানা অমসুং পুদুচেরিদা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিন পায়খৎত্রি।
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী মখাদা, তম্পাক্কী লমশিংদা লুপা লাখ 1.20 অমসুং চীংগী লমশিং(অৱাং-নোংপো রাজ্যশিং, জে অমসুং কে অমসুং লাদাখ য়াওনা), খুদোংথিবা মফমশিং অমসুং ইন্তেগ্রেতেদ এক্সন প্লান(আই এ পি) জিলাশিংদা লুপা লাখ 1.30 পীরি। মসিগী মথক্তা শ্বাছ ভারত মিসন-গ্রামিন, মহাত্মা গান্ধী নেসনেল রুরেল ইমপ্লোইমেন্ত গরেন্তি স্কিম নত্ত্রগা অতোপ্পা ফন্দশিংদগী তোইলেতশিং শানবা লুপা 12,000 পীরি।
মহাত্মা গান্ধী নেসনেল রুরেল ইমপ্লোইমেন্ত গরেন্তি স্কিমগা পুনশিন্দুনা মহাক্কী য়ুমশিং শানবগীদমক প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী বেনিফিসরি অমদা হৌজিক চৎনরিবা খুৎশুমলদা পর্সন দেস 90/95 খুৎশুমলগী মতেং তঙাইফদনা পীগনি। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিনগী য়ুমশিংদা ঈশিং, এল.পি.জি, মৈ অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা স্কিমশিং পুনশিনবগী খুদোংচাবশিং পীগনি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রুরেল দিবলপমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী সাধবী নিরঞ্জন জয়তিনা ফোঙদোকখিবনি।