গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুৱাহাটীত মুখ্য অতিথি হিচাপেঅংশগ্ৰহণেৰে অসম আৰক্ষীৰ ২,৫৫১ কমাণ্ডোৰ পাছিং আউট পেৰেড সম্বোধন কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ২০১৪ৰপৰা ২০২৪লৈ দেশৰ অভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তাজনিত পৰিস্থিতিৰ এক ইতিবাচক পৰিৱৰ্তন ঘটিছে
আজি ২,৫৫১ অসম আৰক্ষী কমাণ্ডোৰ নিযুক্তিয়েঅসমৰ আইন-শৃংখলা আৰু নিৰাপত্তাজনিত পৰিস্থিতিৰ অগ্ৰগতি সাধন কৰিব
পূর্বৰ চৰকাৰৰ দিনত অসমত অশান্তিয়ে বিৰাজ কৰিছিল যদিও আজি ৰাজ্যখনত উন্নয়ন আৰু শান্তিৰ এক নতুন যুগৰ সূচনা হৈছে
ভাৰত-ম্যানমাৰ সীমান্তকো ভাৰত-বাংলাদেশ সীমান্তৰ দৰে সুৰক্ষিত কৰা হ’ব
মোদী চৰকাৰৰ আমোলত উত্তৰ-পূব ড্ৰাগছমুক্ত হৈ উঠিছে
20 JAN 2024 8:29PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি অসমৰ গুৱাহাটীত অসম আৰক্ষীৰ ২,৫৫১ জন কমাণ্ডোৰ পাছিং আউট পেৰেডত মুখ্য অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণেৰে এই সমাৰোহ সম্বোধন কৰে। এই অনুষ্ঠানত অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী আৰু আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধানকে প্ৰমুখ্য কৰিআন-আন বিশিষ্ট ব্যক্তিসকল উপস্থিত থাকে।
ইয়াত ভাষণ প্ৰদানেৰে শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে পাছিং আউট পেৰেডত দীক্ষা গ্ৰহণৰ পিছত ২,৫৫১ জন আৰক্ষী কমাণ্ডোয়ে অসমৰ আইন-শৃংখলা আৰু নিৰাপত্তাজনিত পৰিস্থিতি সুদৃঢ় কৰিব। তেওঁ কয় যে নতুনকৈ পাঁচটা কমাণ্ডো বেটেলিয়নক সেনাবাহিনীৰ জৰিয়তে প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰা হৈছে আৰু এই দক্ষ জোৱানসকলে নিশ্চিতভাৱে অসমে সন্মুখীন হোৱা প্ৰতিটো প্ৰত্যাহ্বানৰেমোকাবিলা কৰিবলৈ সক্ষম হ’ব।
গৃহমন্ত্ৰীজনে কয় যে সমগ্ৰ ভাৰতৰ ভিতৰতে অসম আৰক্ষীয়ে সৰ্বাধিক প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হৈছে। অসম আৰক্ষীয়ে বিভাজনৰ সময়ত সংঘটিত হোৱা সাম্প্ৰদায়িক সংঘৰ্ষ, শৰণাৰ্থীৰ সমস্যা, সাত দশকেঅব্য়াহত অনুপ্ৰৱেশৰ সমস্যা, ১৯৭১ত বাংলাদেশৰ মুক্তিযুঁজ, উগ্ৰপন্থী গোটসমূহৰ একাধিক হিংসাত্মক কাৰ্য্যকলাপ আৰু ড্ৰাগছ সৰবৰাহআদি এই সকলোবোৰ সমস্যাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছে আৰু এনে যুঁজৰ এক গৌৰৱময় ইতিহাস আছে। অসম আৰক্ষীত যোগদান কৰা এই ২,৫৫১ জন নতুন জোৱানে অসম আৰক্ষীক নতুন শক্তি প্ৰদান কৰিব বুলি তেওঁ আস্থা প্ৰকাশ কৰে।
এই কাৰ্য্যসূচীতে শ্ৰী অমিত শ্বাহে সৰ্বস্ব ত্যাগ কৰা অসম আৰক্ষীৰপ্ৰায় ৯০০ জোৱানলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ২০১৪ৰপৰা ২০২৪লৈ দেশৰ অভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তাজনিত পৰিস্থিতিৰ ইতিবাচক পৰিৱৰ্তন হৈছে ৷ বিৰোধী ৰাজনীতিৰ বাবেদশক-দশক ধৰি জম্মু-কাশ্মীৰ, সমগ্ৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল আৰু নক্সাল হিংসাৰদ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত অঞ্চলসমূহ অশান্ত হৈ থাকিল। কিন্তু আজি নক্সাল হিংসাৰদ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত অঞ্চল, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল আৰু কাশ্মীৰত হিংসাৰ হাৰ ৭৩ শতাংশৰো অধিক হ্ৰাস পাইছে।
গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰীজনে কয় যে পূৰ্বৰ চৰকাৰসমূহৰ অধীনত অসমত দীৰ্ঘদিন ধৰি অশান্তিয়ে বিৰাজ কৰিছিল যদিও ৰাজ্যখনত আজি উন্নয়ন আৰু শান্তিৰ এক নতুন যুগৰ সূচনা হৈছে। বিগত পাঁচ বছৰত অসমৰ আইন-শৃংখলাজনিত পৰিস্থিতিৰ ব্যাপক পৰিৱৰ্তন ঘটিছে। প্ৰায় প্ৰতিটো সশস্ত্ৰ গোটৰ সৈতে শান্তি চুক্তিত উপনীত হোৱা গৈছে, যুৱক-যুৱতীসকলে মূলসুঁতিত যোগদান কৰিছে আৰু সশস্ত্ৰ বাহিনী বিশেষ ক্ষমতা আইন (AFSPA)ৰ পৰিসৰো যথেষ্ট হ্ৰাস কৰা হৈছে। সীমান্তৱৰ্তী জিলাসমূহত কঠোৰ সতৰ্কতা অৱলম্বন কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰীয় অৰ্ধসামৰিক বাহিনী (CAPF) আৰু আৰক্ষীৰ মাজত সু-সমন্বয় স্থাপন কৰা হৈছে। চোৰাং ব্যৱসায় ৰোধৰ অৰ্থে সীমান্তত অভেদ্য দেৱাল নিৰ্মাণৰ কামো কৰা হৈছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ভাৰত-ম্যানমাৰৰ উন্মুক্ত সীমান্ত সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ চৰকাৰে সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে। সেই অনুসৰি, ভাৰত-ম্যানমাৰ সীমান্তকো ভাৰত-বাংলাদেশ সীমান্তৰ দৰে সুৰক্ষিত কৰা হ’ব। তেওঁ কয় যে ভাৰত চৰকাৰে মুক্ত চলাচলৰ বাবে ম্যানমাৰ আৰু ভাৰতৰ মাজৰ চুক্তিখন পুনৰ বিবেচনা কৰিছে।
গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰীজনে কয় যে মোদী চৰকাৰৰ আমোলত উত্তৰ-পূব ড্ৰাগছমুক্ত হৈ পৰিছে ৷ ২০২১ৰ মে’ৰপৰা এতিয়ালৈকে অসম আৰক্ষীয়ে প্ৰায় ১৩,৫৬০ টা ড্ৰাগছ সৰবৰাহকাৰীক গ্ৰেপ্তাৰ কৰিছে। এনডিপিএছ আইনৰ অধীনত ৮,১০০ৰোধিক গোচৰ পঞ্জীয়নৰ লগতে বুজন পৰিমাণৰ নিচাজাতীয় সামগ্ৰী জব্দ কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে আমি অসমৰ এক লাখ যুৱক-যুৱতীক কোনো ধৰণৰ দুৰ্নীতি অবিহনে চাকৰি প্ৰদানৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰিছিলোঁ। সেই অনুসৰি, অসম চৰকাৰে এক লাখ যুৱক-যুৱতীক এটি নিকা প্ৰক্ৰিয়াৰে চাকৰি প্ৰদান কৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ইতিমধ্যেঅসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ডঃ হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা নেতৃত্বাধীনৰাজ্য চৰকাৰে ৮৯ হাজাৰ যুৱক-যুৱতীক নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰিছে। তেওঁ কয় যে বিৰোধী দলৰ চৰকাৰৰ সময়ত অসমৰ যুৱক-যুৱতীসকলে চাকৰি এটা পাবলৈ টকা দিবলগীয়া হৈছিল যদিও আমাৰ দিনত প্ৰদান কৰা চাকৰিসমূহত এটকাৰো দুৰ্নীতি হোৱা নাই।
গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰীজনে কয় যে অহা ২২ জানুৱাৰীত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অযোধ্যাত ৰাম ললাৰ অভিষেক অনুষ্ঠানত ভাগ ল’ব। ৫৫০ বছৰৰ পাছত ভগৱান শ্ৰীৰামক নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে স্থাপনেৰে তেওঁৰ বিশাল মন্দিৰ মুকলি কৰিব। সমগ্ৰ দেশৰ বাবে গৌৰৱৰ বিষয় এয়ে যে শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰতে বিশ্বৰ এক শক্তি হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০৪৭ৰ ভিতৰত ভাৰতক এখনি সম্পূৰ্ণ উন্নত আৰু আত্ম-নিৰ্ভৰ ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছে। ৰামললাক তেওঁৰ মন্দিৰত স্থাপনৰ জৰিয়তে এই যাত্ৰাৰ আৰম্ভ হৈছে। এয়া সমগ্ৰ দেশৰ বাবে শুভ আৰু আনন্দৰ বিষয়। তেওঁ কয় যে বিৰোধী দলৰ এজন নেতাই ভাৰত জোড়ো ন্যায় যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিছে। কিন্তু, তেওঁলোকৰ শাসন কালত অসমত যি অন্যায় হৈছিল, হাজাৰ-হাজাৰ যুৱক-যুৱতীয়ে মৃত্যুৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হৈছিল, অসম উগ্ৰবাদৰ কবলত পৰিছিল, যাৰ পৰিয়ালৰ লোকৰ এই সময়ছোৱাত মৃত্যু হৈছিল, সেইসকল লোকে আত্মীয়জনৰ ন্যায়ৰ দাবীত বিৰোধী নেতাজনৰএই ন্যায় যাত্ৰাৰ বিৰোধিতা কৰিছে।
গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰীজনে কয় যে আমি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত অগ্ৰসৰ হৈছোঁ। ভাৰত আজি বিশ্বৰ পঞ্চম সৰ্ববৃহৎ অৰ্থনীতিৰ দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। নৰেন্দ্ৰ মোদী জীয়ে ৩৭০ নংঅনুচ্ছেদ বাতিল কৰিছে।ভগৱান শ্ৰীৰামৰ মন্দিৰ স্থাপন কৰিছে। সমগ্ৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত আৰম্ভ হৈছে শান্তি আৰু উন্নয়নৰ এক নতুন যুগ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addresses the passing out parade of 2551 Commandos of Assam Police as Chief Guest in Guwahati today
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, there has been a positive change in the internal security scenario of the country during the year 2014 to 2024
2,551 Assam Police commandos inducted today will further strengthen law & order and security of Assam
Assam witnessed a long period of unrest under the earlier governments but today it is witnessing a new era of development and peace
India-Myanmar border will also be fenced on the lines of Indo-Bangladesh border
North-East is becoming drug free under Modi government
Assam government gave corruption free jobs to 1 lakh youth
20 JAN 2024 8:29PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addressed the passing out parade of 2,551 commandos of Assam Police in Guwahati, Assam as the Chief Guest today. The Chief Minister of Assam and the Director General of Police and other dignitaries were present at the event.
In his address, Shri Amit Shah said that the 2,551 police commandos passing out today will further strengthen the law & order and security of Assam. Home Minister said that the five new commando battalions have been trained through the Army and he is confident that these determined jawans will definitely face every challenge that Assam faces.
The Home Minister said that Assam Police has faced the most challenges in the whole of India. Assam has always been affected by communal riots, which occurred at the time of partition, problem of refugees, problem of infiltration that has been going on for seven decades, the liberation war of Bangladesh in 1971, violence of many insurgents groups and drug smuggling, but the Assam Police has a glorious history of facing and fighting against them. He expressed confidence that the 2,551 new youth joining the Assam Police fleet will give new energy and strength to the Assam Police.
On this occasion, Shri Amit Shah also paid tribute to about 900 Assam Police personnel who made the supreme sacrifice. He said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, there has been a positive change in the internal security scenario of the country during the year 2014 to 2024. He said that due to decades of politics of opposition, Jammu and Kashmir, the entire Northeast and areas affected by Naxal violence had remained disturbed, but today there has been a reduction of more than 73 percent in violence in the violence in Naxal affected areas, Northeast and Kashmir.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Assam witnessed a long period of unrest under the earlier governments but today it is witnessing a new era of development and peace. There has been a huge change in the law and order situation in Assam in last five years. Peace agreements have been signed with almost every armed group, youth have joined the mainstream and the scope of the Armed Forces Special Powers Act (AFSPA) has also been significantly reduced. He said that strict vigil is being maintained in the border districts. Good coordination has been established between the Central Paramilitary Forces (CAPF) and the police. Work has also been done to build an impenetrable wall on the border to stop smuggling.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi's government has decided that India-Myanmar border will also be fenced on the lines of Indo-Bangladesh border. He said that the Indian government is reconsidering the existing agreement between Myanmar and India for free movement.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Northeast is becoming drug free under Modi government. From May 2021 till now, Assam Police has arrested about 13560 drug smugglers. More than 8100 cases have been registered under the NDPS Act and a large number of narcotics have been seized. He said that we had promised to provide jobs to one lakh youth of Assam without any corruption. Assam government has given corruption free jobs to 1 lakh youth.
Shri Amit Shah said that the government of Shri Himanta Biswa Sarma had earlier also gave appointment letters to 89000 youth simultaneously. He said that during the time of the opposition party government, the youth of Assam had to pay money to get a job, but in our time there has not been corruption of even a single rupee in providing jobs.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Ram Lalla is going to be consecrated in Ayodhya on January 22 by Prime Minister Shri Narendra Modi. After 550 years, Lord Shri Ram, who was out of his home in a disgrace state for almost 550 years, will be consecrated by Narendra Modi and installed in grand temple. It is a matter of pride for the entire country that under the leadership of Shri Narendra Modi, India is emerging as a power in the world.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has decided that in the year 2047, India will become a fully developed and self-reliant nation. It is starting with Ram Lalla’s consecration ceremony in his temple. This is auspicious for the entire country and a matter of joy. He said that a leader of opposition party has started Bharat Jodo Nyaya Yatra. The injustice that happened in Assam during his party’s rule, thousands of youth had to face death, Assam was in the grip of insurgency, and family members of those who died during this period have opposed his Nyay Yatra to demand justice.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that we are moving forward under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi. Today India has become the fifth largest economy in the world. Narendra Modi ji has removed the stigma of Section 370. Lord Shri Ram is going to be in his temple. A new era of peace and development has begun in the entire Northeast.