ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶିଷ୍ଟ ସାହିତ୍ୟିକ ପଣ୍ଡିତ ହରିରାମ ଦ୍ୱିବେଦୀଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗଭୀର ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି
09 JAN 2024 9:15AM by PIB Bhubaneswar
ବିଶିଷ୍ଟ ସାହିତ୍ୟିକ ପଣ୍ଡିତ ହରିରାମ ଦ୍ୱିବେଦୀଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଭୀର ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ଅଙ୍ଗନୈୟା ଓ ଜୀବନଦାୟିନୀ ଗଙ୍ଗା ଭଳି କବିତା ସଂକଳନ ଏବଂ ତାଙ୍କର ବିଭିନ୍ନ ରଚନା ସହିତ ସେ ଆମ ଜୀବନରେ ସର୍ବଦା ଉଜ୍ଜିବୀତ ରହିବେ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି ;
ହିନ୍ଦୀ ସାହିତ୍ୟର ଅଗ୍ରଣୀ ଲେଖକ ତଥା କାଶୀ ପଣ୍ଡିତ ହରିରାମ ଦ୍ୱିବେଦୀଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ମୁଁ ଦୁଃଖିତ, ଅଙ୍ଗନୈୟା ଓ ଜୀବନଦାୟିନୀ ଗଙ୍ଗା ଭଳି ତାଙ୍କର ବିଭିନ୍ନ ରଚନା ଓ କବିତା ସହିତ ସେ ମୋ ଜୀବନରେ ସର୍ବଦା ଉଜ୍ଜିବୀତ ରହିବେ - ସେ ଶ୍ରୀ ଚରଣରେ ସ୍ଥାନ ପାଆନ୍ତୁ, ଏହା ଭଗବାନଙ୍କ ନିକଟରେ ମୋର ପ୍ରାର୍ଥନା ।

Prime Minister's Office
Prime Minister greets on the occasion of Pravasi Bharatiya Diwas
09 JAN 2024 9:15AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi extended greetings on the occasion of Pravasi Bharatiya Diwas. He has also acknowledged contributions and achievements of the Indian diaspora worldwide.
In a X post, PM said;
“Greetings on Pravasi Bharatiya Diwas. This is a day to celebrate the contributions and achievements of the Indian diaspora worldwide. Their dedication towards preserving our rich heritage and strengthening global ties is commendable. They embody the spirit of India across the globe, fostering a sense of unity and diversity.”