কল্চর মন্ত্রালয়
সাহিত্য একাদেমীনা লোন 24দা চহিগী সাহিত্য একাদেমী এৱার্দশিং লাউথোকখ্রে
শৈরেংগী লাইরিক 9, উপন্যাস 6, অতেনবা ৱারীশিং 5, ৱারেং 3 অমসুং লিতরেরী স্তদী 1না 2023গী এৱার্দশিং লৌখ্রে
এৱার্দ লান্থোকপগী থৌরম 2024গী মার্চ 12দা নই দিল্লীগী কমানি ওদিতোরিয়মদা পাংথোক্কনি
21 DEC 2023 4:29PM by PIB Imphal
সাহিত্য একাদেমীনা লোন 24দা মসিগী চহিগী সাহিত্য একাদেমী এৱার্দশিং লাউথোকখ্রে। শৈরেংগী লাইরিক 9, উপন্যাস 6, অতেনবা ৱারীশিং 5, ৱারেং 3 অমসুং লিতরেরী স্তদী 1না 2023গী সাহিত্য একাদেমী এৱার্দশিং লৌখ্রে।
এৱার্দশিং অসি ভারতকী লোন 24দা শক্নাইরবা জুরী মেম্বরশিংনা রিকমেন্দ তৌখি অমদি সাহিত্য একাদেমীগী প্রসিদেন্ত শ্রী মাধব কৌশিককী চিয়রমেনশিপ মখাদা 2023গী দিসেম্বর 20দা ফমখিবা সাহিত্য একাদেমীগী একজিক্যুতিব বোর্দনা এপ্রুব তৌখি।
এৱার্দ ফংলবশিংগী কেতেগোরী কেতেগোরীগী ওইবা লিস্ত মখাদা লৈরে:
কেতেগোরী
এৱার্দ ফংলবশিং
শৈরেং
বিজয় বর্ম (দোগ্রি), বিনোদ জোশি (গুজরাতি), মনশুর বনিহালি (কাশ্মীরি), সোরোকখাইবম গমভীনি (মনিপুরী), অশুতোশ পরিদা (ওরিয়া), স্বরঞ্জীত সাবি (পঞ্জাবি), গাজে সিংহ রাজপুরোহিত (রাজস্থানি), অরুন রঞ্জন মিশ্রা (সংস্কৃত) অমসুং বিনোদ অসুদানি (সিন্ধি)
উপন্যাস
স্বপনামে চক্রবর্তি (বেঙ্গালি), নীলুম সরন গৌর (ইংলিশ), সঞ্জীব (হিন্দী), ক্রুশনাত খোত (মারাথি), রাজাসেকরন (দেবীভার্থি) (তমিল) অমসুং সদিক্বা নৱাব সহের (উর্দু)
অতেনবা ৱারীশিং
প্রনবজ্যোতি দেকা (অসামিজ), নন্দেস্বর দাইমারি (বোরো), প্রকাশ এস. পারিয়েনকর (কোনকানি), তারাচীন বাস্কে (তুরিয়া চান্দ বাস্কে) (সন্তালী) অমসুং তি. পতঞ্জলি সাস্ত্রী (তেলুগু)
ৱারেং
লক্ষমীশা তোলপাদি (কন্নারা), বাসুকিনাথ ঝা (মাইথিলী) অমসুং জুধাবীর রানা (নেপালী)
লিতরেরী স্তদী
ই.ভি. রামাকৃষ্ণন (মালায়ালম)
লাইরিকশিং অসি পান্দম অসিগীদমক লেপথোক্লবা থৌওংগী মতুং ইন্না মরী লৈনবা লোনশিংদা মেম্বর অহুমগী জুরী অমনা লানখৎলকপা রিকমেন্দেসনশিংগী বেসিসতা খনগৎখিবনি। থৌওংগী মতুং ইন্না, একজিক্যুতিব বোর্দনা জুরী মেম্বরশিংনা য়েৎনবা লৈতনা খনগৎপগী মতুং ইন্না নত্রগা ভোত মশিং য়াম্না ফংবগী মতুং ইন্না এৱার্দশিং লাউথোকখি। এৱর্দকী চহিদগী চপ চাবা চহি মঙাগী মমাংগী মনুংদা অহানবা ওইনা পব্লিশ তৌখিবা লাইরিকশিংগা এৱার্দ অসি মরী লৈনৈ (মদুদি 2017কী জনুৱারী 1 অমসুং 2021গী দিসেম্বর 31গী মরক্তা)।
কমানী ওদিতোরিয়ম, কোপর্নিকস মার্গ, নই দিল্লী-110 001 দা 2024গী মার্চ 12দা পাংথোক্কদবা এৱার্দ লান্থোকপগী থৌরমদা এৱার্দ ফংলবশিংবু অহকপা কোপ্পর-প্লেক অমা, সাল অমা অমসুং লুপা 1,00,000/-গী শেনফম য়াওবা কাস্কেৎ অমগী মওংদা এৱার্দ লান্থোক্কনি।
এৱার্দ ফংলবশিংগী লিস্ত এনেক্সচর ‘A’ দা পীরি অমসুং জুরী মেম্বরশিংগী এনেক্সচর ‘B’

Ministry of Culture
Sahitya Akademi announces Annual Sahitya Akademi Awards in 24 languages
9 Books of Poetry, 6 Novels, 5 Short Stories, 3 Essays and 1 Literary Study won Awards for 2023
Award Presentation function to be held on 12th March 2024 at Kamani Auditorium, New Delhi
21 DEC 2023 4:29PM by PIB Delhi
Sahitya Akademi has announced its annual Sahitya Akademi Awards in 24 languages. 9 books of poetry, 6 of novel, 5 of short stories, 3 Essays and 1 Literary Study have won the Sahitya Akademi Awards 2023.
The Awards, recommended by distinguished Jury members in 24 Indian languages, were approved by the Executive Board of the Sahitya Akademi which met on 20th December, 2023 under the Chairmanship of Sri Madhav Kaushik, President, Sahitya Akademi.
Following is the Category-wise List of Awardees:
Category
Awardees
Poetry
Vijay Verma (Dogri), Vinod Joshi (Gujarati), Manshoor Banihali (Kashmiri), Sorokkhaibam Gambhini (Manipuri), Ashutosh Parida (Odia), Swarnjit Savi (Punjabi), Gaje Singh Rajpurohit (Rajasthani), Arun Ranjan Mishra (Sanskrit) and Vinod Asudani (Sindhi)
Novel
Swapnamay Chakrabarti (Bengali), Neelum Saran Gour (English), Sanjeev (Hindi), Krushnat Khot (Marathi), Rajasekaran (Devibharathi) (Tamil) and Sadiqua Nawab Saher (Urdu)
Short Stories
Pranavjyoti Deka (Assamese), Nandeswar Daimari (Bodo), Prakash S. Parienkar (Konkani), Taraceen Baskey (Turia Chand Baskey) (Santali) and T. Patanjali Sastry (Telugu)
Essays
Lakshmisha Tolpadi (Kannada), Basukinath Jha (Maithili) and Judhabir Rana (Nepali)
Literary Study
E.V. Ramakrishnan (Malayalam)
The books were selected on the basis of recommendations made by a Jury of three members in the concerned languages in accordance with the procedure laid down for the purpose. According to the procedure, the Executive Board declared the Awards on the basis of unanimous selections made by the Jurors or selection made on the basis of majority vote. The Awards relate to books first published during the five years immediately preceding the year of Award (i.e. between 1 January 2017 and 31 December 2021).
The Award in the form of a casket containing an engraved copper-plaque, a shawl and an amount of Rs. 1,00,000/- towards cash content each will be presented to the awardees at the award presentation function which will be held on 12 March 2024 at Kamani Auditorium, Copernicus Marg, New Delhi- 110 001.
List of Award winners is at Annexure ‘A’ and Jury members at Annexure ‘B’