উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূব অঞ্চলত প্ৰকল্পৰ সংখ্যা
18 DEC 2023 3:13PM by PIB Guwahati
যোৱা পাঁচ বছৰত বিশেষকৈ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত গ্ৰহণ কৰা মুঠ প্ৰকল্পৰ সংখ্যা হৈছে ৮৬৩ টা যাৰ বাবে আৱনন্টন মুঠ ১২,৫৭২.৫৩ কোটি টকা , যাৰ ভিতৰত বিশেষকৈ অসমৰ ১৩০ টা প্ৰকল্পৰ বাবে আৱণ্টন কৰা পৰিমাণ হৈছে ২২৫১.৬২ কোটি টকা।
২০২৩ বৰ্ষৰ শেষৰ ফালে সম্পূৰ্ণ হোৱা প্ৰকল্পৰ সংখ্যা হৈছে ১৩৬ টা।
নিৰ্ধাৰিত সময়ৰ পিছৰফালে চলি থকা অসমত প্ৰকল্পৰ সংখ্যা হৈছে ২৯ টা। আঁচনিসমূহৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰি, সময় অতিক্ৰম কৰাৰ বাবে ব্যয় বৃদ্ধি সংশ্লিষ্ট ৰাজ্য চৰকাৰে বহন কৰিব লাগিব।
আজি লোকসভাত এক লিখিত প্ৰশ্নৰ উত্তৰত উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়ন ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী বি এল বাৰ্মাই এই তথ্য প্ৰদান কৰে।

Ministry of Development of North-East Region
Number of projects in North Eastern Region
18 DEC 2023 3:13PM by PIB Delhi
The total number of projects taken up especially in North East during the last five years is 863 with total allocation of Rs.12,572.53 crore, out of which the amount allocated especially for the state of Assam is Rs.2251.62 crore for 130 number of projects.
The number of projects that have been completed by the end of year 2023 is 136 projects.
The number of projects in Assam running behind scheduled is 29 projects. As per the guidelines of the schemes, the cost escalation due to time overrun is to be borne by the concerned State Government.
This information was given by the Minister of State of Development of North Eastern Region Shri B.L.Verma in a written reply to a question in Lok Sabha today.