অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এন.এল.সি.পি.আর/এন.ই.এস.আই.দি স্কিমগী মখাদা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং
14 DEC 2023 4:10PM by PIB Imphal
২০১৮ দগী অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য পুম্নমক্কী নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত স্কিম( এন ই এস আই দি এস)গী মখাদা লুপা করোর ৬১৮০.২৩গী অপুনবা প্রোজেক ১৮১ সেঙ্কসন তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৯৫৬.৭৭গী প্রোজেক ২৫ লোইশিনখ্রে অমসুং লেমহৌরিবা প্রোজেকশিং তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি। এন.এল.সি.পি.আর স্কিম অসি এন.ই.এস.আই.দি স্কিমদা অমুক হন্না শেমদোকখিবদগী 15.12.2017 গী মতুংদা এন.এল.সি.পি.আর স্কিমগী প্রোজেক অমতা সেঙ্কসন তৌখিদ্রে অমসুং এন.এল.সি.পি.আর স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা স্কিম খুদিংমক এন.ই.এস.আই.দি.এসকী মখাদা লৈরে। রাজ্যশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:-
(লুপা করোর )
10.12.2023 ফাওবদা এন.ই.এস.আই.দি.এস স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
এন.ই.এস.আই.দি.এস (লম্বীশিং)
এন.ই.এস.আই.দি.এস (লম্বী নত্তবা অতোপ্পা ইনফ্রাস্ত্রকচর )
রাজ্য
সেঙ্কসন তৌখিবা অপুনবা প্রোজেক মশিং
অপুনবা সেঙ্কসন কোস্ত
সেঙ্কসন তৌখিবা অপুনবা প্রোজেক মশিং
অপুনবা সেঙ্কসন কোস্ত
অরুনাচল প্রদেস
21
574.09
13
283.47
অসাম
17
906.91
25
696.56
মনিপুর
6
349.25
15
291.15
মেঘালয়
8
501.50
9
289.94
মিজোরম
8
184.06
13
284.76
নাগালেন্দ
13
759.16
8
118.88
সিক্কিম
7
232.31
4
56.38
ত্রিপুরা
6
299.62
8
218.23
অপুনবা
86
3806.90
95
2239.37
এন.এল.সি.পি.আর/এন.ই.এস.আই.দি স্কিমগী ফন্দশিং অতোপ্পদা শীজিন্নবা অমতা লৈতে। অকক্নবা হেদশিংগী মখাদা স্কিমগী কাইথোকখিবা ফন্দশিং এন.এল.সি.পি.আর/এন.ই.এস.আই.দি স্কিম থবক ওইনা পায়খৎনবা অকক্নবা পান্দম খক্তগী শীজিন্নৈ।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল ভর্মানা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Projects under NLCPR/NESID Scheme
14 DEC 2023 4:10PM by PIB Delhi
A total of 181 projects worth Rs.6180.23 crore have been sanctioned under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) for all the NE States since 2018, out of which 25 projects worth Rs.956.77 crore have been completed and the remaining projects are at various stages of implementation. As regards, the NLCPR Scheme, no projects were sanctioned after 15.12.2017 as NLCPR Scheme was restructured into NESIDS and all the projects sanctioned under the NLCPR Scheme were subsumed under NESIDS. State wise details are as follows-.
(Rupees in crore)
Details of sanctioned projects under NESID Scheme as on 10.12.2023
NESIDS (Roads)
NESIDS (Other than road Infrastructure)
State
Total number of projects sanctioned
Total Sanctioned Cost
Total number of projects sanctioned
Total Sanctioned
Cost
Arunachal Pradesh
21
574.09
13
283.47
Assam
17
906.91
25
696.56
Manipur
6
349.25
15
291.15
Meghalaya
8
501.50
9
289.94
Mizoram
8
184.06
13
284.76
Nagaland
13
759.16
8
118.88
Sikkim
7
232.31
4
56.38
Tripura
6
299.62
8
218.23
Total:
86
3806.90
95
2239.37
There is no instance of diversion of funds under the NLCPR/NESID Schemes for other purposes. Funds under the scheme are allocated under designated heads, which are used only for the specified objective of implementation of NLCPR/NESID Scheme.
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Shri B. L. Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.