অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক লমদমদা মথক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবা
14 DEC 2023 4:10PM by PIB Imphal
২০১৪দগী সিক্কিম অমসুং অরুনাচল প্রদেস রাজ্যশিং এয়র সর্বিসকী খুৎথাংদা শম্নরে। হৌজিক অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য নিপাল মথক্তা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা লৈরে।
উরান স্কিমগী মখাদা, আর.সি.এস ফ্লাইতশিং শেমগৎনবা অমসুং মথৌ পাংথোক্নবা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা এয়রপোর্ত/হেলিপোর্তস/ৱাতর এরোদ্রোম ৩৬ মশক খঙদোক্লে অমসুং হৌজিক ফাওবদা আর.সি.এস রুত ৬৮ থবক তৌরে।
হৌখিবা চহি অহুমদা অৱাং-নোংপোক লমদমগী এয়র ত্রাফিক্কী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি :-
2020-21 দগী 2022-23 ফাওবা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা লৈখিবা অপুনবা এয়রক্রাফ মুভমেন্ত
এয়রপোর্ত
রাজ্য
2020-21
2021-22
2022-23
দিব্রুগর
অসাম
3766
5394
7382
গুৱাহাতি
অসাম
23442
33572
45909
জোরহাত
অসাম
516
728
1253
লখিমপুর(লিলাবারি)
অসাম
618
1000
1220
রুপাসি
অসাম
0
742
1076
সিলচর
অসাম
2465
3417
3731
তেচপুর
অসাম
296
416
712
হোলোঙ্গি
অরুনাচল প্রদেস
0
0
476
পসিঘাত
অরুনাচল প্রদেস
120
458
777
তেজু
অরুনাচল প্রদেস
4
274
928
জীরো
অরুনাচল প্রদেস
0
0
40
ইম্ফাল
মনিপুর
5681
8811
12098
বারাপানি(শিল্লোং)
মেঘালয়
146
1816
3198
আইজোল (লেংপুই)
মিজোরম
1206
2307
4038
দিমাপুর
নাগালেন্দ
2529
4848
5415
পাকয়োং
সিক্কিম
194
754
324
অগরতালা
ত্রিপুরা
5063
8272
12203
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল ভর্মানা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Air connectivity in the North Eastern Region
14 DEC 2023 4:10PM by PIB Delhi
The States of Sikkim and Arunachal Pradesh have been connected via air services since 2014. All the Eight North Eastern States have now air connectivity.
Under the UDAN Scheme, 36 Airports/Heliports/Water Aerodromes have been identified in the NE States for development and operation of RCS flights, and 68 RCS routes have already been operationalised so far.
The details of air traffic in the North Eastern region during last three years is as follows-
TOTAL AIRCRAFT MOVEMENT IN NORTH EASTERN STATES FROM 2020-21 to
2022-23
AIRPORT
STATE
2020-21
2021-22
2022-23
Dibrugarh
ASSAM
3766
5394
7382
Guwahati
ASSAM
23442
33572
45909
Jorhat
ASSAM
516
728
1253
Lakhimpur
(Lilabari)
ASSAM
618
1000
1220
Rupasi
ASSAM
0
742
1076
Silchar
ASSAM
2465
3417
3731
Tezpur
ASSAM
296
416
712
Holongi
Arunachal
Pradesh
0
0
476
Pasighat
Arunachal
Pradesh
120
458
777
Tezu
Arunachal
Pradesh
4
274
928
Zeero
Arunachal
Pradesh
0
0
40
Imphal
Manipur
5681
8811
12098
Barapani
(Shillong)
Meghalaya
146
1816
3198
Aizawl
(Lingpui)
Mizoram
1206
2307
4038
Dimapur
Nagaland
2529
4848
5415
Pakyong
Sikkim
194
754
324
Agartala
Tripura
5063
8272
12203
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Shri B. L.Verma in a written reply to a question in Rajya Sabha today.