স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
এম.পি.এল.এ.দি স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখ্রবা থবকশিং
13 DEC 2023 3:09PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহি মঙাদা মেম্বর ওফ পর্লিয়ামেন্ত লোকেল এরিয়া দিবলপমেন্ত স্কিম(এম পি এল এ দি)গী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা অমসুং লোইশিনখিবা থবকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
এম পি এল এ দি স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা অমসুং লোইশিনখিবা থবকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
সেরিএল নম্বর
শেনবা চহি
সেঙ্কসন তৌখিবা থবক মশিং
লোইশিনখিবা থবক মশিং
1
2018-19
127740
105167
2
2019-20
53365
62236
3
2020-21
47221
54101
4
2021-22
28366
39778
5
2022-23
44976
40451
নোত-: 1. সেঙ্কসন তৌখিবা থবক মশিং অমসুং লোইশিনখিবা থবক মশিংদা হৌখিবা চহিদা রিকমেন্ত তৌখিবা অমসুং সেঙ্কসন তৌখিবা থবকশিংশু য়াওরি।
2. দেতা অসি এম.পি.এল.এ.দি পোর্তেলদা নোদেল দিস্ত্রিক ওথোরিতিশিংনা পীরকপনি।
রাজ্য সরকারগী তেক্নিকেল, এদমিনিস্ত্রেতিপ অমসুং ফাইনান্সিএল রুলশিংগী মতুংইন্না দিস্ত্রিক ওথোরিতিশিংনা এম.পি.এল.এ.দি স্কিম থবক ওইনা পাংথোকপনি। এম.পি.এল.এ.দি স্কিম চৎন-কাংলোনশিংগী পেরা 3.2.4, পেরা 3.2.12 অমসুং পেরা 10.6.1 দা প্রোজেকশিং অকক্নবা মতমগী মনুংদা লোইশিনগদবনি হায়রি। হৌখিবা শেনবা চহি ফাওবদা রাজ্যশিংদা পন্দুনা লৈরিবা থবকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
রাজ্যশিংদা পন্দুনা লৈরিবা থবকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
পন্দুনা লৈরিবা থবক মশিং
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
45
2
অন্ধ্র প্রদেস
20264
3
অরুনাচল প্রদেস
82
4
অসাম
6864
5
বিহার
11541
6
চান্দিগর
108
7
ছতিসগর
3715
8
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি
44
9
দমন অমসুং দিয়ু
134
10
দিল্লি
686
11
গৱা
219
12
গুজরাত
13117
13
হরিয়ানা
3481
14
হিমাচল প্রদেস
13293
15
জম্মু অমসুং কাস্মির
4565
16
ঝারখন্দ
4919
17
কর্নাতকা
12818
18
কেরলা
3529
19
লক্ষদ্বিপ
23
20
মধ্য প্রদেস
13969
21
মহারাস্ত্রা
16680
22
মনিপুর
869
23
মেঘালয়
454
24
মিজোরম
139
25
নাগালেন্দ
25
26
নোমিনেতেদ
1550
27
ওরিসা
10807
28
পুদুচেরি
76
29
পঞ্জাব
7529
30
রাজস্থান
8789
31
সিক্কিম
84
32
তামিল নাদু
4982
33
তেলঙ্গানা
4138
34
ত্রিপুরা
122
35
উত্তর প্রদেস
21231
36
উত্তরখন্দ
4256
37
নোংচুপ বেঙ্গল
9203
নোত-: দেতা অসি এম.পি.এল.এ.দি পোর্তেলদা নোদেল দিস্ত্রিক ওথোরিতিশিংনা পীরকপনি।
থবকশিং মতম চানা লোইশিন্নবা অমসুং ফন্দশিং শীজিন্ননবা চহিগী হন্না য়েংশিনবা মীফমশিং পাংথোকপগী মথক্তা স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লেমেন্তেসন মিনিস্ত্রিনা রাজ্য সরকারগা চাং নাইনা পাউ ফাওনরি। থবক পায়খৎপা মতমদা থেংথবা, চৎন-কাংলোনশিং থুগাইবা থেংনরবদি, চুনবা থবক লৌখৎনবা রাজ্য সরকার/দিস্ত্রিক ওথোরিতিদা পাউতাক পীখ্রে।
ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ৱাফম অসি স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লেমেন্তেসনগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা), প্লান্নিংগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা) অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রাও ইন্দরজিত সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Statistics & Programme Implementation
Sanctioned Works Under MPLAD Scheme
13 DEC 2023 3:09PM by PIB Delhi
The details of sanctioned and completed works under the Member of Parliament Local Area Development Scheme (MPLADs) during each of the last five years are as under:
Details of sanctioned and completed works under MPLAD Scheme
S.No.
Financial Year
No. of Works Sanctioned
No. of Works Completed
1
2018-19
127740
105167
2
2019-20
53365
62236
3
2020-21
47221
54101
4
2021-22
28366
39778
5
2022-23
44976
40451
Note-: 1. The number of works sanctioned and number of works completed also includes the works recommended and sanctioned for the previous year’s respectively.
2. The data is as reported by Nodal District Authorities on the MPLADS Portal.
Implementation of the MPLADS in the field is undertaken by the District Authorities in accordance with the State Government’s technical, administrative and financial rules. MPLADS guidelines vide para 3.2.4, para 3.2.12 and para 10.6.1 provide for completion of projects in a time bound manner. Details of state-wise pending works till last Financial Year are as under:
Details of state-wise pending works
S.No
State
No. of Pending Works
1
A & N Islands
45
2
Andhra Pradesh
20264
3
Arunachal Pradesh
82
4
Assam
6864
5
Bihar
11541
6
Chandigarh
108
7
Chhattisgarh
3715
8
D & N Haveli
44
9
Daman & Diu
134
10
Delhi
686
11
Goa
219
12
Gujarat
13117
13
Haryana
3481
14
Himachal Pradesh
13293
15
Jammu & Kashmir
4565
16
Jharkhand
4919
17
Karnataka
12818
18
Kerala
3529
19
Lakshadweep
23
20
Madhya Pradesh
13969
21
Maharashtra
16680
22
Manipur
869
23
Meghalaya
454
24
Mizoram
139
25
Nagaland
25
26
Nominated
1550
27
Odisha
10807
28
Puducherry
76
29
Punjab
7529
30
Rajasthan
8789
31
Sikkim
84
32
Tamil Nadu
4982
33
Telangana
4138
34
Tripura
122
35
Uttar Pradesh
21231
36
Uttarakhand
4256
37
West Bengal
9203
Note-: The data is as reported by Nodal District Authorities on the MPLADS Portal.
Ministry of Statistics & Programme Implementation holds annual review meeting in addition to regular correspondence with State Government to emphasize timely completion of works and utilization of funds. Wherever delay, violation of Guidelines etc. in implementation of works is noticed, the State Government / District Authority are advised to take appropriate action.
This information was given by the Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Statistics and Programme Implementation, Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Planning and Minister of State in the Ministry of Corporate Affairs, Shri Rao Inderjit Singh in a written reply in the Lok Sabha today.