কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
জুন ৩০, ২০২৪ ফাওবা প্রি অমসুং পোস্ত সিপমেন্ত রুপী এক্সপোর্ত ক্রেদিৎতা ইন্তরেস্ত ইক্বেলাইজেসন স্কিম মখা চৎথনবা লুপা করোর ২৫০০গী অহেনবা শেনফম কাইথোকপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
08 DEC 2023 8:35PM by PIB Imphal
জুন ৩০, ২০২৪ ফাওবা প্রি অমসুং পোস্ত সিপমেন্ত রুপী এক্সপোর্ত ক্রেদিৎতা ইন্তরেস্ত ইক্বেলাইজেসন স্কিম মখা চৎথনবা লুপা করোর ২৫০০গী অহেনবা শেনফম কাইথোকপদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে। মসিনা মশক খঙলবা সেক্তরশিংদা এক্সপোর্তরশিং মতেং পাংগনি অমসুং এম.এস.এম.ই মেনুফেকচরর এক্সপোর্তরশিং চাংদম্নবা য়ারবা রেতশিংদা প্রি অমসুং পোস্ত সিপমেন্ত রুপী এক্সপোর্ত ক্রেদিৎ ফংগনি।
অকুপ্পা মরোলশিং:
কান্নবা অসি জুন ৩০,২০২৪ ফাওবা মেনুফেকচরর অমসুং মশক খঙলবা তরিফ লাইন ৪১০গী মার্চেন্ত এক্সপোর্তরশিং অমসুং মখাদা পীরিবা রেতশিংদা এম.এম.এম.ইগী মেনুফেকচরর এক্সপোর্তর খুদিংমক মখা চৎথগনি।
সেরিএল নম্বর
এক্সপোর্তরশিংগী মখল
ইন্তরেস্ত ইক্বেলাইজেসনগী রেত
1
তরিফ লাইন্স ৪১০দা য়াওরবা পোৎথোকশিংগী মেনুফেকচরর অমসুং মার্চেন্ত এক্সপোর্তরশিং
2%
2
তরিফ লাইন্স খুদিংমককী এম.এস.এম.ই এক্সপোর্তরশিং
3%
থবক ওইনা পাংথোক্নবা লাল্লোং অমসুং পান্দমশিং:
এক্সপোর্তরশিংদা প্রি অমসুং পোস্ত সিপমেন্ত ক্রেদিৎ পীরিবা তোঙান-তোঙানবা পব্লিক অমসুং নন-পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিংগী খুৎথাংদা আর.বি.আইনা স্কিম অসি পায়খৎকনি। কন্সলতেতিপ মেকানিজম অমগী খুৎথাংদা দি.জি.এফ.তি অমসুং আর.বি.আইনা স্কিম অসি পুন্না য়েংশিনগনি।
ইম্পেক:
মালেমগী ওইনা চাংদম্নবা ঙম্নবা চাংদম্নবা য়ারবা রেতশিংদা এক্সপোর্তর সেক্তরদা প্রি অমসুং পোস্ত সিপমেন্ত ক্রেদিৎ ফংহনবা হায়বসি য়াম্না মরুওই। আই.আই.এম কাসিপুরনা পাংথোকপা থিজিনবগী মতুংইন্না ইন্তরেস্ত ইক্বেলাইজেসন স্কিম্না লৈবাক অসিদা এক্সপোর্ত হেনগৎহনবদা কান্নবা পীরে। থবক ফংহন্নবদা এম.এস.এম.ই সেক্তর অসি য়াম্না মরুওই। স্কিম অসি মরুওইনা শিন্মী য়াম্না দরকার ওইবা সেক্তরশিংগীনি। হৌজিক পায়খৎলিবা থবক অসি মশক খঙলবা তারিফ লাইনশিংগী মার্চেন্তশিং অমসুং মেনুফেকচরর এক্সপোর্তরশিং অমসুং এম.এস.এম.ই সেক্তর মেনুফেকচরর এক্সপোর্তরশিংগীনি। থবক য়াম্না পীবা সেক্তরশিং অমসুং এম.এস.এম.ইশিংদগী মপান্দা থাদোকপা হেনগৎলকপা অসিনালৈবাক অসিদা থবক ফংহনগনি।
শেন-থুমগী দরকার ওইবশিং:
জুন ৩০,২০২৪ ফাওবা স্কিম অসি মখা চৎথনবা অৱাৎপা ফন্দ ফংহন্নবা স্কিম অসিগী মখাদা,হৌজিক কাইথোক্লিবা লুপা করোর ৯৫৩৮ অসিগী মথক্তা অহেনবা লুপা করোর ২৫০০ কাইথোক্লে। স্কিম অসিগী মখাদা চহিগী ওইনা চাদিং তৌগনি হায়না পানরিবা শেনফম অসি চাউরাক্না লুপা করোর ২৫০০ নি।
কান্নবশিং:
পান্দম থম্লিবা কান্নবা ফংগদৌরিবশিংগী মনুংদা তারিফ লাইন ৪১০ ফাওবদা দিজিত মরিগী থাক্তা লৈবা মশক খঙলবা এম.এস.এম.ই মেনুফেকচরর এক্সপোর্তরশিং অমসুং নন-এম.এস.এম.ই এক্সপোর্তরশিং য়াওরি।
অকুপ্পা মরোলশিং অমসুং করিগুম্বা স্কিম অসি হান্না পায়খৎলবদি মদুগী খুমাঙচাউশিনবা :
সেরিএল নম্বর
শেনবা চহি
কাইথোকখিবা বজেত
(করোর )
চাদিং তৌখিবা
(করোর)
1
2021-22
3488
3488 (এরিয়ারশিং য়াওনা)
2
2022-23
3118
3118
3
2023-24
2932
2641.28(30.11.2023 ফাওবদা )
নুঙগীৱারোল:
মতিক চারবা এক্সপোর্তরশিংদা প্রি অমসুং পোস্ত সিপমেন্ত রুপী এক্সপোর্ত ক্রেদিৎকী ইন্তরেস্ত ইক্বেলাইজেসন স্কিম ভারত সরকারনা লাউথোক্লে। স্কিম অসি এপ্রিল ১,২০১৫দগী হৌখি অমসুং মসি অহানবা ওইনা চহি মঙা হায়বদি মার্চ ৩১,২০২০ ফাওবা চৎনখি। সকইম অসি কোবিদ মনুংদাদ চহি অমা শাংদোকপা য়াওনা মখা চৎথখি অমসুং মখা শাংদোকপগা লোয়ননা ফন্দশিং কাইথোকখি। হৌজিক তারিফ লাইন ৪১০ ফাওবদা দিজিত মরিগী থাক্তা লৈবা মশক খঙলবা এম.এস.এম.ই মেনুফেকচরর এক্সপোর্তরশিং অমসুং নন-এম.এস.এম.ই এক্সপোর্তরশিংদা 2% গী রেত্তা স্কিম অসিনা ইন্তরেস্ত ইক্বেলাইজেসনগী কান্নবা পীরি অমসুং এম.এস.এম.ই মেনুফেকচরর এক্সপোর্তরশিংদা 3% পীরি।
স্কিম অসিগী অকক্নবা ফন্দ লৈতে অমসুং এক্সপোর্তর খুদিংমক্তা অকক্নবা লৈতনা কান্নবা পীরি। স্কিম অসি হৌজিক অকক্নবা ফন্দ লৈরে অমসুং লনাই এক্সপোর্তর অমদা আই.ই.সি(ইম্পোর্ত এক্সপোর্ত কোদ) অমদা চহি অমদা লুপা করোর ১০ পীরে। মসিগী মথক্তা, স্কিম অসিগী মখাদা এক্সপোর্তরশিংদা বেঙ্কশিংনা চাংচৎ অমদা রেপো + 4% দগী হেন্না পীবদা অথিংবা থম্লে।