গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুজৰাটৰ গিৰ সোমনাথত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাত ভাষণ দিয়ে
ভাৰতক প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে বিকশিত, সৰ্বপ্ৰথম আৰু আত্মনিৰ্ভৰ কেৱল ১৩০ কোটি ভাৰতীয়ইহে কৰি তুলিব পাৰে
বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্প কেৱল এটা শব্দ নহয়, বৰং দেশৰ কোটি কোটি দুখীয়া মানুহৰ জীৱন ধাৰণৰ মান উন্নীত কৰাৰ এক পৱিত্ৰ ধাৰণা
এই ‘বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা’ বিকশিত ভাৰতৰ ধাৰণাক গণ আন্দোলন হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ এক যাত্ৰা
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দেশৰ কোটি কোটি জনসাধাৰণক মৌলিক সা-সুবিধা প্ৰদান কৰি তেওঁলোকৰ জীৱন সলনি কৰাৰ কাম কৰিছে
এই যাত্ৰাই দেশৰ প্ৰতিখন পঞ্চায়তত উপনীত হ’ব আৰু মোদী চৰকাৰৰ জনকল্যাণমূলক আঁচনিসমূহৰ বিষয়ে সজাগতা সৃষ্টি আৰু ইয়াৰ সুবিধাসমূহ সকলোৰে বাবে উপলব্ধ কৰাৰ বাবে কাম কৰিব
01 DEC 2023 9:50PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুজৰাটৰ গিৰ সোমনাথত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাত ভাষণ দিয়ে।
তেওঁৰ ভাষণত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ হ’ল আৰু যেতিয়া আমাৰ স্বাধীনতাৰ ১০০ বছৰ সম্পূৰ্ণ হ’ব তেতিয়া প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে বিশ্বৰ ভিতৰতে ভাৰতবৰ্ষই প্ৰথম স্থান লাভ কৰিব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি গ্ৰহণ কৰিবলৈ এক কাৰ্যসূচী ইয়াত অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে ভাৰতক প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে বিকশিত, সৰ্বপ্ৰথম আৰু আত্মনিৰ্ভৰ কেৱল ১৩০ কোটি ভাৰতীয়ইহে কৰি তুলিব পাৰে। তেওঁ কয় যে এই লক্ষ্যত উপনীত হ’বলৈ আজিৰ দৰেই এই যাত্ৰা দেশৰ প্ৰতিটো অঞ্চললৈ যাব। তেওঁ কয় যে বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্প যি আমি সকলোৱে গ্ৰহণ কৰিছোঁ, এই সংকল্প কেৱল এটা শব্দই নহয়, বৰং দেশৰ কোটি কোটি দৰিদ্ৰ জনসাধাৰণক সকলোৰে সমান কৰি তুলিবলৈ এটা পৱিত্ৰ ধাৰণা আৰু ইয়াত আমি সকলোৰে সংকল্পৰ শক্তি যোগ কৰিব লাগিব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীয়ে ইয়াৰ তিনিটা উদ্দেশ্য দেশবাসীৰ সন্মুখত দাঙি ধৰিছিল। প্ৰথমতে, স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ সময়ত জ্ঞাত-অজ্ঞাত সকলো শ্বহীদক স্মৰণ কৰা আৰু স্বাধীনতাৰ ইতিহাসৰ সৈতে যুৱ প্ৰজন্মক সংযোগ কৰা। দ্বিতীয়টো উদ্দেশ্য আছিল, বিগত ৭৫ বছৰত দেশে যি সাফল্য লাভ কৰিছে তাক লৈ গৌৰৱ কৰা আৰু তাৰ পৰা প্ৰেৰণা লৈ আগবাঢ়ি যোৱা। তৃতীয় উদ্দেশ্য আছিল, ভাৰতৰ চহকী সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক সংৰক্ষিত কৰি ৰখা আৰু ইয়াৰ বাবে গৌৰৱ অনুভৱ কৰা। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰত এখন বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্প লৈ ৭৫ বছৰৰ পৰা ১০০ বছৰলৈ ২৫ বছৰৰ যাত্ৰাত সকলোৰে সামূহিক প্ৰচেষ্টাৰে ভাৰতক বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্বপ্ৰথম কৰি তোলাৰ সংকল্প গ্ৰহণ কৰাও স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱৰ এটা উদ্দেশ্য আছিল। তেওঁ কয় যে এই সংকল্প পূৰণৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীয়ে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ কল্পনা কৰিছে, যিয়ে দেশৰ প্ৰতিখন পঞ্চায়তত প্ৰৱেশ কৰিব আৰু মোদী চৰকাৰৰ জনকল্যাণমূলক আঁচনিসমূহৰ বিষয়ে সজাগতা সৃষ্টি আৰু ইয়াৰ সুবিধাসমূহ সকলোৰে বাবে উপলব্ধ কৰাৰ কাম কৰিব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ২০১৪ চনলৈকে দেশত কোটি কোটি লোক এনে আছিল যাৰ ঘৰ, গেছ সংযোগ, শৌচাগাৰ, খোৱাপানী আৰু বিদ্যুতৰ দৰে মৌলিক সা-সুবিধাও নাছিল আৰু এই কোটি কোটি লোকে প্ৰতিটো সুবিধাৰ বাবে সংগ্ৰাম কৰিবলগীয়া হৈছিল। তেওঁ কয় যে ২০১৪ চনত প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাৰ পিছত মোদী জীয়ে সংকল্প লয় যে প্ৰতিটো ঘৰতে বেংক একাউণ্ট, গেছ সংযোগ, শৌচাগাৰ, টেপৰ পানী থাকিব আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ ৫ লাখ টকা পৰ্যন্ত স্বাস্থ্য খৰচ চৰকাৰে বহন কৰিব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে মোদী জীয়ে দেশৰ কোটি কোটি মানুহক প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ বাবে ৫ কেজি খাদ্যশস্য বিনামূলীয়াকৈ দিয়ে আৰু এই কোটি কোটি লোকক মৌলিক সা-সুবিধা প্ৰদান কৰি তেওঁলোকৰ জীৱন সলনি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। তেওঁ কয় যে মাত্ৰ এটা বেংক একাউণ্ট খোলাত বহু সুবিধা আহিল আৰু এতিয়া দেশৰ কৃষকৰ একাউণ্টত বছৰি ৬ হাজাৰ টকা কেন্দ্রীয় চৰকাৰৰ দ্বাৰা জমা কৰা হয়৷ তেওঁ কয় যে পূৰ্বৰ বহু চৰকাৰে ক্ষমতা লাভৰ বাবে ঋণ বিলুপ্ত কৰাৰ কথা কৈছিল, কিন্তু মোদী জীয়ে এনে ব্যৱস্থা কৰে যে কৃষকে ঋণেই ল’ব নালাগে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সহযোগিতা মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কৃষকসকলক সমৃদ্ধ কৰিবলৈ তেওঁলোকৰ উৎপাদিত সামগ্ৰী ন্যূনতম সমৰ্থন মূল্যত ক্ৰয় কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰিছে। তেওঁ কয় যে এতিয়াও প্ৰতিটো স্থানত এই সকলো কল্যাণমূলক আঁচনিৰ ১০০ শতাংশ চেচুৰেচন হোৱা নাই। তেওঁ কয় যে প্ৰতিখন আঁচনিৰ ১০০ শতাংশ সুবিধা প্ৰতিজন দৰিদ্ৰৰ মাজলৈ যাব লাগে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ দুটা অংশ আছে - প্ৰথম অংশটো হৈছে এখন সুৰক্ষিত, সমৃদ্ধিশালী, শিক্ষিত ভাৰত যি সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে উৎপাদনৰ কেন্দ্ৰবিন্দু হৈ পৰে, ইয়াৰ পথ, আন্তঃগাঁথনি, ৰে'ল ব্যৱস্থা ইত্যাদি পৃথিৱীৰ ভিতৰতে সবাতোকৈ আগত হওক। ইয়াৰ লগতে এখন বিকশিত ভাৰতৰ দ্বিতীয় অংশ হৈছে, য’ত দেশৰ প্ৰতিজন নাগৰিকৰ ঘৰ, খোৱাপানী, গেছ, শৌচাগাৰ হ'ব, ৫ লাখ টকা পৰ্যন্ত স্বাস্থ্য সুবিধা আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ বাবে ৫ কেজি বিনামূলীয়া শস্য, তেতিয়াহে ভাৰত বিকশিত হ'ব পাৰে। তেওঁ কয় যে কোটি কোটি মানুহক দৰিদ্ৰ কৰি ৰাখি কোনো দেশ বিকশিত হ’ব নোৱাৰে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এই বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা এটা বিকশিত ভাৰতৰ ধাৰণাক গণ আন্দোলন হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ এক যাত্ৰা। তেওঁ কয় যে এখন বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্প শিশুসকলক ভালদৰে পঢ়োৱা, ইউৰিয়াৰ ব্যৱহাৰ নকৰাকৈ প্ৰাকৃতিক খেতিৰ দিশত আগবাঢ়ি যোৱা আৰু গাঁৱৰ প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ সুস্বাস্থ্য বজাই ৰখা আদি পদক্ষেপেৰে পূৰণ হ’ব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এখন বিকশিত ভাৰতৰ সংকল্পক জন আন্দোলন কৰি তোলাৰ কাম দেশৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীয়ে হাতত লৈছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ পেটেল জীৰ নেতৃত্বত ৰাজ্য চৰকাৰে সকলো জনকল্যাণমূলক আঁচনি প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ মাজলৈ লৈ যোৱাৰ কাম কৰিছে। তেওঁ কয় যে মোদী জীয়ে ৫ লাখ টকা পৰ্যন্ত আয়ুষ্মান ভাৰত হেল্থ কাৰ্ড দিছে, যিটো গুজৰাট চৰকাৰে ১০ লাখ টকালৈ বৃদ্ধি কৰে। তেওঁ কয় যে মোদী জীৰ সংকল্প হৈছে এনে এখন ভাৰত গঢ়ি তোলা, য’ত কোনো ব্যক্তি ঘৰ, বিদ্যুৎ, গেছ, স্বাস্থ্য সুবিধা, পুষ্টি আৰু স্বচ্ছতা অবিহনে নাথাকে। তেওঁ কয় যে মোদী জীয়ে বিশ্বাস কৰে যে ২০৪৭ চনত এখন বিকশিত আৰু আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতে সমগ্ৰ বিশ্বক নেতৃত্ব দিব আৰু আমি সকলোৱে মিলি এনে ভাৰত গঢ়িব লাগিব। তেওঁ কয় যে দেশৰ স্বাধীনতাৰ বাবে যিসকলে নিজৰ সৰ্বস্ব ত্যাগ কৰিলে সেইসকলৰ সপোনৰ ভাৰত গঢ়ি তোলাটো আমাৰ দায়িত্ব আৰু ইয়াক আমি নিজৰ সংকল্প শক্তিৰে পূৰণ কৰিব লাগিব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এখন বিকশিত আৰু আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ বাবে এই সংকল্প যাত্ৰা প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী জীয়ে ১৫ তাৰিখে আৰম্ভ কৰিছিল আৰু এই যাত্ৰা সমগ্ৰ দেশৰ প্ৰতিখন জিলাতে চলি আছে। তেওঁ কয় যে এখন বিকশিত ভাৰত নিৰ্মাণৰ সংকল্প লৈ প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে ভাৰতৰ বিকাশ যাত্ৰাত যোগদান কৰক, আমি সকলোৱে এই সংকল্প গ্ৰহণ কৰিব লাগিব।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah addresses the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Gir Somnath, Gujarat today
Only 130 crore Indians can make India developed, first and self-reliant in every field
The resolution of a developed India is not just a word, but a sacred idea of uplifting the standard of living of crores of poor and underprivileged people
This Viksit Bharat Sankalp Yatra is a journey to transform the idea of a developed India into a mass movement
Prime Minister Shri Narendra Modi has changed the lives of crores of people by providing them basic facilities
This Yatra will reach every panchayat of the country and will work to create awareness about the public welfare schemes of the Modi government and make their benefits available to everyone
Shri Modi believes that in 2047, a developed and self-reliant India will lead the whole world and we all have to work together to build such an India
It is our responsibility to build the India as envisioned by those who sacrificed everything for the country's independence
01 DEC 2023 9:50PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah addressed the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Gir Somnath, Gujarat today.
In his address, Shri Amit Shah said that 75 years of India's independence have been completed and when 100 years of our independence will be completed then India would be first in every field of the world and today this program is being organized to take a resolution to achieve this goal. Shri Shah said that only 130 crore Indians can make India developed, first and self-reliant in every field. He said that to achieve this goal this Yatra will go to every region of the country. He said that the resolution of a developed India which we have taken is not just a word, but a sacred idea of bringing crores of poor and underprivileged people of the country equal to everyone else and in this we have to add the strength of everyone's resolution.
The Union Home Minister said that during the Azadi ka Amrit Mahotsav, Prime Minister Shri Narendra Modi had kept its three objectives before the countrymen. First, to remember all the known or unknown martyrs of the freedom struggle and to connect the young generation with the history of independence. The second objective was to be proud of the achievements made by the country in the last 75 years and move forward taking inspiration from them. The third objective was to preserve the rich cultural heritage of India and feel proud on it. Shri Shah added that taking a resolution of making India first in every field of the world with the collective effort of everyone during the period of Amrit Kaal was also one of the objective of Azadi Ka Amrit Mahotsav. He said that to fulfil this resolution, Prime Minister Shri Narendra Modi has envisioned the Viksit Bharat Sankalp Yatra, which will reach every panchayat of the country and will work to create awareness about the public welfare schemes of the Modi government and make their benefits available to everyone.
Shri Amit Shah said that till the year 2014, there were crores of people in the country who did not even have basic facilities like house, gas connection, toilet, drinking water and electricity and these crores of people had to struggle for every facility. He said that after becoming the Prime Minister in 2014, Shri Modi resolved that every house will have a bank account, gas connection, toilet, tap water and the government will take care of the health expenses of every person up to Rs 5 lakh. Shri Shah said that Shri Modi gave free 5 kg food grains per person to crores of people of the country and started changing the lives of these crores of people by providing them basic facilities. He said that the opening of just one bank account brought many benefits and now Rs 6,000 is deposited annually in the accounts of the farmers of the country by the Central Government. He said that many previous governments talked about waiving loans to gain power, but Shri Modi made such arrangements that farmers do not have to take loans.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Prime Minister Modi has made arrangements to buy their produce at the minimum support price to make the farmers prosperous. He said that still the 100 percent saturation of all these welfare schemes at every place has not happened yet. He said that 100 percent benefit of every scheme should reach every poor. Shri Shah said that the vision of a developed India has two parts - the first part is a safe, prosperous, educated India which becomes the hub of production for the whole world, its roads, infrastructure, railway system etc. should be at the forefront in the world. Along with this, there is another part of a developed India where every citizen of the country has a house, drinking water, gas, toilet, health facilities up to Rs 5 lakh and 5 kg free grains per person, only then India can develop. He said that no country can develop by keeping crores of people poor. Shri Shah said that this Viksit Bharat Sankalp Yatra is a journey to transform the idea of a developed India into a mass movement. He said that the resolution of a developed India will be fulfilled by steps like making the children well educated, moving towards natural farming without using urea and maintaining good health of every person in the village. Shri Shah said that the country's Prime Minister Shri Narendra Modi has taken up the task of making the resolution of a developed India a mass movement in his own hands.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendra Patel, the state government has worked to take all the public welfare schemes to every person. He said that Shri Modi gave Ayushman Bharat health card to cover health expenses up to Rs 5 lakh, which the Gujarat government increased to Rs 10 lakh. He said that Shri Modi’s resolve is to build an India where no person is left without house, electricity, gas, health facilities, nutrition and cleanliness. He said that Shri Modi believes that in 2047, a developed and self-reliant India will lead the whole world and we all have to work together to build such an India. He said that it is our responsibility to build the India as envisioned by those who sacrificed everything for the country's independence and we have to fulfil it with our strong determination. Shri Shah said that this Sankalp Yatra for a developed and self-reliant India was started by Prime Minister Modi on 15th and this Yatra is going on in every district of the entire country. He said that every person should join India's development journey by taking a resolution of making a developed India and we should all resolve for the same.