Ministry of Information & Broadcasting
Viksit Bharat Sankalp Yatra unveils its urban expedition in Assam from today
Guwahati Mayor launches Urban IEC Van on Viksit Bharat Sankalp Yatra, advocating awareness of government schemes
28 NOV 2023 5:30PM by PIB Guwahati
In an endeavour to reach the urban communities, the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) sets out on a transformative journey embracing 146 urban locations across Assam beginning from today. The Yatra aspires to bring government schemes closer to its citizens creating a positive change.
The inaugural of the VBSY in urban areas kicked off today at diverse locations in Kamrup Metro, Dhubri, and Kokrajhar districts. The launch at Panbazar and Chandmari in Kamrup Metro sets the stage for a series of Jan Bhagidari events, including "Meri Kahani Meri Zubani" sessions and heart-to-heart interactions with the beneficiaries.
Sri. Mrigen Sarania, Mayor, Guwahati, addressing the Urban Viksit Bharat Sanklap Yatra inaugural event held at Panbazar, Guwahati today.
In a bid to enhance citizen services, the inaugural of today's urban VBSY programmes facilitated various community-centered initiatives, for fostering well-being among the masses. Among them were on-the-spot connections to the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana scheme, free health check-ups, Aadhaar card registration, registration on PM SVANidhi scheme etc. was conducted at the venues, ensuring easier access to the needy.
Beneficiaries availing various government services at the Viksit Bharat Sanklap Yatra at Guwahati today
In the VBSY Urban inauguration ceremony held today at Panbazar, Guwahati, Sri. Mrigen Sarania, Mayor, graced the event as the chief guest. Sri. M. N. Dahal, Commissioner of GMC, Smt. Panchami Choudhary, Deputy Secretary of DOHUA, and Managing Director of NULM, Smt. Pavni Gupta, Deputy Director, Ministry of I&B and Smt. Snigdha Majumder, Councilor of Ward No. 17, participated in the event.
During the inaugural session of the urban rollout held at Panbazar, the Mayor of Guwahati, Sri. Sarania mentioned that the primary objective of the Yatra is to raise awareness about various schemes and policies of the Government. He highlighted that, under the leadership of Hon’ble PM Narendra Modi and CM Himanta Biswa Sarma, efforts were being made to transform the nation into an all-round developed entity for its citizens. Emphasizing the importance of the Yatra, he stated that it aimed to ensure people were informed about and could avail themselves of the benefits of these schemes.
The Viksit Bharat Sankalp Yatra, a nationwide initiative with the purpose of enlightening and empowering citizens about the Central Government’s flagship schemes is waving deep connections among the masses in Assam.
VBSY programme held at Dulia Kakati GP under Dibrugarh District
With impactful sessions already held in the tribal districts as well as in the rural areas of the state from 15th November, the Yatra stands as a testament of positive change, nurturing for progressive society.
………….

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
আজিৰে পৰা অসমত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ নগৰীয়া অভিযান আৰম্ভ
চৰকাৰী আঁচনিৰ সজাগতাৰ পোষকতা কৰি বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ নগৰীয়া আই ই চি ভান মুকলি কৰে গুৱাহাটীৰ মেয়ৰে
28 NOV 2023 5:30PM by PIB Guwahati
নগৰীয়া জনসাধাৰণক চৰকাৰী আঁচনিৰ সুবিধাৰে স্পৰ্শ কৰাৰ প্ৰয়াসৰ অংশ স্বৰূপে, বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা (ভিবিএছৱাই)ই আজিৰ পৰা সমগ্ৰ অসমৰ ১৪৬টা নগৰীয়া স্থানক সামৰি লোৱাৰ লক্ষ্যৰে এক পৰিৱৰ্তনশীল যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিছে। এই যাত্ৰা চৰকাৰী আঁচনিসমূহক নাগৰিকসকলৰ ওচৰলৈ লৈ গৈ ইতিবাচক পৰিৱৰ্তন কঢ়িয়াই অনাৰ এক প্ৰচেষ্টা।
কামৰূপ মেট্ৰ’, ধুবুৰী, আৰু কোকৰাঝাৰ জিলাৰ বিভিন্ন স্থানত আজিৰ পৰা শুভাৰম্ভ কৰা হৈছে নগৰীয়া বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা। কামৰূপ মেট্ৰ'ৰ পানবজাৰ আৰু চান্দমাৰীত আজি এই যাত্ৰাৰ আৰম্ভণিৰে "মেৰী কাহানি মেৰী জুবানী" কাৰ্যসূচী আৰু হিতাধিকাৰীৰ সৈতে মত বিনিময়কে ধৰি এলানি জন ভাগীদাৰী অনুষ্ঠানৰ মঞ্চ তৈয়াৰ কৰা হয়।
আজি গুৱাহাটীৰ পানবজাৰত অনুষ্ঠিত নগৰীয়া বিকাশ ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত ভাষণ দিয়ে গুৱাহাটীৰ মেয়ৰ শ্ৰী মৃগেন শৰণীয়াই
নাগৰিক সেৱা বৃদ্ধিৰ প্ৰয়াসেৰে আৰম্ভ হোৱা আজিৰ নগৰীয়া বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা কাৰ্যসূচীৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ বাবে বিভিন্ন কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰা হয়। যোগ্য হিতাধিকাৰীসকললৈ আঁচনিসমূহৰ সুচলতা নিশ্চিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী উজ্জ্বলা যোজনা আঁচনিৰ অধীনত তাৎক্ষণিক সংযোগ, বিনামূলীয়া স্বাস্থ্য পৰীক্ষা, আধাৰ কাৰ্ড পঞ্জীয়ন, পি এম স্বনিধি আঁচনিৰ পঞ্জীয়ন আদি সুবিধাসমূহ থিতাতে প্ৰদান কৰা হয়।
আজি গুৱাহাটীস্থিত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাত বিভিন্ন চৰকাৰী সেৱাৰ সুবিধা গ্ৰহণ কৰি হিতাধিকাৰীসকল
আজি গুৱাহাটীৰ পানবজাৰত অনুষ্ঠিত বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা নগৰীয়া (VBSY Urban) উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত মুখ্য অতিথি হিচাপে অনুষ্ঠানটোৰ শোভা বঢ়ায় মেয়ৰ শ্ৰী মৃগেন শৰণীয়াই। অনুষ্ঠানত জিএমচিৰ আয়ুক্ত শ্ৰী এম এন ডাহাল, গৃহ নিৰ্মাণ আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা বিভাগৰ উপ-সচিব শ্ৰীমতী পঞ্চমী চৌধুৰী, তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ উপ-সঞ্চালক শ্ৰীমতী পাৱনী গুপ্তা আৰু ১৭ নং ৱাৰ্ডৰ কাউন্সিলাৰ শ্ৰীমতী স্নিগ্ধা মজুমদাৰে অংশগ্ৰহণ কৰে।
পানবজাৰত অনুষ্ঠিত এই নগৰীয়া যাত্ৰাৰ উদ্বোধনী অধিৱেশনৰ সময়ত গুৱাহাটীৰ মেয়ৰ শ্ৰী শৰণীয়াই উল্লেখ কৰে যে এই যাত্ৰাৰ প্ৰধান উদ্দেশ্য চৰকাৰৰ বিভিন্ন আঁচনি আৰু নীতিৰ বিষয়ে সজাগতা বৃদ্ধি কৰা। তেওঁ আলোকপাত কৰে যে, মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু মুখ্যমন্ত্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মাৰ নেতৃত্বত দেশখনক নাগৰিকসকলৰ বাবে এক সৰ্বাংগীন উন্নত সত্তালৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ প্ৰচেষ্টা চলোৱা হৈছে। এই যাত্ৰাৰ প্ৰাসংগিকতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ কয় যে ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে এই আঁচনিসমূহৰ বিষয়ে মানুহক অৱগত কৰা আৰু ইয়াৰ সুবিধা লাভ কৰিব পৰাটো নিশ্চিত কৰা।
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ ধ্বজাবাহী আঁচনিসমূহৰ বিষয়ে নাগৰিকসকলক অৱগত কৰোৱা আৰু সবলীকৰণ কৰাৰ উদ্দেশ্যে গ্ৰহণ কৰা দেশজোৰা পদক্ষেপ বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাই অসমৰ জনসাধাৰণৰ মাজত গভীৰ সংযোগ সৃষ্টি কৰিছে।
ডিব্ৰুগড় জিলাৰ অন্তৰ্গত দুলীয়া কাকতি গাঁও পঞ্চায়তত অনুষ্ঠিত VBSY কাৰ্যসূচী
ইতিমধ্যে ১৫ নৱেম্বৰৰ পৰা জনজাতীয় জিলাৰ লগতে ৰাজ্যৰ গ্ৰাম্য অঞ্চলত আৰম্ভ হোৱা এই সংকল্প যাত্ৰাৰ সফলতাৰ লগে লগে ই এক ইতিবাচক পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰমাণ হিচাপে থিয় দিছে আৰু প্ৰগতিশীল সমাজৰ দিশত অগ্ৰসৰ হৈছে।