ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
হিমাচল প্রদেশ রিজনগী ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্তশিংদা বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা খোংজেল য়াংশিল্লে
পঞ্জাব, হরিয়ানা অমসুং চান্দিগরদা লোঞ্চকী শেম শাবা খোংজেল য়াংশিল্লে
19 NOV 2023 3:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিংগী কানবা লৈবাক পুম্বদা য়ৌহনবগী পান্দমদা গ্রাউন্দব্রেকিং ইনিসিয়েতিব অমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর 15দা ঝার্খন্দগী খুন্তিদগী বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা হৌদোকখি। য়াত্রা অসিগী অহানবা ফেজদা হিমাচপ প্রদেশকী ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্ত অহুম হায়বদি চম্বা, স্পীতি অমসুং কিন্নোর কবর তৌদুনা মসিগী য়ৌশিনবগী মরুওইবা এক্সপান্সন অমা মার্ক তৌখি।
পঞ্জাব অমসুং হরিয়ানাগী ওইনা য়াত্রা অসি নবেম্বর 22দা হৌনবা মতম লেপলে।
বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রানা লৈবাক অসিদা লৈরিবা গ্রাম পঞ্চায়ৎ পুম্নমক কবর তৌনবা হোৎনরি। পঞ্জাবতা লোকেসন 13,646 কবর তৌগনি, অদুগা হরিয়ানাদা কেম্পেন অসিনা লোকেসন 6,537দা য়ৌশিনগনি, অমসুং হিমাচল প্রদেশতা লোকেসন 3,799 তার্গেৎ তৌরি।
খুদক্কী ওইবা সর্বিসশিং ফংহন্নবা পোস্তেল দিপার্তমেন্ত, হেল্থ দিপার্তমেন্ত অমসুং অতোপ্পা বিভাগশিংনা তোঙান তোঙানবা কেম্পশিং লিখৎকনি। সরকারগী মরুওইবা স্কিমশিংগী মরমদা নাগরিকশিংবু ইনফোর্ম তৌনবা অমসুং এম্পৱার তৌনবগীদমক হৌদোকখিবা য়াত্রা অসিনা এৱার্নেস শেমগৎপা অমসুং মীয়ামদা দাইরেক্ত ওইনা ৱেলফেয়র প্রোগ্রামশিংগী কানবশিং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি।
জনজাতিয়া গৌরব দিবসকী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা সরকারগী স্কিমশিংগী পাউজেল পুবা অখন্ননা দিজাইন তৌবা IEC ভেনশিং লমথাখি। ভেনশিং অসি লোকেলগী ওইবা লোনশিংদা ইনফোর্মেসনগা লোয়ননা লৈতেংখি, অমদি মসিনা ওদিও-ভিজুয়েলস, ব্রোসর, পেম্ফলেত, বুকলেত অমসুং স্তেন্দীজগী থোংদা নোলেজ শন্দোক্কনি। ফোকস এরিয়াশিংদা সেনিতেসন, ফাইনান্সিয়েল সর্বিস, ইলেক্ত্রিসিতী, এল.পি.জি. কনেক্সনস, হাউসিং, ফুদ সেক্যুরিতী, হেল্থকেয়র, ক্লিন ৱাতর অমসুং অতৈ অতোপ্পা য়াওরি।
বেনেফিসরীশিংগা ৱারী শান্নবা, এচিবমেন্তশিং সেলেব্রেত তৌবা, ওন-দি-স্পোত ক্বিজ কম্পিতিসন, দ্রোন দেমোন্সত্রেসনস, হেল্থ কেম্প, অমসুং মেরা য়ুবা ভারত ভোলুন্তীয়র এনরোলমেন্ত য়াওনা জন ভাগিদারী থৌরমশিং গ্রাউন্দ এক্তিবিতীশিংগী ইন্তিগ্রেল পার্ত ওইগনি।
খ্বাইদগী চাউবা আউতরিচ ইনিসিয়েতিব অমা ওইরিবা বিকসিত ভারত কেম্পেন্না 2024গী জনুৱারী 25 ফাওবদা গ্রাম পঞ্চায়ৎ লাখ 2.55 অমসুং অর্বান লোকেল বোদী 3,600 হেন্না কবর তৌনবা পান্দম থম্লি। ‘হোল ওফ গবর্নমেন্ত’ এপ্রোচ অমগা লোয়ননা ওপরেত তৌরিবা কমপ্রেহেন্সিব কেম্পেন অসিনা রাজ্য সরকারশিং, দিস্ত্রিক্ত ওথোরিতীশিং, অর্বান লোকেল বোদীশিং অমসুং গ্রাম পঞ্চায়ৎশিংবু এক্তিব ওইনা শরুক য়াবা ঙমহল্লি।

Ministry of Information & Broadcasting
Viksit Bharat Sankalp Yatra Gains Momentum in tribal Districts of Himachal Pradesh Region
Preparations gain momentum for launch in Punjab, Haryana and Chandigarh
19 NOV 2023 3:02PM by PIB Chandigarh
In a groundbreaking initiative aimed at saturating the benefits of Central government schemes across the nation, Prime Minister Narendra Modi launched the Viksit Bharat Sankalp Yatra on November 15 from Khunti, Jharkhand. The yatra encompasses three tribal districts in Himachal Pradesh, namely Chamba, Spiti, and Kinnaur, in its first phase of the Yatra, marking a significant expansion of its reach.
For Punjab and Haryana, the yatra is scheduled to commence on November 22.
The Viksit Bharat Sankalp Yatra seeks to cover almost every gram panchayat in the country. In Punjab, 13,646 locations will be covered, while in Haryana, the campaign will reach 6,537 locations, and in Himachal Pradesh, 3,799 locations are targeted.
To facilitate immediate services, various camps will be set up by departments such as the postal department, health department, and others. The yatra, designed to inform and empower citizens about the government's flagship schemes, aims to create awareness and deliver the benefits of welfare programs directly to the people.
On the occasion of Janjatiya Gaurav Divas, Prime Minister Narendra Modi flagged off specially designed IEC Vans carrying messages of government schemes. These vans, adorned with information in local languages, will disseminate knowledge through audio-visuals, brochures, pamphlets, booklets, and standees. The focus areas include sanitation, financial services, electricity, LPG connections, housing, food security, healthcare, clean water, and more.
Jan Bhagidari events, including interaction with beneficiaries, celebration of achievements, on-the-spot quiz competitions, drone demonstrations, health camps, and Mera Yuva Bharat volunteer enrollment, will form an integral part of the ground activities.
The Viksit Bharat Campaign, one of the largest outreach initiatives, aims to cover over 2.55 lakh Gram Panchayats and 3,600 urban local bodies by January 25, 2024. This comprehensive campaign operates with a 'whole of Government' approach, ensuring active participation from State Governments, District authorities, Urban Local Bodies, and Gram Panchayats.