নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
মেরা য়ুবা ভারত (মাই ভারত)কী বোর্দ ওফ গবর্নর্স (বি.ও.জি.)গী অহানবা মীফম ২০২৩গী নবেম্বর ২দা কৌখি
06 NOV 2023 6:39PM by PIB Imphal
মেরা য়ুবা ভারত (মাই ভারত)কী বোর্দ ওফ গবর্নর্স (বি.ও.জি.) অমসুং অতোপ্পা খুৎয়েক পীখিবা মেম্বরশিংগী অহানবা মীফম ২০২৩গী নবেম্বর ২দা কৌখি, মদু ভারত পুম্বদা নহাশিংবু এম্পৱার ওইহন্নবা ওর্গনাইজেসনগী মিসনদা মরুওইবা খোংথাংনি।
খন্ন-নৈনবগী মরুওইবা পোইন্তশিং মখাদা লৈরে:
1. মাই ভারত পোর্তেলদা রেজিস্ত্রেসন হেনগৎপা: বোর্দ ওফ গবর্নর্সনা মাই ভারত পোর্তেলদা রেজিস্ত্রেসন থৌগৎনবা স্ত্রেতেজীশিংদা খন্ন-নৈনখি। মসিদা মশিং য়াম্না মীয়ামগা শম্ননবগীদমক দিজিতেল অমসুং ফিজিতেল (ফিজিকেল-দিজিতেল হাইব্রিদ) কেম্পেন মোদ অনিমক এক্সপ্লোর তৌবা য়াওরি।
2. য়ুথ এঙ্গেজমেন্ত পুক্নিং চিংশিনবা: বোর্দনা নহাশিংগী পুক্নিং চিংশিন্নবা অমসুং পোর্তেলদা মখোয়না এক্তিব ওইনা শরুক য়াবদা পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক অনৌবা ৱাখল্লোনশিংদা খন্ন-নৈনখি। প্লেতফোর্ম অসিবু নহা য়ুজরশিংগী পুক্নিং চিংশিন্নবগীদমক আউতরিচ অমসুং এঙ্গেজমেন্তগী স্ত্রেতেজীশিংদা খন্ন-নৈনখি।
3. সস্তেনেবিলিতীগীদমক রোদমেপ: মীফমদা মাই ভারত পোর্তেলগী লোং-তর্ম সস্তেনেবিলিতীদা নৈনখি, মদুগী পান্দমদি নহাশিংদমক ইন্তরেস্তিং অমসুং ভেল্যুয়েবল ওইহন্দুনা থম্বনি। মসিনা নহাশিংবু অমনা অমগা লোয়ননা অমসুং পোতেন্সিয়েল মেন্তরশিংগা লোয়ননা নেতৱার্ক শেম্বগী অয়াবা পীবা ঙম্নবা প্লেৎফোর্ম অসি লেপ্পা লৈতনা মতৌ করম্না হেনগৎহনগনি অমসুং শন্দোক্কনি হায়বা ৱাফম অসিদা রোদমেপ অমা থৌরাং তৌবদা খন্ন-নৈনখি।
নোতেবল ইনসাইতশিং অমসুং কমেন্তশিং:
• এম.পি. শ্রী তেজস্বী সুর্য়না পোর্তেলগী খুত্থাংদা নহাশিংবু ফংলিবা কানবশিং ইফেক্তিব ওইনা হৌহনবগী মরুওইবদা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না অহেনবা নহা য়ুজরশিংবু পুক্নিং চিংশিন্নবা অমসুং এঙ্গেজ তৌনবা নহাশিংগী কাংলুপ অমা শেম্বা অমসুং কমন প্রোগ্রাম অমা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা সজেস্ত তৌখি।
• এম.পি. শ্রী পল্লভ লোচান দাসনা য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়বু প্রধান মন্ত্রীনা মাই ভারত প্লেৎফোর্ম মায় পাক্না হৌদোকখিবদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
• ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী এল. মুরুগননা ২০৪৭গীদমক ভারতকী মীৎয়েংবু থবক ওইনা পাংথোকপদা মাই ভারত পোর্তেলগী মরুওইবা থৌদাং ফোংদোকখি। মহাক্না পোর্তেল অসি মায় পাকহন্নবগীদমক গাইদলাইনশিং থৌরাং তৌবদা সরকারগী মেচ্ছিনরীশিং, তোঙান তোঙানবা সরকারগী এজেন্সীশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি।
য়েৎনবা লৈতবা ৱারেপ অমদা, বোর্দনা লৈবাক অসিগী নহাশিংবু এঙ্গেজ তৌবা অমসুং এম্পৱার তৌবদা মসিগী মরুওইবা থৌদাংবু খংলদুনা মাই ভারত পোর্তেলগীদমক কন্তেন্ত দিবলপ তৌবদা মন্ত্রালয়নগী মীৎয়েং থম্বদা পুক্নিং থৌগৎখি।
মেরা য়ুবা ভারত (মাই ভারত) অসি ভারতকী নহা মীশিংগী গ্রোথ অমসুং দিবলপমেন্ত থৌগৎনবা কম্মিত তৌরি, অমসুং বি.ও.জি.গী অহানবা মীফম অসি মসিগী হোৎনরিবা অসিদা মাইলস্তোন অমনি। ওর্গনাইজেসন্না ভারতকী নহাশিংবু এঙ্গেজ তৌনবা, এজুকেত তৌনবা অমসুং এম্পৱার তৌনবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনবগা লোয়ননা প্রোমিজি ফ্যুচর অমদা মীৎয়েং থম্লি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
1st Meeting of the Board of Governors (BoG) of Mera Yuva BHARAT (MY Bharat) convened on 2nd November 2023
06 NOV 2023 6:39PM by PIB Delhi
The 1st Meeting of the Board of Governors (BoG) of Mera Yuva Bharat (MY Bharat) and other signing members was convened on 2nd November 2023, marking a significant step in the organization's mission to empower youth across India.
Key Points of Discussions were as under:
1. Enhancing Registration on MY Bharat Portal: The Board of Governors deliberated on strategies to bolster registration on the MY Bharat portal. This includes exploring both digital and Phygital (physical-digital hybrid) campaign modes to engage with a broader audience.
2. Attracting Youth Engagement: The board brainstormed innovative ideas to capture the attention of the youth and encourage their active participation on the portal. Strategies for outreach and engagement were discussed to make the platform appealing to young users.
3. Roadmap for Sustainability: The meeting addressed the long-term sustainability of the MY Bharat portal, aiming to ensure it remains interesting and valuable for the youth. It was discussed to formulate a roadmap on how to continuously enhance and evolve the platform so that it creates that would allow youth to network with each other and also potential mentors.
Notable Insights and Comments:
• Sh. Tejasvi Surya, MP, emphasized the importance of effectively communicating the benefits available to the youth through the portal. He suggested the creation of a youth cohort and the implementation of a common program to attract and engage more young users.
• Sh. Pallabh Lochan Das, MP, extended his congratulations to the Ministry of Youth Affairs and Sports for the successful launch of the MY Bharat platform by Prime Minister.
• Shri L. Murugan, MoS, Information & Broadcasting, underlined the significant role the MY Bharat portal will play in realizing India's vision for 2047. He stressed the importance of involving government machinery, various government agencies, and stakeholders in formulating guidelines to ensure the portal's success.
In a unanimous decision, the board underscored the Ministry's focus on content development for the MY Bharat portal, recognizing its pivotal role in engaging and empowering the country's youth.
Mera Yuva BHARAT (MY Bharat) is committed to fostering the growth and development of India's young population, and the BoG's first meeting is a milestone in this endeavor. The organization looks forward to a promising future with continuous efforts to engage, educate, and empower the youth of India.