উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি “শান্তি হায়বসি অতোপ্পা পাম্বৈ অমা নত্তে। মসি অমতা ঙাইরবা লম্বীনি”
ভারতনা মালেমগী মাঙজিল থাবা ইকোনোমি অমা ওইরকপা হায়বসি মালেমগী শান্তি অমসুং নুংশিনবা পুরক্নবা মরম অমনি- উপ-রাস্ত্রপতি
লান্মীগী শক্তি অমসুং অরুবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা অসিনা তুংদা ইনাকখুনবা অমসুং লায়রবা লৈবাকশিংগী লাল্লোংশিং লেপকনি
“ঙসিগী নেসনেল সেকুরিতি অসি মখল কয়াগী পুনশিনবা অমনি; মিলিতরি অসি মসিগী মচেৎ অমা খক্তনি”-উপ-রাস্ত্রপতি
ঙসি মনেক্সো সেন্তরদা উপ-রাস্ত্রপতিনা চনক্য দিফেন্স দাইলোগ-২০২৩দা ৱা ঙাংখ্রে
03 NOV 2023 2:27PM by PIB Imphal
ঙসি ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী জগদিপধানখারনা হায়খি অনৌবা ৱাখল্লোন, ৱাখল তামিন্নবা, অচুম্বা মশক খঙদোকপা অমসুং ৱারি শানবা য়াওনা মাইথোং য়াম্বা থৌরাং অমগী মখাদা শান্তি পুরকপা অমসুং মাইপাকপা হায়বসি য়াম্না মরুওইবনি। লালগীদমক থৌরাং তৌবা হায়বসি শান্তি পুরক্নবা লম্বী অমনি। লৈবাক অমগী মপাঙ্গল অসি ঙাক-শেন অমসুং খুৎ থারকপা ঙাকথোক্নবা খ্বাইদগী মরুওইবনি। লৈবাক অমগী মী তিন্নবা হৈবা অমসুং শেন-থুমগী শক্তি অসি ঙাক-শেনগী ফিবম মপাঙ্গল কনখৎহনবগী মচাকশিংনি।
Remember- peace is well secured from a position of strength.
To be prepared for war is a passage to peace.
Emergence of Bharat as an economic power and its enhanced soft diplomacy reach augur well for peace and stability of the region. #ChanakyaDefenceDialogue2023 @adgpi pic.twitter.com/yv7Za0mspX
— Vice President of India (@VPIndia) November 3, 2023
উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি নৌনা থোরকপা তেক্নোলোজিশিং হায়বদি আর্তফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, রোবোতিক্স, ক্বান্তম অমসুং সেমিকন্দক্তরশিং,বাইওতেক, দ্রোনশিং অমসুং হায়পরসোনিক্সনা লালগী মরমচৎ হোংহল্লে। লান্মীগী শক্তি অমসুং অরুবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা অসিনা তুংদা ইনাকখুনবা অমসুং লায়রবা লৈবাকশিংগী লাল্লোংশিং লেপকনি।
নিউ দিল্লিদা মনেক্সো সেন্তরদা চনক্য দিফেন্স দাইলোগ-২০২৩দা ৱা ঙাংবদা শ্রী ধানখারনা হায়খি মালেমগী শান্তি অমসুং সেকুরিতিদা হৌজিক থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং মশক খঙদোক্নবা ৱাখল্লোন্দা লান্মীনা থৌরম অসি শীনবনি। খা এসিয়া অমসুং ইন্দো-পেসিফিক্তা তুংদু-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা তুংলমচৎ অমা লৈহন্নবা ঙাক-শেন, লাল্লোং অমসুং মতেং পাংনবগী থবকশিং পাংথোক্নবা দাইলোগ অসিনা কান্নবা মফম অমা পীগনি।
Emergence of Bharat as a leading global economy coupled with its phenomenal growth is a stabilising factor for global peace and harmony.
Peace is not an option. It is the only way. Its disruption leads to human misery and global challenges. There is need to seek peace at all… pic.twitter.com/UUAmeYZueC
— Vice President of India (@VPIndia) November 3, 2023
মালেম্না ভারত অসি অচৌবা অধ্যতিক্কী লুচিংবা কয়াগী লমদম অমনি হায়না খঙনবগা লোয়ননা, লৈবাক অসি খ্বাইদগী লাল্লোং হৈবা খরগী ‘কর্মভুমি’ ওইরি হায়রদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি ভারত অসি চহি লিশিং কয়াগী সভেত্যগী চৎন-লোনচৎশিং খুদোল ওইনা পীরম্লে।
লৈবাক অমা ঙাক-শেনবা অমসুং খুৎলায়শিং অমসুং অরিবা লাইরিকশিংগী খুৎথাংদা লৈবাক অমগী ঙাক-শেন ফগৎহনবা অনিমক অচার্য়া চনক্যগী লৌশিং মতুংইন্না য়াম্না মরুওই। হায়রিবা ৱাহৈশিং অসি ঐখোয়গী হৌজিক্কী মতম অসিদা চুনরি অমসুং মালেমগী চপ চাবা চৎন-কাংলোন থম্নবা মপাঙ্গল কনবা দরকার ওই।
Acharya Chanakya, after whom this Dialogue has been christened, was an imaginative strategic thinker and a skilled exponent of statecraft, always prescient in his observations and advice.
Acharya Chanakya had said:
“शस्त्र नहीं उठाओगे तो अपना राष्ट्र खो दोगे
और शास्त्र नहीं… pic.twitter.com/m5D1PWnPzD
— Vice President of India (@VPIndia) November 3, 2023
হৌজিক য়ুক্রেন অমসুং ৱেস্ত এসিয়াদা লাল থোক্লিবা অসিগী মতাংদা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি মালেম অসি পীকশিল্লকপা অমসুং অমনা অমগী মখা পোন্দুনা হিংলিবা অসি ফাওবদা মুক্নবশিং লোইশিনবা ঙমদবা অসি অৱাবা অমনি। লৈবাকশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা অসি শেন-থুমগী অহেনবা তানবদা শীজিন্নদুনা শক্তি লৈনবা হোৎনবা হায়বসি মরুওইনা লৌনরি। মুক্নবশিং ৱারোইশিন পুরক্নবা ঙাক-শেন অমসুং দিপ্লোমেসিগী থবক মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অনৌবা লম্বীশিং খঙদোকপা তঙাইফদ্রে।
উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি ঙসিগী নেসনেল সেকুরিতি অসি মখল কয়াগী পুনশিনবা অমনি; মিলিতরি অসি মসিগী মচেৎ অমা খক্তনি। অকনবা শক্তি অমা শেমগৎনবা মখল কয়াগী মচেৎশিং পুনশিনগদবনি অমসুং হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিগা চুনগদবা পাম্বৈশিং থিদোক্কদবনি।
Hon'ble Vice-President, Shri Jagdeep Dhankhar delivered the Special Address at the Chanakya Defence Dialogue-2023 at the Manekshaw Centre in New Delhi today. @adgpi pic.twitter.com/ZIk5OrOQdN
— Vice President of India (@VPIndia) November 3, 2023
থৌরম অদুদা চীফ ওফ আর্মি স্তাফ জেনেরেল মনোজ পান্দে, চীফ ওফ নেভেল স্তাফ, এদিমিরেল আর.হরি কুমার, ভাইস-চীফ ওফ এয়র স্তাফ, এয়র মার্সেল এ.পি সিংহ, সেন্তর ফোর লেন্দ ৱারফিয়ার স্তদিজগী দিরেক্তর জেনেরেল লেপ্তনেন্ত জেনেরেল পি.এস রাজেশ্বর(রিতায়ার্দ), ভাইস-চীফ ওফ আর্মি স্তাফ, লেপতনেন্ত জেনেরেল এম.ভি সুচিন্দ্র কুমার, এম্বেসেদরশিং, হায় কম্মিসন্নরশিং, শক্নাইরবশিং, হান্নগী চীফ ওফ আর্মি স্তাফ, জেনেরেল ভি.এন শর্মা, হান্নগী চীফ ওফ নেভেল স্তাফ, এদমিরেল এস. লাম্বা, ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংগী শক্নাইরবশিং, দিফেন্স সর্বিসকী ওফিসারশিং, থিঙ্ক তেঙ্কশিং অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবশিং শরুক য়াখি।
X21Y.jpeg)
N10N.jpeg)
VBD4.jpeg)

Vice President's Secretariat
Vice-President asserts “Peace is not an option. It is the only way”
Emergence of Bharat as a leading global economy is a stabilizing factor for global peace and harmony. –Vice-President
Prowess & mastery of Deep technologies will determine the strategic haves and have nots of the future
“National Security today is an aggregation of myriad attributes; the military is just one part of the pie.”-Vice-President
VP addresses Chanakya Defence Dialogue-2023 at the Manekshaw Centre today
03 NOV 2023 2:27PM by PIB Delhi
The Vice-President of India, Shri JagdeepDhankhar today underscored the paramount importance of achieving and upholding peace through a multifaceted approach, combining ideation, advocacy, outreach, persuasion, and dialogue, while also being vigilant and prepared. He also noted that "being prepared for war is a pathway to peace," further emphasizing that a nation's strength stands as the most impactful defense and deterrent. In addition, he highlighted the significance of harnessing a nation's soft power and economic strength as integral components in enhancing the security environment.
Highlighting the emergence of deep technologies like AI, robotics, quantum, semi- conductors, bio-tech, drones and hypersonics have re-written the very character of war, the Vice-President stressed that “Prowess and mastery of these domains will determine the strategic haves and have nots of the future”.
Addressing the Chanakya Defence Dialogue-2023 at the Manekshaw Centre in New Delhi, Shri Dhankhar congratulated the Army for conception of this ideation forum to dissect contemporary challenges to global security and peace. He expressed confidence that CDD will turn out to be a well suited platform for in-depth analyses of security complexities in South Asia and the Indo-Pacific, ultimately paving the way for collective security solutions in the region.
Referring India as the ‘Karmabhoomi’ of some of the finest strategic mind and spiritual thinkers, the Vice-President noted that ‘India is singularly gifted with a civilisational ethos of thousands of years’.
In line with the wisdom of Acharya Chanakya, who emphasized the significance of both defending the nation and nurturing its culture through arms and scriptures, the Vice-President highlighted the enduring relevance of these words in our modern context and the “strength to be relevant and to secure proper global order” he added.
Taking about the ongoing crises in Ukraine and West Asia, the Vice-President expressed concern that despite globalization and economic interdependencies, conflicts endure. The skill of nations in converting economic surpluses into hard power is gaining importance. Therefore, Shri Dhankhar stressed on the urgent need to explore innovative approaches to strengthen deterrence and revitalize diplomacy for more effective conflict resolution.
The Vice President noted that “National Security today is an aggregation of myriad attributes and capacities - the military is just one part of the pie”. Shri Dhankhar emphasized on the need of “diverse pieces must all come together to create a robust power dynamic” and finding resolutions that can fit in the present environment.
General Manoj Pande, Chief of the Army Staff,Admiral R. Hari Kumar, Chief of the Naval Staff, Vice-Chief of Air Staff, Air Marshal A P Singh, Lt. Gen. P.S. Rajeshwar (Retd.) Director General, Centre for Land Warfare Studies (CLAWS), Vice-Chief of the Army Staff,Lieutenant General MV Suchindra Kumar, Ambassadors, High Commissioners, Excellences, General V.N Sharma, Former Chief of the Army Staff, Admiral S. Lamba, Former Chief of Naval Staff,Distinguished Delegates & Guests from Bharat and Abroad,Officers from the Defence Services, Think Tanksand other dignitaries were present on the occasion.
Please find attached photos from the Vice-President's event.
X21Y.jpeg)
N10N.jpeg)
VBD4.jpeg)