NITI Aayog
NITI Aayog to organise Workshop on ‘Implementing the Goa Roadmap for Tourism” mentioned in the G20 New Delhi Leaders' Declaration
Experts to discuss way forward, challenges and implementation of Goa Roadmap for Tourism
03 NOV 2023 4:14PM by PIB Delhi
NITI Aayog is organising a Workshop on the theme “Implementing Goa Roadmap for Tourism” tomorrow on 4th November 2023 (Saturday) at Hotel Le Meridien, New Delhi. This workshop is part of series of 10 feeder thematic workshops being held on varied themes discussed in the G20 New Delhi Leaders' Declaration (NDLD).
The workshop will serves as platform for think tanks, eminent experts, academics and other stakeholders to discuss the recommendations of the G20 New Delhi Leaders’ Declaration on Tourism, identify key issues / action points to be carried forward and implemented, highlight best practices that may be replicated across States/UTs in the key identified areas, facilitate exchange of experiences on the concerned theme and devise strategies for implementation of the identified issues/action points with possible timelines for the same.
The workshop will include four sessions on the following themes:
Green tourism: Greening the tourism sector for a sustainable, responsible, and resilient tourism sector.
Tourism micro, small, and medium-sized enterprises (MSMEs): Nurturing tourism MSMEs, startups, and the private sector to unleash innovation and dynamism in the tourism sector.
Digitalization: Harnessing the power of digitalization to promote competitiveness, inclusion, and sustainability in the tourism sector
Strategic management: Tourist destinations with focus on Heritage and Religious aspects.
Ten Feeder Thematic Workshops are being organised from November 1, 2023 to November 9, 2023. The themes of the workshops include G20 to G21, Data for Development, Tourism, Digital Public Infrastructure, Sustainable Development, Goals, Trade, Indian Development Model, Women Led Development, Reforming Multilateral development banks & Climate Finance and Green Development.

নীতি আয়োগ
নিতি আয়োগনা G20 নই দিল্লী লীদর্স দিক্লারেসন্দা পনখিবা ‘ইমপ্লিমেন্তিং গোৱা রোদমেপ ফোর তুরিজম’গী মতাংদা ৱর্কসোপ পাঙথোক্কদৌরি
অখঙ অহৈশিংনা গোৱা রোদমেপ ফোর তুরিজমগী মাঙদা চঙশিনগদবা লম্বী, শিংনবশিং অমদি পায়খৎপগী মতাঙদা খন্নগনি
03 NOV 2023 4:14PM by PIB Imphal
নিতি আয়োগনা হয়েং নবেম্বর ৪, ২০২৩দা (থাংজ) নই দিল্লীগী হোতেল লে মেরিদীন্দা “ইমপ্লিমেন্তিং গোৱা রোদমেপ ফোর তুরিজম” হায়বা হীরমদা ৱর্কসোপ অমা পাঙথোক্কদৌরি‍। ৱর্কসোপ অসি G20 নই দিল্লী লীদর্স দিক্লারেসন (NDLD)দা খন্নখিবা তোঙান তোঙানবা হীরমশিংগী মতাঙদা পাঙথোকপা ১০ ফীদর থীমেতিক ৱর্কসোপশিংগী শরুক অমনি‍।
ৱর্কসোপ অসিনা তুরিজমগী মতাঙদা G20 নই দিল্লী লীদর্স দিক্লারেসনগী রিকমেন্দেসনশিং খন্ননবা, মরুওইবা ৱাফমশিং /মাঙদা পুখৎকদবা অমদি পায়খৎকদবা এক্সন পোইন্তশিং খঙদোক্নবা, খঙদোক্লবা মরুওইবা হীরমশিংদা স্তেত/য়ু.তি. শিনবা থুংনা মতৌ তমবা য়াবা খ্বায়দগী ফবা থৌওংশিং পুখৎনবা, মরী লৈনবা হীরমশিংদা থেংনরকপা ৱাফমশিং তাথোক তাশিন তৌননবা অমদি মশক খঙদোক্লবা ৱাফমশিং/এক্সন পোইন্তশিংবু ওইথোকপা য়াবা মতমগা লোয়ননা পায়খৎনবা লাল্লং য়াৎননবগীদমক থিঙ্ক তেঙ্কশিং, মমিং লৈরবা অখঙ অহৈশিং, একাদমিকশিং অমদি অতৈ স্তেকহোল্দরশিংদা ফম্পাক অমা ফংহনগনি‍।
ৱর্কসোপ অসিদা মখাগী হীরমশিং অসিদা খন্ননবা সেসন মরী লৈগনি:
গ্রীন তুরিজম: তুং কোইগদবা, থৌদাং চাউবা, অমদি হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিল্লকপা ঙম্বা তুরিজম সেক্তর অমা লৈহন্নবগীদমক তুরিজম সেক্তরবু গ্রীন ওইহনবা‍।
তুরিজম মাইক্রো, স্মোল, এন্দ মেদিয়ম-সাইজ এন্তরপ্রাইজেজ (MSMEs): তুরিজম সেক্তরদা ইনোভেসন অমদি দাইনামিজম পুরক্নবগীদমক MSMEশিং, স্তার্তঅপশিং, অমদি লনাই সেক্তরবু মখোঙ শোম্বিবা‍।
দিজিতেলাইজেসন: তুরিজম সেক্তরদা হিদান্নবা, পুম্নমক কোনশিনবা অমদি তুং কোইবামচৎ য়োকখৎনবগীদমক দিজিতেলাইজেসনগী মতিক শীজিন্নবা
স্ত্রেতেজিক মেনেজমেন্ত: পারী পুরীগী লন অমদি লাইনিংগী মায়কৈদা মীৎয়েঙ থম্বা লমকোয় লমথুংফমশিং‍।
তেন ফীদর থীমেতিক ৱর্কসোপশিং নবেম্বর ১, ২০২৩ দগী নবেম্বা ৯, ২০২৩ ফাওবা পাঙথোক্লি‍। ৱর্কসোপশিং অসিদা য়াওরিবা হীরমশিংদি G20 দগী G21, দেতা ফোর দিভেলপমেন্ত, তুরিজম, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর, সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত, পান্দমশিং, লল্লোন ইতিক, ইন্দিয়ন দিভেলপমেন্ত মোদেল, নুপীনা লমজিংবা দিভেলপমেন্ত, মল্তিলেতরে দিভেলপমেন্ত বেঙ্কশিংদা অওনবা পুরকপা অমদি ক্লাইমেৎ ফাইনান্স অমসুং গ্রীন দিভেলপমেন্তনি‍।