রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা ‘রোদ এক্সিদেন্তস ইন ইন্দিয়া-২০২২’গী চহিগী রিপোর্ত ফোঙলে
31 OCT 2023 1:09PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা ‘রোদ এক্সিদেন্তস ইন ইন্দিয়া-২০২২’গী চহিগী রিপোর্ত ফোঙলে। এসিয়া পেসিফিক রোদ এক্সিদেন্ত দেতা(এ পি আর এ দি) বেজ রিপোর্তকী মখাদা য়ুনাইতেদ নেসন্স ইকোনোমিক এন্দ সোসিএল কম্মিসন ফোর এসিয়া এন্দ পেসিফিক(য়ু এন ই এস সি এ পি)না পীবা ফোর্মেত্তা চহিগী ওইনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী পুলিস দিপার্তমেন্তশিংদগী ফংবা দেতা/পাউদগী য়ুম্ফম ওইরগা রিপোর্ত অসি ফোঙবনি।
রিপোর্তকী মতুংইন্না, ২০২২ মনুংদা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংদা লম্বীগী খুদোংথিবা ৪,৬১,৩১২ থোকখি অমসুং মসিনা মীওই ১,৬৮,৪৯১ শিহনখি অমসুং মীওই ৪,৪৩,৩৬৬ শোকহনখি। মমাং চহিগা চাংদম্নবদা খুদোংথিবশিং চাদা ১১.৯ হেনগৎখি, শিবা চাদা ৯.৪ হেনগৎখি অমসুং অশোকপা চাদা ১৫.৩ হেনগৎখি।
লম্বীগী খুদোংথিবশিং থোকহনবগী মরমশিং হায়বদি য়াংনা থৌবা, চেকশিন্দনা গারি থৌবা, য়ু থক্লগা গারি থৌবা, ত্রাফিক্কী নিয়মশিং ইন্দবা কয়া অসি থেংননবা অপুনবা থৌরাং অমা পায়খৎপগী তঙাইফদবা অদু রিপোর্ত অসিদা পল্লি। ঐখোয়না নিয়মশিং ঙাক্নবা চৎহনবগী থবক ফগৎহনবা, দ্রাইভরশিংগী ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং হেনগৎহনবা অমসুং লম্বীশিং অমসুং গারিশিংগী ফিবমশিং ফগৎনবা শেন থাদবা হেনগৎহনবা অসি য়াম্না মরুওই।
লম্বীগী খুদোংথিবশিং লাকশিন্নবা মিনিস্ত্রিনা অকনবা থবক পায়খৎলে। লম্বী চৎলিবশিংগী হৈনবী, লম্বীগী ফিবম, গারিগী ফিবম, ত্রাফিক্কী নিয়মশিং ফগৎনবা অমসুং খুদোংথিবা মাঙজৌননা ঙাকথোক্নবা তেক্নোলোজিগী থৌদাংগী মতাংদা মিনিস্ত্রিনা থবক পায়খৎলি। লম্বীগী খুদোংথিবা অসি মহৌশানা অশোক-অপন অসি মাইকৈ কয়াদা থোকপা মরম্না মসি লাকশিন্নবা কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী এজেন্সিশিংনা পুন্না থবক পায়খৎমিন্নবা দরকার ওই। ৪-ই হায়বদি ইজুকেসন, ইঞ্জিনিয়ারিং(লম্বী অমসুং গারি য়াওনা), ইনফোর্সমেন্ত অমসুং ইমর্জেন্সি কিয়ারদা মীৎয়েং থমদুনা মরী লৈনবা খুদিংমক্না থবক পায়খৎনবা মিনিস্ত্রিনা মরী লৈনবশিংগা থবক তৌমিন্নরি।
মখা তানা, মিনিস্ত্রিনা অনৌবা ত্রান্সপোর্তকী থবকশিং, রোদ সেফতি ওদিৎ অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং তম্নবা মালেমগী ওইনা মতেং পীন্নবা থবকশিং মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলে। লম্বীগী খুদোংথিবশিং থিংনবা ইলেক্ত্রোনিক দিতেল এক্সিদেন্ত রিপোর্ত(ই-দার) অমসুং ওতোমেতেদ ভেহিকল ইন্সপেক্সন সেন্তরশিং লিংখৎনবা থবক পায়খৎলে।
‘রোদ এক্সিদেন্তস ইন ইন্দিয়া-২০২২’ অসি থৌশিল শেম্বশিং, রিছার্স তৌরিবশিং, মরী লৈনবশিংগী মরুওইবা মচাক লৌফম চেফোঙ অমনি। মসিদা লম্বীগী খুদোংথিবশিং, মখোয় থোকহনবগী মরমশিং, মফমশিং, মখোয়না পীরিবা চৈথেং কয়া কুপ্না নৈনরি। রিপোর্ত অসিদা হৌজিক ওইরিবা ফিবম, শিংনবশিং অমসুং মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা থবকশিং য়াওরি।
মপুংফাবা রিপোর্ত ফংনবা মফম অসিদা নম্বীয়ু. https://morth.nic.in/road-accident-in-india

Ministry of Road Transport & Highways
Ministry of Road Transport and Highways releases Annual Report on ‘Road Accidents in India-2022”
31 OCT 2023 1:09PM by PIB Delhi
The Annual Report on ‘Road Accidents in India-2022” has been published by the Ministry of Road Transport and Highways. This report is based on the data/information received from police departments of States/UTs on calendar year basis in standardized formats as provided by the United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (UNESCAP) under the Asia Pacific Road Accident Data (APRAD) base project.
As per the report, a total of 4,61,312 road accidents have been reported by States and Union Territories (UTs) during the calendar year 2022, which claimed 1,68,491 lives and caused injuries to 4,43,366 persons. This marks an increase of 11.9% in accidents, 9.4% in fatalities, and 15.3% in injuries compared to the previous year.
The report underscores the urgency of adopting a comprehensive approach to address the contributing factors to these accidents, including speeding, reckless driving, drunken driving, and non-compliance with traffic regulations. It is crucial that we strengthen enforcement mechanisms, enhance driver education and training programs, and invest in improving the condition of roads and vehicles.
The Ministry is committed to implementing robust measures to curb road accidents. The Ministry is also working towards various aspects such as road user behaviour, road infrastructure, vehicle standards, enforcement of traffic regulations, and the role of technology in accident prevention. As the road accidents are multi-causal in nature, requiring multi-pronged approach to mitigate the problems through concerted efforts of all agencies at both Central Government and State Governments. The Ministry, along with various other related organizations as well as stakeholders has formulated a multi-pronged strategy to address the issue of road safety focusing on all 4Es including Education, Engineering (both roads and vehicles), Enforcement and Emergency Care.
Furthermore, the Ministry is actively involved in initiatives such as implementation of modern transportation systems, road safety audits, and international collaborations to learn from global best practices. Initiatives like the Electronic Detailed Accident Report (e-DAR) for real-time data analysis and automated vehicle inspection centers are also underway to combat road accidents.
The "Road Accidents in India-2022" publication serves as a valuable resource for policymakers, researchers, and stakeholders in the realm of road safety. It offers in-depth insights into various aspects of road accidents, including their causes, locations, and their impact on different categories of road users. The report also sheds light on emerging trends, challenges, and the Ministry's road safety initiatives.
Click here to see the full report. https://morth.nic.in/road-accident-in-india