নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ঙসি নই দিল্লীদা 19শুবা এসিয়ান গেম্সকী মেদল ফংলকলবশিং তরাম্না ওকখ্রে
28 SEP 2023 8:24PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী স্পোর্তস মন্ত্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ঙসি এসিয়ান গেম্সদগী মখোয়গী কম্পিতিসনশিং লোইশিন্দুনা ভারত্তা হল্লকখ্রবা এথেলেৎশিংবু তরাম্না ওকখ্রে। থৌরম অসি নই দিল্লীগী কন্সতিত্যুসন ক্লব ওফ ইন্দিয়াদা পাংথোকখি।
মন্ত্রীনা শুতিং, রোলিং অমসুং নুপীগী ক্রিকেৎ তিমদগী অপুনবা এথেলেৎ 27 তরাম্না ওকখি। হরমনপ্রীৎ কৌরনা লুচিংবা নুপীগী ক্রিকেৎ তিমনা এসিয়ান গেম্সতা পুৱারী ওইরবা শনাগী মেদল অমা লৌরকখি, অদুগা রোলিংদগী অপুনবা মেদল 5 (সিলভর 2, ব্রোঞ্জ 3) লৌরকখি। হৌজিক ফাওবদা মেদল অয়াম্বা শুতিংদগী লাক্লি, মদুদা ঐখোয়গী রাইফল, শোতগন অমসুং পিস্তোল তিমনা মেদল 13 (গোল্দ 4, সিলভর 4 অমসুং ব্রোঞ্জ 5) লৌরকখি।
এসিয়ান গেম্সতা মখোয়গী থোইদোক হেন্দোকপা পর্ফোমেন্সকীদমক মন্ত্রীনা এথেলেৎশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মন্ত্রীনা হায়খি, “ঐহাক্না এথেলেৎ অমসুং কোচ পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোকচরি। মায় পাকপা অসিগীদমক মখোয় চহি কয়া হোৎনখি। অদোম্না উবা ফংলে মদুদি পুৱারী শেম্লিবা রোৱরশিং অসি ইশিংগী অৱাৎপা লৈবা মফমশিংদগী ওইরবসু ৱাতর স্পোর্তস ইভেন্তদা মখোয়না মেদলশিং পুরক্লি। ঐখোয়না ইক্বেস্ত্রিয়ানদসু শনাগী মেদল ফংখি।”
শ্রী থাকুরনা হায়খি, “শুতিংদা ঐখোয়না ঐখোয়গী স্পিরিৎ অমসুং রেসিলিয়েন্স উরে। শনাগী মেদল লৌরকপদা নত্তনা নুপীগী 50m রাইফল 3P ইভেন্তদা ৱার্ল্দ রেকোর্দ স্কোর অমসু রেজিস্তার তৌখিবা তোপ্স এথেলেৎ সিফ্ত কৌর সমরাদগী 10m এয়র রাইফলদা শনাগী মেদল লৌরকখিবা খেলো ইন্দিয়া এথেলেৎ রুদ্রান্স পতিল ফাওবা ঐখোয়গী শুতর পুম্নমক্না থোইদোক হেন্দোকপা পর্ফোমেন্স পীখি।”
শগোলশেল নুমিৎতা পাংথোকখিবা থৌরম অসিদা য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস, স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী ওফিসিয়েলশিংগা লোয়ননা এথেলেৎশিংগী ইমুং মনুং অমসুং মরূপশিংনা শরুক য়াখি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Singh Thakur felicitates medal winners of 19th Asian Games today in New Delhi
28 SEP 2023 8:24PM by PIB Delhi
Union Sports Minister Anurag Singh Thakur today felicitated athletes from the Asian Games who returned to India post finishing their competitions. The event was held at the Constitution Club of India in New Delhi.
A total of 27 athletes from Shooting, Rowing, and Women's Cricket teams were felicitated by the Minister. The Women’s Cricket team, led by Harmanpreet Kaur, clinched a historic gold at the event, while a total of 5 medals (2 silver, 3 bronze) were won from Rowing. Most of the medals so far have come from Shooting, with our rifle, shotgun and pistol teams bagging 13 medals (4 Gold, 4 Silver & 5 Bronze).
The Minister congratulated the athletes on their outstanding performances at the Asian Games. “I congratulate all the athletes and coaches. These feats have taken them years of toil. You might find some of the regions these history-making rowers belong from may have shortage of water, but they have bagged medals in a water sports event. We also got historic gold in Equestrian,” the Minister said.
“In Shooting we saw our spirit and resilience. From TOPS Athlete Sift Kaur Samra, who not only won Gold but also registered a world record score in the women’s 50m rifle 3P event to Khelo India Athlete Ruddranksh Patil, who won gold at the 10m air rifle, all of our shooters did exceptionally well,” added Shri Thakur.
The event on Thursday was attended by officials from the Ministry of Youth Affairs and Sports, Sports Authority of India as well as by the families and friends of the athletes.