ক্ষুদ্ৰ, লঘূ আৰু মজলীয়া উদ্যম মন্ত্ৰালয়
মুকলিৰ দহ দিনৰ ভিতৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী বিশ্বকৰ্মা আঁচনিৰ বাবে ১.৪০ লাখতকৈও অধিক আৱেদন লাভ-শ্ৰী নাৰায়ণ ৰাণে
27 SEP 2023 6:45PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় ক্ষুদ্ৰ, লঘু আৰু মজলীয়া উদ্যোগ মন্ত্ৰী শ্ৰী নাৰায়ণ ৰাণে এ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী বিশ্বকৰ্মা আঁচনিৰ মুকলিৰ আৰম্ভণিৰ দহ দিনৰ ভিতৰতে এই আঁচনিয়ে ১.৪০ লাখতকৈও অধিক আবেদন লাভ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী বিশ্বকৰ্মা আঁচনিৰ সফলতাৰ বিষয়ে তথ্য প্ৰদান কৰি শ্ৰী ৰাণে এ এক্স (পূৰ্বতে টুইটাৰ)ত তেওঁৰ পোষ্টৰ জৰিয়তে জনায় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী বিশ্বক্ৰমা আঁচনি আমাৰ মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীৰ দূৰদৰ্শী দৃষ্টিভংগীৰ ফল আৰু আঁচনিখন আৰম্ভ হোৱাৰ দহ দিনৰ ভিতৰত ইমান উচ্চ হাৰৰ আবেদন প্ৰাপ্ত কৰাটো আঁচনিখনৰ সফলতা আৰু সৰ্বোচ্চ গুৰুত্ব লাভৰ প্ৰমাণ।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী বিশ্বকৰ্মা আঁচনি আমাৰ সামাজিক আৰু অৰ্থনৈতিকভাৱে দুখীয়া বিশ্বকৰ্মা ভাই-ভনীসকলৰ ব্যাপক বিকাশৰ বাবে এক মাইলৰ খুঁটি হ'ব আৰু ই তেওঁলোকৰ হেৰুওৱা পৰিচয় পুনৰুদ্ধাৰ কৰিব যিটো দীৰ্ঘদিন ধৰি উপেক্ষিত হৈ আছিল।
এই আঁচনিৰ জৰিয়তে বিশ্বকৰ্মা ভাই-ভনীসকলক প্ৰশিক্ষণ, সা-সঁজুলি আৰু জামানত মুক্ত ঋণ প্ৰদান কৰা হ'ব। প্ৰাপ্ত আৱেদনবোৰ সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰাৰ পিছত, আঁচনিখনৰ সকলো লাভালাভ আমাৰ বিশ্বকৰ্মা ভাই-ভনীসকললৈ প্ৰদান কৰা হ'ব।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এই আঁচনিৰ উদ্দেশ্য হৈছে পৰম্পৰাগত কাৰিকৰ আৰু কাৰু-শিল্পীসকলৰ উৎপাদন ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰা আৰু তেওঁলোকৰ সামগ্ৰীবোৰ ঘৰুৱা আৰু গোলকীয় বজাৰলৈ লৈ যোৱা। আঁচনিখনৰ অধীনত, ১৮ প্ৰকাৰৰ কাৰিকৰী আৰু কাৰু-শিল্পীসকল উপকৃত হ'ব। হিতাধিকাৰীসকলক দক্ষতা প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰা হ'ব আৰু প্ৰশিক্ষণৰ সময়ত তেওঁলোকে দৈনিক ৫০০ টকাৰ বৃত্তি লাভ কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও, টুল কিট ক্ৰয় কৰিবলৈ ১৫,০০০ টকাৰ সাহায্য প্ৰদান কৰা হ'ব। হিতাধিকাৰীসকল ৩ লাখ টকালৈকে আমানত মুক্ত ঋণৰ বাবেও যোগ্য হ'ব

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
More than 1.40 lakh applications received for PM Vishwakarma Scheme within ten days of launch - Shri Narayan Rane
27 SEP 2023 6:45PM by PIB Delhi
Shri Narayan Rane, Union Minister for Micro, Small, and Medium Enterprises, stated that within ten days of its launch, the PM Vishwakarma scheme has received more than 1.40 lakh applications.
Providing information on the success of the PM Vishwakarma Scheme, through his post on X (formerly Twitter), Shri Rane wrote that PM Vishwakrma Yojna is a result of our Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi Ji’s farsighted vision and receiving of such high numbers of applications within ten days of the launch of the scheme is a testament to the success and the paramount importance of the scheme.
The Union Minister further stated that the PM Vishwakarma Scheme, will be a milestone for the comprehensive development of our socially and economically underprivileged Vishwakarma brothers and sisters and it will restore their lost identity which has been long awaited.
Through this scheme Vishwakarma brothers and sisters will be provided training, tool kits, and collateral free loans. After successfully verifying the received applications, all the scheme's benefits will be extended to our Vishwakarma brothers and sisters.
The Union Minister said that this scheme aims to enhance traditional artisans and craftspersons production capacity and take their products to domestic and global markets. Under the scheme, 18 types of artisans and craftsmen will be benefited. Skill training will be provided to the beneficiaries and they will receive a daily stipend of 500 rupees during the training. In addition, assistance of 15,000 rupees will be provided to purchase tool kits. Beneficiaries will also be eligible for collateral free loan up to 3 lakhs