প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন মাপন লমথাখ্রে
“লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহন্নবগী হৌজিক লৈরিবা খোঙজেল অমসুং পাক-চাউবা অসি ভারতমচা করোর 140গী অনিংবশিংগা চপ চানরে”
“বন্দে ভারতনা লৈবাক অসিগী মফম খুদিং শম্নগদবা নুমিৎ অদু পংকুই কুইদ্রে”
“G20 মাইপাকপা অসিনা ভারতকী গনতন্ত্র, মীওই কাংলুপশিং অমসুং খেন্নবশিংগী থৌনা অদু উৎথোক্লে”
“লৈবাক অসিগী হৌজিক অমসুং তুংগী দরকার ওইবশিংগীদমক মতম অমতদা ভারতনা থবক তৌরি”
“মতুং তারকপদা অমৃত ভারত স্তেসনশিংনা অনৌবা ভারতকী মশক তাক্লগনি”
“হৌজিক রেলৱে স্তেসনশিংগী মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোকপগী চৎনবী মখা তানা পাংথোক-চাউথোক্লগনি অমসুং মসিদা মীওইশিং হেন্না শরুক য়ারগনি”
“পেসেঞ্জরশিং চৎথোক-চৎশিন লাইহন্নবা অমসুং নুংঙাইবা অমা ফংহন্নবা রেলৱেগী ইমপ্লোয়ি খুদিংমক লেপ্তনা পুক্নিং চঙনা থবক তৌগদবনি”
“ভারত রেলৱেগী থাক খুদিংমক্তা অমসুং খুন্নাইদা অহোংবা পুরক্লিবা অসিনা চাউখৎলবা ভারত অমগী মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইরগনি হায়না ঐনা থাজৈ”
24 SEP 2023 1:58PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন মাপন লমথাখ্রে। অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসি লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহন্নবা অমসুং রেল পেসেঞ্জরশিংদা মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মঙফাওন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি। লমথাখিবা অনৌবা ত্রেনশিং অদুদি:
1. উদয়পুর-জয়পুর বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
2. তিরুনেলভেলি-মদুরাই-চেন্নাই বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
3. হায়দ্রবাদ-বেঙ্গালুরু বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
4. বিজয়ৱাদা-চেন্নাই(ভাইয়া রেনিগুন্তা) বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
5. পাতনা-হাওরা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
6. কাসারগোদ-তিরুবনন্তপুরুম বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
7. রৌরকেলা-ভুবনেশ্বর-পুরি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
8. রাঞ্চি-হাওরা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
9. জাম্নগর-অহমেদবাদ বন্দে ভারত এক্সপ্রেস
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস মাপন লমথাবা অসি লৈবাক অসিদা অনৌবা চৎথোক-চৎশিনগী লমদা মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা থৌদোক্নি। লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহন্নবগী হৌজিক লৈরিবা খোঙজেল অমসুং পাক-চাউবা অসি ভারতমচা করোর 140গী অনিংবশিংগা চপ চানরে। ঙসি চেনবা হৌরিবা ত্রেনশিং অসি হেন্না নৌবা অমসুং নুংঙাইবা ঙাক্তনি। বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসি অনৌবা ভারতকী অনৌবা নুংঙাইবগী খুদমশিংনি। বন্দে ভারত পাম্নবা হেনগৎলক্তুনা পেসেঞ্জর করোর 1.11 হেন্না বন্দে ভারত ত্রেনশিংদা চৎথোক-চৎশিন তৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংদা বন্দে ভারত ত্রেন 25 চেল্লি। ঙসি অহেনবা বন্দে ভারত ত্রেন মাপন হাপচিল্লে। বন্দে ভারতনা লৈবাক অসিগী মফম খুদিং শম্নগদবা নুমিৎ অদু পংকুই কুইদ্রে। মতম মাংহন্নিংদবা অমসুং নোংমদা থুংবা পাম্বা মীওইশিংগী অনিংবশিং বন্দে ভারতনা থুংহল্লে। বন্দে ভারত ত্রেন য়ৌরবা মফমশিংদা তুরিজম চাউখৎলক্তুনা শেন-থুমগী থবকশিংশু ফগৎলে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি লৈবাক অসিদা থাজবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী মাইপাকপশিংদা নাগরিক খুদিংমক চাউথোকচবা ফাওরে। পুৱারি ওইনা চন্দ্রয়ান-3 অমসুং অদিত্য-11 মাইপাক্লে। G20 মাইপাকপা অসিনা ভারতকী গনতন্ত্র, মীওই কাংলুপশিং অমসুং খেন্নবশিংগী থৌনা অদু উৎথোক্লে। নুপীশিংনা লমজিংবা চাউখৎপা পুরক্নবা নারী শক্তি বন্দন এক্ত অসি মরুওইবা তাঞ্জা অমনি। রেলৱে স্তেসন কয়া নুপীশিংনা মথৌ পাংথোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থাজবা লৈরবা ভারতনা লৈবাক অসিগী হৌজিক অমসুং তুংগী দরকার ওইবশিংগীদমক মতম অমতদা থবক তৌরি। পুথোক-পুশিন অমসুং মপান্দা থাদোকপগা মরী লৈনবা চার্জশিং হন্থহন্নবগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অমসুং অনৌবা লোজিস্তিক্স পোলিসিগী মতেং পাংননবা পি.এম গতিশক্তি মাস্তরপ্লান লৈরে। মল্তিমোদাল কন্নেক্তিবিতি অসিনা অসিনা অতোপ্পা মওংগী চৎথোক-চৎশিনশিং শৌগৎনবা মওং অমা ওইগনি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা মীচম মীয়ামশিং চৎথোক-চৎশিন্দা লাইহনগনি।
মীচম মীয়ামগী পুন্সিদা রেলৱেগী মরুওইবা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মমাঙদা মসিগী মরুওইবা সেক্তর অসি মীরাইদুনা থম্লমখি। হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা ভারত রেলৱেদা অওনবা পুরক্নবা থবকশিং পায়খৎতুনা, 2014গী রেল বজেত্তগী শরুক 8 হেন্না চহি অসিগী রেল বজেত হেনগৎলে। মসিগা লোয়ননা লাইন দবল ওইহনবা, মৈ ফংহনবা অমসুং অনৌবা রুতশিং শেমগৎপগী থবক পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চাউখৎপগী লম্বীদা চৎলিবা ভারত অমনা হৌজিক লৈবাক অসিগী রেলৱে স্তেসনশিংসু মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎকদবনি। মসি খন্দুনা, অহানবা ওইনা ভারত্তা রেলৱে স্তেসনশিং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা কেম্পেন অমা হৌদোক্লে। রেলৱে পেসেঞ্জরশিংগী নুংঙাইনবা লৈবাক অসিদা ঙসি মশিং য়াম্লবা ফুত ওভর ব্রিজশিং, লিফশিং অমসুং ইস্কালেতরশিং শেমগৎলে। নুমিৎ খরনিগী মমাংদা, লৈবাক অসিগী মরুওইবা স্তেসন 500 অমুক হন্না শেমগৎনবা থবক হৌখ্রে। অমৃত কাল মনুংদা শেমগৎলিবা অনৌবা স্তেসনশিং অসি অমৃত ভারত স্তেসনশিং হায়না কৌগনি। মতুং তারকপদা অমৃত ভারত স্তেসনশিংনা অনৌবা ভারতকী মশক তাক্লগনি।
ভারত রেলৱেনা রেলৱে স্তেসন লিংখৎখিবগী মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোকপা হৌরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি অমসুং কোয়ম্বতুর, ছত্রপতি সিবাজী তর্মিনস মুম্বাইগী থৌরমশিং পাংথোকখ্রে। কোয়ম্বতুর রেলৱে স্তেসন চহি 150 মপুংফারে। মহাক্না হায়খি হৌজিক রেলৱে স্তেসনশিংগী মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোকপগী চৎনবী মখা তানা পাংথোক-চাউথোক্লগনি অমসুং মসিদা মীওইশিং হেন্না শরুক য়ারগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সংকল সে সিদ্বীগী পাম্বৈ অমা ওইনা লৈবাক অসিদা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী পান্দম লৈরে। 2047দা চাউখৎলবা ভারত অমগী পান্দম ফংবা ঙম্নবা, রাজ্য খুদিংমক অমসুং রাজ্য খুদিংমক্কী মীওইশিং চাউখৎপা দরকার ওই। রেলৱে মিনিস্তরগী রাজ্য খক্তদা রেলৱে চাউখৎহনবগী মশাগীতা খনবা অসিনা লৈবাক অসি য়াম্না শোকহনখি অমসুং হৌজিক ঐখোয়না রাজ্য অমা চাউখৎতনা লৈহনবা য়াদ্রে। সবকা সাথ সবকা বিকাসগী পান্দম অমগা লোয়ননা ঐখোয় মাঙলোমদা চঙশিনগদবনি।
থবক কনবা রেলৱে ইমপ্লোয়িদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খোঙচৎ খুদিংমক পেসেঞ্জরশিংনা নিংশিংদুনা লৈহৌনবা থবক তৌগদবনি। পেসেঞ্জরশিং চৎথোক-চৎশিন লাইহন্নবা অমসুং নুংঙাইবা অমা ফংহন্নবা রেলৱেগী ইমপ্লোয়ি খুদিংমক লেপ্তনা পুক্নিং চঙনা থবক তৌগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নাগরিক খুদিংমক রেলৱেগী লু-নানবগী অনৌবা থাকশিং খঙলে। মহাত্মা গান্ধীদা ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা মীওই খুদিংমক্না ওক্তোবর 1গী অয়ুক পুং 10 তাবদা শ্বাছতা অভিয়ান শরুক য়াগদবনি। লৈবাক অসিগী পোৎথোকশিং অমসুং খাদি লৈনবা মীওই খুদিংমক্না মশামক অমুক হন্না কৎথোক্কদবনি অমসুং ওক্তোবর ২দগী হৌরগা ওক্তোবর 31, সারদার পতেলগী মপোক নুমিৎ ফাওবগী মনুংদা ভোকেল ফোর লোকেল থবক ওইনা পাংথোক্কদবনি।
অরোইবদা মহাক্না হায়খি ভারত রেলৱেগী থাক খুদিংমক্তা অমসুং খুন্নাইদা অহোংবা পুরক্লিবা অসিনা চাউখৎলবা ভারত অমগী মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইরগনি হায়না ঐনা থাজৈ।
থৌরম অদুদা রাজ্যপালশিং, চীফ মিনিস্তরশিং, মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং অমসুং য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব শরুক য়াখি।
নুঙগীৱারোল
ত্রেন মাপন অসিনা রাজ্য 11 হায়বদি রাজস্থান, তামিল নাদু, তেলঙ্গানা, অন্ধ্র প্রদেস, কর্নাতকা, বিহার, নোংচুপ বেঙ্গল, কেরলা, ওরিসা, ঝারখন্দ অমসুং গুজরাতকী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি।
বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসি মখোয়না চেল্লিবা লম্বীশিংদা খ্বাইদগী য়াংবা ত্রেনশিং ওইগনি অমসুং পেসেঞ্জরশিংগী মতম চঙহন্দবদা মতেং পাংগনি। রুত অসিগী হৌজিক চেল্লিবা খ্বাইদগী য়াংবা ত্রেনগা চাংদম্নবদা, রৌরকেলা-ভুবনেশ্বর-পুরি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং কাসারগোদ-তিরুবনন্তপুরুম বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা পুং 3 রোম হেন্না য়াংগনি; হায়দ্রবাদ-বেঙ্গালুরু বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা পুং 2.5 য়াংগনি; তিরুনেলভেলি-মদুরাই-চেন্নাই বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা পুং 2 হেন্না য়াংগনি; রাঞ্চি-হাওরা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস, পাতনা-হাওরা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং জাম্নগর-অহমেদবাদ বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা পুং 1 হেন্না য়াংগনি অমসুং উদয়পুর-জয়পুর বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা মিনিত 30 হেন্না য়াংগনি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা মরুওইবা লাইফমশিংগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগা লোয়ননা, রৌরকেলা-ভুবনেশ্বর-পুরি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং তিরুনেলভেলি-মদুরাই-চেন্নাই বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা লাইনিংগী মরুওইবা সহরশিং পুরি অমসুং মদুরাই শম্নহনগনি। বিজয়ৱাদা-চেন্নাই(ভাইয়া রেনিগুন্তা) বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা তিরুপতি লাইফম য়ৌনবগী খুদোংচাবা পীরগনি।
হায়রিবা বন্দে ভারত ত্রেনশিং চেনবা হৌবা অসিনা লৈবাক অসিদা রেল সর্বিসকী অনৌবা থাক অমা ৱাংখৎহল্লগনি। মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং য়াওরবা অমসুং কভচ তেক্নোলোজি য়াওনা অৱাংবা থাক্কী অশোই-অঙাম থোক্তনবা খুদোংচাবশিং ত্রেনিং অসিদা য়াওরে অমসুং মসিনা মীচম মীয়াম, শীনফম কয়াগী মীওইশিং, ললোনবশিং, মহৈরোয়শিং অমসুং লমকোয়বা মীওইশিংদা মতমগা চুনরবা, খোঙজেল য়াংবা অমসুং নুংঙাইবা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা ফংহনবা ঙম্লগনি।

Prime Minister's Office
PM flags off nine Vande Bharat Express trains
“Current speed and scale of infrastructure development in the country is exactly matching the aspirations of 140 crore Indians”
“Day is not far when Vande Bharat will connect every part of the country”
“G20 success has showcased India's strength of Democracy, Demography and Diversity”
“Bharat is working on the needs of its present and future simultaneously”
“Amrit Bharat Stations will become the identity of new Bharat in the coming days”
“Now the tradition of celebrating the birthday of railway stations will be expanded further and more and more people will be involved in it”
“Every employee of the Railways has to remain constantly sensitive towards Ease of Travel and to provide a good experience to the passengers”
“I am confident that the changes taking place at every level in Indian Railways and society will prove to be an important step towards a developed India”
24 SEP 2023 1:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off nine Vande Bharat trains today via video conferencing. These new Vande Bharat trains are a step towards realising Prime Minister’s vision of improving connectivity across the country and providing world class facilities to rail passengers. The new trains that were flagged off are:
1. Udaipur – Jaipur Vande Bharat Express
2. Tirunelveli-Madurai- Chennai Vande Bharat Express
3. Hyderabad –Bengaluru Vande Bharat Express
4. Vijayawada – Chennai (via Renigunta) Vande Bharat Express
5. Patna – Howrah Vande Bharat Express
6. Kasaragod - Thiruvananthapuram Vande Bharat Express
7. Rourkela - Bhubaneswar – Puri Vande Bharat Express
8. Ranchi – Howrah Vande Bharat Express
9. Jamnagar-Ahmedabad Vande Bharat Express
Speaking on the occasion the Prime Minister called the flag off of nine Vande Bharat Trains an unprecedented occasion of modern connectivity in the country. “This speed and scale of infrastructure development in the country is exactly matching the aspirations of 140 crore Indians”, he said. The Prime Minister said that the trains started today are more modern and comfortable. He said these Vande Bharat Trains are symbols of a new enthusiasm of new India. He expressed delight about the growing craze of Vande Bharat as he informed that more than one crore eleven lakh passengers have travelled in Vande Bharat trains.
The Prime Minister informed that 25 Vande Bharat trains are serving people in different states and union territories. 9 more Vande Bharat are being added to that today and, he said “day is not far when Vande Bharat will connect every part of the country”. He also noted Vande Bharat’s utility for the people who wish to save time and perform same day travel. He also highlighted increased tourism in the places connected by Vande Bharat leading to increased economic activities.
Prime Minister Modi underlined the atmosphere of hope and confidence in the county as every citizen is feeling proud of the achievements of the country. He mentioned historic successes of Chandrayaan 3 and Aditya L1. Similarly, G20 success has showcased India's strength of Democracy, Demography and Diversity, he said.
He also mentioned Narishakti Vandan Act as a decisive moment for pushing women led development. In this regard he mentioned that many railway stations are being run by women functionaries.
The Prime Minister said that a confident India is working on the needs of its present and future simultaneously. He listed PM Gatishakti Masterplan for seamless coordination in infrastructure development and New Logistics policy for reduction in transportation and exports related charges. He also talked about multimodal connectivity as one mode of transport should support other modes. All this is to improve ease of travel for the common citizens, he said.
Stressing the importance of railways in the lives of common citizens, the Prime Minister lamented the neglect of this important sector in the earlier times. Elaborating on the efforts of the current government for the transformation of Indian Railways the Prime Minister informed about increased budget as this year's budget for railway is 8 times the rail budget of 2014. Similarly, work is going on for doubling, electrification and new routes, he added.
The Prime Minister emphasized that “an India on the path of being developed will now have to modernize its railway stations as well”. With this thinking in mind, for the first time a campaign for development and modernization of railway stations has been started in India. Today, a record number of foot over bridges, lifts and escalators are being constructed in the country for the convenience of railway passengers. Just a few days ago, the work of redevelopment of more than 500 major stations of the country was started. These new stations built during the Amrit Kaal will be called Amrit Bharat Stations, the Prime Minister said. “These stations will become the identity of the new Bharat in the coming days”, he added.
The Prime Minister expressed happiness that the Railways has started celebrating the ‘Sthapna Diwas’ day of establishment of railway station and mentioned the celebrations at Coimbatore, Chhatrapati Shivaji Terminus and Mumbai. Coimbatore Railway station has completed 150 years. “Now this tradition of celebrating the birthday of railway stations will be expanded further and more and more people will be involved in it”, he said.
The Prime Minister said that the country has made the vision of Ek Bharat Shreshtha Bharat a medium of Sankal se Siddhi. “To achieve the goal of a developed India by 2047, development of every state and the people of every state is necessary”, PM Modi emphasized. He said that selfish thinking of concentrating railway development in the state of the railway minister has damaged the country a lot and now we simply can not afford to keep any state backwards. “We have to move ahead with a vision of Sabka Saath Sabka Vikas”, he said.
Addressing the hard working Railways employees, the Prime Minister asked them to make every journey memorable for the passengers. “Every employee of the Railways has to remain constantly sensitive towards Ease of Travel and to provide a good experience to the passengers”, the Prime Minister requested.
The Prime Minister said that every citizen has noticed the new standards of cleanliness of railways. He asked everyone to get involved in the proposed swachhta abhiyan at 10 am on 1st October to pay tribute to Mahatma Gandhi. He also asked everyone to rededicate themselves to the purchase of khadi and swadeshi products and be more vocal for local during the time from 2nd October to 31st October, Jayanti of Sardar Patel
“I am confident that the changes taking place at every level in Indian Railways and society will prove to be an important step towards a developed India”, the Prime Minister said concluding his remarks. .
Governors, Chief Ministers, Ministers, Members of Parliament and Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw were among those present on the occasion.
Background
These nine trains will boost connectivity across eleven states namely Rajasthan, Tamil Nadu, Telangana, Andhra Pradesh, Karnataka, Bihar, West Bengal, Kerala, Odisha, Jharkhand and Gujarat.
These Vande Bharat trains will be the fastest train along the routes of their operation and will help save considerable time of the passengers. As compared to the current fastest train along the route, Rourkela- Bhubaneswar – Puri Vande Bharat Express and Kasaragod - Thiruvananthapuram Vande Bharat Express will be faster by about 3 hours; Hyderabad – Bengaluru Vande Bharat Express by more than 2.5 hours; Tirunelveli-Madurai- Chennai Vande Bharat Express by more than 2 hours; Ranchi – Howrah Vande Bharat Express, Patna – Howrah Vande Bharat Express and Jamnagar-Ahmedabad Vande Bharat Express by about 1 hour; and Udaipur - Jaipur Vande Bharat Express by about half an hour.
In line with the Prime Minister’s vision to improve connectivity of important religious places across the country, Rourkela- Bhubaneswar – Puri Vande Bharat Express and Tirunelveli-Madurai- Chennai Vande Bharat Express will connect important religious towns of Puri and Madurai. Also, the Vijayawada – Chennai Vande Bharat Express will operate via the Renigunta route and will provide connectivity to Tirupati Pilgrimage centre.
The introduction of these Vande Bharat trains will herald a new standard of rail service in the country. These trains, equipped with world class amenities and advanced safety features, including Kavach technology, will be a key step towards providing modern, speedy and comfortable means of travel to common people, professionals, businessmen, student community and tourists.