নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
বারানাসিদা ৱাই২০ সম্মিতকী হুমনি চনবা নুমিৎতা ‘পার্তিসিপেতরী গবর্নান্সকী থোংদা অমৃত জেনরেসনবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা’দা সেসন অমা পাংথোকখ্রে
19 AUG 2023 7:15PM by PIB Imphal
বারানাসিদা ৱাই২০সম্মিতকী হুমনি চনবা নুমিৎতা ‘পার্তিসিপেতরী গবর্নান্সকী থোংদা অমৃত জেনরেসনবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা’দা সেসন অমা মাই গোব ইন্দিগী দাইরেক্তর অশিশ খারে অমসুং সেনিয়র মেনেজর রেনু সিংহনা ক্যুরেত ওইদুনা পাংথোকখ্রে। সেসন অসি ভারতকী দ্রাইবিং ফোর্স ‘য়ুবা শক্তি’দা থৌনা পীবা ভিদিও অমগা লোয়ননা হৌখি। মদুগী মতুং ভারত সরকারগী এঙ্গেজমেন্ত প্লেতফোর্ম ওইনা শেমগৎখিবা মাই গোব প্লেতফোর্মগী পুক্নিং হুবনা থল্লবা গ্লিম্পস অমা লান্থোকখি। প্লেতফোর্ম অসি পোলিসী শেম্বগীদমক নাগরিকশিংগা লোয়ননা এঙ্গেজ তৌনবা অমসুং পব্লিক ইন্তরেস্ত অমসুং ৱেলফেয়রগী ইসুশিং/তোপিকশিংদা মীয়ামগী ৱাখল্লোন লৌনবগীদমক তোঙান তোঙানবা সরকারগী বোদীশিং অমসুং মন্ত্রালয়শিংগা লোয়ননা কোলাবোরেত তৌরি। প্রজেন্তেসনগী খুত্থাংদা মসি খংহল্লি মদুদি মাইগোবনা হঞ্জিন হঞ্জিন নাগরিকশিংদগী পোলিসীশিং দ্রাফ তৌনবগীদমক ৱাখল্লোন কৌরি। মখোয়শিং অদুগী মনুংদা নেস্নেল এজুকেস্নেল পোলিসী, দেতা সেন্তর পোলিসী, দেতা প্রোতেক্সন পোলিসী, নেস্নেল পোর্তস পোলিসী, আই.আই.এম. বিল অসিনচিংবনি। মাইগোবনা মন কী বাত, অনুয়েল বজেত, পরিক্ষা পে চর্চা অমসুং অসিগুম্বা ইনিসিয়েতিব কয়াগীদমক ৱাখল্লোনশিংসু তত্তনা কৌরি।
জি২০ প্রসিদেন্সীগী ফ্রেমৱার্ক মখাদা ভারত সরকারগী য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী য়ুথ এফিয়ার্স বিভাগনা বানারাসি শহরদা ২০২৩গী ওগস্ত ১৭দগী ২দ ফাওবা য়ুথ২০ সম্মিত ২০২৩ ওর্গনাইজ তৌরি।
বানারাসিগী রুদ্রক্ষ ইন্তরনেস্নেল কোওপরেসন এন্দ কনভেন্সন সেন্তর (আর.আই.সি.সি.সি.)দা নুমিৎ মরিনি চত্থবা য়ুথ২০ সম্মিত পাংথোক্লি মদুনা নহাশিংবু নহাশিংগী মাংদা তারিবা খুদোংচাদবশিং মায়োক্নবা অমসুং নহাশিংগী গ্লোবেল দিবলপমেন্তগীদমক রোদমেপ অমা শেমগৎনবা ওপন দিস্কসন, আইদিয়েসন অমসুং ইন্তরেক্তিব সেসনশিংগীদমক প্লেতফোর্ম অমা পীরি।
সেসনগী মতুংদা ৱাই২০ দ্রাফ কম্যুনিক্তা খন্ন-নৈনখি, মদুদা জি২০ লৈবাকশিং, মীথিংলেন লৈবাকশিং অমসুং ইন্তরনেস্নেল ওর্গনাইজেসনশিংদগী ইন্তরনেস্নেল দেলিগেৎ ১০০ হেনবনা ৱাই২০গী মখাগী মশক খংদোক্লবা থীম মঙাদা খন্ন-নৈনবা অমসুং য়ানবা পুরকপদা শরুক য়াখি:
1. ফ্যুচর ওফ ৱার্ক: ইন্দস্ত্রী ৪.০, ইনোবেসন অমসুং ২১শুবা চহিচাগী স্কিলশিং
2. শান্তী শাগৎপা অমসুং রিকোন্সিলিয়েসন: লান লৈতবা য়ুগ অমা হৌবা
3. ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং দিজাস্তর রিক্স রিদক্সন: সস্তেনেবিলিতীবু পুন্সীগী লম্বী অমা ওইহনবা
4. শেয়র্দ ফ্যুচর: দেমোক্রেসী অমসুং গবর্নান্সতা নহাশিং
5. হেল্থ, ৱেলবিয়িং অমসুং স্পোর্তস: নহাশিংগীদমক এজেন্দা
খন্ন-নৈনখিবশিং মরীলৈনবা থীমশিংগী ত্রেক চিয়ার মঙানা লমজিংদুনা য়েংশিনবগী মখাদা পাংথোক্তুনা ৱাই২০ কম্যুনিক্কী দ্রাফতিংদা লম্বী য়াৎলি। সেসনশিংনা জি২০ এজেন্দাগা মরী লৈনবা য়ানরবা রিকমেন্দেসনশিংদা য়ুমফম ওইবা খন্ন-নৈনবগী প্লেতফোর্ম অমা পীরি।
ওর্গনাইজরশিংগী কনফরেন্স অমসু পাংথোকখি, মদুদা ২০২৩গী ফেব্রুৱারীদা অসামগী গুৱাহাতিদা পাংথোকখিবা য়ুথ ২০ সম্মিতকী হৌদোকখিবা মীফমগী মতুংদগী হৌরগা হৌখিবা থা খরদা ফংখিবা এক্সপরিয়েন্সশিং খন্নখি। কনফরেন্স অসি ভারতকী ও.সি. রিপ্রজেন্তেতিব অমসুং ৱাই২০ সেক্রেতরিয়েতরী মেম্বর শ্রী প্রিয়ঙ্ক চৌহান্না প্রিসাইদ তৌখি অমদি কনভেনর অজয় কাশ্যপ, ৱাই২০ ইন্দিয়াগী সেক্রেতরীশিং অভিশেক মলহোত্রা, অর্য় ঝা অমসুং দ্রিশতি রাৱলসু শরুক য়াখি। ওর্গনাইজরশিংগী কনফরেন্সতা ৱাই২০ কম্যুনিক্কীদমক মাংলোমদা চংশিন্নবা বিচার তৌখি অমসুং ভারতকী জি২০গী ‘মালেম অমা। ইমুং অমা। তুংলমচৎ অমা।’গী স্পিরিৎপু রিফ্লেক্ত তৌদুনা ৱাই২০ গ্রুপশিংগী মরক্তা ম্যুচেল লর্নিং অমসুং সপোর্ত থৌগৎতুনা আউতকম দোকুমেন্ত অমা থৌরাং তৌখি।
য়ুথ২০ অসি জি২০গী ওফিসিয়েল এঙ্গেজমেন্ত গ্রুপশিংগী মনুংদা অমনি। য়ুথ২০ (ৱাই২০)এঙ্গেজমেন্ত গ্রুপনা লৈবাক্কী নহাশিংবু হেন্ন ফবা তুংগী ৱাখল্লোনশিংদা কনসল্ত তৌনবা অমসুং এক্সনগীদমক এজেন্দ অমা দ্রাফ তৌনবা ভারত পুম্বদা খন্ন-নৈনবশিং ওর্গনাইজ তৌরি।
থৌরম অসি লোইশিনবগী প্রোগ্রাম মার্ক তৌনবা হোতেল তাজ গঙ্গেজগী দর্বার হোলদা গালা দীনর অমসুং কলচরেল প্রোগ্রামগা লোয়ননা নুমিৎ অসি লোইশিনখি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
The third day of the Y20 Summit at Varanasi witnesses a session on ‘Empowering the Amrit Generation through participatory Governance’
19 AUG 2023 7:15PM by PIB Delhi
The third day of the Y20 Summit at Varanasi witnessed a session on ‘Empowering the Amrit Generation through participatory Governance’ curated by Ashish Khare, Director and Renu Singh, Senior Manager from MyGov India. The session began with a video emphasizing on ‘Yuva Shakti’, the driving force of India. It was followed by an insightful glimpse of MyGov platform, which has been established as Government of India’s Citizen Engagement Platform that collaborates with multiple Government bodies and Ministries to engage with citizens for policy formulation and to seek the opinion of people on issues/ topics of public interest and welfare. It was informed through the presentation that MyGov has time and again solicited inputs of drafting policies from citizens. Few of those are National Education Policy, Data Centre Policy, Data Protection Policy, National Ports Policy, IIM Bill etc. MyGov have also been frequently soliciting ideas for Mann Ki Baat, Annual Budget, Pariksha Pe Charcha and many more such initiatives.
Under the framework of G20 Presidency, Department of Youth Affairs, Ministry of Youth Affairs & Sports, Government of India is organizing the Youth 20 Summit-2023 in the city of Varanasi from 17th – 20th August, 2023.
The ongoing four-day Youth 20 Summit is being held in Rudraksh International Cooperation and Convention Centre (RICCC) in Varanasi, which has provided the youth a platform for open discussions, ideation and interactive sessions to address the challenges faced by young people and to formulate a roadmap for the global development of the youth.
The session was followed by Discussion on Y20 Draft Communiqué, where more than 100 international delegates from G20 Countries, Guest Countries and International Organizations engaged in deliberations and negotiations on the following five identified themes of Y20:
1. Future of Work: Industry 4.0, Innovation and 21st Century Skills
2. Peacebuilding and Reconciliation: Ushering in an Era of No War
3. Climate Change and Disaster Risk Reduction: Making Sustainability a Way of Life
4. Shared Future: Youth in Democracy and Governance
5. Health, Wellbeing and Sports: Agenda for Youth
The discussions took place under the watchful guidance of the five track chairs of the respective themes, thus building the way to drafting of the Y20 Communiqué. The sessions provided a discussion platform based on agreed recommendations related to the G20 agenda, which are being compiled into a joint communiqué to represent the point of view of the global youth on the G20 priorities. The finalization of Y20 communiqué is the result of several months of recommendations, ideations, brainstorming sessions, youth consultations and discussions that created a dialogue on global matters.
An Organizer’s Conference was also held, which reflected on the learnings from the past few months since the Inception Meeting of Youth 20 Summit held in February, 2023 in Guwahati, Assam. The conference was presided by Mr. Priyank Chauhan, India’s OC Representative and members of Y20 Secretariat including Ajay Kashyap, Convenor; Abhishek Malhotra, Arya Jha and Drishti Rawal, Secretaries of Y20 India were also present. The Organizer’s Conference ideated the way forward for the Y20 Communiqué and an outcome document was prepared emphasizing the mutual learning and support among Y20 groups reflecting G20 India’s spirit of ‘One Earth. One Family. One Future’.
Youth20 is one of the official Engagement Groups of the G20. The Youth20 (Y20) Engagement Group organized discussions pan-India, to consult the youth of the nation on ideas for a better tomorrow and draft an agenda for action.
The day ended with Gala dinner and cultural program at Durbar Hall, Hotel Taj Ganges to mark the concluding program of the event.