শক্তি মন্ত্ৰালয়
অৰুণাচল প্ৰদেশৰ দিবাং বহুমুখী প্ৰকল্পৰ বাবে ৰে’লৱে চাইডিং নিৰ্মাণৰ বাবে ৰে’ল মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাইটছৰ সৈতে এনএইচপিচিৰ বুজাবুজি চুক্তিত স্বাক্ষৰ
21 AUG 2023 7:56PM by PIB Guwahati
এনএইচপিচিৰ ২,৮৮০ মেগাৱাটসম্পন্ন দিবাং বহুমুখী প্ৰকল্পৰ বাবে অৰুণাচল প্ৰদেশৰ পাচিঘাটত ৰে'লৱে চাইডিং নিৰ্মাণৰ বাবে ৰে'ল মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত এক মিনিৰত্ন পৰিকল্পনা 'এ' কেন্দ্ৰীয় ৰাজহুৱা খণ্ডৰ প্ৰতিষ্ঠান ৰাইটছৰ সৈতে ভাৰতৰ প্ৰধান জলবিদ্যুৎ সংস্থা এনএইচপিচি লিমিটেডে এক বুজাবুজিৰ চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰিছে।
এনএইচপিচি আৰু ৰাইটছৰ মাজত কৌশলগত অংশীদাৰীত্ব উভয় সংস্থাৰ দক্ষতাৰ পৰিপূৰক। প্ৰকল্প ব্যৱস্থাপনা পৰামৰ্শদাতা হিচাপে ৰাইটছে ইয়াৰ মূল শক্তি ব্যৱহাৰ কৰি, অৰুণাচল প্ৰদেশত এনএইচপিচি দিবাং আৰু অন্যান্য আগন্তুক প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে ৰে'ল আন্তঃগাঁথনি সুবিধা উন্নয়নৰ বাবে ব্যাপক আৰু দক্ষ সমাধান আগবঢ়াব।
২০২৩ চনৰ ২১ আগষ্টত ফৰিদাবাদৰ এনএইচপিচি কৰ্পোৰেট কাৰ্যালয়ত এনএইচপিচিৰ সঞ্চালক (প্ৰকল্প) শ্ৰী বিশ্বজিৎ বসু, এনএইচপিচিৰ কাৰ্যবাহী সঞ্চালক (দিবাং)ৰ উপস্থিতিত দিবাঙৰ মহাপ্ৰৱন্ধক(চিভিল),আৰু আৰু এনএইচপিচিৰ কৰ্পোৰেট কাৰ্যালয়ৰ সংশ্লিষ্ট কাৰ্যবাহী সঞ্চালকৰ উপস্থিতিত ৰাইটছৰ কাৰ্যবাহী সঞ্চালক আৰু দিবাঙৰ মহাপ্ৰৱন্ধক (চিভিল)দ্বাৰা এই বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ সম্পন্ন হয়।
এনএইচপিচি লিমিটেড হৈছে ভাৰতৰ মুখ্য জলবিদ্যুৎ কোম্পানী। এনএইচপিচিৰ মুঠ স্থাপন ক্ষমতা হৈছে সহায়ক কোম্পানীৰ জৰিয়তে ১,৫২০ মেগাৱাট সহ ইয়াৰ ২৫ টা শক্তি কেন্দ্ৰৰ জৰিয়তে নৱীকৰণযোগ্য শক্তি(বায়ু আৰু সৌৰসহ)ৰ ৭,০৯৭.২ মেগাৱাট।

Ministry of Power
NHPC signs MoU with RITES, Ministry of Railways for construction of railway siding for Dibang Multipurpose Project, Arunachal Pradesh
21 AUG 2023 7:56PM by PIB Delhi
NHPC Limited, India’s premier hydropower company, has signed an MoU with RITES, a Miniratna Schedule 'A' Central Public Sector Undertaking under the Ministry of Railways, for construction of railway siding at Pasighat, Arunachal Pradesh, for NHPC’s 2,880 MW Dibang Multi Purpose Project.
The strategic partnership between NHPC and RITES complements the expertise of both organizations. Leveraging its core strength, RITES, as a Project Management Consultant, will provide comprehensive and efficient solutions for developing rail infrastructure facilities for NHPC Dibang and other upcoming projects in Arunachal Pradesh.
The MoU was signed at NHPC Corporate Office, Faridabad on 21st August 2023, by General Manager (Civil) Dibang and Executive Director, RITES in presence of Director (Projects) NHPC, Shri Biswajit Basu; Executive Director (Dibang), NHPC and the concerned Executive Director at Corporate Office, NHPC.
NHPC Limited is India’s premier Hydropower Company. NHPC’s total installed capacity is 7,097.2 MW of renewable power (including Wind & Solar), through its 25 power stations including 1,520 MW through subsidiaries.
RITES Limited is a Miniratna (Category–I) Schedule ‘A’ Public Sector Enterprise and a leading player in the transport consultancy and engineering sector in India, providing diversified services across sectors and wide geographical reach.