অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অৱাং নোংপোক লমদমগী স্পিসিয়েল স্কিল দিবলপমেন্ত ইনিসিয়েতিব হৌদোকপদা শরুক য়াখ্রে
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি স্কিম অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী নহাশিংগীদমক গেম চেঞ্জর ওইহল্লগনি
পুন্সিদা অওনবা পুরপা, তুংগী ইনিসিয়েতিব শেমগৎপনা নহাশিংবু স্কিলশিং ফংহল্লগনি অমদি খুদোংচাবা তাঞ্জা পীরগনি অমসুং এগ্রি-হোর্তি, তুরিজম, সর্বিসেস অসিনচিংবা সেক্তরশিংদা লমদম অসিগী লোইনায়দবা পোতেন্সিয়েল পুথোকপদা মতেং ওইগনি
08 AUG 2023 6:22PM by PIB Imphal
দোনর, তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রী শ্রী জি কিশন রেদ্দীনা ঙসি স্কিল দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়না অৱাং নোংপোক লমদমগীদমক অখন্নবা স্কিল দিবলপমেন্ত ইনিসিয়েতিব- ‘ত্রান্সফোর্মিং লাইবস, বিলদিং ফ্যুচর্স’- স্কিল দিবলপমেন্ত এন্দ ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ ইন নোর্থ ইস্ত হৌদোকপদা শরুক য়াখ্রে। থৌরম অসিদা এজুকেসন, স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান, স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেশন তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী রজীব চন্দ্রশেখরসু শরুক য়াখি।
ইনিসিয়েতিব অসিগীদমক মন্ত্রীনা স্কিল মন্ত্রালয়বু থাগৎপা ফোংদোকখি মদুনা রিজন অসিদা স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ ইকোসিস্তেমদা অনৌবা পুন্সি হাপ্লগনি। মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি মদুদি প্রোগ্রাম অসিনা রিজন অসিদা নহা লাখ ২.৫গীদমক গেম চেঞ্জর অমা ওইরগনি অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমগী এস্পিরেসনশিং অমসুং মংলানশিংদা ইনোৎ পীরগনি।
মহাক্না মখা তাখি মদুদি ইনিসিয়েতিব অসিনা নহাশিংবু দোমেস্তিক অমসিং ইন্তরনেস্নেল জোব মার্কেৎতা অফবা মফম অমা ফংহনবদা নত্তনা ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিংবু অৱাং নোংপোকপু অনৌবা অৱাংবা মফম অমদা পুখৎপদসু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা হায়খি মদুদি রিজনদা অচেৎপা স্কিল অমসুং ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ ইকোসিস্তেম অমা লিংখৎপনা এগ্রিকলচর, হোর্তিকলচর, তুরিজম, সর্বিসেস, আই.তি. অসিনচিংবা সেক্তরশিংদা রিজনগী পাক চাউরবা পোতেন্সিয়েল পুথোকপদা মতেং ওইগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি স্কিল অমসুং তেলেন্তেদ ৱার্কফোর্সনা অৱাং নোংপোক লমদমবু ভারতকী গ্রোথ ইঞ্জিন ওইনা দিবেলপ তৌবদা মরুওইবা ওইগনি।
শ্রী রেদ্দীনা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অচেৎপা থাজবা অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি মদুদি ভারত অৱাং নোংপোক লমদমগী দিবলপমেন্ত য়াওদনা দিবেলপ তৌবা য়ারোই। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ৯দা কনেক্তিবিতী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অকনবা মওংদা হোৎনখ্রে। মহাক্না মখা তাখি মদুদি হৌখিবা চহি ৯দা লুপা করোর লাখ ৫ হেন্না চাদিং তৌখ্রে মদুনা অৱাং নোংপোক লমদমদা মমাংদা ওইখিদ্রিবা মওংদা দিবলপমেন্ত খোংজেল য়াংশিল্লে।
ইনফ্রাস্ত্রকচরদা এচিবমেন্ত খরা ফোংদোক্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি ২০১৪ ফাওবদা অৱাং নোংপোক লমদমদা এয়রপোর্ত ৯ খক্তমক লৈরম্মি অদুবু ঙসিদি এয়রপোর্ত ১৭ লৈদুনা তুরিজম অমসুং মোবিলিতীদা শাফু অমা পীরে। মহাক্না হায়খি মদুদি লুপা করোর লাখ ১.০২ হেনবগী রোদ প্রোজেক্তশিংদা থবক চত্থরি অমদি রেলৱে কনেক্তিবিতীগীদমক লুপা করোর ৮২,০০০ হান্ননা চাদিং তৌখ্রে। থবক খুমাং চাওশিনল্লিবা অদু পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি রেলৱে তনেল ১২১দা থবক চত্থরি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি সরকারনা নুমিৎ ৫০০গী মনুংদা অৱাং নোংপোক লমদমদা মপুংফাবা তেলেকোম কনেক্তিবিতীগী তার্গেৎতা থবক তৌরি – মদু ২০২৩গী লোইশিল্লকপা ফাওবদা তার্গেৎ তৌরি।

Ministry of Development of North-East Region
Minister for DoNER Shri G. Kishan Reddy attends the launch of a Special Skill Development Initiative for the North East Region
Minister said that the Scheme would prove to be Game Changer for the Youth of the North East Region
Transforming Lives, Building Futures Initiative will equip the Youth with Skills and provide Opportunities and help tap into the Unlimited Potential of Region in sectors like Agri-Horti, Tourism, services etc
08 AUG 2023 6:22PM by PIB Delhi
Minister for DoNER, Tourism and Culture Shri G Kishan Reddy today attended the launch of a special skill development initiative for the North East Region by the Ministry of Skill Development - ‘Transforming Lives, Building Futures’- Skill Development and Entrepreneurship in North East, in presence of Minister of Education, Skill Development and Entrepreneurship Shri Dharmendra Pradhan, MoS for Skill Development and Entrepreneurship and Electronics and Information Technology Rajeev Chandrashekhar.
Minister appreciated skill ministry for the initiative which would usher in a new dawn in skill development and entrepreneurship ecosystem in the region. He further added that the program will prove to be a game changer for 2.5 lakh youth in the region and also give wings to the aspirations and dreams of the North East Region.
He further added that this initiative will not only provide youth a distinct place in the Domestic and International Job Market, but will also empower entrepreneurs to take North East to newer heights.
Shri G. Kishan Reddy said that establishing a robust skill and entrepreneurship ecosystem in the region will help tap into the immense potential of the region in sectors such as agriculture, horticulture, tourism, services, IT etc. He added that, a skilled and talented workforce will be the key to developing the North East Region as the growth engine of India.
Shri Reddy reiterated the firm belief of Prime Minister of India Shri Narendra Modi that India cannot develop without the development of the North Eastern Region. He said that over the past 9 years, path breaking efforts have been undertaken in connectivity and infrastructure. He further added that more than 5 lakh crore have been spent in the last 9 years which has accelerated the pace of unprecedented development in the NER.
Highlighting few achievements in infrastructure, he stated that till 2014 there were only 9 airports, but today NER has 17 airports, giving a boost to tourism and mobility. He said that work is going on road projects worth more than 1.02 lakh crores and about Rs 82,000 crore has already been spent for railway connectivity. Citing the rapid pace of work he said that work is ongoing on 121 Railway Tunnels. He added that the government is working on the target of full telecom connectivity to the North Eastern region within 500 days - which is targeted by the end of 2023.