পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
রাস্ত্রিয়া গ্রাম শ্বারাজ অভিয়ান
08 AUG 2023 4:13PM by PIB Imphal
পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিতুৎশিং(পি আর আই)গী মীহুৎশিং ত্রেনিং পীনবা শেনবা চহি ২০২২-২৩দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা থবক ওইনা পাংথোক্নবা কেন্দ্রগী স্কিম রাস্ত্রিয়া গ্রাম শ্বারাজ অভিয়ান অয়াবা পীরে। অভিয়ান অসিগী পান্দমদি পঞ্চায়তশিংগী মনুংদা লৈবা এস.দি.জিশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা পঞ্চায়তশিংগী লৈবাক ঙাকপা ঙম্বগী শক্তি হেনগৎহনবনি। স্কিম অসি মপুংফানা পাংথোকপা ঙম্নবা, রাজ্যশিংগী মীফমশিং, ভিদিও কনফরেন্সিং, পি.এফ.এম.এস অসিনচিংবগী খুৎথাংদা ফন্দশিং শীজিন্নবা কুপ্না য়েংশিল্লি। স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্যশিংনা পাংথোক্লিবা ত্রেনিংশিং য়েংশিন্নবা ত্রেনিং মেনেজমেন্ত পোর্তেল(তি এম পি) লৈরে। ফন্দশিং লান্না শীজিন্নবগী মতাংদা মিনিস্ত্রিদা কেস অমতা লৈতে। রাস্ত্রিয়া গ্রাম শ্বারাজ অভিয়ানগী মখাদা রাজ্যশিংদা থাদখিবা অপুনবা শেনফমশিং মখাদা পীরি:
(লুপা করোর)
রাস্ত্রিয়া গ্রাম শ্বারাজ অভিয়ানগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা দা থাদখিবা অপুনবা শেনফমশিং (২০২২-২৩)
থাদোকখিবা শেনফম
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
2022-23
1
অন্দমনা অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
0.00
2
অন্ধ্র প্রদেস
0.00
3
অরুনাচল প্রদেস
108.69
4
অসাম
55.29
5
বিহার
33.37
6
ছতিসগর
0.00
7
দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি
1.14
দমান অমসুং দিয়ু
8
গৱা
0.00
9
গুজরাত
0.00
10
হরিয়ানা
0.00
11
হিমাচল প্রদেস
60.65
12
জম্মু অমসুং কাস্মির
40.00
13
ঝরাখন্দ
0.00
14
কর্নাতকা
36.00
15
কেরলা
30.40
16
লাদাখ
0.00
17
লক্ষদিপ
0.00
18
মধ্য প্রদেস
28.00
19
মহারাস্ত্রা
37.84
20
মনিপুর
8.63
21
মেঘালয়
0.00
22
মিজোরম
14.27
23
নাগালেন্দ
0.00
24
ওরিসা
11.40
25
পুদুচেরি
0.00
26
পঞ্জাব
34.25
27
রাজস্থান
0.00
28
সিক্কিম
6.01
29
তামিল নাদু
25.42
30
তেলঙ্গানা
0.00
31
ত্রিপুরা
9.80
32
উত্তর প্রদেস
85.05
33
উত্তরখন্দ
42.48
34
নোংচুপ বেঙ্গল
4.28
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা পঞ্চায়তি রাজগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কাপিল মোরেশ্বর পতিলনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Panchayati Raj
RASHTRIYA GRAM SWARAJ ABHIYAN
08 AUG 2023 4:13PM by PIB Delhi
The Centrally Sponsored Scheme of Revamped Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan (RGSA) approved for the implementation from financial year 2022-23 to 2025-26 for capacity building of elected representative of Panchayati Raj Institutions (PRIs). The primary objective of Revamped RGSA is to develop the governance capabilities of the Panchayats to deliver on SDGs which covered within the purview of Panchayats. For effective implementation of the scheme, utilization of funds is closely monitored with the States through meetings, video-conferences, PFMS etc. In addition to this, Training Management Portal (TMP) is in place to monitor real time trainings conducted by States/ UTs under the scheme. There is no case reported in the Ministry regarding misuse of the funds. The State wise details of the total funds released under the Revamped Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan are given below:
(Rs. in crore)
State/UT-wise Funds Released under revamped Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan (RGSA)(2022-23)
Fund Released
Sl. No.
State/ UT
2022-23
1
Andaman & Nicobar Islands
0.00
2
Andhra Pradesh
0.00
3
Arunachal Pradesh
108.69
4
Assam
55.29
5
Bihar
33.37
6
Chhattisgarh
0.00
7
Dadra & Nagar Haveli
1.14
Daman & Diu
8
Goa
0.00
9
Gujarat
0.00
10
Haryana
0.00
11
Himachal Pradesh
60.65
12
Jammu & Kashmir
40.00
13
Jharkhand
0.00
14
Karnataka
36.00
15
Kerala
30.40
16
Ladakh
0.00
17
Lakshadweep
0.00
18
Madhya Pradesh
28.00
19
Maharashtra
37.84
20
Manipur
8.63
21
Meghalaya
0.00
22
Mizoram
14.27
23
Nagaland
0.00
24
Odisha
11.40
25
Puducherry
0.00
26
Punjab
34.25
27
Rajasthan
0.00
28
Sikkim
6.01
29
Tamil Nadu
25.42
30
Telangana
0.00
31
Tripura
9.80
32
Uttar Pradesh
85.05
33
Uttarakhand
42.48
34
West Bengal
4.28
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj, Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Lok Sabha today.