হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
হুদা সিতি সেন্তরদগী সাইবর সিতি ফাওবা মেত্রো শম্নবা, গুরুগ্রামদগী দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেদা স্পুর শেম্বা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
ইলেভেতেদ প্রোজেক অসিগী অচঙবা শেনফম লুপা করোর ৫,৪৫২ নি
07 JUN 2023 3:05PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা হুদা সিতি সেন্তরদগী সাইবর সিতি ফাওবা মেত্রো শম্নবা, গুরুগ্রামদগী দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেদা স্পুর শেম্বা অয়াবা পীরে, স্তেসন ২৭ লৈবা লম্বী অসিগী অশাংবনা কিলোমিতর ২৮.৫০ নি।
প্রোজেক অসি লোইশিনবদা চঙগদবা অপুনবা শেনফম্না লুপা করোর ৫,৪৫২নি। মসি ১৪৩৫ এম.এম (ফিত ৫ ইঞ্চি ৮.৫) গী স্তেন্দার্দ গেজ লাইন অমা ওইগনি। প্রোজক অসি শীনবা থুংনা মথক্তা ওইগনি। বাসাই খুঙ্গংদগী লাকপা স্পুর অদুনা দিপোগা শম্নগনি।
প্রোজেক সেঙ্কসন তৌবা নুমিত্তগী পারগা চহি ৪গী মনুংদা লোইশিনবা প্রোজেক অসিনা পান্দম থম্লি অমসুং মসি হরিয়ানা মাস রেপিত ত্রান্সপোর্ত কোরপোরেসন লিমতেৎ (ঐচ এম আর তি সি)না থবক ওইনা পাংথোক্কদবনি অমসুং সেঙ্কসন ওর্দর থোক্লবা মতুংদা ৫০:৫০গী ভারত সরকার অমসুং হরিয়ানা সরকারগী স্পিসিএল পর্পজ ভেহিকল(এস পি ভি) অমা লিংখৎকনি।
কোরিদোর মমিং
অশাংবা(কিমি)
স্তেসন মশিং
ইলেভেতেদ/লৈনুং
হুদা সিতি সেন্তরদগী সাইবর সিতি-মেন কোরিদোর
২৬.৬৫
২৬
ইলেভেতেদ
বাসাই খুঙ্গংদগী দ্বারকা এক্সপ্রেসৱে-স্পুর
১.৮৫
০১
ইলেভেতেদ
অপুনবা
২৮.৫০
২৭
কান্নবশিং:
হৌজিক ফাওবদা ওল্দ গুরুগ্রামদা মেত্রো লাইন অমতা লৈত্রি। লাইন অসিগী মরুওইবা থবক্তি নিউ গুরুগ্রামগা ওল্দ গুরুগ্রামগা শম্নবনি। মসিগী নেতৱার্ক অসিনা ভারত রেলৱেজ স্তেসনগা শম্নগনি। মথংগী তাঙ্কক্তা, মসিনা আই.জি.আই এয়রপোর্তকা শম্নগনি। মসিনা লমদম অসিদা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
অয়াবা পীরবা কোরিদোরগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
পার্তিকুলার
হুদা সিতি সেন্তরদগী সাইবর সিতি, গুরুগ্রাম
অশাংবা
28.50 Km
স্তেসন মশিং
স্তেসন ২৭
(ইলেভেতেদ ঙাক্ত)
এলাইনমেন্ত
নিউ গুরুগ্রাম এরিয়া
ওল্দ গুরুগ্রাম এরিয়া
হুদা সিতি সেন্তর – সেক্তর ৪৫ – সাইবর পার্ক – সেক্তর ৪৭– সুভাস চোর্ক – সেক্তর ৪৮– সেক্তর ৭২এ– হিরো হোন্দা চোর্ক উদোগ বিহার ফেজ ৬ – সেক্তর ১০ – সেক্তর ৩৭– বাসাই খুঙ্গং – সেক্তর ৯ – সেক্তর ৭ – সেক্তর ৪ – সেক্তর ৫– অশোক বিহার – সেক্তর ৩ – বাজঘেরা রোদ – পালাম বিহার এক্সতেন্সন – পালাম বিহার – সেক্তর ২৩এ– সেক্তর ২২– উদোগ বিহার ফেজ ৪– উদোগ বিহার ফেজ ৫ সাইবর সিতি
দ্বারকা এক্সপ্রেসৱে(সেক্তর ১০১)দা স্পুর
দিজাইন স্পিৎ
৮০ কে.এম.পি.ঐচ
এভরেজ স্পিৎ
৩৪ কে.এম.পি.ঐচ
লোইশিনবদা চঙগদবা শেনফম
লুপা করোর ৫,৪৫২.৭২
ভারত সরকারগী শরুক
লুপা করোর ৮৯৬.১৯
হরিয়ানা সরকারগী শরুক
লুপা করোর ১,৪৩২.৪৯
লোকেল বোদিগী শরুক(হুদা)
লুপা করোর ৩০০
পি.তি.এ(পাস থ্রু এসিস্তেন্স-লোনগী শরুক)
লুপা করোর ২,৬৮৮.৫৭
পি.পি.পি(লিফ অমসুং ইস্কালেতর)
লুপা করোর ১৩৫.৪৭
লোইশিনবদা চঙগদবা মতম
প্রোজেক সেঙ্কসন তৌবা নুমিত্তগী পারগা চহি ৪গী মনুংদা লোইশিনবা
থবক তৌগদবা এজেন্সি
হরিয়ানা মাস রেপিত ত্রান্সপোর্ত কোরপোরেসন লিমতেৎ(ঐচ এম আর তি সি)
ফাইনান্সিএল ইন্তরনেল রেত ওফ রিতর্ন(এফ আই আর আর)
চাদা ১৪.০৭
ইকোনোমিক ইন্তরনেল রেত ওফ রিতর্ন(ই আই আর আর)
চাদা ২১.৭৯
গুরুগ্রামগী অপুনবা মীশিং
লাখ ২৫ রোম
নোংমদা তোংগদবা মীওই মশিং
লাখ ৫.৩৪- চহি ২০২৬
লাখ ৭.২৬- চহি ২০৩১
লাখ ৮.৮১- চহি ২০৪১
লাখ ১০.৭০- চহি ২০৫১
শেমগদৌরিবা কোরিদোর অসিগী রুত মেপ অসি এন্নেক্সজর-১দা পীরে।
লোন পীনবা য়ুরোপিয়ান ইনভেস্তমেন্ত বোর্দ (ই আই বি) অমসুং ৱার্ল্দ বেঙ্ক(দব্লিউ বি)গা চৎমিন্নরে।
নুঙগীৱারোল:
গুরুগ্রামদা লৈরিবা অতোপ্পা মেত্রো লাইনশিং:
ক) এন্নেক্সজর-১দা য়েল্লো ওইনা উৎলিবা-দি.এম.আর.সি (লাইন-২)গী য়েল্লো লাইন
১) রুতকী অশাংবা-কিমি ৪৯.০১৯ (সমেপুর বাদলি-হুদা সিতি সেন্তর; স্তেসন ৩৭)
২) দিল্লিগী শরুক-কিমি ৪১.৯৬৯ (সমেপুর বাদলি-অর্জানগর; স্তেসন ৩২)
৩) হরিয়ানাগী শরুক-কিমি ৭.০৫ (গুরু দ্রোনাচার্য়া-হুদা সিতি সেন্তর; স্তেসন ৫)
৪) নোংমদা তোংগদবা মীওই-লাখ ১২.৫৬
৫) শেমগদৌরিবা লাইন অসিনা হুদা সিতি সেন্তরদা লাইন-২গা শম্নগনি
৬) তোঙান-তোঙানবা পরিংদা ওপরেসন হৌগবা তারিখ
বিশবিদ্যলায়দগী কাসমেরে গেত
দিশেম্বর ২০০৪
কাসমেরে গেত্তগী সেন্ত্রেল সেক্রেতরিয়েত
জুলাই ২০০৫
বিশবিদ্যলায়দগী জেহাঙ্গিরপুরি
ফেব্রুৱারি ২০০৯
কুতুব মিনরদগী হুদা সিতি
জুন ২০১০
কুতুব মিনরদগী সেন্ত্রেল সেক্রেতরিয়েত
সেপ্তেম্বর ২০১০
জেহাঙ্গিরপুরিদগী সমেপুর বাদলি
নবেম্বর ২০১৫
লাইন অসি ১৬৭৬ এম.এম ব্রোদ গেজ লাইন্নি (ফিত ৫ ইঞ্চি ৬)
খ) রেপিদ মেত্রো গুরুগ্রাম (এন্নেক্সজর-১দা অশঙবা ওইনা উৎলে)
১) রুতকী অশাংবা-কিমি ১১.৬
২) স্তেন্দার্দ গেজ-১৪৩৫ এম.এম (ফিত ৫ ইঞ্চি ৮.৫)
৩) তাঙ্কক অনিদা লাইন শেমগৎলে
• অহানবা ফেজ অসি অপুনবা রুতকী অশাংবা কিমি ৫.১গা লোয়ন্না সিকন্দরপুরদগী সাইবর সিতি ফাওবগী মরক্তা লুপ শেম্বনি, মসি অহানবদা দি.এল.এফ অমসুং আই.এল এন্দ এফ.এসকী কম্পেনি অনিনা থবক শুখি। অহানবা ফেজ অসি ১৪.১১.২০১৩দগী রেপিদ মেত্রো গুরুগাউন লিমিতেৎ কৌবা এস.পি.ভি অমনা থবক শুবনি।
• অহানবা ফেজ অসি অপুনবা রুতকী অশাংবা কিমি ৬.৫ গা লোয়ন্না সিকন্দরপুরদগী সেক্তর-৫৬ ফাওবনি, মসি অহানবদা আই.এল এন্দ এফ.এসকী কম্পেনি অনি হায়বদি আই.তি.এন.এল অমসুং আই.আর.এলনা থবক শুখি। ৩১.০৩.২০১৭দগী ফেজ অসি রেপিদ মেত্রো গুরুগাউন সাউথ লিমিতেৎ কৌবা এস.পি.ভি অমনা থবক শুবনি।
• হায় কোর্তকী ওর্দরগী মতুংইন্না ২২.১০.২০১৭দগী ওপরেসনগী থবক অসি হরিয়ানা মাস রেপিদ ত্রান্সিৎ কম্পেনি(ঐচ এম আর তি সি)না পায়শিনখ্রে।
• লাইন অসি থবক তৌনবা থৌদাং হরিয়ানা মাস রেপিদ ত্রান্সিৎ কম্পেনিনা দি.এম.আর.সিদা শিন্নরে। মসিগী মমাঙদা দি.এম.আর.সিনা মখা তানা ১৬.০৯.২০১৯দগী রেপিদ মেত্রো লাইন চেন্নবা থবক তৌরক্লে।
• রেপিদ মেত্রো গুরুগ্রামগী চাংচত্তা মী তোংবা অসি ৩০,০০০ নি। চয়োলগী ওইনা নোংমদা মী তোংবগী চাং অসি চাউরাক্না ৪৮, ০০০নি।
• শেমগদৌরিবা লাইন অসিনা সাইবর হবতা রেপিদ মেত্রোগা শম্নগনি।
মল্তি মোদাল কন্নেক্তিবিতি:
• সেক্তর-৫ ময়াদা রেলৱে স্তেসন- মিতর ৯০০
• সেক্তর-২২দা আর.আর.তি.এস
• হুদা সিতি সেন্তরদা য়েল্লো লাইন
গুরুগ্রামগী সেক্তরশিংগী মেপ এন্নেক্সজর-২দা য়াওরে
প্রোজেক্কী শেম-শাবা:
• লমগী চাদা ৯০ সরকারগীনি অমসুং চাদা ১০না লনাইগীনি
• য়ুতিলিতিশিং হোংদোকপা হৌরে
• ৱার্ল্দ বেঙ্ক অমসুং য়ুরোপিয়ান ইনভেস্তমেন্ত বেঙ্কগা ৱারি শানরে
• জি.সি তেন্দরগী থবক পায়খৎলি
এন্নেক্সজর-১
এন্নেক্সজর-২