য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহনা ঙসি অসামদা মায় পাক্লবা কেন্দিদেৎ ৪৪,৭০৩দা লৈঙাক্কী থবক্কী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, অসাম লৈঙাক্না চহি ২দা নহা ৮৬,০০০ লোমদা লৈঙাক্কী থবক পীরে, মথঙগী থা খরদা থবক ১৪,০০০ অমগা পীরগা স্তেত অসিনা লৈঙাক্কী থবক লাখ ১ পীনবগী শকখিবা ৱাশক মপুং ঙাকপা ঙম্লগনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নৌনা শাবা পার্লিয়ামেন্ত হাউস লৈবাক্কী মফমদা মে ২৮দা কত্থোক্লগনি অদুগা ওপোজিসন্দা লৈরিবা মীওইশিংনা মসিবু বোইকোত তৌদুনা হন্থবা থাক্কী রাজনিতী তৌদুনা লৈরি
অনৌবা ভারত অমা শেম্নবগীদমক লৈবাক পুম্বগী মীয়াম্না দিমোক্রেসীগী অনৌবা লাইশঙ অমা শাবা পাম্মি অমদি দিমোক্রেসীবু হেন্না মপাঙ্গল কলহন্নবগীদমক মফমদুদা খন্নবা অমদি নৈনবা পাম্মি
লৈবাকসিগী মীয়াম্না শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু অনিরক হন্না, মপুং ফাবা মেজোরিতীগা লোয়ননা লৈবাকসিগী প্রধান মন্ত্রী ওইহল্লি, অসিগুম্বা মখলগী অনেম্বা থাক্কী রাজনিতী অসি লৈবাক মীয়াম্না পীরকপা অপাম্ববু ইকায়বা পীবনি
মমাঙদা অসামগী নহাশিংনা খুত্তা খুৎলায় পায়নরম্মি, থা কয়া কর্ফিউ থমদুনা থিংজিন্দুনা থম্লম্মি, বোম কয়া পোকখায়রম্মি অদুবু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চাওখৎপগী অনৌবা চক অমা পুরক্লে, অসামগী মীয়ামনা ইং-তপ্পা, চাওখৎ
25 MAY 2023 8:38PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা ঙসি অসামদা মায় পাক্লবা কেন্দিদেৎ ৪৪,৭০৩দা লৈঙাক্কী থবক খনবগী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নখ্রে‍। অসামগী মুখ্য মন্ত্রী দোক্তর হিমন্ত বিস্বা সর্ম য়াওনা তোঙান তোঙানবা দিগ্নিতরীশিং থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।
মহাক্কী ৱারোলদা, শ্রী অমিত সাহনা স্তেত অসিগী এসেমব্লী মীখল মমাঙদা, দোক্তর হিমন্ত বিস্বা সর্মনা স্তেত অসিগী চাওখৎ থৌরাংশিংদা অসামগী নহাশিং য়াওহনগদবনি অমদি লমদমসিগী নহাশিংদা লৈঙাক্কী থবক লাখ ১ পীগনি হায়খিববু নীংশিংখি‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অসাম লৈঙাক্না চহি ২ দা নহা ৮৬,০০০ রোমদা লৈঙাক্কী থবক পীখ্রে অমদি মথঙগী থা খরদা থবক ১৪,০০০ অমগা পীরগা স্তেত অসিনা লৈঙাক্কী থবক লাখ ১ পীনবগী শকখিবা ৱাশক মপুং ঙাকপা ঙম্লগনি হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নৌনা শাবা পার্লিয়ামেন্ত হাউস লৈবাক্কী মফমদা মে ২৮দা কত্থোক্লগনি অদুগা ওপোজিসন্দা লৈরিবা মীওইশিংনা মসিবু বোইকোত তৌদুনা হন্থবা থাক্কী রাজনিতী তৌদুনা লৈরি হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি‍। অনৌবা ভারত অমা শেম্নবগীদমক লৈবাক পুম্বগী মীয়াম্না দিমোক্রেসীগী অনৌবা লাইশঙ অমা শাবা পাম্মি অমদি দিমোক্রেসীবু হেন্না মপাঙ্গল কলহন্নবগীদমক মফমদুদা খন্নবা অমদি নৈনবা পাম্মি হায়না মহাক্না হায়খি‍। লৈবাকসিগী মীয়াম্না শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু অনিরক হন্না, মপুং ফাবা মেজোরিতীগা লোয়ননা লৈবাকসিগী প্রধান মন্ত্রী ওইহল্লি, অসিগুম্বা মখলগী অনেম্বা থাক্কী রাজনিতী অসি লৈবাক মীয়াম্না পীরকপা অপাম্ববু ইকায়বা পীবনি হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍।
মমাঙদা অসামগী নহাশিংনা খুত্তা খুৎলায় পায়নরম্মি, থা কয়া কর্ফিউ থমদুনা থিংজিন্দুনা থম্লম্মি, বোম কয়া পোকখায়রম্মি অদুবু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চাওখৎপগী অনৌবা চক অমা পুরক্লে হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি‍। অসামগী মীয়ামনা ইং-তপ্পা, চাওখৎপা অমদি ভারতকা পুনবা পাম্মি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍। মমাঙদা থবক লৌবদা অয়েৎপা অপনবা ময়াম লৈরম্মি‍। অদুবু বি.জে.পি. লৈঙাক্না মমাঙদা লৈঙাক্কী থবক ৪২,০০০ অদুগা হৌজিক্না ৪৫,০০০ লৌরি‍। মতমদুদা থবক লৌবগী থৌওংদা অরোন অথুপ লৈহন্দনা তৌবা য়াহন্দবা কাঙলোন কয়া লৈরম্মি, থবক লৌনবগী বোর্দ অমত্তা লৈরমদে‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লায়রবা ইমুংগী অঙাংশিংদা অরোন অথুপ লৈতনা অমদি অচুম্বা মওংদা থবক পীননবা থৌশিল পায়খৎলে, অদুগা মমাঙগী লৈঙাকশিংনা মখোয় মখোয়গী মীওইশিংদা থবক পীরম্মি হায়না মহাক্না হায়খি‍। অসামগী মফম অমা হেক্তদগী, ফুরুপ অমদি কাঙলুপ অমা হেক্তগী হৈথোই শিংথোইবা নহাশিংনা শেঞ্জা থুমজা য়াওদনা লৈঙাক্কী থবক ফংজনবগী থৌরাং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক অসিনা শেম্লে হায়না মহাক্না হায়খি‍। মশানা ফংজবা মার্কতা য়ুম্ফম ওইরগা নহাশিংনা লৈঙাক্কী থবক ফংবসিনা মওং অমদা নেপোতিজমসু লৈহন্দ্রে‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী মোদীনা হৈথোই শিংথোইবা মীওইশিংনা থবক ফংজনবগী অনৌবা অমদি অরোন অথুপ লৈতবা সিস্তেম অমা হৌদোক্লে হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
শ্রী অমিত সাহনা ঐখোয় অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসবকী চহিদা লৈরি অমদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অমৃৎ কালসিদা ভারতপু মালেমগী মকোক থোংবা মফমদা পুখৎনবা ৱাশক অমা ঐখোয়দা পীবিখি হায়খি‍। ইং ২০৪৭দা নীংতম্বগী চহি ১০০ মপুং ফারকপগী মতমদুদা ঐখোয়গী ইরক্তগী মীওই কয়া অমদি লৈররোই, অদুবু ঙসিগী নহা মীরোলসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মঙলম্বা ‘অনৌবা ভারত’ ওইরকপদু উবা ফংগদৌরিবনি‍। শ্রী সাহনা নহাশিংগী মফমদা থবক অসিনা অসাম চাওখৎহন্দুনা ভারত চাওখৎহন্নবা লাইৱা ওইদুনা মখোয়গী মপুন্সি চুপ্পা অসামগী মীয়ামগী থৌগল তৌননবা ৱাফম থমখি‍। দিপার্তমেন্তকী খেন্নবা লৈতনা, অচান মিরান নাইদনা থবক তৌদুনা খ্বায়দগী লায়রবশিংবুসু অসাম চাওখৎপগা মরী শম্নহন্নবগী থৌদাং লৌননবা ৱাফম মহাক্না নহাশিংদুগী মফমদা থমখি‍।
শ্রী অমিত সাহনা মমাঙগী লৈঙাক্কী মতমদা, হিংসা অমদি এক্সত্রিমিজম শাথিনা লৈরম্মি, অদুবু হৌখিবা চহি ৯ সিদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, হিংসাগী থৌদোক থোকপগী চাং চাদা ৬৭ হন্থরে, সিক্যুরিতী ফোর্সকী খুত্তা শিবগী চাং চাদা ৬০ হন্থরে অমদি মীচম শিবগী চাং চাদা ৮৬ হন্থরে হায়খি‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অসাম্না চাওখৎপা অমদি ইং-তপ্পগী লম্বীদা চঙশিল্লি হায়না মহাক্না হায়খি‍। মমাঙদা অসামদা চরাংনবা অমদি সিস্তেম অমত্তা লৈতবগী মওং অমা লৈরম্মি অদুবু শ্রী মোদীগী লুচিং মখাদা, মওং চুম্বা সিস্তেমশিং মফম চানা থম্বাগী থবক মমাঙদনা শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱালনা তৌরম্মি অদুগা হৌজিক্না হায়রিবা অদুমক শ্রী হিমন্ত বিস্বা সর্মনা মখা চত্থরি হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক্না ব্রু, বোরো, কার্বি, অসাম-মেঘালয়, অসাম-অরুনাচল প্রদেশ ঙমখৈগী য়ানবা ৱাফম পুরকখ্রে, অফ্সপা চাদা ৭০ হন্থহনখ্রে অমদি চাওখৎপা পুরক্নবগী বজেৎ চাদা ৩০০গী চাংদা হেনগৎলে হায়না মহাক্না হায়খি‍। শ্রী হিমন্ত বিস্বা সর্মগী লুচিং মখাদা, অসাম লৈঙাক্না হকশেল, সর্ভিস, ইনফ্রাস্ত্রকচর, ত্রাইবেল ৱেলফ্যার, লো অমসুং ওর্দরনচিংবা হীরম পুম্নমক্তা স্তেত অসিবু মাঙদা পুখৎলি হায়না মহাক্না মখা তানা ফোঙদোকখি‍।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রীনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অসামদা চাওখৎ থৌরাংগী থবক কয়া পায়খৎলে হায়খি‍। লৈঙাক অসিনা অসামগী লোল অমদি নাৎ ঙাক্নবা অমদি য়োকখৎনবা থৌরাংশিং পায়খৎলি হায়না মহাক্না হায়খি‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী মশামক শ্রী লচিৎ বোরফুকন জী গী ৪০০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা শরুক য়াখি অমদি মহাক্কী মফমদা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখি‍। হন্দক্তা অসামগী নহাশিংনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী য়াওবা থৌরমদা মালেমগা মমিং লৈরবা বিহু জগোয়গী ৱর্ল্দ রেকোর্দ অমা শেমখি‍। কেন্দ্রদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক অমদি শ্রী হিমন্ত বিস্বা সর্মনা লুচিংবা অসাম লৈঙাক্না অসাম পুম্ববু অৱাং-নোংপোক ভারত অমদি নোংপোক্লোমদা লৈবাকশিংগী মেদিকেলগী কোনুং ওইহন্নবা খোঙথাঙ কয়া লৌখৎলে হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍। অসামগী শেন্মিৎলোনগী ফীভমসু ফগৎলে, স্তেত অসিগী জি.এস.দি.পি. ২০২১-২২দা লুপা করোর লাখ ৪ ওইরম্বদগী ২০২৩-২৪দা লুপা করোর লাখ ৫.৫০দা হেনগৎলে‍। স্তেত অসিদা ইন্দস্ত্রীশিং খুমাঙ চাওশিল্লি, ইন্দস্ত্রিএল পোলিসীগী মখাদা ইনভেস্তমেন্তশিং লাক্লি অমদি অরুনোদয়া স্কীমগা লোয়ননা অসাম্না চাওখৎ লম্বীদা চঙশৎল্লি‍। অসামগী লৌউ-শিংউ অমদি শঙ্গোমগী সেক্তর চাওখৎলক্লি, ইকোন ৩০০০ তৌখ্রে অমদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙআক অসিনা অসামবু মথঙগী চহি ৫সিদা ঈচাও মায়োক্নদবা স্তেত অমা ওইহন্নবা পায়খৎপা য়াবা থৌরাংশিং পায়খৎলি হায়না মহাক্না হায়খি‍।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Minister, Shri Amit Shah hands over appointment letters of government jobs to 44,703 successful candidates in Assam, today
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Assam government has given government jobs to about 86,000 youth in 2 years, it will very soon fulfill its promise of providing 1 lakh government jobs in the state by giving 14,000 more jobs in the next few months
Prime Minister Shri Narendra Modi is going to dedicate the newly constructed Parliament House to the nation on May 28 and the people of the opposition are doing petty politics by boycotting it
The people of the whole country want that a new temple of democracy should be built for the creation of a new India and the discussion and deliberation on making democracy stronger should take place there
The people of the country have made Shri Narendra Modi the Prime Minister of the country two times, with full majority, this kind of cheap politics of opposition is an insult to the mandate of the people
Earlier the youth of Assam used to have weapons in their hands, there were shutdowns and curfews for months, bomb blasts used to happen but Prime Minister Shri Narendra Modi has heralded a new era of development, the people of Assam want peace, development and associate with India
Prime Minister Shri Narendra Modi has made arrangements to provide jobs to the children of the poor with transparency and fairness, while the earlier governments gave jobs to their own people
Youth getting government jobs on the basis of merit marks the end of nepotism in a way, Prime Minister Shri Modi has started a new and transparent system under which talented people get jobs
Union Home Minister told the youth of Assam that with this job they have to serve the people of Assam while contributing to the development of India through the development of Assam
Violence, extremism was rampant during the previous governments, but in last 9 years, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, there has been a decrease of 67 percent in the incidents of violence, 60 percent in the death of security forces and 83 percent in the death of civilians.
There was a lot of chaos in Assam but under the leadership of Shri Modi, earlier Shri Sarbananda Sonowal and now Shri Himanta Biswa Sarma is making efforts to put systems in place
Prime Minister Shri Modi has made efforts to preserve and promote the language, culture of Assam, Prime Minister Modi had attended the 400th birth anniversary celebrations of Shri Lachit Borphukan ji and paid tribute to him
The government of India led by Prime Minister Shri Narendra Modi at the Centre and government of Assam led by Shri Himanta Biswa Sarma have taken several steps to make entire Assam the medical capital of Northeast India and Eastern countries
Agriculture and dairy sector is developing in Assam, 3000 ponds are being developed and government led by Prime Minister Shri Narendra Modi is making every possible effort to make Assam free from floods in next 5 years
25 MAY 2023 8:38PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah handed over appointment letters of government jobs to 44,703 successful candidates in Assam, today. Several dignitaries including Chief Minister of Assam, Dr. Himanta Biswa Sarma, were present on the occasion.
In his address, Shri Amit Shah said that before the assembly elections in the state, Dr. Himanta Biswa Sarma had said that we should involve the youth of Assam in the development process of the state and we will give government jobs to 1 lakh local youth. Shri Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Assam government has given government jobs to about 86,000 youth in 2 years, and by giving 14,000 more jobs in the next few months it will fulfill its promise of providing 1 lakh government jobs in the state very soon.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the Prime Minister Shri Narendra Modi is going to dedicate the newly constructed Parliament Building to the nation on May 28 and the opposition is doing petty politics by boycotting it. He said that the people of the whole country want that a new temple of democracy should be built for the creation of a new India and the discussions and deliberation on making democracy stronger should take place there. Shri Shah said that the people of the country have made Shri Narendra Modi the Prime Minister of the country two times with full majority, this kind of petty politics by opposition is an insult to the people's mandate.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation, earlier the youth of Assam used to have weapons in their hands, there were shutdowns and curfews for months, bomb blasts used to happen but Prime Minister Shri Narendra Modi has heralded a new era of development. He said that the people of Assam want peace, development and association with India. Shri Shah said that earlier there were many hurdles in making 42,000 and now 45,000 government recruitments. There were rules under which recruitment could not be done with transparency, there was no board for recruitment. He said that with transparency and fairness, Prime Minister Shri Narendra Modi has arranged for the children of the poor to get jobs, while the earlier governments gave jobs to their own people. He said that the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi has made such arrangements that talented youth from any region, caste and class of Assam get government jobs without any corruption. He said that providing government jobs to the youth on the basis of merit marks the end of nepotism. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has started a new and transparent system in which talented people get jobs.
Shri Amit Shah said that we are in the year of Azadi ka Amrit Mahotsav and Prime Minister Shri Narendra Modi has given us a pledge to take India to the first place of the world during Amrit Kaal. He said that many of us will not be there at the time of the centenary of independence in 2047, but today's young generation will witness the becoming of ‘New India’ as envisioned by Prime Minister Shri Narendra Modi. Shri Shah told the youth that they have to serve the people of Assam throughout their life by making this job a mantra for the development of India through the development of Assam. He said that irrespective of the department, it is the responsibility of the youth to connect the poorest of the poor with the development of Assam by working with full integrity.
Shri Amit Shah said that during the previous governments, violence and extremism was rampant, but in 9 years of the government led by Prime minister Shri Narendra Modi, there has been a decrease of 67 percent in the incidents of violence, 60 percent in the death of security forces and 83 percent in the death of civilians. He said that under the leadership of Prime minister Shri Narendra Modi, Assam is moving forward on the path of development and peace. Shri Shah said that earlier there was chaos and absence of any system in Assam but under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the work of putting proper systems in place was earlier being done by Shri Sarbananda Sonowal and now the same being contiued by Shri Himanta Biswa Sarma. He said that the government led by Prime minister Shri Narendra Modi has done Bru, Bodo, Karbi, Assam-Meghalaya, Assam-Arunachal Pradesh border agreements, reduced AFSPA by 70 percent and increased the budget for development by 300 percent. He said that the under the leadership of Shri Himanta Biswa Sarma, government of Assam is taking the state forward in all areas like health, service, infrastructure, tribal welfare, law & order.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, many development works have been done in Assam. He said that the government has made efforts to preserve and promote the language, culture of Assam. Prime Minister Shri Narendra Modi himself participated in the 400th birth anniversary celebrations of Shri Lachit Borphukan Ji and paid tribute to him. He said that recently the youth of Assam created a world record for the world famous Bihu dance in the presence of Prime Minister Shri Narendra Modi. Shri Shah said that the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi at the Centre and the government of Assam led by Shri Himanta Biswa have taken several steps to make Assam the medical capital of North East India and Eastern countries. He said that the fiscal position of Assam has improved, the state's GSDP has increased from Rs 4 lakh crore in 2021-22 to Rs 5.50 lakh crore in 2023-24. Industries are growing in the state, investment is coming under the industrial policy and Assam is on the path of development with the Arunodaya scheme. He said that the agriculture and dairy sector is developing in Assam, 3000 ponds are being developed and the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi is making every effort to make Assam flood free in next 5 years.