ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী এফ.এ.ঐচ.দি. মন্ত্রী পরশোত্তম রুপালানা জিলাশিংদা লৈরিবা তশেংবা ফীভম খঙদোক্নবা অমসুং খ্বাইদগী শোত্থবা জিলাশিংদা সোসিও-ইকনোমিক ইন্দিকেতরশিং ফগৎহনবদা খোঙজেল য়াংশিনহন্নবা মখোয়দা তেংবাং পীনবা এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামগীদমক অসামদা চৎখ্রে
মন্ত্রীনা ফিশরিজ সেক্তর চাউখৎহনবগী মতাংদা বেনিফিসরীশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতাই শাখ্রে
য়েংশিন মীফমগী থৌরম অসিনা ফিশরিজ সেক্তর কোনশিন্দুনা হেন্না চাউনা কান্নবা পীবগা লোয়ননা পুম্নমক কোনশিল্লিবা মওং অমদা চাউখৎ-থৌরাংগী সমস্যা কয়া কোকহনগনি
17 APR 2023 7:42PM by PIB Imphal
অতোপ্পা থবকশিং য়োআনা ফিশরিজ সেক্তর চাউখৎহন্নবগী য়েংশিনবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মীৎয়েং অমসুং পান্দমগা লোয়ননা এপ্রিল ১৬, ২০২৩দগী হৌদুনা ঙসি, এপ্রিল ১৭, ২০২৩দা লোইশিনখিবা “এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রাম”গীদমক ভারত সরকারগী ফিশরিজ, এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী পরশোত্তম রুপালানা অসামগী গুৱাহাতিদা চৎখ্রে, মসিদা মন্ত্রীনা ফিশরিজ সেক্তর চাউখৎহন্নবগী মতাংদা বেনিফিসরীশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতাই শাখ্রে।
শ্রী পরশোত্তম রুপালানা জিলাশিংদা লৈরিবা তশেংবা ফীভম খঙদোক্নবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা ই-পাউ পীদুনা খ্বাইদগী শোত্থবা জিলাশিংদা সোসিও-ইকনোমিক ইন্দিকেতরশিং ফগৎহনবদা খোঙজেল য়াংশিনহন্নবা মখোয়দা তেংবাং পীনবা এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামগীদমক খোঙচৎ অসি চৎখি। থৌরম অসি লৌউ-শিংউ, তঙাই ফদবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনচিংবা সোসিও-ইকনোমিক থিমশিংগী মখাদা পর্ফোরমেন্স ইন্দিকেতরশিংদা মীৎয়েং থমদুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি।
মখা চত্থরকপদা শ্রী পরশোত্তম রুপালানা ঙা য়োকপা, ঙামীশিং অমসুং অতোপ্পা দিগনিতরীশিং/ওফিসরশিং, পি.এম.এম.এস.ৱাই. অমসুং কে.সি.সি.গী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা বারপেতা, বরবারিঝার অমসুং হাওলীগুম্বা তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা ৱারী শাখি, মসিদা মহাক্না অসাম য়াওনা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা পি.এম.এম.এস.ৱাই. স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মতাংদা খন্নখি অমসুং ফিশরিজকী ভেল্যু চেন্দা লৈরিবা মরু ওইবা গেপশিং অসি মেনশিন্নবা পি.এম.এম.এস.ৱাই. অমসুং কিসান ক্রেদিৎ কার্দ (কে.সি.সি.)গুম্বা প্রোগ্রামশিং পাইখৎপনা করম্না বেনিফিসরীশিং, ঙামী, ঙা য়োকপা অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংদা কান্নবা পীবগে হায়বগী মতাংদা কুপ্না খন্নখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী মতস্যা সম্পদা য়োজনা (পি.এম.এম.এস.ৱাই.) প্লান অমসুং অতোপ্পা মল্তি-দাইমেন্সনেল ব্ল্যু রিভোল্যুসনগী খোঙথাংশিংগা মরী লৈননা ফিশরিজ প্রদক্সন আমসুং প্রদক্তিবিতী (ইনলেন্দ, কোল্দ-ৱাতর ফিশরিজ অনিমক্কীদমক) হেনগৎহনবগী মতাংদা খন্নখি। অমসুং মহাক্না মখোয়দা মাংদা থোরক্তুনা ঙা য়োকপা অমসুং মরী লৈনবা থবক-থৌরমশিংগীদমক লৈরিবা কে.সি.সি.গী কান্নবশিং লৌনবা হায়খি। মহাক্না ভোল্যুন্তিয়রশিংদা পি.এম.এম.এস.ৱাই., কে.সি.সি.গুম্বা স্কিমশিংগী কান্নবা বেনিফিসরীশিং লৌহৌনবা স্কিম অসিগী মতেং এৱের্নেস পীবদা মতেং পাংনবা হায়খি।
কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী পরশোত্তম রুপালানা গ্রাউন্দ ইস্যু মমুৎ তানা খঙনবা মুসা জঙ্গল, মানস নেস্নেল পার্ক বারপেতা, গোৎ ফার্ম, বারনারিঝার, শ্রী হেমন্তা দেকাগী ফিশরিজ ফার্ম, বারপেতা এন্দ ন্যুত্রিসন রিহেবিলিতেসন সেন্তর, হোলীদা চৎখি।
বেনিফিসরীশিং, ঙা য়োকপা অমসুং ঙামীশিংনা কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী পরশোত্তম রুপালাগা ৱারী শাখিই। ইন্তরেক্তিব সেসন্না মখোয়না মায়োক্নরিবা সমস্যাশিং অদু ফোঙদোক্নবা অমসুং ফিশরিজ চাউখৎহন্নবগীদমক থবক তৌগনি ফোঙদোকখি।
য়েংশিন মীফম পাঙথোকপগী কান্নবা অসিনা তুংদা লাক্কদবা মীরোলশিংদা মতম শাংনা কান্নবা পীরগনি অমসুং মসিনা ফিশরিজ সেক্তরশিং কোনশিন্দুনা চাউনা কান্নবা পীবগা লোয়ননা পুম্নমক কোনশিনবা মওং অমদা চাউখৎ-থৌরাংগী হীরম কয়ামরুমগা লোয়ননা সমস্যাশিং কোকহনগনি।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Union FAHD Minister Parshottam Rupala's visit to Assam for Aspirational District Programme to understand the on-ground situation of districts and support them in accelerating the improvement in socio-economic indicators of the most underdeveloped districts
Minister interacts with beneficiaries and other stakeholders regarding fisheries sector development
The Review meeting program will address multiple developmental issues in a comprehensive manner with far reaching impact covering fisheries sector
17 APR 2023 7:42PM by PIB Delhi
Union Cabinet Minister of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India, Shri Parshottam Rupala, visited Guwahati, Assam for “Aspirational District Programme” that started on 16th April 2023 and came to an end today, 17th April 2023 with a vision and objective to review and strengthen the fisheries sector development including other works, where the Minister interacted with beneficiaries and other stakeholders regarding fisheries sector development.
Shri Parshottam Rupala's visit under Aspirational District Programme was to understand the on-ground situation of districts and support them in accelerating the improvement in socio-economic indicators of the most underdeveloped districts by sharing the information on various aspects. The programme has been implemented focusing on various key performance indicators under socio- economic themes like Agriculture, basic Infrastructure etc.
Moving forward Shri Parshottam Rupala interacted with the fish farmers, fishermen and other dignitaries/officers, beneficiaries of PMMSY and KCC at various places like Barpeta, Barbarijhar and Howly, where,he highlighted the implementation of PMMSY scheme in all the States and Union Territories including Assam and discussed in detail how the beneficiaries, fishermen, fish farmers and other stakeholders could be benefitted from the adoption of programmes like PMMSY and Kisan Credit Card (KCC) to close the crucial gaps in the value chain of fisheries. He emphasized on enhancing fisheries production and productivity (for both inland, cold-water fisheries) in relation to the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojna (PMMSY) plan and other multi-dimensional Blue Revolution efforts. Also, he requested them to come forward and use the benefits of KCC for fish farmers and allied activities.He also requested volunteers to help in creating awareness of the schemes such as PMMSY, KCC so that the beneficiaries can take benefit of the same.
Further, Union Minister Shri Parshottam Rupala visited Musa Jungles, Manas National Park Barpeta, Goat Farm, Barbarijhar, Fisheries Farm of Shri Hemanta Deka, Barpeta and Nutrition Rehabilitation Center, Howly for better understanding of ground issues.
Beneficiaries, fish farmers and fishermen interacted with Union Minister Shri Parshottam Rupala. This interactive session facilitated them to come out with the issues being faced and the same will be worked upon for improvement in fisheries development.
The impact of the review meeting program shall have a long-lasting effect on the future generations to come and will address problems with multiple developmental issues in a comprehensive manner with far reaching impact covering fisheries sectors.