সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সিভিএ এভিএসন মন্ত্রালয়না শেনবা চহি ২০২২-২৩দা দ্রোন অমসুং দ্রোন কম্পোনেন্তশিংগীদমক পি.এল.আই. স্কিমগী মখাদা চাউরাক্না লুপা করোর ৩০ পীথখ্রে
04 APR 2023 3:22PM by PIB Imphal
সিভিএ এভিএসন মন্ত্রালয়না শেনবা চহি ২০২২-২৩দা দ্রোন অমসুং দ্রোন কম্পোনেন্তশিংগীদমক পি.এল.আই. স্কিমগী মখাদা বেনেফিসরীশিংদা লুপা করোর ৩০ (চাউরাক্না)গী শেনফম অমা পীথখ্রে।
সরকারনা ২০২১গী সেপ্তেম্বর ৩০দা লৈবাক অসিগী দ্রোন ইন্দস্ত্রী প্রমোত তৌনবা দ্রোন অমসুং দ্রোন কম্পোনেন্তশিংগীদমক প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিম নোতিফাইদ তৌখি। খোঙথাং অসি মহৈ মশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগী এক্সপার্তশিংনা পাক শন্না তরাম্না ওকখি। ইন্দস্ত্রীদা মতেং পাংনবা স্কিম অসিদা ফিচর কয়া অমা য়াওরি মদুদি:
শেনবা চহি অহুমদা শিন্দোকখিবা অপুনবা ইন্সেন্তিব অসি লুপা করোর ১২০নি। মসি শেনবা চহি ২০২০-২১দা দোমেস্তিক দ্রোন মেনুফেকচরর পুম্নমক্কী অপুনবা তর্নওবরগী চাউরাক্না শরুক অনিনি।
স্কিম অসিগীদমক পি.এল.আই. রেত অসি ভেল্যু এদিসনগী চাদা ২০ ওইদুনা পি.এল.আই. স্কিমশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী ৱাংবা অমা ওইরি।
স্কিম অসিগী মখাদা ভেল্যু এদিসন অসি দ্রোন অমসুং দ্রোন কম্পোনেন্তশিংদগী চহিগী য়োনখিবা রেভিন্যু (নেত ওফ জি.এস.তি.)দগী দ্রোন অমসুং দ্রোন কম্পোনেন্তশিংগী লৈবগী মমল (নেত ওফ জি.এস.তি.) ককথরগা হোৎলি।
পি.এল.আই. রেত অসি চহি অহুম্মক্কী ওইনা চাদা ২০দা লেংদনা থমদুনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা দ্রোন ইন্দস্ত্রীগীদমক থৌইদোক হেন্দোকপা ত্রিৎমেন্ত অমনি।
দ্রোন অমসুং দ্রোন কম্পোনেন্তশিংগীদমক মিনিমম ভেল্যু এদিসন নোর্ম অসি চাদা ৫০গী মহুৎ চাদা ৪০ ওইদুনা ইন্দস্ত্রীগীদমক অতোপ্পা থৌইদোক হেন্দোকপা ত্রিৎমেন্ত ওইরি।
এম.এস.এম.ই. অমসুং স্তার্তঅপশিংগীদমক এলিজিবল নোর্ম অসি নোমিনেল লেবেলদা লৈরি।
স্কিমনা কোন্সিনবদা দ্রোনগা মরী লৈনবা সোফতৱেয়রগী দিবেলপরসু মনুং চল্লি।
মেনুফেকচরর অমগী পি.এল.আই. অসি অপুনবা চহিগী আউতলেগী চাদা ২৫দা লেংদনা থম্মি। মসিনা বেনেফিসরীশিংগী মশিং পাকথোক চাউথোকপা ঙমহল্লি।
মেনুফেকচরর অমনা অকক্নবা শেনবা চহি অমগীদমক এলিজিবল ভেল্যু এদিসনগী থ্রেসহোল্দ ফংবা ঙমদ্রগদি করিগুম্বা মহাক্না থংনবা চহিশিংদা শোত্থরিবা অদু মেন্সিনবা ঙম্লগদি থংনবা চহিদা মহাক্না মাংখিবা ইন্সেন্তিব ক্লেম তৌবা য়াগনি।
২০২২গী জুলাই ৬দা পি.এল.আই. বেনেফিসরী ২৩গী প্রোবিজনেল লিস্ত অমা রিলিজ তৌখি। বেনেফিসরীশিংদা দ্রোন মেনুফেকচরর ১২ অমসুং দ্রোন কম্পোনেন্ত মেনুফেকচরর ১১ য়াওরি।

Ministry of Civil Aviation
Ministry of Civil Aviation disbursed about Rs 30 crores during FY 2022-23 under PLI Scheme for Drones and Drone Components.
04 APR 2023 3:22PM by PIB Delhi
The Ministry of Civil Aviation has disbursed an amount of Rs. 30 crores (approximately) to the beneficiaries during FY 2022-23 under the PLI Scheme for Drones and Drone Components.
To promote the indigenous drone industry, the government notified the Production Linked Incentive (PLI) scheme for drones and drone components on 30th September 2021. The step was widely welcomed by academia and industry experts. This scheme has multiple features to help the industry such as:
The total incentive is Rs. 120 crore spread over three financial years. It is nearly double the combined turnover of all domestic drone manufacturers in FY 2020-21.
For this scheme, the PLI rate is 20% of the value addition which is one of the highest among PLI schemes.
Under this scheme, the value addition is calculated as the annual sales revenue from drones and drone components (net of GST) minus the purchase cost (net of GST) of drone and drone components.
The PLI rate is kept constant at 20% for all three years, which is an exceptional treatment for the drone industry in the country.
The Minimum value addition norm has been at 40% of net sales for drones and drone components instead of 50% which is another exceptional treatment for the industry.
The eligibility norm for MSMEs and startups is at nominal levels.
The coverage of the scheme includes developers of drone-related software also.
PLI for a manufacturer is capped at 25% of the total annual outlay. This allows for the widening of the number of beneficiaries.
In case a manufacturer fails to meet the threshold for the eligible value addition for a particular financial year, she will be allowed to claim the lost incentive in the subsequent year if she makes up the shortfall in the subsequent year.
A provisional list of 23 PLI beneficiaries was released on 6th July 2022. The beneficiaries include 12 drone manufacturers and 11 drone component manufacturers.