Ministry of Home Affairs
Central Government develops Integrated Check Posts (ICPs) at international land borders of the country with the aim to facilitate cross-border movement of passengers and goods
05 APR 2023 4:04PM by PIB Delhi
Central Government develops Integrated Check Posts (ICPs) at international land borders of the country with the aim to facilitate cross-border movement of passengers and goods. Presently, 09 Integrated Check Posts are operational at international borders of the country, the details of which is at Annexure-A.
After the establishment of four (04) operational ICPs at Moreh, Sutarkandi, Agartala and Srimantapur in North Eastern States, requisite facilities for seamless movement of passenger and trade across the land borders in secured environment have been put in place. Setting up of ICP has also improved co-ordination among all stakeholders concerned with facilitation of international trade and passenger movement across the border. This has resulted in ease of movement and saving of time and cost for the movement of passengers and goods. As a result there is increase in volume of trade and movement of passengers in North East.
Annexure-A.
Details of operational Integrated Check Posts
Sl. No.
Location
State
International Border
Operationalized on
1.
Attari
Punjab
Pakistan
13.04.2012
2.
Agartala
Tripura
Bangladesh
17.11.2013
3.
Petrapole
West Bengal
Bangladesh
12.02.2016
4.
Raxaul
Bihar
Nepal
03.06.2016
5.
Jogbani
Bihar
Nepal
15.11.2016
6.
Moreh
Manipur
Myanmar
15.03.2018
7.
Sutarkandi
Assam
Bangladesh
07.09.2019
8.
PTB Dera Baba Nanak*
Punjab
Pakistan
09.11.2019
9.
Srimantapur
Tripura
Bangladesh
05.09.2020
*Passenger Terminal Building (PTB), Dera Baba Nanak is operational only to facilitate pilgrims to visit the Gurudwara Sri Kartarpur Sahib Ji.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nishith Pramanik in a written reply to a question in the Rajya Sabha.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঙমখৈ লান্না মীওই কয়া অমসুং পোৎ-চৈশিং লান্থোক-লানশিন য়ানবা পান্দমদা লৈবাক অসিগী মালেমগী কংফালগী ঙমখৈশিংদা কেন্দ্র সরকারনা ইন্তেগ্রেতেদ চেক পোস্তশিং(আই সি পি)শেমগৎলে
05 APR 2023 4:04PM by PIB Imphal
ঙমখৈ লান্না মীওই কয়া অমসুং পোৎ-চৈশিং লান্থোক-লানশিন য়ানবা পান্দমদা লৈবাক অসিগী মালেমগী কংফালগী ঙমখৈশিংদা কেন্দ্র সরকারনা ইন্তেগ্রেতেদ চেক পোস্তশিং(আই সি পি)শেমগৎলে। হৌজিক লৈবাক অসিদা মালেমগী কংফালগী ঙমখৈশিংদা ইন্তেগ্রেতেদ চেক পোস্ত ৯ মথৌ পাংথোক্লি, মসিগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-এদা য়াওরে
অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মোরে, সুতারকান্দি, অগরতালা অমসুং শ্রীমান্তাপুরদা ইন্তেগ্রেতেদ চেক পোস্ত ৪ লিংখৎলবা মতুংদা, মালেমগী কংফালগী ঙমখৈ লান্না মী অমসুং পোৎ-চৈ অশোই-অঙাম য়াওদনা লান্থোক-লানশিনগী থবক পাংথোক্লে। ইন্তেগ্রেতেদ চেক পোস্তশিং লিংখৎপা অসিনা ঙমখৈ লান্না মালেমগী ললোন-ইতিক পাংথোকপা অমসুং মী লান্থোক-লানশিন তৌবদা মরী লৈনবা খুদিংমক মতেং পাংনবা হেনগৎহল্লে। মসি মী অমসুং পোৎ-চৈ লান্থোক-লানশিন তৌবদা লাইহল্লে অমসুং শেন অমসুং মতম চঙবা হন্থহল্লে। মসিগী ফল ওইনা অৱাং-নোংপোক লমদমদা ললোন-ইতিক অমসুং মী লান্থোক-লানশিনগী চাং হেনগৎলে।
এন্নেক্সর-এ
মথৌ পাংথোক্লিবা ইন্তেগ্রেতেদ চেক পোস্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
সেরিএল নম্বর
মফম
রাজ্য
মালেমগী ঙমখৈ
থবক হৌরকপা মতম
১
অত্তারি
পঞ্জাব
পাকিস্থান
১৩.০৪.২০১২
২
অগরতালা
ত্রিপুরা
বাংলাদেস
১৭.১১.২০১৩
৩
পেত্রাপোল
নোংচুপ বেঙ্গল
বাংলাদেস
১২.০২.২০১৬
৪
রাজাউল
বিহার
নেপাল
০৩.০৬.২০১৬
৫
জোগবানি
বিহার
নেপাল
১৫.১১.২০১৬
৬
মোরে
মনিপুর
ম্যান্মার
১৫.০৩.২০১৮
৭
সুতারকান্দি
অসাম
বাংলাদেস
০৭.০৯.২০১৯
৮
পি.তি.বি দেরা বাবা নানক*
পঞ্জাব
পাকিস্থান
০৯.১১.২০১৯
৯
শ্রীমন্তাপুর
ত্রিপুরা
বাংলাদেস
০৫.০৯.২০২০
*পেসেঞ্জর তর্মিনেল বিল্দিং(পি.তি.বি), দেরা বাবা নানক অসি গুরুদ্বারা শ্রী কর্তাপুর সাহিব জি ফাওবা চৎনবা খক্কী থবক তৌবনি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী পাউখুম অইবা ওইনা পীবদা হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিসিথ প্রমানিকনা ফোঙদোকখিবনি।