অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ য়োকখৎপা
03 APR 2023 3:23PM by PIB Imphal
“মার্কেত্তিং এন্দ লোজিস্তিক্স দিবলপমেন্ত ফোর প্রোমোতিং ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর নোর্থ ইস্তর্ন রিজিন(পি তি-এন ই আর)গী মখাদা, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী ত্রাইবেলগী পোৎথোকশিং লৈশিনবা, য়োনবা অমসুং পুথোক-পুশিনগী থবকশিং ফগৎহন্দুনা ত্রাইবেল খুৎহৈবশিংগী হিংনবগী লম্বী হেন্না শেমগৎনবা ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা পান্দম থম্লি।
হিরম অসিগী মতাংদা, হায়রিবা স্কিম অসি অৱাং-নোংপোক লমদমদা পায়খৎনবা ত্রাইবেল কোওপরেতিপ মার্কেত্তিং দিবলপমেন্ত ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া(ত্রাইফেদ) অমসুং দোনর মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্তর ইন্তরপ্রাইজ অমা ওইরিবা নোর্থ ইস্তর্ন হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুম দিবলপমেন্ত কোওপরেসন(এন ই ঐচ ঐচ দি সি) অনিগী মরক্তা ফেব্রুৱারি ১,২২৩দা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। ত্রাইবস ওফ ইন্দিয়াগী ই-কম্মর্স পোর্তেলদা ওর্দর লাকপশিং য়েন্থোক্নবা ত্রাইফেদকী রিজনেল ওফিস ১৪না ইন্দিয়া পোস্তকা য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনখ্রে।
মার্কেত্তিং এন্দ লোজিস্তিক্স দিবলপমেন্ত ফোর প্রোমোতিং ত্রাইবেল প্রদক্স ফোর নোর্থ ইস্তর্ন রিজিন স্কিম্না অৱাং-নোংপোক শীনবা থুংনা অহেনবা ত্রাইবেল খুৎহৈবা ৬০০০ অমসুং ত্রাইবেল প্রদুসরশিংগী হিংনবগী লম্বী ফংবা হেনগৎহনগনি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দোনরগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Promotion of Entrepreneurship
03 APR 2023 3:23PM by PIB Delhi
Under the scheme “Marketing and Logistics Development for Promoting Tribal products from North Eastern Region (PTP-NER)”, the Ministry of Tribal Affairs aims to strengthen livelihood opportunities for tribal artisans through increased efficiency in procurement, logistics and marketing of tribal products from the North Eastern states. A memorandum of understanding in this regard has been entered into by the Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India (TRIFED) with the North Eastern Handicrafts and Handloom Development Corporation (NEHHDC), a Central Public Sector Enterprise under the Ministry of Development of North Eastern Region, on 01.02.2023 for the implementation of this scheme in the North Eastern Region (NER). 14 TRIFED Regional Offices have signed agreements with India Post as their logistics partner for delivery of orders generated on the e-commerce portal of Tribes India.
The PTP-NER scheme envisions directly enhancing the livelihood of additional 6000 tribal artisans and tribal producers across the NER.
This information was given by Minister for Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.