Ministry of Development of North-East Region
STATUS OF INDUSTRIAL CORRIDOR FOR THE NORTH-EASTERN REGION
ALL IDENTIFIED ROUTES ARE IN LINE WITH INTERNATIONAL AND REGIONAL TRANSPORT CORRIDORS SUCH AS THE ASIAN HIGHWAY NETWORK
16 MAR 2023 7:07PM by PIB Delhi
On the matter for setting up of industrial corridor in the North East Region being taken up, the proposal for connecting Dawki-Guwahati-Moreh was considered favourably in the 2nd meeting of Board of Trustees of National Industrial Corridor Development and Implementation Trust(NICDIT).
Consequently, a feasibility study on North East Economic Corridor was entrusted to Asian Development Bank(ADB) and its report has been submitted, the key findings of which are as below :
1. The study delves deep into three key infrastructure aspects- transport, urban and power – as enablers for equitable economic development for the North East Region.
2. A multi-modal transport network is envisaged at three levels (1) within NER; (2) between NER and rest of India with additional way of connectivity through Bangladesh; and (3) with the neighboring countries (Bangladesh, Bhutan and Myanmar) to enhance South Asia-Southeast Asia connectivity.
3. All identified routes are in line with international and regional transport corridors such as the Asian Highway Network, South Asia Sub-regional Economic Cooperation (SASEC) corridors, the Trans-Asia Rail Network, and the India–Bangladesh Inland Waterways Protocol routes.
4. It has also paid attention to the economic upliftment and equitable development of the individual NER states and the region. The study has identified 24 growth centres and 20 border centres that will drive the development of the states based on their potential.
This information was given by the The Minister of the Ministry of Development of North Eastern Region shri G. Kishan Reddy, in a written reply in Rajya Sabha, today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক লমদমগী ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরগী ফিবম
খঙদোক্লবা লম্বীশিং এসিয়ান হায়ৱে নেতৱার্ক য়াওনা ইন্তরনেসনেল অমসুং রিজনেল ত্রান্সপোর্ত কোরিদোরশিংগা শম্নরে
16 MAR 2023 7:07PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমগী ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর শেমগৎনবা, বোর্দ ওফ ত্রস্তি ওফ নেসনেল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর দিবলপমেন্ত এন্দ ইমপ্লিমেন্তেসন ত্রস্ত(এন আই সি দি আই তি)গী ২শুবা মীফমদা দাউকি-গুৱাহাতি-মোরে শম্ননবা খন্নখ্রে।
মখা তারকপা ওইনা, নোর্থ ইস্ত ইকোনোমিক কোরিদোর পায়খৎপা য়াগদরা হায়না থিজিন্নবা এসিয়ান দিবলপমেন্ত বেঙ্ক(এ দি বি)দা শীন্নখ্রে অমসুং মসিগী রিপোর্ত পীরকখ্রে, থিজিনবা অদুদগী ফংলকপা মরুওইবশিং মখাদা পীরি:
1. অৱাং-নোংপোক লমদমগী শেন-থুম চাউখৎনবা মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অহুম-ত্রান্সপোর্ত, সহর অমসুং পৱারগী মতাংদা থিজিনবা অদুদা কুপ্না য়েংশিনখি।
2. থাক অহুমদা মল্তি-মোদাল ত্রান্সপোর্ত নেতৱার্ক অমা (১) অৱাং-নোংপোক মনুং; (২) বাংলাদেস ফাওরবা অৱাং-নোংপোক অমসুং ভারতকী অতৈ মফমগা শম্নবা অতোপ্পা লম্বী; ৯৩) সাউথ এসিয়া-সাউথইস্ত এসিয়া শম্নবা হেনগৎহন্নবা য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিং(বাংলাদেস,ভুতান অমসুং ম্যান্মার) শেমগৎপা।
3. মশক খঙদোক্লবা লম্বীশিং এসিয়ান হায়ৱে নেতৱার্ক, সাউথ এসিয়া সব-রিজনেল ইকোনোমিক কোওপরেসন(সাসেক) কোরিদোরশিং, ত্রান্স-এসিয়ান রেল নেতৱার্ক অমসুং ইন্দিয়া-বাংলাদেস ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ প্রোতোগোল রুতশিং য়াওনা মালেম অমসুং লমদম অসিগী ত্রান্সপোর্ত কোরিদোরশিংগা শম্নরে।
4. অৱাং-নোংপোক লমদমগী রাজ্য অমমম অমসুং লমদম অসি থোং মান্ননা চাউখৎনবা অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা মীৎয়েং চঙলে। মখোয়গী লৈজবা খুদোংচাবশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা রাজ্যশিং চাউখৎনবা থিজিনবা অদুনা গ্রোথ সেন্তর ২৪ অমসুং বোর্দর সেন্তর ২০ মশক খঙদোক্লে।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মিনিস্ত্রিগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।