কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)তা য়ুম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং অসি জনুৱারী ২০২৩গী ৪.৭৩%গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২৩গী ওইনা ৩.৮৫% (প্রোবিজনেল) ওইখি
ফেব্রুৱারী ২০২৩গী ভারতকী হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর (বেজ চহি: ২০১১-১২)
14 MAR 2023 11:59AM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারী ২০২৩গী (ফেব্রুৱারী ২০২২গা চাংদম্নবদা) ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)গী চহিগী ইনফ্লেসন রেতনা জনুৱারী ২০২৩দা ওইখিবা ৪.৭৩%গা চাংদম্নবদা ৩.৮৫% ওইখি। ফেব্রুৱারী ২০২৩গী ইনফ্লেসনগী রেতনা হন্থবগী মরমদি ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, নন-ফুদ আর্তিকল, ফুদ প্রদক্ত, মিনরেল, কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোত্থোক, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক, ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্ত অমসুং মোতো গাড়ি, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলরগী মমল হন্থরকপননি। কম্মোদিতী অমসুং দবল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্ত খুদিংগী মমাংগী থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বর অমসুং ইনফ্লেসন রেতশিং মখাদা পীরিঃ
ইন্দেক্স নম্বর অমসুং চহিগী ইনফ্লেসন রেত (%দা ওইবা ৱাই.ও.ৱাই.)*
কম্মোদিতী খুদিং/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা (%)
দিসেম্বর-২২
জনুৱারী-২৩ (প্রোবিজনেল)
ফেব্রুৱারী-২৩ (প্রোবিজনেল)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কম্মোদিতী খুদিং
১০০
১৫০.৫
৫.০২
১৫০.৬
৪.৭৩
১৫০.৯
৩.৮৫
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
১৭২.৯
২.৬৭
১৭৪.০
৩.৮৮
১৭৩.০
৩.২৮
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
১৫৮.০
১৮.০৯
১৫৫.৮
১৫.১৫
১৫৮.৮
১৪.৮২
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
১৪১.১
৩.৩৭
১৪১.৩
২.৯৯
১৪১.৬
১.৯৪
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৭০.৭
০.৮৯
১৭১.২
২.৯৫
১৭১.৩
২.৭৬
খঙজিনগদবাঃ * দবল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী চহিগী চাং অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নদুনা হোৎপনি
দবল্যু.পি.আই.গী মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা অসি জনুৱারী ২০২৩গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২৩দা ০.২০% ওইখি। হৌখিবা থা ৬তা দবল্যু.পি.আই.দা থাগী ওইনা অহোংবা লৈখিবশিং মখাদা শম্লপ্না পীরিঃ
দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা# মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা (%দা ওইবা এম.ও.এম.)#
কম্মোদিতী খুদিং/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা
সেপ্তেম্বর-২২
ওক্তোবর-২২
নবেম্বর-২২
দিসেম্বর-২২
জনুৱারী-২৩ (প্রোবিজনেল)
ফেব্রুৱারী-২৩ (প্রোবিজনেল)
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০০
-০.৮৫
০.৬৬
-০.২৬
-১.৩১
০.০৭
০.২০
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
-১.৩৫
৩.০১
-১.৫৫
-৩.০৮
০.৬৪
-০.৫৭
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
-০.৫০
-০.২৫
৩.০৪
-২.৯৫
-১.৩৯
১.৯৩
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
-০.৭০
-০.২১
-০.৪২
-০.১৪
০.১৪
০.২১
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৩৮
-০.৬২
১.৪৮
-১.৫৮
-২.৪০
০.২৯
০.০৬
খঙজিনগদবাঃ মন্থ-ওভর-মন্থতা য়ুম্ফম ওইদুনা দবল্যু.পি.আই. অসি মমাং থাগী ফিগরদা হোৎলি
দবল্যু.পি.আই.গী মরু ওইবা গ্রুপকী মন্থ-ওভর-মন্থতা অহোংবা লাকপাঃ
১) প্রাইমারী আর্তিকল (অরুম্বা ২২.৬২%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা জনুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৭৪.০দগী ফেব্রুৱারী, ২০২৩ (প্রোবিজনেল)দা ০.৫৭% হন্থদুনা ১৭৩.০দা লৈখি। ফুদ আর্তিকলগী মমলনা (০.৪৫%) জনুৱারী ২০২৩গা চাংদম্নবা মতমদা ফেব্রুৱারী ২০২৩দা হেনগৎখি। মিনরেল (-১.৩৭%), নন-ফুদ আর্তিকল (-১.৭৩%) অমসুং ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমদি নেচরেল গ্যাস (-৫.৪২%) মলনা জনুৱারী, ২০২৩গা চাংদম্নবা মতমদা ফেব্রুৱারী ২০২৩দা হন্থখি।
২) ফুএল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা জনুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৫৫.৮দগী ফেব্রুৱারী, ২০২৩ (প্রোবিজনেল)দা ১.৯৩% হেনগত্তুনা ১৫৫.৮দা লৈখি। মিনরেল ওইল (২.৮৬%) অমসুং কোয়লাগী মমলনা (০.৭৪%) জনুৱারী ২০২৩গা চাংদম্নবা মতমদা ফেব্রুৱারী ২০২৩দা হেনগৎখি।
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক (অরুম্বাঃ ৬৪.২৩%): মেন্যুফেকচর তৌরবা এন.আই.সি. দিজিত-অনিগী কাঙলুপ ২২গী মরক্তগী কাঙলুপ ১৩গী মমল হেনগৎখি অমসুং কাঙলুপ ৯গী মমলনা হন্থখি। মমল হেনগৎখিবা অসিদা বেসিক মেতল; মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত য়াওদবা ফেব্রিকেতেদ মেতল; মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত; অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং; অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোক; ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিংনা শরুক তমখি। জনুৱারী ২০২৩গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২৩দা মমল হন্থখিবা কাঙলুপ খরা অদুদি চিঞ্জাক্কী পোত্থোক; কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক; ইলেক্ত্রিক ইক্বিপমেন্ত অমসুং মোতোর গাড়ি, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলরনচিংবনি।
দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%): প্রাইমারী আর্তিকল গ্রুপ্তগী ফুদ আর্তিকলঅমসুং মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী গ্রুপ্তগী ফুদ প্রদক্তয়াওবা ফুদ ইন্দেক্সনা জনুৱারী ২০২৩দা ওইরম্বা ১৭১.২দগী ফেব্রুৱারী ২০২৩দা ১৭১.৩দা হেনগৎখি। দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাংনা জনুৱারী ২০২৩দা ওইরম্বা ২.৯৫%দগী ফেব্রুৱারী ২০২৩দা ২.৭৬%দা হন্থখি।
দিসেম্বর ২০২২গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০): দিসেম্বর ২০২২গী ওইনদি, ‘কম্মোদিতী খুদিং(বেজ: ২০১১-১২=১০০)গী ফাইনেল ওইরবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংনা মথংশিৎনা ১৫০.৫ অমসুং ০২%দা লৈখি। জুন ২০২২গী তোঙানবা কম্মোদিতী কয়াগী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংগী অকুপ্পা মরোল অসি এনেক্স ১দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী দবল্যু.পি.আই.দা য়ূম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই.-.-ৱাই.) অসিনা এনেক্স দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী মনুংগী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সনা এনেক্স দা পীরি।
রেস্পোন্স রেতঃ ফেব্রুৱারী ২০২৩গী দবল্যু.পি.আই. অসি ৮৪.৫%গী অরুম্বা লৈবা রেস্পোন্স রেত্তা শেম্বনি, অমসুং দিসেম্বর ২০২২গী ফাইনেল ফিগরনা ৯৩.১% রেস্পোন্স রেত্তা য়ুম্ফম ওইরগা শেম্বনি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরনা দবল্যু.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না অমুক্কা শেমদোকখিগনি। মসিগী প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম পেজ (http://eaindustry.nic.in) তা ফংগনি।
মথংগী প্রেস রিলিজ থোকপগী তাং: মার্চ ২০২৩গী দবল্যু.পি.আই. অসিদি ১৪/৪/২০২৩দা ফোঙগনি।
খঙজিনগদবাঃ ভারত পুম্বগী থাক্তা লৈবা দবল্যু.পি.আই. অসি থা খুদিংগী ১৪দা (নত্ত্রগা মথংগী ৱর্কিং দেদা) রিফরেন্স মন্থতগী চয়োল অনি কান্ননা ফোঙবনি, অমসুং ইন্দেক্স নম্বর অসিনা লৈবাক শিনবা থুংবগী ইন্সতিত্যুস্নেল সোর্স অমসুং খনগৎলবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিতশিংদগী ফংবা দেতা শিজিন্নদুনা শেম্বনি। প্রেস রিলিজ অসিদা ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল), দিসেম্বর ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং অতোপ্পা থা/চহিগী দবল্যু.পি.আই. (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০) য়াওরি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগর অসি চয়োল ১০গী মতুংদা ফাইনেল তাগনি অমসুং মসিদগী লেঙদনা থমখিগনি।
এনেক্স ১
ফেব্রুৱারী ২০২৩গী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ চহি: ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
ইন্দেক্স
(ফেব্রুৱারী-২৩)*
খ্বাইদগী নৌবা এম.-.-এম.
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই..ৱাই.)
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন (ৱাই..ৱাই.)
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
ফেব্রুৱারী-২২
ফেব্রুৱারী-২৩*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৫০.৯
১.০৪
০.২০
১২.৮৪
১০.১৮
১৩.৪৩
৩.৮৫
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৭৩.০
০.০০
-০.৫৭
৯.৭২
১০.৭২
১৩.৮৭
৩.২৮
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৭৬.৯
-০.৯৩
০.৪৫
৩.৭৪
৭.৪২
৮.১৯
৩.৮১
সিরিএল
২.৮২
১৮৭.১
০.৩৭
-০.৯৫
১.০৮
১১.৪৯
৬.০৭
১৩.৯৫
ফৌ
১.৪৩
১৭৫.৬
-০.৭৪
০.৫৭
-০.৯১
৪.৯৬
০.০০
৮.৬০
গেহু
১.০৩
১৯৬.৯
০.৯১
-৩.২৪
৩.৯০
১৬.১১
১১.০৩
১৮.৫৪
হৱাই
০.৬৪
১৭৮.০
-০.২৯
-০.১১
৭.২৪
০.৪৪
২.৭২
২.৫৯
মনা-মশিং
১.৮৭
১৬৬.৯
-৯.৮৭
-৩.৮০
-০.৮৫
৫.৭৬
২৬.৯৯
-২১.৫৩
অলু
০.২৮
১৪৬.২
-০.৬৪
-২২.৪৪
-৩৬.৭৭
২৮.৮৭
১৫.৬৬
-১৪.৩০
তিলহৌ
০.১৬
১৫৯.৭
০.৪৯
-১৯.৫৯
-৬.৮৮
-২৫.৩৭
-২৬.৪২
-৪০.১৪
উহৈ
১.৬০
১৭৯.৮
৩.৮৩
৬.৭১
১১.৩১
৯.৯৬
১০.২৪
৭.০২
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৭৪.১
০.২৫
১.৫২
২.১১
৬.৭০
১.৮৭
১০.৩৩
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৬৯.৮
১.০৩
০.৩০
৮.৩৮
৪.২৮
৮.১৪
১.৪৯
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৭০.৪
২.৫৯
-১.৭৩
২০.৮০
১০.২১
২৪.২৩
০.১২
থাউ মরু
১.১২
১৯৯.৫
২.১৮
-১.১৯
৩৩.৬৭
-৩.২৬
২২.৮৮
-৭.৩৮
গ) মিনরেল
০.৮৩
২০১.১
০.১৩
-১.৩৭
১৯.৩৬
৩.১৬
২২.০৮
-১০.৬২
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৪৩.২
২.২৯
-৫.৪২
৫৫.০২
৪৯.৫১
৪৬.১৪
১৪.৪৭
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১১৫.৯
৭.৭৬
-৭.৮৭
৭৬.৯৯
৩৭.৩৮
৫৫.১৭
-১০.২২
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৮.৮
২.২২
১.৯৩
৩২.৬১
৩০.২৫
৩০.৮৪
১৪.৮২
এল.পি.জি
০.৬৪
১১৭.৪
-৩.৮১
-২.৫৭
৪৫.৫৭
১১.৯৬
২৬.২৭
-৭.১২
পেত্রোল
১.৬০
১৬০.৩
২.৯৬
২.৬৯
৬৪.১২
৩৬.৪৫
৫৬.৬৪
১৫.২৪
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৮৩.৮
৪.৪৬
১.৩২
৬০.৬৮
৫৩.৬৪
৫৫.৫৯
২৪.৬১
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৪১.৬
১.২৪
০.২১
১১.০৭
৬.২১
১০.২৪
১.৯৪
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৬২.০
২.২৯
-০.৬৭
১১.৮১
৫.৪০
৯.৪৮
০.৯৩
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৬৩.৫
৫.১৪
-১.৯২
৩১.৯১
-০.৮৮
১৫.৬৩
-১৩.৯৯
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১৩০.৩
০.২৪
০.২৩
১.৮৮
১.৬১
২.৪১
২.১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬৬.২
-০.৫৬
-০.১২
১.৮২
৩.০৫
০.৫০
৪.০১
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৩৭.৪
১.৫৭
০.১৫
১৫.১৩
৬.৬০
১৪.০১
-৩.৫১
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৯.৭
০.০০
০.১৩
৩.২০
৪.০০
৩.৬৫
৩.৪৬
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২১.৩
০.৩৩
-০.৫৭
০.৯২
২.৬৫
৩.৯৪
০.০০
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৩.১
০.৭০
-০.১৪
৪.৭৪
১.৮০
৪.৯২
০.১৪
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৪৮.০
০.৮৪
০.০৭
১২.৮৯
১১.৬৭
১৪.০০
৩.২৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪৩.০
১.২৪
-০.১৪
১২.৮৮
৯.৮৩
১৩.০৮
২.৭৩
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৪২.৭
০.৫৮
০.৬৩
৩.৮৫
৩.৭১
৩.৮৪
৩.৪৮
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৮.৭
০.০০
০.৩১
১২.৫২
৪.৩৬
৯.৪৬
১.১০
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১৩৫.৩
০.৭২
০.৫২
৫.০৭
৮.৩২
৭.৪৬
৬.৭৯
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৩৮.৯
১.১০
০.৯৪
৪.৫৭
৮.৬৮
৭.১৮
৮.১৮
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪৬.৮
২.৮০
১.২৪
২৫.৬২
৭.৫৩
২১.৪৭
-০.২০
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১২৪.৭
১.৯১
০.২৪
১৯.৩৮
৭.৭০
১৬.৩৮
১.৪৬
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৯.১
০.২৩
১.০২
১২.৬৮
৬.৮৫
১০.৬০
৪.১৯
এনেক্স ২
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন
সেপ্তেম্বর-২২
ওক্তোবর-২২
নবেম্বর-২২
দিসেম্বর-২২
জনুৱারী-২৩*
ফেব্রুৱারী-২৩*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১০.৫৫
৮.৬৭
৬.১২
৫.০২
৪.৭৩
৩.৮৫
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১১.৫৪
১১.১৭
৫.৯৪
২.৬৭
৩.৮৮
৩.২৮
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১১.০৩
৮.৪৫
১.৫১
-১.০২
২.৩৮
৩.৮১
সিরিএল
২.৮২
১১.৯১
১২.০৯
১২.৮৫
১৪.০৬
১৫.৪৬
১৩.৯৫
ফৌ
১.৪৩
৫.৭৯
৬.৬৩
৬.৪৫
৬.৮৩
৭.১৮
৮.৬০
গেহু
১.০৩
১৬.০৯
১৬.২৫
১৮.১১
২০.৭৮
২৩.৬৩
১৮.৫৪
হৱাই
০.৬৪
-০.৩৪
০.৪৫
০.৫৬
১.৬৬
২.৪১
২.৫৯
মনা-মশিং
১.৮৭
৩৯.৬৬
১৭.৪৪
-২০.০৮
-৩৬.৩১
-২৬.৪৮
-২১.৫৩
অলু
০.২৮
৪৯.৭৯
৪৪.৯২
১৩.৭৫
২০.০৯
৯.৭৮
-১৪.৩০
তিলহৌ
০.১৬
-২০.৯৬
-৩০.০২
-১৯.৩০
-২৭.৩৯
-২৫.২০
-৪০.১৪
উহৈ
১.৬০
৪.৫১
০.২৯
৩.৩৪
১.৭১
৪.১৪
৭.০২
শঙ্গোম
৪.৪৪
৫.৫৫
৫.৯৮
৬.২২
৮.০১
৮.৯৬
১০.৩৩
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪০
৩.৬৩
৩.৯৭
২.৩৩
৩.৪১
২.২৩
১.৪৯
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
৪.৩৪
৮.০০
৭.৮৬
৪.০১
৪.৫২
০.১২
থাউ মরু
১.১২
-১৬.৫৫
-৫.৩৬
-১.২৯
-৪.৯৫
-৪.২২
-৭.৩৮
গ) মিনরেল
০.৮৩
-২.৪২
১০.১৩
-০.০৫
-০.৩৯
-৯.২৬
-১০.৬২
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
৪৪.৭২
৪৩.৫৭
৪৮.২৩
৩৯.৪৩
২৩.৭৯
১৪.৪৭
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৩২.১৮
৩০.৬৯
৩৩.৮৭
২১.৯২
৫.০১
-১০.২২
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৩৩.১১
২৫.৪০
১৯.৭১
১৮.০৯
১৫.১৫
১৪.৮২
এল.পি.জি
০.৬৪
৮.৪৫
৪.৮২
-১৩.৪০
-১৪.৭৬
-৮.৩০
-৭.১২
পেত্রোল
১.৬০
৪০.৩৮
২৫.০২
১৪.১১
১৬.৮৩
১৫.৫৪
১৫.২৪
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৬৫.৯৬
৪৩.০৫
৪২.১০
৩৫.৪৯
২৮.৪৭
২৪.৬১
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
৬.১২
৪.৪২
৩.৪৪
৩.৩৭
২.৯৯
১.৯৪
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
২.৮৩
৩.২৮
৪.৪৪
৪.৪৭
৩.৯৫
০.৯৩
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
-৮.২২
-৭.৪৭
-৫.১৬
-৬.৩৩
-৭.৮০
-১৩.৯৯
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১.১৮
১.৩৩
১.৪১
১.৪৯
২.১২
২.১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
২.৮১
২.৫০
৩.০২
২.৫৯
৩.৫৫
৪.০১
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
৮.৪০
৫.৭১
০.৮০
-১.১৫
-২.১৪
-৩.৫১
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
৩.৭৫
৩.৫৪
৪.০২
৩.৩৯
৩.৩২
৩.৪৬
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
৩.৯৬
২.৬৯
৩.১২
১.৪২
০.৯১
০.০০
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১.৯২
১.০৬
০.৬৩
০.৪২
০.৯৯
০.১৪
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৫.১৬
১১.৩৭
৮.০৯
৫.১০
৪.০৮
৩.২৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১১.৩৭
৮.৯৪
৬.৪৫
৫.২৬
৪.১৫
২.৭৩
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
৪.৩১
৩.৮২
৩.৮৯
৩.৮১
৩.৪৩
৩.৪৮
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
৪.৫২
১.৯৭
০.৩৯
০.৭৯
০.৭৯
১.১০
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
৯.৬২
৭.৮৪
৭.১৮
৭.৭৫
৭.০০
৬.৭৯
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
৯.৭২
৮.০৬
৬.৫২
৮.২৬
৮.৩৫
৮.১৮
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
৬.৩৯
১.১৮
-০.২৮
০.৯২
১.৩৩
-০.২০
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
৮.১৩
৪.৩০
৩.২৭
৩.২১
৩.১৫
১.৪৬
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
৬.৫১
৫.১৯
৪.০৮
৩.৬৮
৩.৩৮
৪.১৯
এনেক্স ৩
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
সেপ্তেম্বর-২২
ওক্তোবর-২২
নবেম্বর-২২
দিসেম্বর-২২
জনুৱারী-২৩*
ফেব্রুৱারী-২৩*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৫১.৯
১৫২.৯
১৫২.৫
১৫০.৫
১৫০.৬
১৫০.৯
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৭৫.৯
১৮১.২
১৭৮.৪
১৭২.৯
১৭৪.০
১৭৩.০
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৮২.২
১৮৬.১
১৮১.০
১৭৪.৯
১৭৬.১
১৭৬.৯
সিরিএল
২.৮২
১৭৮.৫
১৭৯.৮
১৮২.৭
১৮৫.৮
১৮৮.৯
১৮৭.১
ফৌ
১.৪৩
১৭১.৭
১৭৩.৬
১৭৩.৩
১৭৩.৭
১৭৪.৬
১৭৫.৬
গেহু
১.০৩
১৮১.৮
১৮৫.৩
১৯২.৪
১৯৮.২
২০৩.৫
১৯৬.৯
হৱাই
০.৬৪
১৭৮.১
১৭৯.১
১৭৮.৪
১৭৮.১
১৭৮.২
১৭৮.০
মনা-মশিং
১.৮৭
২৪৯.৩
২৭৯.৫
২৩২.৮
১৭৯.১
১৭৩.৫
১৬৬.৯
অলু
০.২৮
২৮৪.৯
২৯৬.৫
২৮৯.৫
২৫১.৭
১৮৮.৫
১৪৬.২
তিলহৌ
০.১৬
১৭৪.২
২০৫.১
২৩৪.২
১৯৪.৩
১৯৮.৬
১৫৯.৭
উহৈ
১.৬০
১৭৬.২
১৭৩.৮
১৭৩.৩
১৬৬.১
১৬৮.৫
১৭৯.৮
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৬৫.৫
১৬৬.৭
১৬৭.৩
১৬৯.৯
১৭১.৫
১৭৪.১
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৭১.৩
১৬৭.৮
১৬৬.৮
১৬৭.০
১৬৯.৩
১৬৯.৮
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৬৮.২
১৬৬.০
১৬৮.৮
১৭১.২
১৭৩.৪
১৭০.৪
থাউ মরু
১.১২
১৯৬.১
১৮৯.০
১৯৯.৭
১৯৯.৭
২০১.৯
১৯৯.৫
গ) মিনরেল
০.৮৩
১৮৫.৭
১৯৬.৮
১৯৮.৫
২০৩.৯
২০৩.৯
২০১.১
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৪৫.৩
১৭০.৭
১৭১.২
১৫২.৪
১৫১.৪
১৪৩.২
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৩৩.৯
১৫১.৬
১৪৯.৪
১২৬.৮
১২৫.৮
১১৫.৯
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৮.৪
১৫৮.০
১৬২.৮
১৫৮.০
১৫৫.৮
১৫৮.৮
এল.পি.জি
০.৬৪
১২৪.৫
১২১.৭
১১৫.০
১১৬.৭
১২০.৫
১১৭.৪
পেত্রোল
১.৬০
১৬১.৩
১৫৬.৪
১৫৮.৫
১৫৫.৫
১৫৬.১
১৬০.৩
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৯৬.০
১৮৮.৪
২০০.৫
১৮৪.৪
১৮১.৪
১৮৩.৮
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৪২.২
১৪১.৯
১৪১.৩
১৪১.১
১৪১.৩
১৪১.৬
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৬৩.৩
১৬৩.৭
১৬৪.৬
১৬৩.৬
১৬৩.১
১৬২.০
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৭৩.১
১৭৩.৩
১৭৪.৭
১৬৮.৭
১৬৬.৭
১৬৩.৫
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৮.৪
১২৯.১
১২৯.১
১২৯.১
১৩০.০
১৩০.৩
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬৪.৪
১৬৪.২
১৬৩.৯
১৬৬.১
১৬৬.৪
১৬৬.২
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৪৪.৫
১৪২.৫
১৩৯.২
১৩৭.৬
১৩৭.২
১৩৭.৪
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৯.৪
১৪৯.৩
১৫০.০
১৪৯.৬
১৪৯.৫
১৪৯.৭
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২৩.৪
১২২.২
১২২.৪
১২১.৫
১২২.০
১২১.৩
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৩.৪
১৪২.৯
১৪৩.০
১৪৩.১
১৪৩.৩
১৪৩.১
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৫৪.২
১৫২.৮
১৫০.৯
১৪৮.৪
১৪৭.৯
১৪৮.০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪৬.০
১৪৬.৩
১৪৫.২
১৪৪.০
১৪৩.২
১৪৩.০
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৪০.৩
১৪১.২
১৪১.৫
১৪১.৮
১৪১.৮
১৪২.৭
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৯.৫
১২৯.২
১২৮.১
১২৮.১
১২৮.৩
১২৮.৭
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১৩৩.৩
১৩৩.৫
১৩৪.৩
১৩৪.৮
১৩৪.৬
১৩৫.৩
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৩৬.৬
১৩৬.৭
১৩৭.৩
১৩৭.৬
১৩৭.৬
১৩৮.৯
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪৬.৬
১৪৫.৬
১৪৩.২
১৪৩.২
১৪৫.০
১৪৬.৮
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১২৬.৩
১২৬.১
১২৩.২
১২২.০
১২৪.৪
১২৪.৭
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৯.১
১৩৭.৭
১৩৭.৮
১৩৮.০
১৩৭.৭
১৩৯.১

Ministry of Commerce & Industry
Annual rate of inflation based on all India Wholesale Price Index (WPI) is 3.85% (Provisional) for the month of February, 2023 (over February, 2022) against 4.73% in January, 2023
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of February, 2023 (Base Year: 2011-12)
14 MAR 2023 11:59AM by PIB Delhi
The annual rate of inflation based on all India Wholesale Price Index (WPI) number is 3.85% (Provisional) for the month of February, 2023 (over February, 2022) against 4.73% recorded in January, 2023. Decline in the rate of inflation in February, 2023 is primarily contributed by fall in prices of crude petroleum & natural gas, non-food articles, food products, minerals, computer, electronic & optical products, chemicals & chemical products, electrical equipment and motor vehicles, trailers & semi-trailers. The index number and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below:
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Dec-22
Jan-23 (P)
Feb-23 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100
150.5
5.02
150.6
4.73
150.9
3.85
I. Primary Articles
22.6
172.9
2.67
174.0
3.88
173.0
3.28
II. Fuel & Power
13.2
158.0
18.09
155.8
15.15
158.8
14.82
III. Manufactured Products
64.2
141.1
3.37
141.3
2.99
141.6
1.94
Food Index
24.4
170.7
0.89
171.2
2.95
171.3
2.76
Note: P: Provisional, F: Final, * Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
2. The month over month change in WPI for the month of February, 2023 stood at 0.20% as compared to January, 2023. The monthly change in WPI for the last six-months is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI #
All Commodities/Major Groups
Weight
Sep-22
Oct-22
Nov-22
Dec-22
Jan-23 (P)
Feb-23 (P)
All Commodities
100.00
-0.85
0.66
-0.26
-1.31
0.07
0.20
I. Primary Articles
22.62
-1.35
3.01
-1.55
-3.08
0.64
-0.57
II. Fuel & Power
13.15
-0.50
-0.25
3.04
-2.95
-1.39
1.93
III. Manufactured Products
64.23
-0.70
-0.21
-0.42
-0.14
0.14
0.21
Food Index
24.38
-0.62
1.48
-1.58
-2.40
0.29
0.06
Note: P: Provisional, # Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month
1. Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):- The index for this major group declined by 0.57% to 173.0 (provisional) in February, 2023 from 174.0 (provisional) for the month of January, 2023. Prices of Food Articles (0.45%) increased in February, 2023 as compared to January, 2023. Prices of Minerals (-1.37%), Non-food Articles (-1.73%) and Crude Petroleum & Natural Gas (-5.42%) declined in February, 2023 as compared to January, 2023.
2. Fuel & Power (Weight 13.15%):- The index for this major group increased by 1.93% to 158.8 (provisional) in February, 2023 from 155.8 (provisional) for the month of January, 2023. Prices of Mineral Oils (2.86%) and Coal (0.74%) increased in February, 2023 as compared to January, 2023.
3. Manufactured Products (Weight 64.23%):- Out of the 22 NIC two-digit groups for manufactured products, 13 groups have witnessed increase in prices while 9 groups have witnessed a decrease in prices. The increase in price is mainly contributed by basic metals; fabricated metal products, except machinery and equipment; machinery and equipment; other manufacturing; other non-metallic mineral products; pharmaceuticals, medicinal chemical & botanical products etc. Some of the groups that have witnessed decrease in prices are food products; computer, electronic & optical products; chemicals & chemical products, electrical equipment and motor vehicles, trailers & semi-trailers etc. in February, 2023 as compared to January, 2023.
1. WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 171.2 in January, 2023 to 171.3 in February, 2023. The rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 2.95% in January, 2023 to 2.76% in February, 2023.
1. Final index for the month of December, 2022 (Base Year: 2011-12=100): For the month of December, 2022, the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 150.5 and 02% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups based on updated figures are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
1. Response Rate: The WPI for February, 2023 have been compiled at a weighted response rate of around 84.5 per cent, while the final figure for December, 2022 is based on the weighted response rate of around 93.1 per cent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in.
1. Next date of Press Release: WPI for the month of March, 2023 would be released on 14/04/2023.
Note: The DPIIT releases index numbers of wholesale price in India on a monthly basis on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month, and the index number is compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. This press release contains WPI (Base Year 2011-12=100) for the month of February, 2023 (Provisional), December, 2022 (Final) and other months/years. Provisional figures of WPI is finalised after 10 weeks, and then frozen thereafter.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for February, 2023
Commodities/Major Groups/ Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index
(Feb-23)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI based rate of Inflation (YoY)
2021-2022
2022-2023*
2021-2022
2022-2023*
Feb-22
Feb-23*
ALL COMMODITIES
100.0
150.9
1.04
0.20
12.84
10.18
13.43
3.85
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
173.0
0.00
-0.57
9.72
10.72
13.87
3.28
A. Food Articles
15.26
176.9
-0.93
0.45
3.74
7.42
8.19
3.81
Cereals
2.82
187.1
0.37
-0.95
1.08
11.49
6.07
13.95
Paddy
1.43
175.6
-0.74
0.57
-0.91
4.96
0.00
8.60
Wheat
1.03
196.9
0.91
-3.24
3.90
16.11
11.03
18.54
Pulses
0.64
178.0
-0.29
-0.11
7.24
0.44
2.72
2.59
Vegetables
1.87
166.9
-9.87
-3.80
-0.85
5.76
26.99
-21.53
Potato
0.28
146.2
-0.64
-22.44
-36.77
28.87
15.66
-14.30
Onion
0.16
159.7
0.49
-19.59
-6.88
-25.37
-26.42
-40.14
Fruits
1.60
179.8
3.83
6.71
11.31
9.96
10.24
7.02
Milk
4.44
174.1
0.25
1.52
2.11
6.70
1.87
10.33
Eggs, Meat & Fish
2.40
169.8
1.03
0.30
8.38
4.28
8.14
1.49
B. Non-Food Articles
4.12
170.4
2.59
-1.73
20.80
10.21
24.23
0.12
Oil Seeds
1.12
199.5
2.18
-1.19
33.67
-3.26
22.88
-7.38
C. Minerals
0.83
201.1
0.13
-1.37
19.36
3.16
22.08
-10.62
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
143.2
2.29
-5.42
55.02
49.51
46.14
14.47
Crude Petroleum
1.95
115.9
7.76
-7.87
76.99
37.38
55.17
-10.22
II. FUEL & POWER
13.15
158.8
2.22
1.93
32.61
30.25
30.84
14.82
LPG
0.64
117.4
-3.81
-2.57
45.57
11.96
26.27
-7.12
Petrol
1.60
160.3
2.96
2.69
64.12
36.45
56.64
15.24
HSD
3.10
183.8
4.46
1.32
60.68
53.64
55.59
24.61
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
141.6
1.24
0.21
11.07
6.21
10.24
1.94
Mf/o Food Products
9.12
162.0
2.29
-0.67
11.81
5.40
9.48
0.93
Vegetable & Animal Oils and Fats
2.64
163.5
5.14
-1.92
31.91
-0.88
15.63
-13.99
Mf/o Beverages
0.91
130.3
0.24
0.23
1.88
1.61
2.41
2.12
Mf/o Tobacco Products
0.51
166.2
-0.56
-0.12
1.82
3.05
0.50
4.01
Mf/o Textiles
4.88
137.4
1.57
0.15
15.13
6.60
14.01
-3.51
Mf/o Wearing Apparel
0.81
149.7
0.00
0.13
3.20
4.00
3.65
3.46
Mf/o Leather and Related Products
0.54
121.3
0.33
-0.57
0.92
2.65
3.94
0.00
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
143.1
0.70
-0.14
4.74
1.80
4.92
0.14
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
148.0
0.84
0.07
12.89
11.67
14.00
3.28
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
143.0
1.24
-0.14
12.88
9.83
13.08
2.73
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
142.7
0.58
0.63
3.85
3.71
3.84
3.48
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
128.7
0.00
0.31
12.52
4.36
9.46
1.10
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
135.3
0.72
0.52
5.07
8.32
7.46
6.79
Cement, Lime and Plaster
1.64
138.9
1.10
0.94
4.57
8.68
7.18
8.18
Mf/o Basic Metals
9.65
146.8
2.80
1.24
25.62
7.53
21.47
-0.20
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
124.7
1.91
0.24
19.38
7.70
16.38
1.46
Mf/o Fabricated Metal Products, except Machinery and Equipment
3.15
139.1
0.23
1.02
12.68
6.85
10.60
4.19
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/
Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Sep-22
Oct-22
Nov-22
Dec-22
Jan-23*
Feb-23*
ALL COMMODITIES
100.0
10.55
8.67
6.12
5.02
4.73
3.85
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
11.54
11.17
5.94
2.67
3.88
3.28
A. Food Articles
15.26
11.03
8.45
1.51
-1.02
2.38
3.81
Cereals
2.82
11.91
12.09
12.85
14.06
15.46
13.95
Paddy
1.43
5.79
6.63
6.45
6.83
7.18
8.60
Wheat
1.03
16.09
16.25
18.11
20.78
23.63
18.54
Pulses
0.64
-0.34
0.45
0.56
1.66
2.41
2.59
Vegetables
1.87
39.66
17.44
-20.08
-36.31
-26.48
-21.53
Potato
0.28
49.79
44.92
13.75
20.09
9.78
-14.30
Onion
0.16
-20.96
-30.02
-19.30
-27.39
-25.20
-40.14
Fruits
1.60
4.51
0.29
3.34
1.71
4.14
7.02
Milk
4.44
5.55
5.98
6.22
8.01
8.96
10.33
Eggs, Meat & Fish
2.40
3.63
3.97
2.33
3.41
2.23
1.49
B. Non-Food Articles
4.12
4.34
8.00
7.86
4.01
4.52
0.12
Oil Seeds
1.12
-16.55
-5.36
-1.29
-4.95
-4.22
-7.38
C. Minerals
0.83
-2.42
10.13
-0.05
-0.39
-9.26
-10.62
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
44.72
43.57
48.23
39.43
23.79
14.47
Crude Petroleum
1.95
32.18
30.69
33.87
21.92
5.01
-10.22
II. FUEL & POWER
13.15
33.11
25.40
19.71
18.09
15.15
14.82
LPG
0.64
8.45
4.82
-13.40
-14.76
-8.30
-7.12
Petrol
1.60
40.38
25.02
14.11
16.83
15.54
15.24
HSD
3.10
65.96
43.05
42.10
35.49
28.47
24.61
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
6.12
4.42
3.44
3.37
2.99
1.94
Mf/o Food Products
9.12
2.83
3.28
4.44
4.47
3.95
0.93
Vegetable a& Animal Oils and Fats
2.64
-8.22
-7.47
-5.16
-6.33
-7.80
-13.99
Mf/o Beverages
0.91
1.18
1.33
1.41
1.49
2.12
2.12
Mf/o Tobacco Products
0.51
2.81
2.50
3.02
2.59
3.55
4.01
Mf/o Textiles
4.88
8.40
5.71
0.80
-1.15
-2.14
-3.51
Mf/o Wearing Apparel
0.81
3.75
3.54
4.02
3.39
3.32
3.46
Mf/o Leather and Related Products
0.54
3.96
2.69
3.12
1.42
0.91
0.00
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
1.92
1.06
0.63
0.42
0.99
0.14
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
15.16
11.37
8.09
5.10
4.08
3.28
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
11.37
8.94
6.45
5.26
4.15
2.73
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
4.31
3.82
3.89
3.81
3.43
3.48
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
4.52
1.97
0.39
0.79
0.79
1.10
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
9.62
7.84
7.18
7.75
7.00
6.79
Cement, Lime and Plaster
1.64
9.72
8.06
6.52
8.26
8.35
8.18
Mf/o Basic Metals
9.65
6.39
1.18
-0.28
0.92
1.33
-0.20
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
8.13
4.30
3.27
3.21
3.15
1.46
Mf/o Fabricated Metal Products, except Machinery and Equipment
3.15
6.51
5.19
4.08
3.68
3.38
4.19
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/
Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Sep-22
Oct-22
Nov-22
Dec-22
Jan-23*
Feb-23*
ALL COMMODITIES
100.0
151.9
152.9
152.5
150.5
150.6
150.9
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
175.9
181.2
178.4
172.9
174.0
173.0
A. Food Articles
15.26
182.2
186.1
181.0
174.9
176.1
176.9
Cereals
2.82
178.5
179.8
182.7
185.8
188.9
187.1
Paddy
1.43
171.7
173.6
173.3
173.7
174.6
175.6
Wheat
1.03
181.8
185.3
192.4
198.2
203.5
196.9
Pulses
0.64
178.1
179.1
178.4
178.1
178.2
178.0
Vegetables
1.87
249.3
279.5
232.8
179.1
173.5
166.9
Potato
0.28
284.9
296.5
289.5
251.7
188.5
146.2
Onion
0.16
174.2
205.1
234.2
194.3
198.6
159.7
Fruits
1.60
176.2
173.8
173.3
166.1
168.5
179.8
Milk
4.44
165.5
166.7
167.3
169.9
171.5
174.1
Eggs, Meat & Fish
2.40
171.3
167.8
166.8
167.0
169.3
169.8
B. Non-Food Articles
4.12
168.2
166.0
168.8
171.2
173.4
170.4
Oil Seeds
1.12
196.1
189.0
199.7
199.7
201.9
199.5
C. Minerals
0.83
185.7
196.8
198.5
203.9
203.9
201.1
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
145.3
170.7
171.2
152.4
151.4
143.2
Crude Petroleum
1.95
133.9
151.6
149.4
126.8
125.8
115.9
II. FUEL & POWER
13.15
158.4
158.0
162.8
158.0
155.8
158.8
LPG
0.64
124.5
121.7
115.0
116.7
120.5
117.4
Petrol
1.60
161.3
156.4
158.5
155.5
156.1
160.3
HSD
3.10
196.0
188.4
200.5
184.4
181.4
183.8
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
142.2
141.9
141.3
141.1
141.3
141.6
Mf/o Food Products
9.12
163.3
163.7
164.6
163.6
163.1
162.0
Vegetable & Animal Oils and Fats
2.64
173.1
173.3
174.7
168.7
166.7
163.5
Mf/o Beverages
0.91
128.4
129.1
129.1
129.1
130.0
130.3
Mf/o Tobacco Products
0.51
164.4
164.2
163.9
166.1
166.4
166.2
Mf/o Textiles
4.88
144.5
142.5
139.2
137.6
137.2
137.4
Mf/o Wearing Apparel
0.81
149.4
149.3
150.0
149.6
149.5
149.7
Mf/o Leather and Related Products
0.54
123.4
122.2
122.4
121.5
122.0
121.3
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
143.4
142.9
143.0
143.1
143.3
143.1
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
154.2
152.8
150.9
148.4
147.9
148.0
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
146.0
146.3
145.2
144.0
143.2
143.0
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
140.3
141.2
141.5
141.8
141.8
142.7
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
129.5
129.2
128.1
128.1
128.3
128.7
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
133.3
133.5
134.3
134.8
134.6
135.3
Cement, Lime and Plaster
1.64
136.6
136.7
137.3
137.6
137.6
138.9
Mf/o Basic Metals
9.65
146.6
145.6
143.2
143.2
145.0
146.8
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
126.3
126.1
123.2
122.0
124.4
124.7
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
139.1
137.7
137.8
138.0
137.7
139.1
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of