অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়ুবা সঙ্গম পোর্তেল হৌদোকখ্রে
06 FEB 2023 8:49PM by PIB Imphal
ঙসি নই দিল্লীগী আই.জি.এন.সি.এ.দা “য়ুবা সঙ্গম” রেজিস্ত্রেসন পোর্তেল হৌদোকখ্রে। য়ুবা সঙ্গম অসি এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী স্প্রিতকী মখাদা অৱাং নোংপোক লমদম অমসুং ভারতকী লেমহৌরিবা নহাশিংগী মরক্তা অচেৎপা মরী শাগৎনবা ইকায় খুম্নররা প্রধান মন্ত্রীগী ইনিসিয়েতিব অমনি। নহা ২০০০০ হেনবনা ভারতকী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা চৎকনি অমদি ক্রোস কলচরেল লর্নিংগী তোপ-তোপ্পা তঞ্জা অমা ফংগনি। এজুকেসন মিনিস্তর শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান, দোনর, কলচর অমসুং তুরিজমগী মন্ত্রী শ্রী কিশন রেদ্দী, লো মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজু অমসুং আই,অমসুং বি অমসুং স্পোর্তস অমদি য়ুথ এফিয়ার্সকী মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর য়াওনা অতোপ্পা শক্নাইরবশিংনা পোর্তেল অসি হৌদোকখি।
থৌরম অসিদা দোনর, কলচর অমসুং তুরিজমগী মন্ত্রী শ্রী কিশন রেদ্দীনা হায়খি মদুদি য়ুবা সঙ্গম প্রোগ্রামনা ঐহাক্কী অৱাং নোংপোক্কী নহাশিংবু লৈবাক পুম্বগা লোয়ননা শম্নহন্নবা থবক তৌগনি। প্রোগ্রাম অসি অৱাং নোংপোক্কী নহাশিংগীদমক ভারতপু য়েংনবা তাঞ্জা অমনি। য়ুবা সঙ্গম প্রোগ্রামনা ভারতপু য়েংনবা, খংনবা, ভাব তানবা তাঞ্জা অমা পীগনি অমদি লৈবাক্কীদমক করিগুম্বা খরা তৌগনি হায়না মহাক্না হায়খি। মসিগী পাক চাউরবা কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম অসিনা ঐখোয়গী নহাশিংবু ভারতকী লীরবা সংস্কৃতি অমসুং নেচরেল দাইভর্সিতী সেলেব্রেত তৌবদসু তাঞ্জা অমা পীরগনি। মথংগী থা খরা অসিদা মহৈরোই ২০০০০ হেনবনা ভারতকী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা চৎকনি অমসুং মখোয়গী ম্যুচেল অন্দর্সতেন্দিং হেনগৎলগনি।
শ্রী রেদ্দীনা হায়খি মদুদি মহৈরোই ১০০০গী মনুংদা মহৈরোই ৩০০দি অৱাং নোংপোক্তগী ওইগনি। য়ুবা সঙ্গম প্রোগ্রাম অসি ঐখোয়গী ইনাক খুল্লবা কলচরগী ফিলোসোফী, ঐখোয়গী অথোয়বা পুৱারী অমসুং অরীবা হেরিতেজ উৎলিবা মতৌনি।

Ministry of Development of North-East Region
YUVA SANGAM Portal Launches
06 FEB 2023 8:49PM by PIB Delhi
The “Yuva Sangam” registration portal launched at IGNCA New Delhi today. The Yuva Sangam is an initiative of Hon'ble Prime Minister to build close ties between the youth of North East Region and rest of India under the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat. Over 20000 youth will travel across India and gain a unique opportunity of cross cultural learning. The portal launched in the gracious presence Minister of Education Shri Dharmendra Pradhan, Minister of DoNER, Culture and Tourism Shri G. Kishan Reddy, Minister of Law Shri Kiren Rijiju and Minister of I&B and Sports & Youth Affairs Shri Anurag Thakur among other esteemed dignitaries.
On this occasion Minister of DoNER, Culture and Tourism Shri G. Kishan Reddy, said that Yuva Sangam, program will work to connect the youth of my Northeast with the whole country. The program is an opportunity for the youth of NE to see India.
He said Yuva Sangam, the program will give an opportunity to see, know, understand India and do something for the country.This Wide Cultural Exchange Program will also give an opportunity to our youth to celebrate the ancient culture and natural diversity of India. Over the next few months, more than 20,000 students will travel across India and enhance their mutual understanding.
Shri Reddy said that out of 1000 students, 300 students will be from the North East.Yuva Sangam embodies the philosophy of our rich culture, our glorious history and ancient heritage.