অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
হৌখিবা চহি ৫দা অৱাং-নোংপোক লমদমদা লুপা করোর ১৩৫৯.৬১গী প্রোজেক ৭৯ লোইশিনখ্রে
হৌখিবা চহি ১০দা অৱাং-নোংপোক লমদমদা কিলোমিতর ৮০১৭গী নেসনেল হায়ৱেজশিং সেঙ্কসন তৌখি অমসুং কিলোমিতর ৫৯৩২ শেম্বা লোইশিনখি
হৌজিক অৱাং-নোংপোক লমদমদা এয়রপোর্ত ১৭ মথৌ পাংথোক্লি
13 FEB 2023 5:56PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমদা কেন্দ্র সরকারগী মরী লৈনবা মিনিস্ত্রিশিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিংনা লম্বী-থোংগী খুদোংচাবা হেনগৎনবা প্রোজেক কয়া পায়খৎলি অমসুং নেসনেল হায়ৱেজশিং অমসুং এয়রৱেজশিং শেমগৎলি।
হৌখিবা চহি ৫দা অৱাং-নোংপোক লমদমদা কিলোমিতর ৩১৭৯গী লম্বীগী প্রোজেকশিং লোইশিনখ্রে। মসিগী মথক্তা, দোনর মিনিস্ত্রিনা লমদম অসিদা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা লুপা করোর ১৩৫৯.৬১গী প্রোজেক ৭৯ হৌখিবা চহি ৫দা লোইশিনখ্রে। হৌখিবা চহি ১০দা অৱাং-নোংপোক লমদমদা কিলোমিতর ৮০১৭গী নেসনেল হায়ৱেশিং সেঙ্কসন তৌখি অমসুং কিলোমিতর ৫৯৩২ শেম্বা লোইশিনখি। হন্দক এয়রপোর্ত ৮ থবক হৌদুনা, হৌজিক অৱাং-নোংপোক লমদমদা এয়রপোর্ত ১৭ মথৌ পাংথোক্লি। অরুনাচল প্রদেসকী হোলোঙ্গিদা লৈবা দোনয়ি পোলো এয়রপোর্ত অসি অৱাং-নোংপোক লমদমগী খ্বাইদগী নৌবা এয়রপোর্ত ওইরে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
79 Projects worth Rs. 1359.61 Crore, Completed during the last 5 years in North-Eastern Region
A total of 8017 KMs of National Highways Sanctioned and 5932 KMs Completed during the last 10 years in NER
17 Airports presently operational in NER
13 FEB 2023 5:56PM by PIB Delhi
Several infrastructure development projects inter alia for increasing road connectivity and National highways as well as for promoting airways have been taken up by the concerned Ministries and Departments of the Central Government in North Eastern Region (NER).
A total of 3179 kms of road projects have been completed during the last 5 years in the North Eastern Region. In addition, under various schemes being implemented by Ministry of Development of North Eastern Region a total of 79 projects worth Rs 1359.61 crore have been completed during the last five years. A total of 8017 kms of National Highways have been sanctioned and 5932 kms. of National Highways have been completed respectively, during the last 10 years in the North Eastern Region. With the recent operationalization of 8 airports, 17 airports are presently operational in the North Eastern Region. The Donyi Polo Airport in Holongi Arunachal Pradesh has been the recent most Airport to be operationalized in the North Eastern Region.
This information was given by the Minister for Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.