রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
লোরি, মকর সংক্রান্তি, মাঘ বিহু অমসুং পোঙ্গাল লাকপদা রাস্ত্রপতিনা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি
12 JAN 2023 8:24PM by PIB Imphal
লোরি(জনুৱারি ১৩, ২০২৩), মকার সংক্রান্তি, মাঘ বিহু অমসুং পোঙ্গাল(জনুৱারি ১৪,২০২৩) লাকপদা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুনা মহাক্কী নাগরিকশিং তরাম্না ওকখ্রে।
পাউজেল অমদা, রাস্ত্রপতিনা হায়খি, “শেংলবা লোরি, মকর সংক্রান্তি, মাঘ বিহু অমসুং পোঙ্গাল কুহ্মৈশিং লাকপদা ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ইরৈচা পুম্নমক্তা ঐনা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি অমসুং তরাম্না ওকচরি।
ফেস্তিবেলশিং অসি খেন্নবশিংগী মরক্তা অপুনবা ভারতকী খুদমশিংনি অমসুং মখোয়না ঐখোয়গী কলচর পুদুনা চৎলি। কুহ্মৈশিং অসি তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা তোঙান-তোঙানবা মওংশিংদা পাংথোক্লি অমসুং মখোয়গী পান্দমদি খুন্নাই নুংশি চান্না অমসুং মরুপ-মপাং ওইনা হিংমিন্নবগী ৱাখল্লোন মপাঙ্গল কনখৎহনবনি। হায়রিবা কুহ্মৈশিং অসি পাংথোক্তুনা ঐখোয়না মহৌশা লাইরেম্বীদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি।
হায়রিবা কুহ্মৈশিং অসি শরুক য়ারিবা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা ফুরুপশিং নুংশিনবা, পুন্না হিংমিন্নবা, হরাওবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্নবা ঐনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।

President's Secretariat
PRESIDENT’S GREETINGS ON THE EVE OF LOHRI, MAKAR SANKRANTI, MAGH BIHU AND PONGAL
12 JAN 2023 8:24PM by PIB Delhi
The President of India, Smt. Droupadi Murmu has greeted her fellow citizens on the eve of Lohri (which falls on 13th January, 2023) Makar Sankranti, Magh Bihu and Pongal (which fall on 14th January, 2023).
In a message, the President has said, “On the auspicious occasion of the festivals of Lohri, Makar Sankranti, Magh Bihu and Pongal, I convey my greetings and best wishes to all the countrymen living in India and abroad.
These festivals are symbols of India’s unity in diversity and are the carriers of our culture. They are celebrated in various forms in different regions but their aim is to strengthen the spirit of social harmony and brotherhood. We also express our gratitude to nature by celebrating these festivals.
I wish all these festivals bind different communities of India in the bonds of love, harmony and affection and bring happiness and prosperity to all”.