ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ଓ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଏବଂ ଉଦ୍ୟମିତା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଭାରତୀ ପ୍ରବୀଣ ପାୱାରଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏମ୍‍ସର ଚତୁର୍ଥ ସମାବର୍ତ୍ତନ ଉତ୍ସବରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧନ କରିଛନ୍ତି ଡକ୍ଟର ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭିୟ
ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱର ପୂର୍ବ ଭାରତରେ ଗୁଣାତ୍ମକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଯୋଗାଇବାରେ ଲୋକଙ୍କ ବିଶ୍ୱାସ ହାସଲ କରିଛି: ଡକ୍ଟର ମାଣ୍ଡଭିୟ
“ଦେଶରେ ଏମ୍‍ସ ସଂଖ୍ୟା 2014 ରେ 8 ରୁ ବର୍ତ୍ତମାନ 23 କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି”
ଏହା ଏକ ଗର୍ବର ବିଷୟ ଯେ ଏକ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଦେଶର ଦ୍ୱିତୀୟ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଏମ୍‍ସ ଏବଂ ଦେଶର 26ତମ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଭାବରେ ଉଭା ହୋଇଛି: ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ
ଡକ୍ଟର ମାଣ୍ଡଭିୟ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ ଏମ୍‍ସରେ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ବର୍ଣ୍ଣ ସେଣ୍ଟରକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଛନ୍ତି, ଏହା ସହିତ କ୍ରିଟିକାଲ କେୟାର ହସ୍ପିଟାଲ ବିଲ୍‌ଡିଂର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ଏବଂ କୃତୀ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ 40 ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି
07 JAN 2023 7:18PM by PIB Bhubaneswar
ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏକ ଦଶ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ ଗୁଣାତ୍ମକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ କେବଳ ଓଡିଶାରେ ଲୋକଙ୍କ ବିଶ୍ୱାସ ହାସଲ କରିନାହିଁ ବରଂ ସେବା ବିତରଣରେ ଆଞ୍ଚଳିକ ଅସନ୍ତୁଳନକୁ ଦୂର କରିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ପଡୋଶୀ ରାଜ୍ୟଗୁଡିକର ମଧ୍ୟ ବିଶ୍ୱାସ ହାସଲ କରିଛି । ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏହା ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଏକ ପ୍ରଦର୍ଶନ, ଯେଉଁଠାରେ ଜାତୀୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏଜେଣ୍ଡାର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଗୁଣାତ୍ମକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା ଶିକ୍ଷାକୁ ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ଦିଆଯାଇଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭିୟ ଆଜି ଏଠାରେ ଏମ୍‍ସର 4ର୍ଥ ସମାବର୍ତ୍ତନ ସମାରୋହରେ ଛାତ୍ରମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବାବେଳେ ଏହା କହିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ଓ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଏବଂ ଉଦ୍ୟମିତା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଭାରତୀ ପ୍ରବୀଣ ପାୱାର ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ସାଂସଦ ଅପରାଜିତା ଷଡଙ୍ଗୀ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ପୂର୍ବତନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତ ରତ୍ନ ଶ୍ରୀ ଅଟଳ ବିହାରୀ ବାଜପେୟୀଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲେ ଯିଏ 2003 ରେ ଏହି ଅନୁଷ୍ଠାନର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ପୁଷ୍ପମାଲ୍ୟ ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ ।
ଏହି ଅବସରରେ ଅଭିଭାଷଣ ପ୍ରଦାନ କରି ଡକ୍ଟର ମାଣ୍ଡଭିୟ କହିଛନ୍ତି, ଶିକ୍ଷାଦାନ, ଗବେଷଣା ହେଉ କିମ୍ବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା ହେଉ, ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛି ।
ସମାବର୍ତ୍ତନ ଉତ୍ସବରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କୁ ଡାକ୍ତରୀ ବିଜ୍ଞାନ ଆଧାରରେ ହୃଦୟରୁ ସେବା ତଥା ଦାୟିତ୍ୱର ସୁଯୋଗ ନେବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି, ଆମର ଦାୟିତ୍ୱବୋଧର ଭାବନା ଆମର ମାନବିକତା ପାଇଁ ଆମର ସେବା ସହିତ ସମାନ ହେବା ଉଚିତ୍‍ । ସେ କହିଛନ୍ତି “ଭାରତରେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ” ଏବଂ “ଭାରତ ଦ୍ୱାରା ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ” ର ଭାବନା ଦେଶରେ ଚିକିତ୍ସା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଗତି ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହିତ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ କୁଶଳୀ ଏବଂ ଯୋଗ୍ୟ ଡାକ୍ତରୀ ଏବଂ ପାରା-ମେଡିକାଲ ମାନବ ସମ୍ବଳର ଚାହିଦାକୁ ପୂରଣ କରିପାରୁଛି ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇ ଡକ୍ଟର ମାଣ୍ଡଭିୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଦେଶରେ ଏମ୍‍ସ ସଂଖ୍ୟା 2014 ପୂର୍ବରୁ 8 ଥିବା ବେଳେ ବର୍ତ୍ତମାନ 23 କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତ - ପିଏମଜେଏୱାଇ ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ 50 କୋଟି ପରିବାରକୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ଦିଆଯାଇଥିବାବେଳେ ସାରା ଦେଶରେ 9000 ରୁ ଅଧିକ ଜନ ଔଷଧି କେନ୍ଦ୍ର ଦ୍ୱାରା ସୁଲଭ ତଥା ଗୁଣାତ୍ମକ ଔଷଧ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି । ଏବି-ପିଏମଜେଏୱାଇ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖକରି ସେ ଏହି ଯୋଜନାକୁ ରାଜ୍ୟରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବାକୁ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଓଡିଶାର ଯୋଗ୍ୟ ହିତାଧିକାରୀମାନେ କେବଳ ରାଜ୍ୟ ନୁହେଁ ରାଜ୍ୟ ବାହାରେ ମଧ୍ୟ ଏହି ଯୋଜନାର ଲାଭ ପାଇପାରିବେ ।
ଡକ୍ଟର ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭିୟ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ ଡକ୍ଟର ଭାରତୀ ପ୍ରବୀଣ ପାୱାରଙ୍କ ସହିତ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁ ପ୍ରତୀକ୍ଷିତ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଏନଟିପିସି ବର୍ଣ୍ଣ ୟୁନିଟ୍‍ ସେଣ୍ଟରକୁ ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି । କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ କ୍ରିଟିକାଲ କେୟାର ହସ୍ପିଟାଲ ବିଲ୍ଡିଂର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି । ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମିଲେଟସ୍ ବର୍ଷ (ଆଇଓୱାଇଏମ୍‍) 2023 ର ସ୍ମୃତି ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ମିଲେଟର ଏକ ପୁସ୍ତିକାକୁ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଥିଲେ ।
ଡକ୍ଟର ମାଣ୍ଡଭିୟ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ ଏମସ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଡିଏମ୍‍ / ଏମସିଏଚ୍‍ (4 ସ୍କଲାର), ଏମଡି / ଏମ୍‍ଏସ୍‍ (10), ଏମ୍‍ବିବିଏସ୍‍ (17), ବିଏସ୍‍ସି ନର୍ସିଂ (6) ଏବଂ ବିଏମ୍‍ସି ପାରାମେଡିକାଲ୍‌ରେ (3) ଭଳି ମୋଟ୍‍ 40 ଟି ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ଛାତ୍ରମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ସଫଳତା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇବା ସହ ସେମାନଙ୍କୁ ଅଧିକ ଦାୟିତ୍ୱ ନେବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ । ଅନୁଷ୍ଠାନ ଦ୍ୱାରା ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କରାଯାଇଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ କହିଛନ୍ତି, ଏହା ଗର୍ବର ବିଷୟ ଯେ ଏନଆଇଆରଏଫ୍‍ ରାଙ୍କିଂ ଅନୁଯାୟୀ ଦଶ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଦେଶର ଦ୍ୱିତୀୟ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଏମ୍‍ସ ଏବଂ ଦେଶର 26ତମ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଭାବରେ ଉଭା ହୋଇଛି ।
କୋଭିଡ ମହାମାରୀ ପରିଚାଳନାରେ ଭାରତର ଅବଦାନକୁ ଆଲୋକପାତ କରି ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ କହିଛନ୍ତି ଯେ 140 ଦେଶକୁ ଭାରତ ମେଡ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଟିକା ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧୀନରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ବୁଝିବା ଶକ୍ତିକୁ ବଢାଇବା ପାଇଁ ସ୍ଥାନୀୟ ଭାଷାରେ ଡାକ୍ତରୀ ପୁସ୍ତକ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାଇଁ ସରକାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ । କ୍ୟାମ୍ପସକୁ ପରିଷ୍କାର ରଖିବା ସହ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ ମିଶନକୁ ସମର୍ଥନ କରିବାକୁ ସେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ।
ଡକ୍ଟର ଭାରତୀ ପ୍ରବୀଣ ପାୱାର ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱର କିଡନୀ ପ୍ରତିରୋପଣ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଏକ ନଜିର ସୃଷ୍ଟି କରିଛି ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଅସ୍ତ୍ରୋପଚାରରେ ମଧ୍ୟ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଆଗେଇ ଚାଲିଛି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱର ସର୍ବଦା ମନକୁ ଆସେ ଯେତେବେଳେ ଜଣେ ଦେଶର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ବିଷୟରେ ଭାବି ଥାଏ । ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିନିଯୋଗ ଦେଶର ପ୍ରଗତିକୁ ବଢାଇଥାଏ ବୋଲି ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ସେ ମଧ୍ୟ ଯୁବ ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କୁ ମାନବିକତାର ଆବେଗରେ ଅଧିକ ଦାୟିତ୍ୱବାନ୍‍ ହେବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅତିରିକ୍ତ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ମନୋହର ଅଗ୍ନାନୀ, ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ପ୍ରଫେସର ଡାକ୍ତର ଆଶୁତୋଷ ବିଶ୍ୱାସ, ଏମ୍‍ସ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ସଭାପତି ପ୍ରଫେସର ଡାକ୍ତର ସୁବ୍ରତ କୁମାର ଆଚାର୍ଯ୍ୟ, ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏମ୍‍ସର ଡିନ୍‍ ପ୍ରଫେସର ଡାକ୍ତର ପ୍ରସନ୍ନ ରଞ୍ଜନ ମହାପାତ୍ର ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଏହି ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।

Ministry of Health and Family Welfare
Dr Mansukh Mandaviya addresses students of AIIMS, Bhubaneswar on the 4th Convocation Ceremony in presence of Union Minister for Education and Skill Development & Entrepreneurship, Shri Dharmendra Pradhan and Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar
AIIMS Bhubaneswar has won people’s trust in providing quality healthcare service in Eastern India: Dr Mandaviya
“The number of AIIMS in the country have increased from 8 in 2014 to 23 at present”
It is a matter of pride that within a decade, AIIMS Bhubaneshwar has emerged as the second-best AIIMS in the country and the 26th best medical institution in the country: Shri Pradhan
Dr Mandaviya and Shri Pradhan dedicate State-of-the-art Burns Centre at AIIMS, Lays Foundation Stone of Critical Care Hospital Building, and Award 40 Gold Medals to Meritorious Students
07 JAN 2023 7:18PM by PIB Delhi
“AIIMS Bhubaneswar has won the trust of people in the field of quality health care within a decade not only in Odisha but also in adjoining states by fulfilling the mandate of equalizing the regional imbalance in tertiary health care delivery. This is a manifestation of the commitment of Govt of India under the leadership of Hon’ble Prime Minister where quality tertiary healthcare and medical education have been prioritised as part of the National Health Agenda”. This was stated by Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister of Health and Family Welfare as he addressed the students of AIIMS Bhubaneswar on their 4th Convocation ceremony, here today. Shri Dharmendra Pradhan, Union Minister for Education and Skill Development & Entrepreneurship and Dr Bharati Pravin Pawar, Union Minister of State for Health and Family Welfare were present on the occasion. Smt. Aparajita Sarangi, Member of Parliament was also present. The dignitaries remembered former Prime Minister Bharat Ratna Shri Atal Bihari Vajpayee who laid the foundation of the institute in 2003 and paid floral tributes to him.
Speaking on the occasion, Dr Mandaviya said, “Whether in teaching, research or health care, AIIMS Bhubaneswar has earned laurels in every sector”.
Congratulating students on the convocation, the Union Health Minister urged them to wholeheartedly take the opportunity of service and responsibility that medical science brings. He said, “our sense of responsibility should align with our service to humanity”. He highlighted that the new initiatives of “Heal in India” and “Heal by India” will give an impetus to medical value travel in the country and also fulfil the demand for skilled and qualified medical and para-medical human resource across the globe.
Reiterating the commitment of the Union govt towards improving healthcare services, Dr Mandaviya said, “The number of AIIMS in the country have increased from 8 before 2014 to 23 at present”. He further said that “50 Crore families have been given health security under the Ayushman Bharat – PMJAY scheme while affordable and quality medicines are being provided by more than 9000 Jan Aushadhi Kendras across the country”. While mentioning the AB-PMJAY, he urged the State Govt to implement the scheme in the state so that the eligible beneficiaries of Odisha can avail of the benefits of the scheme not only in the state but other states too.
Dr Mansukh Mandaviya along with Shri Dharmendra Pradhan and Dr Bharati Pravin Pawar inaugurated the much-awaited state-of-the-art NTPC Burn Centre for the public. The Union Health Minister also laid the foundation stone of Critical Care Hospital Building. The dignitaries also released a handbook of millets in commemoration of the International Year of Millets (IOYM) 2023.
Dr Mandaviya and Shri Pradhan awarded 40 Gold medals to meritorious students of AIIMS Bhubaneswar from different disciplines like DM/MCh (4 scholars), MD/MS (10), MBBS (17), BSc Nursing (6) and BSc Paramedical (3).
Shri Dharmendra Pradhan congratulated students of AIIMS Bhubaneswar on their achievements and motivated them to take more responsibility ahead. Appreciating the rapid strides made by the institute, Shri Pradhan said, “It is a matter of pride that within ten years, AIIMS Bhubaneshwar has emerged as the second-best AIIMS in the country and the 26th best medical institution in the country, as per the NIRF rankings.”
Highlighting India’s contribution towards managing the COVID pandemic, Shri Pradhan said “India provided Made-in-India vaccines to 140 countries”. He also informed that under the administration of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Govt is committed to have medical books in local languages to enhance the understanding of students. He urged the students to keep the campus clean and support the Hon’ble Prime Minister’s “Swacch Bharat” mission.
Dr Bharati Pravin Power noted that AIIMS Bhubaneswar has made a mark in kidney transplantation operations and is making rapid strides in other surgeries as well. She stated that “AIIMS Bhubaneswar always comes to mind when one thinks of the top medical institutions in the country today”. She emphasized that investment in health enhances a country’s progress. She also encouraged the young doctors to take more responsibility in the spirit of humanity.
Shri Manohar Agnani, Addl. Secretary, Health Ministry, Prof. (Dr.) Ashutosh Biswas, Director, AIIMS Bhubaneswar, Prof. (Dr.) Subrata Kumar Acharya, President, AIIMS Bhubaneswar, Prof. (Dr.) Prasanta Ranjan Mohapatra, Dean, AIIMS Bhubaneswar, and senior officials of the Health Ministry were present during the occasion.