|
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা বেনেফিসরী করোর ৩.১১ হেন্না মীং চনখ্রে অমদি বেনেফিসরী করোর ২.৭৭ হেনবদা লুপা করোর ১২১৫০ হেনবগী মেতরনিতী বেনেফিত পীথোকখ্রে
16 DEC 2022 6:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী মাত্রু বন্দনা য়োজনা (পি.এম.এম.ভি.ৱাই.)গী মখাদা, স্কিম অসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা ২১.১১.২০২২ ফাওবদা বেনেফিসরী করোর ৩.১১ হেন্না মীং চনখ্রে অমদি বেনেফিসরী করোর ২.৭৭ হেনবদা লুপা করোর ১২১৫০ হেনবগী মেতরনিতী বেনেফিত পীথোকখ্রে।
স্কিম অসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা ২১.১১.২০২২ ফাওবদা পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা মীং চনখিবা বেনেফিসরীশিংগী মশিং রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা এনেক্সচর-Iদা পীরি।
পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা, মখল অমত্তগী দুপ্লিকেসন নত্রগা মালপ্রেক্তিস থিংনবগীদমক মেতর্নিতী বেনেফিতশিং অসি বেনেফিসরীগী আধার নম্বর খক্তদা য়ুমফম ওইরগা ফংহল্লি। এলিজিবল ওইরবা বেনেফিসরীনা দাইরেক্ত বেনেফিত ত্রান্সফর (দি.বি.তি.) মোদতা মহাক্কী আধার নম্বর লিঙ্ক তৌবা বেঙ্ক/পোস্ত ওফিস একাউন্তদা দাইরেক্ত ওইনা শেলগী তেংবাং ফংই।
*****
এনেক্সচর-I
স্কিম অসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা ২১.১১.২০২২ ফাওবদা পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা মীং চনখিবা বেনেফিসরীশিংগী রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা মশিং উৎলিবা স্তেতমেন্ত
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
মীং চল্লবা বেনেফিসরীশিংগী মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৭,৬৩১
২
আন্ধ্র প্রদেশ
১৪,৮৯,৭৮০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২৯,০৫০
৪
অসাম
৯,৮৫,৩৭৩
৫
বিহার
৩২,১৫,১৮৬
৬
চান্দিগর
৩১,১১৭
৭
ছত্তিশগর
৭,৩৪,৮৪৩
৮
দাদ্রা & নগর হভেলি অমসুং দামন & দ্যু
১৮,৪৫৫
৯
দিল্লী
৩,৮৩,৭৫৩
১০
গৱা
২৪,৭১৪
১১
গুজরাত
১১,২০,০৬৭
১২
হরিয়ানা
৭,৩১,৮২৮
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২,৪৫,৪৬২
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩,১০,৮০৭
১৫
ঝার্খন্দ
৭,৯৯,১২৮
১৬
কর্নাতকা
১৯,৫৩,৬২২
১৭
কেরলা
৯,০৩,৯৬০
১৮
লদাখ
৫,০০৪
১৯
লক্ষদ্বীপ
১,৫৩৭
২০
মধ্য প্রদেশ
৩২,০০,০৬৭
২১
মহারাস্ত্র
৩২,২৫,৭৯৯
২২
মনিপুর
৬১,৪৬৫
২৩
মেঘলায়া
৪৬,০৭৪
২৪
মিজোরাম
৩৫,৪৫৫
২৫
নগালেন্দ
৩৩,৫৫৭
২৬
ওরিশা
৭
২৭
পুদুচেরী
৩১,২৭১
২৮
পঞ্জাব
৫,৩৯,৫৭৬
২৯
রাজস্থান
১৯,৪৬,৮১২
৩০
সিক্কিম
১৪,২৯৭
৩১
তমিল নাদু
১৫,২০,০২৮
৩২
তেলঙ্গনা
৩
৩৩
ত্রিপুরা
১,০৩,১৯৭
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৫৫,০৫,৫৩৭
৩৫
উত্তরাখন্দ
২,৭৮,৯২৭
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৬,৫২,৩৫৯
অপুনবা
৩,১১,৮৫,৭৪৮
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতী স্মৃতি জুবিন ইরানিনা পীখিবনি।

Ministry of Women and Child Development
More than 3.11 crore beneficiaries enrolled and Maternity benefits of more than Rs.12150 crores disbursed to over 2.77 crore beneficiaries under PMMVY
16 DEC 2022 6:10PM by PIB Delhi
Under Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY), more than 3.11 crore beneficiaries have been enrolled and maternity benefits of more than Rs.12150 crores have been disbursed to over 2.77 crore beneficiaries since inception of the scheme and till 21.11.2022.
The State-wise number of beneficiaries enrolled under PMMVY since inception of the scheme and till 21.11.2022 is at Annexure-I.
Under PMMVY, maternity benefits can be availed only on the basis of Aadhaar number of beneficiary so as to avoid any duplication or malpractices. The eligible beneficiary receives cash incentive directly to their Bank/Post Office Account linked to her Aadhaar Number in Direct Benefit Transfer (DBT) mode.
*****
Annexure-I
Statement showing State/UT-wise number of beneficiaries enrolled under PMMVY since inception of the scheme and till 21.11.2022
Sl. No.
Name of the State/UT
Number of beneficiaries enrolled
1
Andaman and Nicobar Islands
7,631
2
Andhra Pradesh
14,89,780
3
Arunachal Pradesh
29,050
4
Assam
9,85,373
5
Bihar
32,15,186
6
Chandigarh
31,117
7
Chhattisgarh
7,34,843
8
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
18,455
9
Delhi
3,83,753
10
Goa
24,714
11
Gujarat
11,20,067
12
Haryana
7,31,828
13
Himachal Pradesh
2,45,462
14
Jammu And Kashmir
3,10,807
15
Jharkhand
7,99,128
16
Karnataka
19,53,622
17
Kerala
9,03,960
18
Ladakh
5,004
19
Lakshadweep
1,537
20
Madhya Pradesh
32,00,067
21
Maharashtra
32,25,799
22
Manipur
61,465
23
Meghalaya
46,074
24
Mizoram
35,455
25
Nagaland
33,557
26
Odisha
7
27
Puducherry
31,271
28
Punjab
5,39,576
29
Rajasthan
19,46,812
30
Sikkim
14,297
31
Tamil Nadu
15,20,028
32
Telangana
3
33
Tripura
1,03,197
34
Uttar Pradesh
55,05,537
35
Uttarakhand
2,78,927
36
West Bengal
16,52,359
Total
3,11,85,748
This information was given by the Union Minister for Women & Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani in a written reply in the Lok Sabha today.