নৌ-পৰিবহন মন্ত্ৰালয়
বৰাক নদীৰ খনন
13 DEC 2022 1:53PM by PIB Guwahati
বদৰপুৰৰ পৰা ভাঙ্গালৈ (10.5কিমি) বৰাক নদীৰ (এনডব্লিউ-16) নিশ্চিত গভীৰতা ড্ৰেজিং কাম ভাৰতীয় ড্ৰেজিং নিগমক প্ৰদান কৰা হৈছে।
উন্নীতকৰণৰ কামৰ নিৰ্ধাৰিত সম্পূৰ্ণতা/ বদৰপুৰ আৰু কৰিমগঞ্জ টাৰ্মিনেলৰ নৱীকৰণ হৈছে মাৰ্চ ২০২৩।
বিশ্ব বেংকে অসমত জলপথ উন্নত কৰাৰ বাবে বিতৰণ কৰা পুঁজিৰ ব্যৱহাৰ সম্পৰ্কীয় বিৱৰণ পৰিশিষ্টত সংলগ্ন কৰা হৈছে।
পৰিশিষ্ট
প্ৰকল্পৰ উপাদানসমূহ
প্ৰকল্পব্যয় (কোটিত)
বিশ্ব বেঙ্কৰ পৰা প্ৰাপ্ত মুঠ পুঁজি
ব্যৱহাৰ
(৩১ অক্টোবৰ, ২০২২ তাৰিখলৈকে)
প্ৰতিষ্ঠানগত, নিয়ামক আৰু সুৰক্ষা শক্তিশালীকৰণ
১৪৭
১৪০.০০ কোটি
কোটিত
%
১৫.৩৪
১৮.৫১
ফ্লীট সুৰক্ষা উন্নয়ন আৰু আধুনিকীকৰণ
১৭৫
৫৭.৮০
৩৯.৫৭
টাৰ্মিনেল আন্তঃগাঁথনিৰ উন্নতি
৩৮৫
১৬.৫০
৩.৪৪৫
প্ৰকল্প ব্যৱস্থাপনা সমৰ্থন
৬৩
২৪.৯০
৩৯.৭৩
মুঠ
৭৭০
১১৪.৫৪
১৪.৪৪
কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে ৰাজ্যসভাত এক লিখিত উত্তৰত এই তথ্য প্ৰদান কৰে।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Dredging of Barak River
13 DEC 2022 1:53PM by PIB Delhi
The assured depth dredging work of river Barak (NW-16) from Badarpur to Bhanga (10.5 km) has been awarded to Dredging Corporation of India.
The scheduled completion of the work of upgradation/ renovation of Badarpur & Karimganj terminals is March 2023.
The details regarding the utilization of funds disbursed by the World Bank to improve the waterways in Assam is at Annexure attached.
Annexure
Project components
Project cost (INR in Cr.)
Total Fund received from World Bank
Utilization
(As on 31st Oct, 2022)
Institutional, regulatory & safety strengthening
147
140.00 Cr.
Rs. in Cr.
%
15.34
18.51
Fleet safety improvements and modernization
175
57.80
39.57
Improvements in terminal infrastructure
385
16.50
3.45
Project Management Support
63
24.90
39.73
Total
770
114.54
14.88
This information was given by the Union Minister for Ports, Shipping and Waterways, Shri Sarbananda Sonowal in a written reply to the Rajya Sabha.