Ministry of Development of North-East Region
State-wise disbursement and utilization of funds under the Schemes of North Eastern Council for Ministry of Development of North Eastern Region
22 DEC 2022 3:31PM by PIB Delhi
The year-wise Budget Estimates (BE), Revised Estimates (RE) and Actual Expenditure (AE) of the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) from 2019-20 to 2021-22.
The state-wise disbursement and utilization of funds under Schemes of NEC excluding the amount disbursed to agencies other than State Government agencies during the last 3 years (2019-20 to 2021-22).
Budget Allocation to MDoNER from 2019-20 to 2021-22, year wise.
Rs. in crore
Year
Budget Estimates (BE)
Revised Estimates (RE)
Actual Expenditure
(AE)
AE as % of RE
2019-20
3000.00
2670.00
2669.72
100
2020-21
3048.73
1860.00
1859.99
100
2021-22
2658.00
2658.00
2657.47
100
Disbursal and utilization of funds under Schemes of NEC from 2019-20 to 2021-22, State-wise
Rs. in crore.
State
Amount Disbursed
Amount Utilized
Arunachal Pradesh
144.61
197.63
Assam
92.42
101.66
Manipur
118.49
217.11
Meghalaya
136.20
115.83
Mizoram
158.90
324.32
Nagaland
139.54
142.87
Sikkim
102.37
74.88
Tripura
182.19
68.03
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূব পৰিষদৰ আঁচনিৰ অধীনত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ বাবে ৰাজ্যভিত্তিক ধন বিতৰণ আৰু ব্যৱহাৰ
22 DEC 2022 3:31PM by PIB Guwahati
২০১৯-২০ চনৰ পৰা ২০২১-২২ চনলৈ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ (এম ড’নাৰ) বাৰ্ষিক আনুমানিক বাজেট (বিই), সংশোধিত আনুমানিক (আৰই) আৰু প্ৰকৃত ব্যয় (এই)।
বিগত ৩ বছৰত (২০১৯-২০ৰ পৰা ২০২১-২২ চনলৈ) ৰাজ্য চৰকাৰৰ সংস্থাৰ বাহিৰে অন্য সংস্থাসমূহক প্ৰদান কৰা ধনৰাশি বাদ দি উত্তৰ-পূব পৰিষদৰ আঁচনিৰ অধীনত ৰাজ্যভিত্তিক ধন বিতৰণ আৰু ব্যৱহাৰ।
২০১৯-২০ চনৰ পৰা ২০২১-২২ চনলৈ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়লৈ বাজেট আৱণ্টন
কোটি টকাৰ হিচাপত
বছৰ
আনুমানিক বাজেট (বিই)
সংশোধিত আনুমানিক (আৰ ই)
প্ৰকৃত ব্যয়
(এ ই)
সংশোধিত আনুমানিকৰ প্ৰকৃত ব্যয়ৰ শতাংশ
২০১৯-২০
৩০০০.০০
২৬৭০.০০
২৬৬৯.৭২
১০০
২০২০-২১
৩০৪৮.৭৩
১৮৬০.০০
১৮৫৯.৯৯
১০০
২০২১-২২
২৬৫৮.০০
২৬৫৮.০০
২৬৫৭.৪৭
১০০
২০১৯-২০ চনৰ পৰা ২০২১-২২ চনলৈকে উত্ত পূব পৰিষদৰ আঁচনিৰ অধীনত ৰাজ্যভিত্তিক ধনৰ বিতৰণ আৰু ব্যৱহাৰ
কোটি টকাৰ হিচাপত
ৰাজ্য
বিতৰণ কৰা ধন
ব্যৱহাৰ কৰা ধন
অৰুণাচল প্ৰদেশ
১৪৪.৬১
১৯৭.৬৩
অসম
৯২.৪২
১০১.৬৬
মনিপুৰ
১১৮.৪৯
২১৭.১১
মেঘালয়
১৩৬.২০
১১৫.৮৩
মিজোৰাম
১৫৮.৯০
৩২৪.৩২
নাগালেণ্ড
১৩৯.৫৪
১৪২.৮৭
ছিকিম
১০২.৩৭
৭৪.৮৮
ত্ৰিপুৰা
১৮২.১৯
৬৮.০৩
ৰাজ্যসভাত আজি এক লিখিত প্ৰশ্নৰ উত্তৰ এই তথ্য সদৰি কৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰী শ্ৰী জি. কিষাণ ৰেড্ডিয়ে৷