Ministry of Development of North-East Region
State-wise disbursement and utilization of funds under the Schemes of North Eastern Council for Ministry of Development of North Eastern Region
22 DEC 2022 3:31PM by PIB Delhi
The year-wise Budget Estimates (BE), Revised Estimates (RE) and Actual Expenditure (AE) of the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) from 2019-20 to 2021-22.
The state-wise disbursement and utilization of funds under Schemes of NEC excluding the amount disbursed to agencies other than State Government agencies during the last 3 years (2019-20 to 2021-22).
Budget Allocation to MDoNER from 2019-20 to 2021-22, year wise.
Rs. in crore
Year
Budget Estimates (BE)
Revised Estimates (RE)
Actual Expenditure
(AE)
AE as % of RE
2019-20
3000.00
2670.00
2669.72
100
2020-21
3048.73
1860.00
1859.99
100
2021-22
2658.00
2658.00
2657.47
100
Disbursal and utilization of funds under Schemes of NEC from 2019-20 to 2021-22, State-wise
Rs. in crore.
State
Amount Disbursed
Amount Utilized
Arunachal Pradesh
144.61
197.63
Assam
92.42
101.66
Manipur
118.49
217.11
Meghalaya
136.20
115.83
Mizoram
158.90
324.32
Nagaland
139.54
142.87
Sikkim
102.37
74.88
Tripura
182.19
68.03
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মিনিস্ত্রিগী নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিংগী মখাদা রাজ্যশিংদা য়েন্থোকখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা শেনফমশিং
22 DEC 2022 3:31PM by PIB Imphal
ইং ২০১৯-২০দগী ইং ২০২১-২২ ফাওবগী দোনর মিনিস্ত্রিগী চহিগী ওইবা বজেৎ ইস্তিমেতৎ(বি ই), রিভাইস ইস্তিমেৎ অমসুং একচুএল এক্সপেন্দিচর(এ ই)।
হৌখিবা চহি ৩(২০১৯-২০দগী ২০২১-২২)দা এন.ই.সিগী স্কিমশিংগী মখাদা রাজ্যশিংদা য়েন্থোকখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা শেনফমশিং।
২০১৯-২০দগী ২০২১-২২ ফাওবদা দোনর মিনিস্ত্রিদগী কাইথোকখিবা বজেৎ, চহিগী ওইনা পীরি।
(লুপা করোর)
চহি
বজেৎ ইস্তিমেতৎ(বি ই)
রিভাইস ইস্তিমেৎ(আর ই)
একচুএল এক্সপেন্দিচর(এ ই)
আর.ইগী চাদা এ.ই
২০১৯-২০
৩০০০.০০
২৬৭০.০০
২৬৬৯.৭২
১০০
২০২০-২১
৩০৪৮.৭৩
১৮৬০.০০
১৮৫৯.৯৯
১০০
২০২১-২২
২৬৫৮.০০
২৬৫৮.০০
২৬৫৭.২৭
১০০
ইং ২০১৯-২০দগী ২০২১-২২ ফাওবদা এন.ই.সিগী স্কিমশিংগী মখাদা রাজ্যশিংদা য়েন্থোকখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা শেনফমশিং।
(লুপা করোর)
রাজ্য
য়েন্থোকখিবা শেনফম
শীজিন্নখিবা শেনফম
অরুনাচল প্রদেস
১৪৪.৬১
১৯৭.৬৩
অসাম
৯২.৪২
১০১.৬৬
মনিপুর
১১৮.৪৯
২১৭.১১
মেঘলয়
১৩৬.২০
১১৫.৮৩
মিজোরম
১৫৮.৯০
৩২৪.৩২
নাগালেন্দ
১৩৯.৫৪
১৪২.৮৭
সিক্কিম
১০২.৩৭
৭৪.৮৮
ত্রিপুরা
১৮২.১৯
৬৮.০৩
ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা ৱাফম অসি দোনরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।