Ministry of Defence
Indo-Kazakhstan Joint Military Exercise “Kazind – 2022” to Commence at Umroi (Meghalaya)
14 DEC 2022 5:55PM by PIB Delhi
The 6th Edition of Indo - Kazakhstan joint training exercise “KAZIND-22” is scheduled to be conducted at Umroi (Meghalaya) from 15 to 28 December 2022. Joint annual training exercise with the Kazakhstan Army was instituted in 2016 as Exercise Prabal Dostyk, which was later upgraded to a company level exercise and renamed as Ex Kazind in 2018.
Kazakhstan Army soldiers comprising of troops from the Regional Command, South and Indian Army soldiers from the 11 Gorkha Rifles will be participating in the exercise. Aim of the exercise is to build positive military relations, imbibe each other’s best practices and promote the ability to operate together while undertaking counter terrorist operations in semi urban / jungle scenario, under a UN peace enforcement mandate. This joint exercise will enable the two armies to train, plan and execute a series of combined tactical drills for neutralising of likely threats that may be encountered in UN peace keeping operations.
The scope of this exercise involves a Command Post Exercise (CPX) at the Battalion level and Company level Field Training Exercise (FTX) on sub-conventional operations. During the exercise, participants will engage in variety of missions ranging from joint planning, joint tactical drills, basics of special arms skills, HADR and raiding a hostile target.
“Exercise KAZIND” will enhance the level of defence cooperation between Indian Army and Kazakhstan Army which will further foster the bilateral relations between the two nations.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দো-কজাখস্তান জোইন্ত মিলিতরি এক্সরসাইজ “কাজিন্দ”-২০২২ মেঘলয়গী উমরোইদা হৌরগনি
14 DEC 2022 5:55PM by PIB Imphal
৬শুবা ইন্দো-কজাখস্তান জোইন্ত মিলিতরি এক্সরসাইজ “কাজিন্দ”-২০২২ দিশেম্বর ১৫-দিশেম্বর ২৮, ২০২২ ফাওবা মেঘলয়গী উমরোইদা পাংথোক্লগনি। কজাখস্থানগী লান্মীগা লোয়ন্না চহি খুদিংগী পাংথোকপা অপুনবা ত্রেনিং এক্সরসাইজ অসি এক্সরসাইজ প্রাবাল দোস্তিক হায়না ২০১৬দগী হৌদোকখিবনি। তুংদা মসি কম্পেনি থাক্কী এক্সরসাইজ ওইনা ওনখৎখি অমসুং ২০১৮দা এক্স কাজিন্দ হায়না অমুক হন্না মমিং থোনখি।
এক্সরসাইজ অদুদা রিজনেল কমান্দ, সাউথকী লান্মীশিংনা শেম্বা কাজখস্তান লান্মীশিং অমসুং ১১ গোর্খা রাইফলসকী ভারত লান্মীশিং শরুক য়াগনি। এক্সরসাইজ অসিগী পান্দমদি অফবা মিলিতরিগী মরীশিং শেমগৎপা, খ্বাইদগী ফবা থবকশিং অমনা অমদগী তম্নবা অমসুং য়ু.এনগী শান্তি থম্নবা থৌরাংগী মখাদা, সেমি অর্বান/উমংগী মফমশিংদা তেরোরিস্তশিং মায়োক্নবা ঙম্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা ঙম্নবা লান্মীশিংগী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহনবনি। য়ু.এনগী শান্তি থম্নবা ওপরেসনশিংদা থেংনবা য়াবা খুদোংথিবশিং মায়োক্ননবা লৈবাক অনিগী লান্মীশিং ত্রেনিং পীবা, থৌরাং তৌবা অমসুং তেক্তিকেল দ্রিলশিং মসিগী এক্সরসাইজ অসিনা পাংথোকপা ঙমহনগনি।
এক্সরসাইজ অসিগী কোনশিল্লিবা থবকশিংগী মনুংদা বত্তলিয়নগী থাক্তা কমান্দ পোস্ত এক্সরসাইজ(সি পি এক্স) লৈহনবা অমসুং সব-কনভেন্সনেল ওপরেসনশিংদা কম্পেনি লেভেল ফিল্দ ত্রেনিং এক্সরসাইজ(এফ তি এক্স) য়াওহনবনি। এক্সরসাইজ মনুংদা শরুক য়ারিবশিংনা পুন্না থৌরাং তৌবা, অপুনবা তেক্তিকেল দ্রিলশিং, খুৎলায় শীজিন্নবা, ঐচ.এ.দি.আর অমসুং শাথিবা মফম অমদা রেদ চৎথবগী মতাং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মিসনশিং পাংথোক্কনি।
“এক্সরসাইজ কাজিন্দ”না ভারত লান্মী অমসুং কজাখস্তান লান্মীগী মরক্তা ঙাক-শেনগী মতেং পীনবা হেনগৎহন্দুনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং মখা তানা ফগৎহনগনি।