অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা জি-২০ মীফমগী মাঙওইননা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং অমদি ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল কোওর্দিনেসনগী য়েংশিন মীফম পাঙথোকখ্রে
জি-২০ সম্মিতকী প্রপোজ তৌরিবা মফম ২০গী মনুংদা ৮দি অৱাং নোংপোক ভারত্তনি
01 DEC 2022 8:13PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্কী কলচর, তুরিজম অমসুং দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর)গী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা জি-২০ মীফমগী মাঙওইননা মন্ত্রালয় অহুম্মক্কী ওইবা য়েংশিন মীফম অমা দোনর, তুরিজম, কলচরগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমদি অৱাং নোংপোক স্তেত ৮গী চীফ সেক্রেতরীশিং অমদি মকোক থোংবা ওফিসরশিংগা লোয়ননা পাঙথোকখ্রে‍। জনুৱারী ২৩দগী হৌরগা অৱাং নোংপোক লমদমদা জি-২০গী মখাদা তোঙান তোঙানবা থীমশিংদা পুন্না মীফম ১১ (স্তেত খুদিংদা অমমম অদুগা গুৱাহাতীদা মরি) পাঙথোক্কদৌরি‍। খন্ন-নৈনবা অদুনা অৱাং নোংপোক লমদমদা পাঙথোক্কদৌরিবা থৌরমশিং অসিবু মতিং লৈবা ওইহন্নবগী মরুওইবা ৱাফমশিংদা মীৎয়েঙ থমখি‍। থৌরমশিং অসি পাঙথোক্নবগীদমক মন্ত্রীনা কেন্দ্র অমদি স্তেত অনিমক্তা মপুং ফানা শেম শাদুনা লৈবা পাম্বগী ৱাফম ফোঙদোকখি‍। অৱাং নোংপোক্কী মহৌশাগী ফজরবা কয়া অসিবু মালেমগী মফমদা উত্থোকপা মহাক্না পামখি‍।
ঙসি, দিসেম্বর ১, ২০২২ অসিদা, ঐখোয়গী লৈবাকসিনা অরিবা নাৎ অমদি অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোন অমদি ‘বসুদৈব কুতুম্বকম’গী পাউজেলগা লোয়ননা জি২০ প্রেসিদেন্সীগী থৌদাং ফোর্মেল ওইনা লৌরে‍। জি-২০না অমত্তা ওইবগী মীৎয়েঙবু য়োকখৎলি‍। মরম অসিনা ‘মালেম অমা, ইমুং অমা, তুংলমচৎ অমা’ হায়রিবা থীম অসি লৌখৎলিবনি‍।
জি২০ হেদ্স ওফ স্তেত এন্দ গভর্নমেন্ত সম্মিৎ জম্মু অমসুং কাস্মিরদা সেপ্তেম্বর ৯-১০, ২০২৩দা পাঙথোক্কনি‍। জি২০গী মখাদা মীফম ২০০রোম পাঙথোক্কনি অমদি মখোয়শিং অসি ভারতকী অঙকপা খেন্নবগী মশক, অপুনবা চৎনবী অমদি নাৎকী ইনাক খুনববু মালেম পুম্বদগী ঐখোয়গী মীথুংশিংগী মফমদা নীংথিনা উহন্নবগীদমক লৈবাকসিগী তোঙান তোঙানবা ময়োল্লমশিংদা পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌরি‍।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Shri G. Kishan Reddy chaired a review Meeting for Respective Ministries & Inter-Ministerial Co-ordination Ahead of G-20 Meetings
8 out of 20 proposed destinations for G-20 Summit are from North East India.
01 DEC 2022 8:13PM by PIB Delhi
Shri G. Kishan Reddy, Minister for Culture, Tourism and Development of North Eastern Region (DoNER), Government of India, chaired a review meeting for all three Ministries ahead of G-20 meetings with Senior Officers from DoNER, Tourism, Culture & Chief Secretaries and Senior officers from all 8 North Eastern States. A total of 11 Meetings, starting from January,2023(one in each State and four in Guwahati) on different themes under G-20 are to be held in NER. The deliberations focused on the key aspects for making the events impactful in the North Eastern Region. Minister desired the full readiness of the systems both at the Central and State level for organizing the events. He desired that the bounties of nature in North East must be showcased to the world.
Today, on 1st December,2022, our Country formally assumed the G20 Presidency with the ethos of ancient culture & oneness with the message of ‘वसुधैव कुटुम्‍बकम'. G-20 promotes the vision of Oneness. Hence the theme: ‘One Earth, One Family, One Future’ is adopted.
The G20 Heads of State and Government Summit will take place on 9-10 September 2023 in J&K. There will be about 200 Meetings under G20 which have been planned in different cities across the Country to provide an enriching experience of India's amazing diversity, inclusive traditions and cultural richness to our guests across the world.