ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারত নেভিনা নাগালেন্দগী নিউলেন্দদা মেদিকেল কেম্প পাংথোকখ্রে
29 NOV 2022 4:07PM by PIB Imphal
ঙসি ভারত নেভিনা, দিমাপুরদগী কিলোমিতর ৩৫ লাপ্না লৈবা নাগালেন্দগী মনুং হুঞ্জিনবা নিউলেন্দ জিলাদা অখন্নবা মেদিকেল কেম্প অমা অমসুং ৱেলনেস কেম্প পাংথোকখ্রে। মসি অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা ভারত নেভিগী মরমদা খঙহন্নবা পরিং নাইনা চৎথরকপা থৌরমশিংগী শরুক অমা ওইনা পাংথোকপনি। কেম্প অদু এদিসনেল দিরেক্তর জেনেরেল মেদিকেল সর্বিসেস(নেভি), সর্জন রিয়ার এদমিরেল রবিন্দেরাজিত সিংহ অমসুং নিউলেন্দগী দি.সি সারা এস.জামিরনা হৌদোকখি। অখন্নবা মেদিকেল কেম্প অদুদা ভারত নেভিগী তোঙান-তোঙানবা কমান্দশিংদগী লাকপা মেদিকেল স্পিসিএলিস্তশিং, গাইনেকোলোজিস্ত, ই.এন.তি স্পিসিএলিস্ত, ওপথালমোলোজিস্ত, রেদিওলোজিস্ত অমসুং দেন্তেল স্পিসিএলিস্তশিংনা অনাবশিং লাইয়েংখি। স্পিসিএলিস্তশিংনা চাউ হায়বা হিদাক-লাংথকশিং অনাবশিংদা লেম্না য়েন্থোকখি।
কেম্প অদুদা স্পিসিএলিস্তশিংনা লাইয়েংবা অমসুং লেম্না হিদাক-লাংথকশিং য়েন্থোকপগী মথক্তা, কমপ্লিত বোদি এনালাইজর, বোন মিনরেল দেন্সিতোমেত্রি, উলত্রাসোনোগ্রাফি, লেব ইনভেস্তিকেসন অমসুং এনথ্রোপোমেত্রি পাংথোকখি। কেম্প অদুদা শরুক য়াখিবা মীয়ামদা হকচাং ফনা লৈনবা, কেন্সর মাঙজৌন্না ঙাকথোক্নবা ত্রেনিং অমসুং সি.পি.আরগী মতাংদা ত্রেনিং পীখি। ভারত নেভিগী মেদিকেল কেম্প অদু নবেম্বর ২৯-নবেম্বর ৩০, ২০২২ ফাওবা নুমিৎ নিনি পাংথোক্কনি। কেম্পকী অহানবা নুমিৎতা নিউলেন্দ অমসুং অনকপা খুঙ্গংশিংগী মীওই ২৫০ হেন্না শরুক য়াখি।
BMAY.jpeg)
4HFG.jpeg)

Ministry of Defence
Indian Navy Organises Medical Camp at Niuland, Nagaland
29 NOV 2022 4:07PM by PIB Delhi
Indian Navy today organised a multi-specialty medical and wellness camp at the remotely located district Niuland at Nagaland, 35 Km from Dimapur. This was as part of a series of activities planned as an outreach from the IN to the North-Eastern States and building awareness about the Indian Navy. The camp was inaugurated by Surg Rear Admiral Ravinderajeet Singh, Additional Director General Medical Services (Navy) and Mrs Sara S Jamir, District Commissioner of Niuland. The multi-specialty camp included consultation by Medical Specialist, Gynaecologist, ENT Specialist, Ophthalmologist, Radiologist and Dental Specialist, deputed from various Commands of the Indian Navy. The medicines prescribed by the Specialists are being distributed free of cost to the patients.
The services offered during the camp besides specialist consultation and free medicines were Complete Body Analyzer, Bone Mineral Densitometry, Ultrasonography, Lab investigations and Anthropometry. Health education, training on Cancer prevention and CPR were carried out for the civilian population attending the Camp. The Medical Camp by Indian Navy has been planned for two days 29 and 30 Nov 2022. Day one saw an over-whelming response with more than 250 people of Niuland and nearby villages availing the facilities at the Camp.
BMAY.jpeg)
4HFG.jpeg)